Κυριακή 26 Απριλίου 2020

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΝΕΙ ΓΩΤΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΑΛΛΑ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟ LOCK DOWN! ΕΙΜΑΣΤΕ Ή ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΓΓΥΗΤΡΙΑ ΔΥΝΑΜΗ; ΠΟΥ ΚΟΙΤΑΖΕΙΣ ΡΕ ΚΟΥΛΗ; ΣΕ ΛΙΓΟ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΘΑ ΚΟΤΣΑΡΕΙ ΤΟ ΓΕΩΤΡΥΠΑΝΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ!

                                  αντι να ασχολεισαι μονο με τον
Η Τουρκία πλέον εφαρμόζει όλα της τα σχέδια καιστραγγαλίζει την Κύπρο. Μια Κύπρος της οποίας κινδυνεύει η ίδια η ύπαρξη! Ο Ερντογάν έστειλε το Γιαβούζ γαι γεωτρήσεις δυντικά της μεγαλονήσου κι εμείς, ενώ είμαστε εγυήτρια δύναμη της Κύπρου, ασχολούμαστε μόνο με τον κορωνοϊό! 
Η Τουρκία ανανένεται οσονούπω να φέρει το Ορούκ Ρέϊς κάτω από την Κρήτη. 
Το παρακάτω ρεπορτάζ είναι από το cnn.gr
Σε αποκαλύψεις για τις κινήσεις του γεωτρύπανου Γιαβούζ, το οποίο ξεκίνησε έρευνες δυτικά της Κύπρου και εντός της Κυπριακής ΑΟΖ έδωσε το βράδυ της Παρασκευής ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ, σε συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο TVNET.
«Αυτή τη στιγμή στην ανατολική Μεσόγειο και το Oρούτς Ρεις και το Μπαρμπαρός συνεχίζουν τις σεισμικές έρευνες, αλλά και το Γιαβούζ ξεκίνησε τις γεωτρήσεις δυτικά της Κύπρου στο σημείο Σελτσούκλου-1», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος ρωτήθηκε αν η Τουρκία έχει στόχο την αναβολή προγράμματος ερευνών και γεωτρήσεων λόγω των χαμηλών τιμών πετρελαίου o ίδιος απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο.
«Απο τη στιγμή που έχεις κάνει μια επένδυση για έρευνες είναι μεγαλύτερο το κόστος να σταματήσεις. Εμείς και σε συσκέψεις που κάναμε με την Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίου και με την βοήθεια του Θεού έχουμε ως στόχο να συνεχίσουμε κανονικά το πρόγραμμα ερευνών και γεωτρήσεων. Εμείς θα ξεπεράσουμε την κρίση αυτή κι έχουμε την ανάγκη σε αυτά τα προϊόντα καθώς θα αυξηθεί πάλι η ζήτηση», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Υπενθυμίζεται ότι το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών είχε καταδικάσει την περασμένη εβδομάδα την εξαγγελθείσα παράνομη γεώτρηση εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, καλώντας παράλληλα την Τουρκία να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και να μην εμμένει σε παραβατικές συμπεριφορές.
Η τουρκική πλευρά είχε απαντήσεις στην ελληνική ανακοίνωση μέσω του εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι, ο οποίος δήλωσε:
«Η Ελλάδα, με την ανακοίνωσή της, επιδεικνύει τις μη ρεαλιστικές απόψεις της», σημειώνει ο Ακσόι, σε ανακοίνωσή του, τονίζοντας πως «η ελληνοκυπριακή πλευρά αγνοεί, σκοπίμως, το γεγονός ότι η Τουρκία έχει νόμιμα κυριαρχικά δικαιώματα στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο και οι τ/κ έχουν ίσα δικαιώματα στους πόρους πέριξ της νήσου, με τους συνιδιοκτήτες της (σ.σ. ε/κ)».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Είμαστε εγγυήτρια δύναμη στην Κύπρο αλλά αυτό έγινε το 1959 .Αυτή την στιγμή στην Κύπρο εννοώ στον ελεύθερο τομέα δεν γνωρίζουμε ακριβώς το ποσοστό Ελληνοκυπρίων που έχουν αναπτύξει νεοκυπριακη εθνική συνείδηση δηλαδή ότι είναι Κύπριοι όχι με την έννοια που είναι κάποιοι Θεσσαλοί πχ αλλά απλώς ελληνόφωνοι Κυπριακής όμως εθνότητας σαφώς διαφορετικής από την ελληνική .Είναι πάντως μεγάλο .Εδώ υπάρχουν ουκ ολίγοι δυστυχώς Κρητικοί που το λένε και αναπτύσεται από διάφορα blogs και μια ιδιαίτερη Ποντιακή ταυτότητα διαφορετική όχι μόνο των κλασικών Ελλαδιτών αλλά ακόμη και διαφορετική των υπολοίπων Μικρασιατών .Θα μου πει κάποιος αυτά είναι ξένες προπαγάνδες .Ναι αλλά βρίσκουν έδαφος .Από ένα σημείο και μετά και ο δέκτης της προπαγάνδας έχει ευθύνη .Ενώ πάντως στην περίπτωση των Ποντίων και Κρητών ακόμη το φαινόμενο ιδιαίτερης εθνικής συνείδησης είναι περιθωριακό στην περίπτωση της Κύπρου εκπροσωπείται επίσημα στην Μεγαλόνησο και όχι μόνο από το ΑΚΕΛ .Δεν ξέρω λοιπόν κατά πόσον θα βρεθουνε οι χιλιάδες όχι μόνο των Ελλαδιτών γονέων να στείλουν τα παιδιά τους πρόθυμα να σκοτωθούν χάριν των πετρελαϊκών συμφερόντων στην Κύπρο αλλά και αν τελικώς γίνει κάτι οι υβριζομενοι Ελλαδίτες υπαξιωματικοί και στρατιώτες από μέγα ποσοστό Ελληνοκυπρίων θα πολεμήσουν πρόθυμα .Πάντως οι καιροί άλλαξαν και όπως έδειξε η Γιουγκοσλαβική περιπέτεια στην δεκαετία του 90 όπου το καθεστώς Μιλόσεβιτς έστειλε χιλιάδες νέους Σέρβους στον θάνατο για να συγκρατησουν εντός Γιουγκοσλαβίας Σλοβένους Κροάτες Βόσνιους και Κοσοβαρους που με εκπεφρασμένη πλειοψηφία δεν θέλαν πια να ζούνε με τους Σέρβους φάνηκε λοιπόν καθαρά ότι όταν απολέσει ένας πληθυσμός την εθνική συνείδηση ότι ανήκει σε ένα ευρύτερο σύνολο δεν μπορείς με στρατιωτικά μέσα να το αλλάξεις αυτό .Όταν λοιπόν ολοκληρη Ρωσία από την Ουκρανία απαιτεί αποκλειστικά και μόνο την Κριμαία και τμήμα της Ανατολικής Ουκρανίας όπου έχει σαφή ρωσική πλειοψηφία και δεν απαιτεί τίποτα από την υπόλοιπη Ουκρανία είναι αδιανόητο στην Ελλάδα των εκατοντάδων χιλιάδων ισλαμιστών λαθροεισβολεων να δεσμευσουμε ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις για έναν πληθυσμό που κατά μέγα μέρος μας αντιπαθεί και δηλώνει ανοικτά ότι δεν έχει Ελληνική συνείδηση .Έλληνας η Ρωσος η Σέρβος η Ισπανός ουδείς με το ζόρι γίνεται .ΑΜ