Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021

Ιωσήφ Σηφάκης: Μετασύμπαν, Τεχνητή Νοημοσύνη, Εικονική Πραγματικότητα - Αναδύεται υβριδικός κόσμος


Στη συνέντευξή μας (20-12-2021) ο κορυφαίος επιστήμων της Πληροφορικής και διανοητής, βραβευμένος με το βραβείο Turing (το Νόμπελ της Πληροφορικής), αναλύει τις τεχνολογικές εξελίξεις οι οποίες οδηγούν σε ένα νέο υβριδικό κόσμο μεταξύ εικονικής πραγματικότητας και κανονικού βίου. 
Η τεχνολογία η οποία εξελίσσεται με ολοένα και ταχύτερους ρυθμούς άνοιξε τον δρόμο για την δικτύωση όλων με όλους, κάτι που ήδη συμβαίνει, και των πάντων με τα πάντα μέσω του Διαδικτύου των Πραγμάτων (Internet of Things). 
Η εικονική πραγματικότητα θα συνδυάζεται όλο και περισσότερο με τον πραγματικό κόσμο και με τόσο ρεαλιστική εμπειρία που τα όρια των δύο κόσμων θα καθίστανται δυσδιάκριτα στο άτομο-χρήστη. 
Η Τεχνητή Νοημοσύνη (Artificial Intelligence) δίνει τη δυνατότητα εκτέλεσης διαρκώς περισσότερων λειτουργιών που διεκπεραιώνει ο άνθρωπος με το κρίσιμο σημείο να είναι αυτό των αποφάσεων. Θα περάσει ο άνθρωπος το όριο παραδίδοντας τον έλεγχο όλων των αποφάσεων στους υπολογιστές και μαζί την ίδια την ανθρώπινη υπόσταση;

ΣΙΓΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ! ΝΑΝΑΙ ΚΑΛΑ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τελικά η τεχνολογία θα πραγματώσει το όνειρο των γνωστικών αλλά και της ιδεαλιστικής φιλοσοφίας: την εξάλειψη του πραγματικού κόσμου.