Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Μετά την κατακραυγή η Μέι αναγκάστηκε να μιλήσει για Ισλάμ.

Για πρώτη φορά η Τερέζα Μέι απεκάλεσε την τρομοκρατική επίθεση στη Γέφυρα του Λονδίνου έργο του ισλαμικού εξτρεμισμού ο οποίος, όπως υπογράμμισε, πρέπει να χτυπηθεί σε όλα τα μέτωπα: σε επίπεδο διεθνούς συνεργασίας, σε στρατιωτικό επίπεδο αλλά και με αυστηρό έλεγχο των κοινωνικών δικτύων που αποτελούν πλατφόρμα διάδοσης και προσηλυτισμού νέων μουσουλμάνων σε μια δολοφονική ιδεολογία.

Η πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη λήψη αυστηρών μέτρων καταστολής, ενίσχυσης της αστυνόμευσης και του έργου των μυστικών υπηρεσιών, προκειμένου να χτυπηθεί στη ρίζα του το φαινόμενο της ισλαμικής τρομοκρατίας. Το πως θα το πετύχει απομένει να αποδειχθεί.

Κανείς δεν φανταζόταν, πόσο μάλλον η ίδια η Τερέζα Μέι όταν προκήρυττε πρόωρες εκλογές, την απρόσμενη τραγική εξέλιξη αυτής της προεκλογικής εκστρατείας. Δύο τρομοκρατικές επιθέσεις σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, που στοίχισαν τη ζωή σε 29 ανθρώπους. Όλα τα κόμματα εκτός του UKIP ανέστειλαν μέχρι το πρωί της Δευτέρας τις προεκλογικές τους καμπάνιες ενώ ο πολιτικός κόσμος και η κοινή γνώμη είναι συγκλονισμένοι και σε εμφανή κατάσταση σοκ με τον καταιγισμό τρομοκρατικών επιθέσεων σε βρετανικό έδαφος.

Το μεσημέρι της Κυριακής η αστυνομία ανακοίνωσε ότι προχώρησε στο μεταξύ σε συλλήψεις 12 υπόπτων που φέρονται να συνδέονται με τη χθεσινοβραδινή επίθεση.

Πηγή: Deutsche Welle

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλημερα . Οταν εγινε προπερσι η επιθεση στο μπατακλαν στο live των eagles of death metal με ρωτησε την αλλη μερα ενας φιλος μου τι γνωμη εχω για τη σφαγη που εγινε . Του απαντησα οτι το προφανες ειναι οτι οι ισλαμιστες δεν τους αρεσε καθολου το live και μαλλον ηταν old fashion στο συγκεκριμενο ειδος . Μαλλον του λεω θα περιμεναν να ακουσουν κατι σαν τους death , ακουσαν φλωριες και δειξαν εν τοις πραγμασι οτι το new metal δεν τους αρεσει καθολου . Με λεει οτι δεν ειναι σωστο να κανω χιουμορ σε τετοιια τραγωδια , τον απαντησα οτι οταν γινεται κατι πεντηκοστη φορα τελικα καταληγει να εχει πλακα , και συγκεκριμενα να σπας πλακα με τις τωρινες δυτικες κοινωνιες . Ανεξαρτητα λοιπον με το οτι καποιες επιθεσεις να ειναι μυστικων υπηρεσιων ωστοσο οι πιο πολλες ειναι μαλλον οντως ισλαμικες . Μετα και τις προσφατες επιθεσεις σε Μαντσεστερ και Λονδινο η αντιμετωπιση των δυτικων κοινωνιων ( στην πραγματικοτητα εδω και πολλα χρονια εχουν παρει διαζυγιο με την ενοια Δυση οπως την ξερουμε απο τον καιρο του Περικλη ως τον καιρο του Τσωρτσιλ ) της ισλαμικης επιθετικοτητας θυμιζει εκεινη την κλασσικη ταινια των Χοντρος Λιγνος οπου στην προσπαθεια να ανοιξουν την πορτα μεταξυ δωματιου και κουζινας που ΔΕΝ ηταν κλειδωμενη γκρεμισαν το μισο σπιτι αλλα η πορτα δεν ανοιξε . Και βλεποντας τα σχολια σε φιλελεδικες σελιδες για διαφορα θεματα πχ lgbt , δικαιωματων τετραποδων πχ γουρουνιων απο τον κακο ναουμε σπισισμο κλπ οπου ακους τις πιο απιστευτες αηδιες οπως οτι δεν υπαρχουν βιολογικα φυλα η οτι τα ζωα ουδεμια κατωτεροτητα εχουν εναντι του ανθρωπου κτλ καλο θα ηταν να αναθεωρησουν οι διαφοροι Ραμφοι τις ιδεες τους περι ορθολογισμου της τωρινης Δυσης . Βαζοντας και γεγονοτα οπως αυτο του Χιλσμπορο το 1989 οπου 96 οπαδοι της λιβερπουλ σκοτωθηκαν στην προσπαθεια τους να μπουν σε ενα πεταλο γηπεδου οπου απλως ειχαν εξαντληθει τα εισιτηρια και αυτοι σκοτωθηκαν κυριολεκτικα μαλωνοντας με τα ντουβαρια και ομως γιναν ηρωες της εκει τοπικης κοινωνιας ( οι πεσοντες στον ηρωικο αγωνα κατα των ντουβαριων και αλληλοποδοπατουμενοι σαν γκνου ) καθως και την αντιμετωπιση οπως ειπαμε της ισλαμικης βιας που θυμιζει αυτη η αντιμετωπιση Χοντρο Λιγνο στα καλυτερα τους τοτε μαλλον οι διαφοροι Ραμφοι , Τριανταφυλου κλπ που μας εγκαλουν ως λαο οτι δεν ορθολογιζομαστε ναουμε μας εγκαλουν οτι δεν γινομαστε ειτε αλληλοποδοπατουμενα γκνου οπως η τωρινη δυτικη εργατικη ταξη ειτε καρικατουρες του Χοντρου Λιγνου οπως η τωρινη δυτικη αστικη ταξη . Υστερογραφο . Εννοειται οτι οι αειμνηστοι Λωρελ και Χαρντυ ειταν τετοιοι μονο στις ταινιες . Η τωρινη Δυση ειναι στην πραγματικοτητα . ΑΜ