Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021

Κωνσταντίνος Γρίβας: Γιατί η μόνη χώρα που πραγματικά φοβάται η Τουρκία είναι η Ελλάδα- Οι λόγοι


Στη συνέντευξή μας (27-12-2021) ο καθηγητής Γεωπολιτικής και Σύγχρονων Στρατιωτικών Τεχνολογιών, διευθυντής του Τομέα Θεωρίας και Ανάλυσης Πολέμου στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, εξηγεί τους λόγους για τους οποίους η μόνη χώρα που πραγματικά φοβάται η Τουρκία είναι η Ελλάδα. 
Αναλύει γιατί μία στρατιωτική σύγκρουση με την Ελλάδα είναι πιο πιθανή απ' ό,τι με οποιαδήποτε άλλη χώρα με την οποία η Τουρκία έχει διαφορές, τριβές ή αντιπαραθέσεις. 
Παρουσιάζει τα σενάρια για το πως θα μπορούσε να πυροδοτηθεί μία τέτοια σύγκρουση και αξιολογεί τις παραμέτρους βάσει των οποίων αυτή θα κατέληγε σε στρατιωτική ήττα της Τουρκίας. 
Επίσης αναλύει γιατί η Ελλάδα οφείλει να βασίζεται απολύτως στις δικές της δυνάμεις για να επικρατήσει σε ενδεχόμενη στρατιωτική σύγκρουση με την Τουρκία, ακόμα και αν οι εταίροι και σύμμαχοί της είναι όντως διατεθειμένοι, για τους δικούς τους λόγους, να μας συνδράμουν.

1 σχόλιο:

ΣΒ είπε...

Ωραία όλα αυτά αλλά δεν έγινε καμμία αναφορά στο θέμα συνεκμετάλλευσης τών κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην Κύπρο δεδομένου ότι ο κ Αναστασιάδης ανέθεσε στην Exon Mobil αλλά και στο Κατάρ πράγμα που επεσήμανε ο καθηγητής Γ.Ζουγανελης από την Ιαπωνία, δηλαδή συνεκμετάλλευση με τούς Τούρκους από την πίσω πόρτα. Τι δουλειά έχει το Κατάρ στην περίπτωση αυτή, έχουν πράγματι την τεχνογνωσία εξόρυξης σε μεγάλα βάθη. Κάτι μυρίζει εδώ.