Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

Η απόπειρα δολοφονίας του Trump

 

Οι αναλυτές προειδοποιούσαν για μια πιθανή απόπειρα δολοφονίας του Trump, εδώ και πολύ καιρό – επειδή, με βάση τις δημοσκοπήσεις, η εκλογική νίκη του Trump δύσκολα μπορεί να αποφευχθεί. Το γεγονός δε ότι, ολόκληρο το κατεστημένο των ΗΠΑ είναι εναντίον του Trump δεν είναι κάτι καινούργιο – ενώ στο «κατεστημένο» συμπεριλαμβάνονται το FBI και άλλες υπηρεσίες που ξεκάθαρα εργάστηκαν εναντίον του εν ενεργεία προέδρου, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2020. Το γεγονός αυτό τεκμηριώνεται από τα αρχεία Twitter, από το σκάνδαλο «Φορητός υπολογιστής από την κόλαση» κλπ. – ενώ τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης έχουν μάλλον αδέξια παραπληροφορήσει σχετικά. Το FBI και άλλες αρχές των ΗΠΑ είναι υπέρ του Biden της «woke agenda» – ενώ έχουν λειτουργήσει εναντίον του Trump και έχουν υποστηρίξει τους Δημοκρατικούς.

Analyst Team


Επικαιρότητα

Η δολοφονία του προέδρου Kennedy έχει μεν επίσημα εξιχνιασθεί, αλλά είναι σε όλους μας γνωστές οι αμφιβολίες που υπάρχουν – μία εκ των οποίων είναι το ότι, ο επίσημος δολοφόνος του δεν θα μπορούσε να πυροβολήσει με ένα απλό τουφέκι τόσο γρήγορα και διαδοχικά, χτυπώντας έναν κινούμενο στόχο.

Το πιο σημαντικό είναι όμως το ότι, το βίντεο της δολοφονίας του J. Kennedy δείχνει πως πυροβολήθηκε στο κεφάλι από μπροστά – ενώ ο επίσημος δράστης, ο Oswald, βρισκόταν σε ένα κτίριο πίσω από τον πρόεδρο Kennedy. Ο Oswald πάντως συνελήφθη και διαμαρτυρήθηκε, ισχυριζόμενος πως είναι αθώος στους δημοσιογράφους, όταν περνούσε δίπλα τους – ενώ στη συνέχεια πυροβολήθηκε δύο ημέρες αργότερα, οπότε δεν ήταν πλέον διαθέσιμος για να καταθέσει ως κατηγορούμενος ή μάρτυρας.

Στην επίσημη τώρα έρευνα της Επιτροπής Warren, ένας από τους παλαιούς εχθρούς του Kennedy, ο οποίος θεωρήθηκε από τους επικριτές της έρευνας ως ύποπτος για την οργάνωση της δολοφονίας του, διαδραμάτισε κρίσιμο ρόλο – εν προκειμένω ο Allen Dulles, ο πρώην διευθυντής της CIA που είχε απολυθεί από τον Kennedy.

Δεν αναφερόμαστε εδώ στη δολοφονία του Kennedy, αλλά θέλουμε να υπενθυμίσουμε τα πιο σημαντικά ερωτήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν σήμερα – σημειώνοντας πως πάνω από 60 χρόνια μετά, δεν έχουν αποχαρακτηρισθεί ακόμη όλα τα έγγραφα που έχουν σχέση με αυτήν τη δολοφονία, ενώ εύλογα αναρωτιέται κανείς γιατί, αφού υποτίθεται πως η Επιτροπή Warren έχει επιλύσει πλήρως το θέμα.

Συνεχίζοντας με την απόπειρα δολοφονίας του D. Trump, όπου φαίνεται πως υπάρχουν κάποιοι παραλληλισμοί με τη δολοφονία του Kennedy, κανένας δεν γνωρίζει σίγουρα ποιος ήταν ο δράστης που τον πυροβόλησε – παρά το ότι οι αμερικανικές αρχές δημοσίευσαν το όνομα ενός 20χρονου. Μέχρι στιγμής άλλωστε, δεν είναι τίποτα γνωστό για αυτόν – εκτός του ότι ήταν εγγεγραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους των Ρεπουμπλικάνων, ενώ κάποτε έκανε μία μικρή δωρεά στους Δημοκρατικούς.

Ο 20χρονος ύποπτος δράστης πυροβολήθηκε από τις Μυστικές Υπηρεσίες – ενώ στο βίντεο της επίθεσης, οι άνδρες της μυστικής υπηρεσίας που προστάτευσαν τον Trump μετά τον πυροβολισμό, ακούγονται να λένε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα μετά πως ο δράστης ήταν στο έδαφος (σκοτωμένος). Αμέσως μετά, άρχισαν να σπρώχνουν τον Trump μακριά, εκτός της σκηνής – ενώ με βάση το βίντεο, οι πυροβολισμοί ακούγονται στο 7’’ και το μήνυμα πως ο δράστης έχει εξαλειφθεί στο 32’’, οπότε σε λιγότερο από 25’’.

Περαιτέρω, οι πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών ανήκουν σίγουρα στους καλύτερους – οπότε η γρήγορη εξάλειψη του δράστη αρχικά δεν αποτελεί έκπληξη. Σε άρθρο όμως του Spiegel, με τον τίτλο «Επίθεση στον D. Trump – πώς θα μπορούσε ο δράστης να τον πυροβολήσει», αναγράφονται τα εξής:

«Ο αυτόπτης μάρτυρας λέει στο BBC: Αυτός και μια ομάδα φίλων, είδαν έναν άνδρα με όπλο να σκαρφαλώνει στην οροφή ενός κτιρίου, κοντά στις κερκίδες: «Είδα το όπλο, 100%» Η ομάδα προσπάθησε να ειδοποιήσει τους αστυνομικούς στην οροφή, για να τραβήξει την προσοχή τους στον άνθρωπο. Αλλά απλώς «περπατούσαν» και ένας αυτόπτης μάρτυρας αναρωτήθηκε γιατί ο Trump μιλούσε ακόμη: «Γιατί δεν τον κατέβασαν από τη σκηνή εκείνη τη στιγμή;». Μερικά από όσα προέκυψαν το βράδυ του Σαββάτου, φάνηκε να επιβεβαιώνουν τις δηλώσεις του αυτόπτη μάρτυρα G. Smith (…) Η εστίαση θα είναι στο ερώτημα πώς ο δολοφόνος έφτασε τόσο κοντά στην περιοχή και βρέθηκε σε θέση βολής – επίσης, εάν οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν λάθος.(…) Ο δράστης πρέπει να κατάφερε να πάει σε μια υπερυψωμένη θέση βολής στην οροφή ενός κτιρίου που βρισκόταν απέναντι από την κερκίδα, από την οποία μιλούσε Trump. Γιατί η Μυστική Υπηρεσία δεν παρακολουθούσε αυτό το κτίριο;»

Προφανώς το Spiegel δεν ασχολείται με θεωρίες συνωμοσίας – εύλογα όμως αναρωτήθηκε γιατί οι μυστικές υπηρεσίες επέτρεψαν να είναι όλα τόσο υπερβολικά εύκολα για το δολοφόνο. Ειδικότερα, όταν ένας νυν ή πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίζεται κάπου, όλα τα παράθυρα στην περιοχή πρέπει να καλύπτονται και να κλείνουν – ενώ στις στέγες τοποθετούνται ελεύθεροι σκοπευτές. Εν προκειμένω δεν θα ήταν καθόλου δύσκολο, αφού υπήρχαν ελάχιστα κτίρια γύρω από το χώρο, από τα οποία φαινόταν η στάση του ομιλητή – όπως διαπιστώνεται από την παρακάτω εικόνα.


Το δε κτίριο, από το οποίο ακούστηκαν οι πυροβολισμοί, απείχε λιγότερο από 150 μέτρα – οπότε θα ήταν εύκολο ακόμη και για έναν ερασιτέχνη ελεύθερο σκοπευτή να πετύχει το στόχο του. Όπως φαίνεται πάντως, ο Trump δεν σκοτώθηκε αλλά τραυματίσθηκε ελαφρά στο αυτί, επειδή γύρισε το κεφάλι του λίγο πριν τους πυροβολισμούς – άρα από τύχη.

Σε κάθε περίπτωση, το γεγονός ότι η Μυστική Υπηρεσία δεν παρακολουθούσε τη συγκεκριμένη στέγη, εγείρει πολλά ερωτηματικά – πόσο μάλλον όταν αυτόπτες μάρτυρες είδαν το δράστη και το τουφέκι του, προειδοποίησαν την αστυνομία και τη Μυστική Υπηρεσία, αλλά δεν αντέδρασε κανένας. Μπορεί αλήθεια να ισχυρισθεί κανείς πως επρόκειτο για ανόητα λάθη των δυνάμεων ασφαλείας;

Οι άλλες εκδοχές τώρα είναι οι εξής: (α) Οι αρχές γνώριζαν τα σχέδια του δράστη, του επέτρεψαν να το κάνει και οργάνωσαν τα μέτρα ασφαλείας της Μυστικής Υπηρεσίας με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε η στέγη να μην παρακολουθείται (β) Οι αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας ήθελαν να εξαλείψουν τον Trump.  

Επίλογος

Οι αναλυτές προειδοποιούσαν για μια πιθανή απόπειρα δολοφονίας του Trump, εδώ και πολύ καιρό – επειδή, με βάση τις δημοσκοπήσεις, η εκλογική νίκη του Trump δύσκολα μπορεί να αποφευχθεί. Το γεγονός δε ότι, ολόκληρο το κατεστημένο των ΗΠΑ είναι εναντίον του Trump δεν είναι κάτι καινούργιο – ενώ στο «κατεστημένο» συμπεριλαμβάνονται το FBI και άλλες υπηρεσίες που ξεκάθαρα εργάστηκαν εναντίον του εν ενεργεία προέδρου, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2020.

Το γεγονός αυτό τεκμηριώνεται από τα αρχεία Twitter, από το σκάνδαλο «Φορητός υπολογιστής από την κόλαση» κλπ. – ενώ τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης έχουν μάλλον αδέξια παραπληροφορήσει σχετικά. Το FBI και άλλες αρχές των ΗΠΑ είναι υπέρ του Biden της «woke agenda» – ενώ έχουν λειτουργήσει εναντίον του Trump και έχουν υποστηρίξει τους Δημοκρατικούς

Από την άλλη πλευρά, το Συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ξεκινάει τη Δευτέρα – όπου ο Trump θα χρηστεί επίσημα υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος. Όποιος ήθελε να το αποτρέψει, για να αναγκάσει τους Ρεπουμπλικάνους να επιλέξουν άλλον υποψήφιο, είχε μία τελευταία ευκαιρία – το χθεσινό Σάββατο.

Η αποτροπή της υποψηφιότητας Trump θα πρέπει δε, να είναι το όνειρο των Δημοκρατικών – αφού, σύμφωνα με τις τρέχουσες δημοσκοπήσεις, τόσο ο Biden, όσο και όλοι οι άλλοι υποψήφιοι των Δημοκρατικών που θα μπορούσαν να τον αντικαταστήσουν, είναι πολύ πίσω από τον Trump.

Επομένως, η εκλογική νίκη του Trump φαίνεται ότι είναι δύσκολο να αποτραπεί με οποιοδήποτε άλλο μέσο, εκτός από την απομάκρυνσή του από την εκλογική διαδικασία, με οποιονδήποτε τρόπο – πόσο μάλλον όταν όλες οι προσπάθειες να αποτραπεί η υποψηφιότητα του με νομικά τεχνάσματα και με πολλές αγωγές απέτυχαν, οπότε δύσκολα θα υπάρξει πλέον μία δεσμευτική απόφαση που θα απαγόρευε νομικά στον Trump να είναι υποψήφιος για το αξίωμα πριν από τις εκλογές.

Φυσικά όλα αυτά είναι υποψίες – ενώ, όπως και στην περίπτωση του Kennedy, ο Oswald του Trump δεν μπορεί πια να μιλήσει, έχοντας σκοτωθεί.

https://analyst.gr/2024/07/14/i-apopeira-dolofonias-tou-trump/

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλημερα . Ειναι σαφες οτι το αμερικανικο κρατος δεν θελει τον Τραμπ προεδρο . Δεν ξερω τι θα γινει στις εκλογες . Παντως και ο Τραμπ να βγει αμερικανικη πολιτικη δεν θα αλλαξει δραματικα ουτε στο ουκρανικο ζητημα ουτε στην διαμαχη Ισραηλ Παλαιστινιων { εκει μαλιστα θα γινει τελειως φιλοσιωνιστικη } ουτε στο Μακεδονικο ουτε στο Κυπριακο ουτε στα ελληνοτουρκικα . Και βεβαια αν ως εκ θαυματος ανασταινονταν ο Τολστοι και ο Ντοστογιεφσκυ και αλλαζοντας υπηκοοτητα γινονταν Προεδρος και Αντιπροεδρος των ΗΠΑ παλι η πολιτικη των ΗΠΑ εναντι της Ρωσιας θα ταν η ιδια με τωρα . Δεν αλλαζουν ετσι ευκολα πολιτικη οι Μεγαλες Δυναμεις . Το αυτο ισχυει και για Ρωσια Κινα Ηνωμενο Βασιλειο και Γαλλια . ΑΜ

amethystos είπε...

Οι αιώνιοι εχθροί.Ολα τά έθνη δέ έχουν σκιώδεις φιλίες μεταξύ τους, οι οποίες κυριαρχούνται από τήν ζήλεια καί κατευθύνουν τήν ιστορική τους πράξη μέ τόν φθόνο. Ο νόμος τής ιστορίας, άν δέν περιοριστούμε στά ονόματα, είναι: φοβού τούς Δαναούς καί δώρα φέροντες. Η φιλία, όπως καί στούς ανθρώπους, δύσκολα πραγματοποιείται.