Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Λονδίνο: η επιστροφή των σκύλων του πολέμου

Ένα όχημα όρμισε στο πλήθος, άνδρες μαχαίρωναν περαστικούς, χωρίς διάκριση ηλικίας, κατάστασης ή φύλου. Κανένα άλλο προφανή στόχο από το να σπείρουν τον τρόμο. Μια άριστη τρομοκρατική πράξη. Αλλά αυτή η πράξη αντιστοιχεί τόσο καλά στον σαφέστερο ορισμό της τρομοκρατίας έτσι ώστε να δημιουργεί περίεργα ερωτήματα.
Αυτή η πράξη εξαγριωμένης τρέλας δεν έχει προφανώς καμιά αξία από στρατιωτικής άποψης. 
Είναι μια πρωτόγονη πράξη, αλλά που αναπτύχτηκε επιστημονικά. Η χρήση ενός οχήματος ως όπλο ενάντια σε ένα πλήθος πεζών πριν τη χρήση μαχαιριών δεν είναι χωρίς να προκαλέσει κάποια επιρροή που αποκτήθηκε από ορισμένους εξειδικευμένους κύκλους κατά των εξεγέρσεων.

Σύμφωνα με το ονομαστικό καθεστώς τους (με την επιφύλαξη επιβεβαίωσης), οι εξαγριωμένοι τρελοί που όρμησαν στο πλήθος με μαχαίρια στο Λονδίνο ανήκουν στα Λευκά Κράνη, μια τρομοκρατική παραστρατιωτική οργάνωση που υποστηρίζεται από το Λονδίνο στη Συρία και τα οποία τα μίντια προπαγάνδας παρουσιάζουν ως οργάνωση παρόμοια με εκείνη του Στρατού της Σωτηρίας, παρέχοντας βοήθεια σε αμάχους θύματα των συγκρούσεων στις αντάρτικες περιοχές. Ένα είδος μεταμοντέρνου παραμυθιού τηςκούρσας του Αμόκ που στρέφεται σήμερα σε εφιάλτη λίγο-πολύ παντού.
58.jpg
Τα σκυλιά του πολέμου που στάλθηκαν στη Συρία για να πολεμήσουν εναντίον του Μπασάρ αλ-Άσαντ δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την αποστολή τους. Κουρασμένοι από έναν ατελείωτο πόλεμο, επέστρεψαν στις όχθες του Τάμεση, όπου η χρήση ορισμένων ειδικών φαρμάκων (τα λεγόμενα ναρκωτικά της μάχης) σε συνδυασμό με ένα μηχανοκίνητο όχημα και μαχαίρια, τους έδωσαν απλοϊκές ιδέες για μαζική δολοφονία.

Γελοίο θα ήταν, αν δεν υπήρχαν θάνατοι αθώων ανθρώπων. Πιστεύετε ότι είναι εύκολη η χρήση αγχεμάχων όπλων κατά κινούμενων στόχων χωρίς να έχεις λάβει ελάχιστη βασική κατάρτιση σε αυτόν τον τομέα; Η σκιά των SAS (Ειδικών Δυνάμεων Αλεξιπτωτιστών του Βρετανικού Στρατού ) δεν είναι ποτέ μακριά. 

Η ιστορία θα καταγράψει ότι η μακρά ιστορία μεταξύ του Λονδίνου και του αγαπημένου εργαλείου του που ονομάζεται ισλαμική τρομοκρατία δεν θα σταματήσει σύντομα ...

Δεν απαλλάσσεσαι τόσο εύκολα από ένα γεωπολιτικό εργαλείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: