Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Χρήστος Γιανναράς: “Οι Επίσκοποι της Ελλάδος λειτούργησαν ως κρατικοί υπάλληλοι”

✔️ΚΑΙ  ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΕΝΑΣ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΝΤΡΟΠΗ

✔️ΣΚΛΗΡΑ ΛΟΓΙΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ 

Ο  Καθηγητής Χρήστος Γιανναρά έκανε πάλι αισθητη την παρουσία του με μια συνέντευξη -ποταμό με την οποία περιέλουσε με πλείστα κοσμητικά επίθετα   τη στάση της Διοικούσας Εκκλησίας στο θέμα της πανδημίας του κορονοϊού.
Ο κ. Γιανναράς μιλώντας ως έχων τον κοινό νου άνθρωπος καυτηρίασε την ενδοτική κατάσταση με την οποία αντιμετώπισε η Εκκλησία και οι Σεβ Μητροπολίτες  τις έντοκες της κυβέρνησης και είπε το περίφημο :  δεν βρέθηκε ένας να παραιτηθεί από ντροπή!
Ο καθηγητής Φιλοσοφίας του Παντείου Πανεπιστημίου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 98.4, είπε ότι η Εκκλησία μετατράπηκε από πνευματική ηγεσία σε διοικητικό υπάλληλο του δημοσίου και εκτελεστικό όργανο του κράτους.
“Οι Επίσκοποι λειτουργούσαν όλο αυτό το διάστημα, της Σαρακοστής και των εορτών, ως υπάλληλοι μιας κρατικής θρησκείας. Διεβίβαζαν στους εφημέριους την κρατική εντολή. Τι θα κάνουν και τι δεν θα κάνουν. Και δεν βρέθηκε ένας να παραιτηθεί από ντροπή. Κρατικοί υπάλληλοι, η εν Ελλάδι επικρατούσα θρησκεία”, επισήμανε χαρακτηριστικά.
Από τα πυρά του κ. . Γιανναρά δεν έλλειψε η συπγκριδη της αναμετάδοσης των Ακολουθιών  απο το Φανάρι αλλά και απο τον Καθεδρικό ναό Αθηνών. Και σχολίασε αρκετά σκωπτικά την αμφίεση τών εν Ελλάδα Επισκόπων που φορούν ότι πιο κιτς γυαλιστερό και την χρυσοκέντητη αμφίεση τιυ Πατριάρχη.
Ο κ. Γιανναράς απάντησε  επίσης χωρίς να μείνει πολύ σε αυτό «για ναρκισσισμό συντηρητικών που απαίτησε να υποταχθεί η Ελλαδική Εκκλησία στην ψυχολογική τους ανάγκη να λατρεύουν είδωλα».Άποψη που είδε το φως της δημοσιότητας στην επιφυλλίδα του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.
Ο Χρήστος Γιανναράς εκτίμησε ότι η κρίση της νέας πανδημίας έδωσε στην Ελλάδα ένα φωτεινό παράδειγμα πως όταν οι ειδικοί παίρνουν τις αποφάσεις και μιλούν με τιμιότητα  και ειλικρίνεια στους πολίτες, όπως ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, τότε οι πολίτες γίνονται συνεργάσιμοι και αφήνονται σε αυτού του είδους ενημέρωση. Η κρίση αυτή είπε ανέδειξε ένα άλλο είδος ηγεσίας και έβαλε στην άκρη όλες τις άλλες ηγεσίες. Ποιος ακούει σήμερα τον κ. Κικίλια όταν έχει μπροστά του την ειλικρινή ενημέρωση του καθηγητή κ. Τσιοδρα;
Ακούστε απο την αρχή έως το τέλος το ηχητικό ντοκουμέντο με τη συνέντευξη του Καθηγητή
κ. Γιανναρά:
https://www.exapsalmos.gr

Πατερικός


2 σχόλια:

Ιωάννης Δελούσης είπε...

Η κατά Hegel πολιτική θρησκεία μειωμένη από το Γιανναρά σε θρησκεία του Προσώπου. Ο νέος Άγιος είναι πολιτικό ον με έντονα συγκινησιακά στοιχεία ''τόλμης και γοητείας''. Δεν αποφασίζει αλλά μας κάνει περιγραφή του περιεχομένου της απόφασης! Ο Άγιος Τσιόδρας! Ακολουθεί από πίσω το θεριό και το καταδιώκει εκ των υστέρων, σαν άλλος Άι Γιώργης!

Νίκος Κ. είπε...

Οδηγούμαστε σε φαινόμενα Αnonymous πιστούς κι Αnonymous παπάδες…διακωμώδηση. https://dimpenews.com/2020/04/30/%ce%b8%ce%b1-%cf%85%cf%80%ce%ac%cf%81%ce%be%ce%b5%ce%b9-%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%b2%ce%bf%ce%bb%ce%ae-%ce%bc%ce%ac%cf%83%ce%ba%ce%b1%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%bd%ce%b1%cf%8c-%ce%b8%ce%b1-%ce%b4/