Κυριακή, 11 Ιουνίου 2017

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Ο Κοινοβουλευτισμός, δηλαδή η ολιγαρχικής έμπνευσης αντιπροσωπευτική δήθεν "δημοκρατία" του εθνικού κράτους, χρεοκόπησε και είναι αυτή που παρέδωσε το εθνικό κράτος εύκολο θήραμα στα χέρια της παγκοσμιοποιημένης οικονομικής ολιγαρχίας.

Εκείνο που εναγώνια προσπαθεί το παγκόσμιο σύστημα να αποφύγει, είναι να μην αρχίσουν οι άνθρωποι να αμφισβητούν μαζικά τον κοινοβουλευτισμό και να θέλουν πιο δημοκρατικές διαδικασίες.

Αυτό ακριβώς είναι που θέλει να αποφύγει και το γερμανοκρατούμενο ευρωπαϊκό σύστημα. Δηλαδή να μην αρχίσουν οι ευρωπαίοι να αμφισβητούν τον κοινοβουλευτισμό και να στρέφονται προς πιο δημοκρατικές διαδικασίες τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Αυτός είναι ο μεγάλος σύγχρονος εχθρός του συστήματος.

Στην Ελλάδα ακούμε τους κρατικοδίαιτους συνταγματολόγους και άλλους καθηγητάδες του συστήματος, να θεωρούν το λαό ανίκανο να αποφασίσει με δημοψήφισμα και κυρίως να τον θεωρούν παντελώς ανίκανο να αποφασίσει για δημοσιονομικά θέματα που είναι η ψυχή του κράτους.

Μάλιστα το ελληνικό Σύνταγμα θεωρεί τον ελληνικό λαό ανίκανο να αποφασίσει για τέτοια θέματα, αφού απαγορεύει ρητά την διεξαγωγή σχετικού δημοψηφίσματος.

Αυτή τη δημοκρατία έχουμε.

Πέτρος Χασάπης


ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ. ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΕ ΑΥΤΗ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΙΕΛΥΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΚΑΙ ΠΑΡΗΓΑΓΕ ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΑΔΙΑΦΟΡΟ ΚΑΙ ΑΝΕΥΘΥΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ.

Αμέθυστος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...