Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Συναγερμός σε ΗΠΑ από Stratfor: «Έρχεται χάος και πόλεμος στα Βαλκάνια» – Οι Αλβανοί ύψωσαν την Αλβανική σημαία στα Σκόπια!

Δραματικές εξελίξεις έρχονται στην περιοχή μας καθώς οι Αλβανοί στην πόλη Κουμάνοβο των Σκοπίων ύψωσαν την αλβανική σημαία κατεβάζοντας την σημαία των Σκοπίων.

Ταυτόχρονα, χάος και πόλεμο βλέπει πολύ σύντομα σε ολόκληρα τα Βαλκάνια το γνωστό αμερικανικό αμυντικό και γεωπολιτικό ινστιτούτο Stratfor, από την δράση των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών αλλά στην ουσία επιβεβαιώνει την κόντρα ΗΠΑ-Ρωσίας στην περιοχή , αρχής γενομένης της ΠΓΔΜ.

Οι Αμερικανοί ειδικοί αναλυτές οι οποίοι ασχολούνται  με τη γεωπολιτική και στρατηγική ανάλυση ανακοίνωσαν την πιο πρόσφατη πρόβλεψη τους για τα Βαλκάνια επισημαίνοντας  την μεγάλη έκταση της ρωσικής επιρροής.

Σε άρθρο με τίτλο «Η Ρωσία κουνάει την σφηκοφωλιά των Βαλκανίων», το αμερικανικό ινστιτούτο παρέχει τρία βασικά στοιχεία που θα σηματοδοτήσουν  την επόμενη περίοδο .

Η  Μόσχα θα συνεχίσει να «εκμεταλλεύεται τις διενέξεις  στα Βαλκάνια», που ήταν ανέκαθεν η βάση για την σύγκρουση των παγκόσμιων δυνάμεων.

Επιπλέον, η επιρροή της Ρωσίας θα συνεχίσει να επεκτείνεται στις πιο ταραγμένες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Σερβίας, του βόρειου Κοσσυφοπεδίου , του Μαυροβούνιο και της ΠΓΔΜ.

Τέλος  το Stratfor προβλέπει ότι η Μόσχα θα τροφοδοτήσει  τις εντάσεις στην περιοχή και θα προκαλέσει μια σειρά από κρίσεις που η Δύση δεν θα είναι σε θέση να «διευθετήσει».

Εάν δε η Σερβία οδηγηθεί στην «ρωσική αγκαλιά» ολόκληρα τα Βαλκάνια  θα τιναχθούν  στον αέρα!

Τα  τελευταία δύο χρόνια, η επιρροή της Ρωσίας στη Σερβία είναι σαφώς μεγάλη και αυξάνεται συνεχώς .

Το Κοσσυφοπέδιο φλερτάρει με την ιδέα ότι οι ένοπλες δυνάμεις ασφαλείας του  θα «μεταμορφωθούν»  εύκολα σε τακτικό  στρατό, ενώ οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ έχουν απειλήσει θα αποσύρουν  την υποστήριξη  τους στο Κοσσυφοπέδιο, αν οι Αλβανοί προβούν σε οποιαδήποτε τέτοιου τύπου ενέργεια .

Οι αρχές στην Πρίστινα φοβούνται ότι λόγω των εσωτερικών διαφωνιών εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ελέω Τραμπ,  δεν θα έχουν χρόνο να πιστοποιήσουν την κρατική κυριαρχία τους εντός του κρατιδίου τους.

Εφόσον όμως οι εντάσεις αυξηθούν μεταξύ της Σερβίας και του Κοσσυφοπεδίου, η Ρωσία θα τις «χρησιμοποιήσει» για να εισβάλει στην περιοχή δημιουργώντας  μια ολοκληρωμένη κρίση «πατώντας πόδι» για πρώτη φορά μετά το 1999.

Σε άρθρο μας με τίτλο ***(Ραγδαίες εξελίξεις – Έρχεται πόλεμος στα Βαλκάνια – «Πράσινο φως» για την δημιουργία της «Μ. Αλβανίας» από τις ΗΠΑ), είχαμε αναφέρει ότι η επικείμενη  δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας» είναι το τελευταίο σχέδιο των ΗΠΑ στα Βαλκάνια και το πιο σοβαρό, μόνο που τώρα υπάρχει η Ρωσία και ο Πούτιν , οι οποίοι δεν αστειεύονται .

Το σχέδιο όμως  ΝΑΤΟ και ΗΠΑ έχει ξεκινήσει από το Κοσσυφοπέδιο και ήδη  είναι σε εξέλιξη.

Ο Πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου Χασίμ Θάτσι δήλωσε μετά την χθεσινή τηλεφωνική συνομιλία του  με τον επικεφαλής του ΝΑΤΟ Γιαν Στόλτεμπεργκ ότι ο μετασχηματισμός της Δύναμης Ασφάλειας Κοσσυφοπεδίου (KSF) σε τακτικό στρατό  θα πραγματοποιηθεί βήμα προς βήμα, συντονισμένα και σύμφωνα με το Σύνταγμα του Κοσσυφοπεδίου, προσθέτοντας ότι η Πρίστινα τρία χρόνια ανεπιτυχώς προσπαθεί να πείσει τους Σέρβους να γίνουν μέρος αυτής της διαδικασίας.

Η ΠΓΔΜ  είναι μια χώρα όπου αποφασιστικότητα της Ουάσινγκτον να παραμείνει κυρίαρχη δύναμη στα Βαλκάνια έχει αρχίσει να έρχεται  στην επιφάνεια, ενώ ο φόβος μιας «Μεγάλης Αλβανίας» αυξάνεται, εκτιμά ο Μάρκος  Παπαδόπουλος, εκδότης του  γνωστού περιοδικού «policy  First» που βγαίνει δύο φορές το μήνα και ασχολείται με τα θέματα του Βρετανικού Κοινοβουλίου στην Μόσχα.

Εφόσον οι εκτιμήσεις δυτικών και ανατολικών συμπίπτουν και συμφωνούν , τότε είναι σίγουρο ότι οι εξελίξεις στην περιοχή μας θα είναι ραγδαίες και κατακλυσμιαίες…όπως όταν ξεκίνησε ο πόλεμος στην Γιουγκοσλαβία αιφνιδιαστικά ένα…. πρωινό…..μη κατανοώντας όλοι μας τι ακριβώς είχε συμβεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: