Πέμπτη, 4 Μαΐου 2017

Καταστροφικό για την Τουρκία μέτωπο ΗΠΑ & Ρωσίας, στα σύνορα;

Πριν από λίγη ώρα, πληροφορίες που έρχονται από τη βόρεια Συρία στα σύνορα με την Τουρκία, δηλαδή τα κουρδικά εδάφη, τα καντόνια που προσπαθούν να ενώσουν και οι Τούρκοι να παρεμβληθούν ώστε να αποτρέψουν την ανάδυση ενωμένης κουρδικής οντότητας, αφορούσαν φωτογραφία που δημοσιεύθηκε η οποία φέρεται να αποτυπώνει ρωσικά στρατεύματα να έχουν υψώσει τη σημαία του Άσαντ στο κουρδικό καντόνι του… λίγο αργότερα ακόμα μία, δυτικότερα, σε άλλο καντόνι.
Εάν επαληθευθεί η ορθότητα της πληροφορίας, τότε θα έχουμε μπροστά μας μια κομβικής – κεφαλαιώδους σημασίας εξέλιξη, αφού με τη στάση του ο ηγέτης της Τουρκίας που Φαίνεται πως έχει βάλει σκοπό της ζωής του να τη διαλύσει, ενώ διαρρηγνύει τα ιμάτιά του περί του αντιθέτου, θα έχει καταφέρει να ενώσει σε επίπεδο στραρτηγικών στόχων τις δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας!
Κι αυτό υπό την έννοια ότι η συμπεριφορά των Τούρκων με τους ανεξέλεγκτους βομβαρδισμούς των Κούρδων, επειδή αποφάσισαν μόνοι τους να τους αποκαλούν συλλήβδην ως «τρομοκράτες» και μάλιστα με τη γνωστή ψυχοπαθητική τους αλαζονεία να θεωρούν ότι όλη υφήλιος είναι υποχρεωμένη να αποδεχθεί τη δική τους εκτίμηση…
Αυτό οδήγησε τους Ρώσους κοντά στα κυβερνητικά στρατεύματα, τους δε Αμερικανούς κοντά στη συμμαχία των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, στο πλαίσιο της οποίας οι Κούρδοι έχουν αποδειχθεί απλά ως οι πλέον αξιόπιστοι εταίροι και μάλιστα όχι μόνο επιχειρησιακά.

Ίσως σε αυτές τις εξελίξεις να οφείλεται η απώλεια κάθε ψυχραιμίας από τον Ερντογάν, με την κυβέρνηση του αχυρανθρώπου του, του πρωθυπουργού – υπό κατάργηση – Μπινάλι Γιλντιρίμ, να βάζει το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Anadolu» (Ανατολή) να εξαπολύσει επίθεση κατά των Αμερικανών, δημοσιοποιώντας και γραφικό με τα όπλα που οι ΗΠΑ φέρονται να παρέδωσαν στους Κούρδους, σε συνέχεια προπαγανδιστικής καταγραφής που εμπλέκει πολύ περισσότερες χώρες, όπως τη Ρωσία, τη Γερμανία, την Αυστρία, τη Σουηδία, το Ισραήλ και την Ιταλία (φωτογραφία στο τέλος).
Όταν στελέχη των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών έδιναν όπλα στο αιμοσταγές αυτοαποκαλούμενο ως «ισλαμιστικό κράτος» ήταν καλά και τώρα στο λήμμα «τρομοκρατία» πρέπει να δοθεί αποκλειστικά κουρδική ερμηνεία; Τι δεν καταλαβαίνουν; Τότε δεν υπήρχε θέμα παραβίασης της Ιδρυτικής Συνθήκης του ΝΑΤΟ για όσους χειρίστηκαν αυτές τις υποθέσεις στην Άγκυρα;
Μήπως το ότι εισπράττουν τα επίχαιρα των πράξεών τους και θα έπρεπε να αντιλαμβάνονται ότι η κατάσταση θα γίνει και χειρότερη με τον πνευματικά ασταθή – για να μην πούμε τίποτα χειρότερο – ηγέτη που έχουν εκλέξει, άρα ο λαός είναι απόλυτα συνυπεύθυνος για όσα θα υποστεί. Η δε ζώνη που ελέγχουν, είναι νίκη (ή μήπως τελικά ήττα;) υπό προθεσμία, αφού η χώρα είναι πλέον παγιδευμένη στην περιοχή. Γι’ αυτό πανικόβλητοι φωνάζουν.
Το τηλεγράφημα του τουρκικού πρακτορείου ισχυρίζεται λοιπόν ότι οι Αμερικανοί έδωσαν στους Κούρδους, αντιαρματικά συστήματα BGM-71 TOW και FGM-148 Javelin τους οποίους οι ΗΠΑ είχαν αρνηθεί να πουλήσουν στην Τουρκία, ρουκέτες και πολλαπλούς εκτοξευτές, εκτοξευτές βομβίδων (MK19), όλμων των 80 και των 120 χλστ., αυτόματα τυφέκια Μ4 Cabrine και Μ16, στρατιωτικά οχήματα τύπου HUMWEE, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού τύπου Cougar και αριθμό UAV (μη επανδρωμένων αεροχημάτων).
Προσδεθείτε λοιπόν με ασφάλεια στο κάθισμά σας κυρίες και κύριοι και παρακολουθήστε με προσοχή όσα εξελίσσονται στην ευρύτερη περιοχή, προσπαθώντας να εξάγετε τα σωστά συμπεράσματα. Το βασικότερο όλων είναι ότι χρειάζεται μυαλό στις διεθνείς σχέσεις.
Διότι πολλοί στην Ελλάδα έχουν μυθοποιήσει είτε την επίδειξη «εθνικά υπερήφανης», παρορμητικής όμως, συμπεριφοράς που είναι για εσωτερική κατανάλωση αλλά ενίοτε οδηγεί σε σοβαρές περιπέτειες, ενώ άλλοι έχουν αναγάγει σε «επιστήμη» τον κατευνασμό και την αποδοχή κάθε «τραμπουκισμού»… για χάρη της ειρήνης. Παν μέτρον άριστον…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...