Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Οργανωμένο σχέδιο καταστροφής και πλιάτσικου - Έκαψαν την Αθήνα - Θεατές Παπουτσής και ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

* - Απίστευτες οι καταστροφές σε ιστορικά κτίρια και μικρομάγαζα.

* - Οι βάνδαλοι έσπαζαν, έκαναν πλιάτσικο έβαζαν τις φωτιές και μετά εμπόδιζαν την πυροσβεστική.
* - Παγίδευαν με σχοινιά και λάδια τους δρόμους για να τραυματιστούν μοτοσικλετιστές

* - Ολική καταστροφή για πολλούς μικρό εμπόρους
Ομάδα νεαρών απειλεί πυροσβέστες και αρπάζει το όχημα, κανείς δεν μπορεί να πλησιάσει στη φωτιά που κατακαίει ένα από τα 45 κτίρια.

Ομάδα νεαρών στήνει ενέδρα σε μοτοσικλετιστές αστυνομικούς του ρίχνει στο δρόμο και επιτίθεται με μανία εναντίον τους στέλνοντας στο νοσοκομείο.

Ούτε οι δυνάμεις ασφαλείας κατάφεραν να προστατέψουν τον εαυτό τους.

Δεν προστάτεψαν ούτε τους πολίτες, ούτε τις περιουσίες, ούτε την ιστορία...
Από τύχη δεν υπήρξαν ανθρώπινα θύματα από τις φλόγες

Τα ασθενοφόρα και τα πυροσβεστικά οχήματα δεν ήταν σε θέση να φτάσουν στα σημεία όπου ήταν απαραίτητα.

Την τελευταία στιγμή αποτράπηκε η κατάληψη του Δημαρχείου της Αθήνας.

Καταστροφές;...

Ακόμη ανυπολόγιστες.

Κάηκαν κτίρια-σύμβολα 130 και 100 ετών, κάηκαν καταστήματα, πλιατσικολόγοι άδειασαν και κατέστρεψαν άλλα, κάηκαν υποκαταστήματα τραπεζών.

Από νωρίς το πρωί 5.000 αστυνομικοί είχαν αρχίσει να αναπτύσσονται, όταν οι χιλιάδες πολίτες που θέλησαν να φωνάξουν “όχι” συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα το “επιχειρησιακό σχέδιο” μπήκε μπροστά, αλλά ποια τα αποτελέσματα;

Πνίγηκε η πλατεία Συντάγματος στα δακρυγόνα. Οι πολίτες αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν. Επέστρεψαν δύο φορές για να αποχωρήσουν ξανά, λόγω επεισοδίων...

Η πλατεία Συντάγματος άδειασε. Το κτίριο της Βουλής έμεινε... αλώβητο...

Όταν η πλατεία Συντάγματος άδειασε και ο κλοιός γύρω από τη Βουλή ... πέτυχε το στόχο του, μπήκε σε κλοιό η πόλη. Τον κλοιό της φωτιάς και των κουκουλοφόρων.

Μολότοφ, τσεκούρια, κασμάδες, φτυάρια, βαριοπούλες και λίγο μετά σπαθιά και αεροβόλα από λεηλατημένα καταστήματα.

Το σχέδιο απέναντι σε ειρηνικούς πολίτες λειτούργησε. Ύστερα; Υπήρχε σχέδιο;

Ποιο ήταν το σχέδιο στην Πανεπιστημίου, την Ακαδημίας, Την Αμερικής, την Αθηνάς...

45 φωτιές! Πλιάτσικο!

Κάποιοι μίλησαν για οργανωμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης. Σχέδιο οργανωμένο για τη σταθερότητα;

“Είχαμε πάνω από σαράντα πυρκαγιές στο κέντρο της Αθήνας, σε κτίρια και σε καταστήματα. Προφανώς, τίποτα δεν είναι τυχαίο δεδομένου ότι σε όλες τις φωτιές όταν επιχειρούσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία να επέμβει συναντούσε αντίσταση από συγκεκριμένους διαδηλωτές, οι οποίοι μάλιστα επιτίθεντο εναντίον των στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος. Και βεβαίως από κάποια στιγμή κι έπειτα όπου η Αστυνομία επιχειρούσε μαζί με την Πυροσβεστική, τότε δέχονταν επίθεση οι αστυνομικές δυνάμεις και ορισμένοι κατήγγειλαν την αστυνομία για βιαιότητες” είπε ο Υπουργός και όταν ρωτήθηκε για ευθύνη, για κάποιους (τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ) που ζητούσαν παραιτήσεις απάντησε:

“Προς το παρόν πάμε μέσα στη Βουλή να ψηφίσουμε γιατί αυτή η ψήφος έχει πολύ μεγάλη σημασία. Τα υπόλοιπα, τα παραπολιτικά και τα «παρακομματικά» σχόλια είναι επιδιώξεις άλλων”.

Ομόκεντροι κύκλοι στο κέντρο της Αθήνας, ένας γύρω από τη Βουλή, και ένας πολύ μεγαλύτερος γύρο από το κέντρο που παραδόθηκε στο χάος.

Ευθύνες;

Είναι χαρακτηριστική η απάντηση του εκπροσώπου τύπου του ΠΑΣΟΚ σε ερώτηση αν πρέπει να παραιτηθεί ο κ. Παπουτσής, που απάντησε "όχι βέβαια", ενώ ερωτηθείς για ευθύνες για τα συμβάντα αυτά είπε ότι αυτές θα διερευνηθούν.

Τα αποτελέσματα του ανύπαρκτου σχεδίου...
45 εμπρησμοί κτιρίων, 67 συλλήψεις, 75 προσαγωγές, 68 αστυνομικοί τραυματίες. Στην Αθήνα ξημέρωσε δύσκολη μέρα...

Λεηλασίες, καταστροφές, πλιάτσικο, κτίρια καμένα, επιχειρήσεις και περιουσίες κατεστραμμένες. Το εύρος της καταστροφής από όσα έγιναν την Κυριακή στο κέντρο της Αθήνας αποκαλύπτονται με το φως της ημέρας. Αλλά και τα στοιχεία από μόνα τους, δίνουν την εικόνα.

Μέχρι στιγμής, η αστυνομία έχει προχωρήσει σε τουλάχιστον 67 συλλήψεις για επιθέσεις κατά αστυνομικών, δολιοφθορές κτιρίων και καταστημάτων, καθώς και κλοπές από μαγαζιά. Παράλληλα προσήχθησαν από διάφορες περιοχές της Αθήνας και εξετάζονται άλλα 75 άτομα.

Από τα επεισόδια έχουν τραυματιστεί 68 αστυνομικοί, που μεταφέρθηκαν σε διάφορα νοσοκομεία για τις πρώτες βοήθειες. Δεκάδες και οι πολίτες που πήγαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα.

Οι κουκουλοφόροι προκάλεσαν τουλάχιστον 45 εμπρησμούς κτιρίων, σε πολλές περιπτώσεις ταυτόχρονα, ενώ άλλα απλά τα έσπασαν και τα λεηλάτησαν.

Σύμφωνα με την αστυνομία, υπήρξαν και απεγκλωβισμοί πολιτών που είχαν παγιδευτεί σε κτίρια που κάηκαν. Μια από αυτές τις περιπτώσεις ήταν στο κεντρικό κτίριο της Alpha Bank, όπου τρεις άνθρωποι είχαν εγκλωβιστεί στο υπόγειο του κτιρίου.

Για πολλές ώρες το κέντρο της Αθήνας έμεινε κλειστό, αφού βρισκόταν σε εξέλιξη η επιχείρηση για τον καθαρισμό της πόλης!- “Επαρκές το αποτέλεσμα” λέει το Μαξίμου                  NewsIt

Δεν υπάρχουν σχόλια: