Τρίτη, 9 Μαΐου 2017

Βίντεο-σοκ: Το «νέο» αντιαποβατικό όπλο του Ελληνικού Στρατού

του Γιάννη Πετρίδη
Image result for Το «νέο» αντιαποβατικό όπλο του Ελληνικού ΣτρατούΕνας Στρατός του οποίου ο εξοπλισμός έχει εγκαταλειφθεί πάνω από δέκα χρόνια. Ενας Στρατός που αργά ή γρήγορα θα αντιμετωπίσει την καταιγίδα από την Ανατολή. Ενας Στρατός που κάνεις ότι μπορεί για να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμος για να υπερασπίσει νικηφόρα την πατρίδα απέναντι σε αυτόν που αμφισβητεί ότι είναι ελληνικό έδαφος το Αγαθονήσι, το Φαρμακονήσι, η Παναγιά, οι Οινούσσες και τόσα άλλα νησιά και νησίδες του Αρχιπελάγους, κοιτίδας του Ελληνισμού.
 
Με "αρχαία" όπλα, με αδιάφορες για την προστασία της πατρίδας πολιτικές ηγεσίες εδώ και πάνω από δέκα χρόνια, αλλά με πολλή καρδιά και την παραδοσιακή στρατηγική ευφυία των Ελλήνων πολεμιστών
 
Κοιτάξτε το βίντεο: Απέναντι στο τουρκικό αεροπλανοφόρο, απέναντι στα ολοκαίνουρια ΤΟΜΑ και άρματα μάχης, τα F-35 κλπ. τι θα αντιπαρατάξει τα επόμενα χρόνια ο Ελληνικός Στρατός απέναντι σε όλα αυτά,  ένα "αρχαίο" σοβιετικό ΤΟΜΑ, με μια ιδιοκατασκευή, δήθεν ως προστατευτικό ασπίδιο σε ένα σοβιετικό πυροβόλο των 23 χλστ., κατασκευής της δεκαετίας του '60 όλα!
 
"Aντι-αποβατικές εκπαιδευτικές βολές κατά θαλασσίου στόχου" λέγεται η άσκηση και νομίζει κανείς ότι είμαστε σε ταινία για την απόβαση της Νορμανδίας, όπου με πυρά πυροβόλων θα αναχαιτιστεί ο εχθρικός στόλος!
 
Τα τεθωρακισμένα οχήματα (ΤΟΜΑ) ΒΜΡ -1, τα μοναδικά ΤΟΜΑ που διαθέτει ο Ελληνικός Στρατός (και πάλι, κλάσεις ανώτερα από τα "κονσερβούτια" που ακούν στον κωδικό Μ113), με προσαρμογή στον πύργο τους ενός, επίσης σοβιατικής προέλευσης, ρυμουλκούμενου δίδυμου αντιαεροπορικού πυροβόλου ZU-23-2 των 23mm, είναι το βασικό ελληνικό όπλο υποστήριξης στα νησιά αυτή την στιγμή.
 
Και το κεφάλι του χειριστή να... εξέχει πάνω από το "προστατευτικό" (;) ασπίδιο με ένα κράνος του Β'ΠΠ!
 
Προφανώς για  την περίπτωση που οι Τούρκοι χειριστές, μαχητικών, αντιαρματικών, ελεύθεροι σκοπευτές, χειριστές πυροβόλων, πυραυλικών συστημάτων κλπ. έχουν πρόβλημα όρασης και δεν βλέπουν καλά τον στόχο...
 
Η ρόλος τους θα είναι η εν είδει «κινητού πυροβολείου» ανάληψη αποστολών για αντι-αποβατικές επιχειρήσεις και απόκρουση και εξουδετέρωση αντι-αεραποβατικών γεφυρωμάτων σε νησιά.
 
Πρόκειται για μια κατασκευή με τις σχετικές μελέτες και εργασίες συνδυαστικής μετατροπής με υπάρχοντα μέσα, να τις έχει πραγματοποιήσει το 308 ΠΕΒ.
 
Χρήστες του συνδυασμού ΒΜΡ -1/ZU-23-2, είναι το ISIS, οι Ταλιμπάν, κλπ. κλπ.
 
Το κακό δεν είναι το "νέο" οπλικό σύστημα. Το κακό είναι ότι για τα επόμενα πολλά χρόνια λόγω των Μνημονίων που υπέγραψε ο Γ.Παπανδρέου τον Μάϊο του 2010, θα είναι το μοναδικό αντιαποβατικό/υποστήριξης πεζικού, όπλο και δεν υπάρχει η παραμικρή ελπίδα να δοθεί στον Ελληνικό Στρατό η δυνατότητα να εκτελέσει την αποστολή του.
 
Ο Θεός να βάλει το χέρι του...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...