Σάββατο 8 Μαΐου 2010

O ΙΔΙΟΣ ΘΕΟΣ - ΑΠΛΏΣ ΛΑΤΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ - Α Π Ι Σ Τ Ε Υ Τ Ο

O Aμφιλόχιος Ράντοβιτς εκφωνεί προσευχή στον Αλλάχ

Στις 6-12-1992 στην Πρίστινα, Κόσοβο, έγινε θεμελίωση ενός νέου, μεγάλου ναού, επί Επισκόπου Αρτεμίου (ο οποίος έχει εκλεγεί επίσκοπος Ράσκας-Πριζρένης το 1991), αφιερωμένου στο Χριστό Σωτήρα (δηλαδή της Αναλήψεως του Σωτήρος).

Στην Πρίστινα τότε ζούσανε περίπου 40.000 Σέρβοι. Ήτανε μια μεγάλη ημέρα για τους Ορθοδόξους Σέρβους όχι μόνο της Πρίστινας αλλά και όλου του Κοσσυφοπεδίου, διότι έφθασε η ώρα, μετά από την κατάρρευση του κομμουνιστικού καθεστώτος, που σήμαινε όχι μόνο αθεϊσμό αλλά και σκλαβιά κάτω από τον μουσουλμανικό ζυγό των Αλβανών (οι οποίοι επί δεκαετίες είχαν την εύνοια των κομμουνιστών να διώχνουν, βασανίζουν και σκοτώνουν τους Σέρβους του Κοσσυφοπεδίου), για να αρχίσει το χτίσιμο ενός όντως μεγαλοπρεπούς και επιβλητικού ορθοδόξου ναού. Ο Σεβασμιώτατος Αρτέμιος προσκάλεσε και τον Μητροπολίτη Αμφιλόχιο Ράντοβιτς. Στο video που ακολουθεί.....

βλέπουμε μέρη από τις ομιλίες των Σεβασμιωτάτων Αρτεμίου και Αμφιλοχίου.

Ο Σεβ. Αρτέμιος μίλησε συγκινητικά και τόνισε ότι όλες οι σκέψεις του και οι αισθήσεις του είναι αφιερωμένες στο Χριστό, το Θεό.

Ύστερα παίρνει το λόγο ο Μητροπολίτης Αμφιλόχιος ο οποίος το κήρυγμά του αρχίζει "Εις το όνομα του Αλλάχ, του ελεήμονος, του οικτίρμονος", με τα λόγια δηλαδή αυτούσια παρμένα από το Κοράνιο: Bismillah ir rahman ir rahim, τα οποία λέει και αραβιστί. Το μήνυμα του Αμφιλοχίου ακούγεται στο σημείο 1.20-1.22

Η έκφραση την οποία έλεγε ο Αμφιλόχιος στα αραβικά λέγεται Bismilla, και είναι παρμένη από το Κοράνιο. Το Κοράνιο έχει 114 κεφάλαια, και όλα αρχίζουν με αυτή τη φράση (εκτός από το 9ο κεφάλαιο). Στα αραβικά γράφεται με το εξής τρόπο:

Είναι όμως πολύ παράξενο ο επίσκοπος Αμφιλόχιος στην θεμελίωση ενός ορθοδόξου ναού, και μάλιστα ντυμένος σε πλήρη αρχιερατικά άμφια να λέει την Bismilla : Bismillah ir rahman ir rahim,

Στο παρακάτω video μόνο η συγκεκριμένη αναφορά του Αμφιλόχιου(0.15-0.17)



Πηγή : ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ

Αμέθυστος

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Α Π Ι Σ Τ Ε Υ Τ Ο!
ΕΠΕΣΕ ΣΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ ΚΑΙ Ο ΡΑΝΤΟΒΙΤΣ.
ΤΟΝ ΕΙΧΑ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.
ΤΟΝ ΚΑΗΜΕΝΟ!
ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗΝ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗΝ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ..

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Η σχολή γανναρο-ζηζιούλα έχει κάνει καλή δουλειά. Ο πρώτος προαλείφεται ηθικός ανανεωτής του παρηκμασμένου σάπιου πολιτικού μας συστήματος. Ο άλλος είναι "φτασμένος".

Παρένθεση. Μέσα σ΄ αυτό το σάπιο περιβάλλον έγραφε ακατάπαυστα τα τελευταία 40-50 χρόνια. Μάλιστα, τον έκαναν και πανεπιστημιακό! Για τα χάλια μας δεν φταίει αυτός. Άλλοι φταίνε, αυτόν δεν τον διάβαζαν, δεν τον ήξεραν, δεν τον άκουγαν κάθε μέρα στα ραδιόφωνα, δεν τον έβλεπαν καθέ τρείς και τόσο, στις τηλεοράσεις.

Και τώρα, "να τα μας"!

Κ.Τ. είπε...

Φοβάμαι πως η παράθεση λίγων δευτερολέπτων της ομιλίας του αποτελεί το βασικό μηχανισμό που χρησιμοποιεί η κάθε αίρεση. Προβολή του μερικού. Στην αρχή αυτού του βίντεο των λίγων δευτερολέπτων λέει πως ο Θεός είναι μέσα μας, είναι στον ουρανό, είναι παντού. Έπειτα λέει την επίμαχη φράση. Μέσα στην ομιλία του, στις ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, με το καζάνι των ορθοδόξων και μουσουλμάνων στην περιοχή και τα γνωστά αποτελέσματα, δεν ξέρουμε πως θέλησε να χρησιμοποιήσει τη φράση.

Δεν γνωρίζω τίποτα για τον Αμφιλόχιο Ράντοβιτς. Δεν πέρασε ώρα από τώρα που σας γράφω αυτά όταν συνάντησα έναν φίλο Σέρβο (τον οποίο εμπιστεύομαι πολύ) έξω από την ενορία όπου πηγαίνω και τον ρώτησα σχετικά. Μου είπε τα καλύτερα λόγια. Ότι έχει αναμορφώσει το κατεστραμμένο Μαυροβούνιο (ίδρυση μονών κλπ). Όσο για τον «οικουμενισμό» του Αμφιλοχίου μου διηγήθηκε το εξής περιστατικό: Κατά τη διάρκεια κάποιων σπουδών του στη Ρώμη, συμμαθητές του θα πήγαιναν στον Πάπα. Κι επειδή δεν ήθελε να ανταλλάξει χειραψία με τον Πάπα, αλλά ούτε καν να τον δει, ζήτησε από τον γιατρό να του γράψει χαρτί πως είναι άρρωστος για να μην πάει! Τόσο «οικουμενιστής»!
Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, όπως λέτε και σεις ο ίδιος. Αν κάνω κάπου λάθος διορθώστε με.

Αύριο η εορτή των αποστόλων Κυρίλλου και Μεθοδίου. Δυστυχώς σε μας δεν εορτάζονται τόσο και όσο θα έπρεπε.

Χαίρετε εν Κυρίω.

amethystos είπε...

Αγαπητέ φίλε Κ.Τ. Εμείς ξέρουμε τόν Ράντοβιτς από τό καλό του βιβλίο γιά τήν θεολογία τού Αγίου Γρηγορίου Παλαμά.
Οπωσδήποτε πρέπει νάμαστε προσεκτικοί γιατί δέν έχουμε πολλά στοιχεία στά χέρια μας.
Ξέρουμε ότι όλη η Σερβική Εκκλησία αποδέχεται τόν εκσυγχρονισμό της.
Ο καιρός θα δείξη στά σίγουρα.
Πόσο χειρότερα μπορεί να είναι τά πράγματα στη Σερβία από ότι ήταν στην Τουρκοκρατία;
Καί μείς ομολογούμε : Ο Πανταχού Παρών και τα Πάντα Πληρών αλλά δέν εννοούμε καμία από τίς ιδιότητες τού Αλλάχ.
Ο ΚΑΙΡΌΣ ΘΑ ΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΞΗ ΓΡΗΓΟΡΑ