Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

CASUS BELLI – ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΧΑΡΤΙ ΜΙΑΣ ΣΤΗΜΕΝΗΣ ΠΑΡΤΙΔΑΣ ;

Όθων Ιακωβίδης (4/V/2017)
Image result for casus belliΜε το προχθεσινό “casus belli” που κατέθεσε η Τουρκία στον ΟΗΕ, αν Ελληνικά ή Κυπριακά πλοία πλεύσουν στα Ελληνικά ή Κυπριακά ύδατα (!!!) δείχνει να “παίζει το πρώτο χαρτί” τής “στημένης” παρτίδας που είχα διατυπώσει πριν από ένα-δύο χρόνια και κατηγορήθηκα από κάποιους πως ασχολούμαι με πράγματα (τα “Γαιωπολιτικά) που δεν γνωρίζω.
Ομολογώ πως δεν είμαι μελετητής των Γαιωπολιτικών δεδομένων, αλλά αυτό δεν με εμποδίζει να συνδέω, στη σκέψη μου, πληροφορίες, δηλώσεις και γεγονότα.
Έτσι, δεν μπορώ να πετάξω στα σκουπίδια το σενάριο πως, προκειμένου η Τουρκία να αποδεχθεί την ίδρυση κράτους των Κούρδων (που θα της αποστερήσει από μερίδιο της στα πετρέλαια της Μοσούλης) οι ΗΠΑ θα της δώσουν (αντίστοιχο ή και μεγαλύτερο) μερίδιο στα πετρέλαια του Αιγαίου (που δεν είναι και δικά τους).
Έτσι, στην πλάτη τής καθημαγμένης (αλλά πάντα ανήκουσας σ’ αυτούς) Ελλάδας, τόσον οι ΗΠΑ όσο και η Τουρκία, θα κερδίσουν αυτό που θέλουν.
Ίσως καναδυό ντουφεκιές και μερικά κορμιά “πεσμένα υπέρ πίστεως και πατρίδας”, θολώσουν λίγο τον κυνισμό της άλλης αυτής “διαπραγμάτευσης” που ήδη έχει περάσει το στάδιο της “αξιολόγησης”, με τη γνωστή κατάληξη: Τον πανηγυρισμό για το γεγονός πως, σώσαμε ένα μέρος (έστω και μικρό) από την περιουσία μας, που θα μπορούσε και να την έχουμε χάσει όλη…….
Αυτή είναι η μοίρα των υπόδουλων και των δειλών…..καθώς ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.
Εύχομαι, τα γεγονότα που έρχονται, να διαψεύσουν το ατιμωτικό αυτό σενάριο της φαντασίας μου.
“Κοντός ψαλμός αλληλούϊα”…..

Δεν υπάρχουν σχόλια: