Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Μητρ. Μόρφου Νεόφυτος: «Η κρίση του Θεού στη 2α Παρουσία (π.χ Αγίου Παΐσιου)»

Ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος με ένα συγκλονιστικό παράδειγμα του Αγίου Παΐσιου, που θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους μας, εξηγεί πόσο δύσκολο είναι για εμάς να καταλάβουμε την κρίση του Θεού..

Δείτε το βίντεο..


Rafail.org
eleftheroiellines

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστά.Όλα κρίνονται από τη δική μας προαίρεση.

amethystos είπε...

Αρκεί νά ξέρουμε τί είναι η προαίρεση.

Ανώνυμος είπε...

Η καλή διάθεση να αγωνιστούμε; Το φιλότιμο που έλεγε και ο Άγιος Παϊσιος; H ντροπή η συναίσθηση και η ευγνωμοσύνη απέναντι στον Κύριο που έκανε ένα τέτοιο έργο σωτηρίας για εμάς "ἔτι ἁμαρτωλῶν ὄντων ἡμῶν Χριστὸς ὑπὲρ ἡμῶν ἀπέθανε"; Αλλά μόνο αυτά δεν φτάνουν..
H προαίρεση στη ρίζα της ίσως είναι η ενδόμυχη απόκρυφη εκλογή της ψυχής δηλ. η αποδοχή ή η απόρριψη του Θεού από την οποία εξαρτώνται τα υπόλοιπα..Ένα μυστήριο..

amethystos είπε...

Εξαρτάται από τήν συνείδηση. Οχι τήν αυτοσυνειδησία.
Η συνείδηση του ανθρώπου είναι σαν μια φωτεινή ακτίνα που προέρχεται από το φωτοδότη πνευματικό ήλιο, τον Θεό. Με τη συνείδηση ο Θεός κυβερνάει τα πάντα σαν δίκαιος βασιλιάς. Πόσο δυνατή είναι η κυριαρχία Του μέσα από τη συνείδηση! Κανένας δεν είναι τόσο δυνατός ώστε να την κάνει να σιγήσει.
Άγιος Ιωάννης της Κροστάνδης
Αυτή η φωτεινή ακτίνα γεννά τήν προαίρεση, η οποία γεννά τήν πρόθεση η οποία γεννά τήν λογική. Εάν δέν συλλαμβάνουμε τήν λεπτή φωνή τής συνειδήσεως, όλα τά υπόπλοιπα μεγέθη δέν υπάρχουν. Είνα θαμμένα βαθειά. Καί ο άνθρωπος ζεί μέ τήν γνώμη καί τήν άποψη. Γνώμη σημαίνει ότι αυτά πού πιστεύω διά τών αισθήσεων είνα αληθινά. Αποψη είναι η προβολή τής γνώμης στόν άλλον. Πού γεννά τήν πολιτική.

Ανώνυμος είπε...

Ωραία..