Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Μοναχός Σεραφείμ – Εισαγωγικά περί μασωνίας Α’ & Β’ μέρος.

Εισαγωγικά περί Μασωνίας Α΄
ΜΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΗΛΩΜΕΝΟΥΣ MEΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ.
Η ομιλία που ακολουθεί θα έπρεπε κανονικά να απομαγνητοφωνηθεί. Ελπίζω να τη δούμε σύντομα και σε γραπτή μορφή. Είναι άκρως απαραίτητο να διαβιβαστεί αυτή η ομιλία μαζί με τις υπόλοιπες που θα ακολουθήσουν διότι όλοι μας είμαστε εν πολλοίς ανενημέρωτοι με την δράση της μασωνίας που ζει και αναπνέει δίπλα μας.
***
Ομιλία του π. Σεραφείμ Ζήση μοναχού, που εκφωνήθηκε την Τετάρτη 18-10-2017, στην αίθουσα «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» του χριστιανικού συλλόγου «Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής», στα πλαίσια της σειράς εκδηλώσεων με τίτλο: «ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ».


Εισαγωγικά περί Μασωνίας Β΄
Ο σκοπός της Μασωνίας: μία ενωμένη ανθρωπότητα για την υποδοχή του Αντιχρίστου.


«Αυτός [ο νέος Μεσσίας] θα έρθει σύντομα, αμέσως μόλις ο κόσμος θα έχει προετοιμαστεί για την έλευσή του. Αναμένει. Μην το λησμονείτε ώστε ο κόσμος να καταστεί έτοιμος. Όσο ταχύτερη θα είναι η προετοιμασία, τόσο εγγύτερη η έλευσή του. Έρχεται για να παρουσιάσει την αιώνια αλήθεια υπό μία νέα μορφή, αντικαθιστώντας εν μέρη τις προηγούμενες διδασκαλίες του οι οποίες άλλαξαν. Οι μορφές μπορεί να διαφέρουν για να προσαρμόζονται στην νοοτροπία της φυλής και να ανταποκρίνονται στις αντιλήψεις της ανθρωπίνης σκέψεως. Εκείνο που ήταν κατάλληλο στους λαούς πριν από 200 χρόνια δεν είναι σήμερα αρκετό. Οι μεγάλες αρχές παραμένουν οι ίδιες, αυτές ανήκουν σε όλες τις θρησκείες. Ο Μέγας Εκπαιδευτής έχει αποφασίσει να παρουσιάσει σύντομα τις αλήθειες αυτές υπό νέα μορφή. Στην Ανατολή είναι γνωστός υπό το όνομα Μποτισάτρα, στην Δύση τον αποκαλούμε Χριστό. Ποιά σημασία έχει το όνομα όταν ο Κύριος είναι ένας;»
[«Η Έλευση του Παγκοσμίου Εκπαιδευτού, Θάνατος Πόλεμος και Εξέλιξη», Μαίρη Έλεανορ Ρόκυ, 1917]
Πηγή βίντεο Κατήχησις

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

«Αυτός [ο νέος Μεσσίας] θα έρθει σύντομα, αμέσως μόλις ο κόσμος θα έχει προετοιμαστεί για την έλευσή του. Αναμένει. Μην το λησμονείτε ώστε ο κόσμος να καταστεί έτοιμος. Όσο ταχύτερη θα είναι η προετοιμασία, τόσο εγγύτερη η έλευσή του. Έρχεται για να παρουσιάσει την αιώνια αλήθεια υπό μία νέα μορφή, αντικαθιστώντας εν μέρη τις προηγούμενες διδασκαλίες του οι οποίες άλλαξαν.»


Πόσο πολύ μοιάζουν αυτά με όσα λένε και όσοι περιμένουν (και προπαγανδίζουν) τον 'βασιλέα Ιωάννη'!
Ο διάβολος δεν ενδιαφέρεται για αλλόθρησκους ή αιρετικούς, αλλά για το πως θα διαστρέψει την Ορθοδοξία και πως θα καταφέρει με τον 'εκ δεξιών' τρόπο να ετοιμάσει το έδαφος για την τελική του επίθεση, δημιουργώντας μια πλαστογραφία Χριστού.


Ανώνυμος είπε...

Να διευκρινίσω στο προηγούμενο, ότι όσα λέει η Μασονία, για ένα νέο Μεσσία, περίπου τα ίδια λένε και όσοι προπαγανδίζουν τον 'βασιλέα Ιωάννη' όπως ο μοναχός Μωυσής (άσχετα με την ονομασία που δίνει καθένας).
Το δυστύχημα είναι ότι καθώς έχουμε γίνει υλιστές, και εκλαμβάνουμε τη 'λύτρωση' ως απαλλαγή από την οικονομική καταστροφή (όπως κάποτε οι Εβραίοι ζητούσαν λύτρωση απ΄τον ρωμαϊκό ζυγό), αυτά είναι ευπρόσδεκτα, και το χειρότερο, μέσω αυτών δημιουργείται μια 'συγκρητιστική' εκδοχή και εικόνα Χριστού, ως ενός ΄μεγάλου διδάσκαλου ή Μύστη', και ενός επίγειου ΄Σωτήρα', του ψευδομεσσία των σιωνιστών.

amethystos είπε...

Υπάρχει ένα γεγονός στήν διαδρομή τής κακοδοξίας τής αποτειχίσεως τό οποίο αποκαλύπτει τήν κενοδοξία τους καί τήν ψευδολογία τους. Στό αποκορύφωμα τής υβριστικής καί βδελυρής κατασυκοφαντίσεως τού Αγίου Παισίου, η οποία ξεπερνούσε κατά πολύ καί τήν βρωμιά τών παλαιοημερολογιτών, μέσα από τίς αναρτήσεις τού κορυφαίου αποτειχισμένου ιστότοπου τής εποχής, έκαναν όλοι τους λούφα καί παραλλαγή γιά νά εξασφαλίζουν δημοσιότητα. Μόλις όμως τόλμησε νά διαφωνήσει μέ τόν σκληροτράχηλο αρχηγό, διεγράφη χάριν τής ενότητος τού κινήματος. Είναι απλώς μιά χούφτα κωμικοί πού παίζουν τόν θεολόγο διαμελίζοντας τά ιμάτια τών Πατέρων.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς όμως, όλη αυτή η ορολογία που χρησιμοποιούν, και γενικότερα ο τρόπος που βλέπουν τα πράγματα [ο αντιοικουμενιστικός ιός, όπως είπε και κάποιος άλλος σε άλλη ανάρτηση], έχει μεταδοθεί σε πολλούς. Θεωρείται μάλιστα ως γνήσια και ακριβής εκκλησιαστική τοποθέτηση.
Πριν 2 χρόνια έγιναν οι τελευταίες διακοπές μνημόνευσης των π. Ν.Μ. και Θ.Ζ.
Μέσα στον πανικό των δεκάδων σχολίων, ιδιαίτερα τις πρώτες μέρες, πολλοί (συγγνώμη, αλλά αναγκάζομαι να πω, ότι δεν είχαν υπευθυνότητα), τους παρακινούσαν να αποκοπούν από σύσσωμη την Εκκλησία, και να κάνουν δική τους παραεκκλησιαστική ομάδα, λέγοντας μάλιστα ότι τώρα η Θεία Χάρη έφυγε απ΄την Εκκλησία και πήγε σε αυτούς(!). Ακούστηκαν πάρα πολλά εκείνο το διάστημα, για μολυσμούς, για το θέμα της θείας Χάρης και των Μυστηρίων, και κάποιοι αγανακτήσαμε πραγματικά, γιατί βλέπαμε ότι η κατάσταση ήταν ανεξέλεγκτη. Προσπαθήσαμε με τις μικρές μας δυνάμεις να βάλουμε ένα φρένο (γιατί η Εκκλησία δεν ανήκει μόνο σε κάποιους ανθρώπους, ανήκει σε όλους μας και στα παιδιά μας, και έχουμε ευθύνη για το τι θα τους παραδώσουμε), παρά τις δυσκολίες και τις επιθέσεις, και την προσπάθεια φίμωσης, και ταυτόχρονα παρακαλέσαμε επώνυμα τον Μ.Άνθιμο, να μην προχωρήσει σε πράγματα που μπορεί να οδηγήσουν σε νέα σχίσματα. Ευτυχώς παρέμεινε μόνο στο επιτίμιο, και ευτυχώς οι 2 ιερείς, είπαν ξεκάθαρα ότι όλα αυτά που ακούστηκαν δεν στέκουν, και ότι φυσικά η Εκκλησία έχει την Θεία Χάρη και τα Ιερά Μυστήρια που είναι απ΄ τον Κύριο, και έτσι σταμάτησε κατά κάποιο τρόπο η 'παραφιλολογία'.
Όμως το 'πνεύμα', η ορολογία, και η οπτική πολλών ανθρώπων είναι επηρεασμένη, για να μην πω διαποτισμένη, από τον χώρο της αποτείχισης. Φαίνεται ξεκάθαρα αυτό το πράγμα. Ακόμα και από γραπτά δογματικά κείμενα ιερέων, στα οποία αναλύονται οι Κανόνες, και η εφαρμογή τους, και μιλούν έτσι γενικά για 'αιρετικούς' και 'απομάκρυνση απ΄τους αιρετικούς', με μια 'ξύλινη τυποποιημένη γλώσσα' (που θυμίζει τον αντι-οικουμενιστικό ιό), χωρίς να υπάρχει διαχωρισμός των περιπτώσεων και των καταστάσεων, χωρίς να επισημαίνουν το θέμα της διάκρισης.Είναι ένας μονοσήμαντος τρόπος αντιμετώπισης. Έχουν ΄ταξινομήσει' ακόμα και τους γέροντες της Ορθοδοξίας, και κάποιους τους έχουν ήδη 'απορρίψει'. Γενικά αν κάποιος απλώς δεν έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με αυτά τα θέματα, τον κατηγορούν για κρυπτο-οικουμενιστή, ή σιγονταρο-οικουμενιστή, και αυτό είναι τελικά και ανόητο.

amethystos είπε...

Επινόηδαν όμως ένα εύκολο νεοορθόδοξο μάντραμ, μιά μονολόγιστη απειλή, η οποία πάει ένα βήμα μπρός τήν πίστη μας. Εναν νεομαρασμό. "Καταγγέλουν τόν οικουμενισμό αλλά κοινωνούν μαζί του".
Αστειεύομαι αλλά ποιός φανταζόταν ότι τόσο σοβαροί οικογενειάρχες έκρυβαν τόση βρώμα τήν οποία συνεχίζουν νά ονομάζουν χριστιανική. Ο Βαρθολομαίος βρήκε τούς ομοίους του.

Ανώνυμος είπε...

Καλύτερα να διορθώσουμε τη λέξη «βρώμα», για να μην θεωρηθεί ότι αναφέρεται σε προσωπικό επίπεδο, και τότε γινόμαστε συκοφάντες. Μπορούμε απλώς να πούμε, ότι το μικρόβιο της «αποτείχισης» (με ότι κλείνει αυτός ο όρος) απειλεί πλέον όσους δεν αποκτήσουν πάση θυσία, διάκριση.
Εγώ τους επαίνεσα για το ότι έκλεισαν τα στόματα αυτών που τους παρακινούσαν να κάνουν παραεκκλησιαστική ομάδα, και όσων έλεγαν ότι έφυγε η Θεία Χάρη από την Εκκλησία.
Από κει και πέρα είπα, ότι κάποια κείμενα ιερέων που κυκλοφορούν (όχι αποκλειστικά δικά τους), και όσοι τους περιστοιχίζουν, είναι επηρεασμένοι από τον αντι-οικουμενιστικό ιό, με την έννοια που εξήγησα, δηλ. έχουν υιοθετήσει την ορολογία, το πνεύμα και την καχυποψία αυτού του χώρου, και γι αυτό δεν «χωνεύουν» και κάποιους συγκεκριμένους γέροντες, και γενικότερα ως προς την ουσία της σκέψης τους δεν πολυδιαφέρουν από τους υπόλοιπους αποτειχισμένους και τους παλαιοημερολογίτες.
Γι αυτό και σταδιακά, επειδή κινούνται απ΄την ίδια βάση, του σκανδαλισμού τους και της αίσθησης του μολυσμού, θα δεις ότι πολλοί θα καταλήξουν κανονικά σχισματικοί, ίσως να πάνε και σε κάποια από τις παρατάξεις του παλαιού ημερολογίου.

amethystos είπε...

Αναφέρεται σέ προσωπικό επίπεδο.

Ανώνυμος είπε...

Πως κοινωνούν οι Αποτειχισμένοι με τον Οικουμενισμό;Αφού ούτε με τους σχισματοαιρετικούς Παλαιοημερολογίτες δεν κοινωνούν.Οι τοπικές εκκλησίες είναι μέσα στην αίρεση και αυτοί που δεν διακόπτουν την κοινωνία με του ψευδοποιμένες Οικουμενιστές,είναι εκτός Εκκλησίας.Τα μυστήρια είναι άκυρα κυρία μου!Το ανάθεμα είναι στο κεφάλι σας.Γι' αυτό κάνεις αποτείχιση από τους αιρετικούς.Αυτοί που θα σωθούν θα είναι μια χούφτα μπροστά στα 7,5 δισεκατομμύρια ανθρώπων(144.000).Μη φοβού το μικρόν ποίμνιον!Σε 4 χρόνια αρχίζουν τα δύσκολα!

amethystos είπε...

Γύρνα πλευρό τώρα. Στόν ύπνο καλύτερα νά μήν πλακώνουμε τήν καρδιά. Κουράζεται καί ο νούς δυσκολεύεται, γεννάει ανοησίες.

Ανώνυμος είπε...

Κατάντησε βαρετό, δυστυχώς λυπάμαι που το λέω. Τέτοιες εμμονές, με τόση απολυτότητα, υπάρχουν μόνο σε αιρετικές ομάδες. Τα χαρακτηριστικά της «αιρετικής» κατάστασης είναι συγκεκριμένα.
«Περίκλειση σε ομάδα καθαρών», «αίσθηση αυτοδικαίωσης λόγω τήρησης εξωτερικών κανόνων (ομάδας)», «αίσθηση Σωτηρίας λόγω του ότι ανήκεις στην ομάδα» (εν προκειμένω των αποτειχισμένων), «αίσθηση ότι όλοι οι άλλοι δεν θα σωθούν αφού ΔΕΝ ακολουθούν όσα κάνεις εσύ»... κτλ...
Η αιρετική κατάσταση σημαίνει ξεστράτισμα και απόκλιση, σημαίνει μια «αφαιρετική κατάσταση», μια διαστρεβλωμένη πρόσληψη του νοήματος της Σωτηρίας.
[Έχουμε ακούσει ότι ο σκοπός του Χριστιανού, είναι «να αποτειχιστεί».]
Ο Άγιος Συμεών ο Νέος Θεολόγος, λέει ότι στην Βασιλεία του Θεού θα μπουν όσοι είναι ΟΜΟΙΟΙ με τον Χριστό.
«Εκείνοι όπου φυλάττουν τις πόρτες της Βασιλείας των Ουρανών, εάν δεν δούν τον Χριστιανό να έχει ομοιότητα με τον Χριστό ως υιός με Πατέρα, δεν είναι δυνατόν να του ανοίξουν. Απομένουν έξω όσοι είναι όμοιοι με τον παλαιόν Αδάμ , και μπαίνουν μέσα όσοι είναι όμοιοι με τον Νέο Αδάμ. Όσοι έχουν την σφραγίδα του Αγίου Πνεύματος, και τον καρπό του Αγίου Πνεύματος».

amethystos είπε...

Καί όμως αρνούμαστε νά προσδιορίσουμε τήν αίρεση τού οικουμενισμού, επαναπαυόμενοι στήν αοριστολογία τού όρου παναίρεση, διότι ο προσδιορισμός απαιτεί εργασία καί έρευνα καί θέληση καί σοβαρότητα. Δέν θά μπορούμε πλέον νά τρώμε από τά έτοιμα, όπως σήμερα.

Ανώνυμος είπε...

Αρνούμαστε;Αφού το 2008 η Θεοδρομία του π.Θ.Ζ. γράφει 506 σελίδες για την αίρεση του Οικουμενισμού.Έτσι δεν είναι κ.Μαρία;
Εχθροί του Θεού είναι και αυτοί που κοινωνούν με τους αιρετικούς.Η κοινωνία με τους αιρετικούς είναι κάτι σαν το σφράγισμα του 666.

amethystos είπε...

Καί σέ ποιά σελίδα φωτίστηκες; Ο Ζήσης είναι ο ίδιος φορέας τού οικουμενισμού.Καί είναι αργός στό μυαλό, όσο καί άν προσπαθεί νά τό κρύψει τεντώνοντας τό δάκτυλο. Βγάζει μάτι ο άνθρωπος. Εκεί τόχασες;

Ανώνυμος είπε...

Και οι αποτειχισμένοι της Θεσ/νίκης κοινωνούν με τους αιρετικούς.
Δεν καταλαβαίνω.
Δεν μας φωτίζεις λίγο;

amethystos είπε...

Καί οι αποτειχισμένοι αιρετικοί είναι. Τί θά πεί κοινωνία μέ αιρετικούς; Δέν εργάζεσαι;

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Αμέθυστε, η ερώτηση απευθύνεται στον προηγούμενο σχολιαστή, 1:18. Λέει:
«Αρνούμαστε;Αφού το 2008 η Θεοδρομία του π.Θ.Ζ. γράφει 506 σελίδες για την αίρεση του Οικουμενισμού.Έτσι δεν είναι κ.Μαρία;
Εχθροί του Θεού είναι και αυτοί που κοινωνούν με τους αιρετικούς.Η κοινωνία με τους αιρετικούς είναι κάτι σαν το σφράγισμα του 666.»
Συγνώμη που σε μπέρδεψα.