Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

Το γερμανικό υπουργείο Υγείας παρουσίασε την Τουρκία ως «μαμά» της Ελλάδας! - Δεν κρύβονται οι προτιμήσεις του Βερολίνου

Το γερμανικό υπουργείο Υγείας παρουσίασε την Τουρκία ως «μαμά» της Ελλάδας! - Δεν κρύβονται οι προτιμήσεις του Βερολίνου
Εικονογράφηση πληροφοριακού υλικού του γερμανικού υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό σε 16 διαφορετικές γλώσσες, παρουσιάζει την Τουρκία, ως «μαμά», απεικονίζοντας μια γυναίκα που συμβολίζει τη γειτονική χώρα και εμφανίζεται να κρατάει από το χέρι το μικρό παιδάκι «Ελλάδα», ένα κοριτσάκι με την ελληνική σημαία!
Έτσι περνάνε το μήνυμα της «μικρής» Ελλάδα που υποκύπτει στην «μητέρα» Τουρκία αλλά και παρουσιάζοντας τις ελληνοτουρκικές διαφορές μεταξύ «συγγενών» και μάλιστα «πρώτου βαθμού».
Το ξέραμε ότι οι Γερμανοί έχουν αδυναμία στους Τούρκους αλλά πλέον το έχουν «παραξηλώσει». Πάντως στο ζήτημα της «συγγένειας» αυτό είναι κάτι που αφορά περισσότερο τους ίδιους καθώς οι πρόγονοί τους ξεκίνησαν μαζί με τους προγόνους των Τούρκων από τις ίδιες κοιλάδες κοντά στα Ουράλια Όρη.
Το σκίτσο έχει πυροδοτήσει την αγανάκτηση μερίδας χρηστών στο Twitter, που σχολιάζουν μεταξύ άλλων ότι «τόση έλλειψη ευαισθησίας μόνο στην Γερμανία μπορεί να βρεθεί».
Ακόμη και τούρκικοι λογαριασμοί στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης γελούν ειρωνικά στην απεικόνιση της Ελλάδας ως μικρού παιδιού της Τουρκίας. Και μάλιστα την στιγμή που οι επιδόσεις της Τουρκίας στην αντιμετώπιση της πανδημίας υστερούν κατά πολύ αυτών της Ελλάδας.
To επίμαχο PDF, μία πρωτοβουλία του γερμανικού υπουργείου Υγείας και του Εθνο-ιατρικού Κέντρου, παρέχει ενημέρωση στους πολίτες στα αραβικά, τα βοσνιακά-κροατικά-σέρβικα, τα κινεζικά, τα αγγλικά, τα γαλλικά, τα γερμανικά, τα ελληνικά, τα ιταλικά, τα κουρδικά, τα παστούν, τα περσικά, πολωνικά, ρουμανικά, ρώσικα, ισπανικά και τούρκικα.
Φυσικά το ελληνικό ΥΠΕΞ κάτι θα πρέπει να κάνει...

https://www.pronews.gr/kosmos/eyropaiki-enosi/872369_germaniko-ypoyrgeio-ygeias-paroysiase-tin-toyrkia-os-mama-tis-elladas

ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ: 
 OTI OI ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΜΑΚΙ. 
ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟΝ.
Ή ΟΤΙ ΤΟ ΓΥΡΙΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΟΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. 
ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΕΠΙΣΗΣ.
ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΣΕ ΜΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΕΓΕΛΙΑΝΗ ΣΥΝΘΕΣΗ.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΑΙΔΑΡΩΝ.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αυτό το σχόλιο είναι ΟΛΑ τα λεφτά ρε φίλε! Τι εμπνεύσεις ειν' τούτες σήμερα!

Ανώνυμος είπε...

Eκκλησια γαϊδάρων έχουμε αγαπητέ Αμεθυστε για να συνεχίσω και την φιλική ανταλλαγή απόψεων με τον Νίκο από προηγούμενη ανάρτηση όπου έλεγα ότι είναι κωμικοτραγικό άνθρωποι που δεν ανήκουν σε μια κοινότητα να κρίνουν ως μη ανήκοντες στην κοινότητα εμβληματικούς ανθρώπους έχουμε λοιπόν από τότε που επιτρέψαμε σε Ελληνοαμερικανούς θεολόγους και δευτερευόντως ιερείς να κρίνουν ανθρώπους όπως τον μακαριστό αρχιμανδρίτη Ευσέβιο Ματθοπουλο ως μη επαρκώς Ορθόδοξους .Ο πατήρ Θεόκλητος Διονυσιατης η ο πατήρ Ζήσης όσες διαφωνίες να έχει κάποιος μαζί τους μπορούν να κρίνουν τον Ματθοπουλο και τον Τρεμπέλα και άλλους γιατί ανεπνευσαν τον ίδιο αέρα και ειδικά ο Θεόκλητος ήταν και μπαρουτοκαπνισμενος από δύσκολες για την Ορθοδοξία εποχές .Και έτσι βρήκαν και τα καλά .Αλλά να κρίνουν άνθρωποι που δεν είχαν καν το παρουσιαστικό ορθοδόξου παπά καλόγερους όπως τους Ματθοπουλο και Καντιώτη ως μη έχοντες σχέση με το μοναστικό ήθος θα ήταν κωμικό αλλά επειδή το χαψαμε έγινε τραγικό .Κάποια πράγματα πρέπει να μένουν Κόζα Νοστρα υπόθεση της οικογένειας .Και άντε ο Ρωμανίδης να κρίνει τον Ματθοπουλο που για μένα απαράδεκτο εστί αλλά άντε .Αλλά μέχρι και ο Φάρος να τον βάζει στο στόμα του ως μη επαρκώς Ορθόδοξο και δεν αστειεύομαι το άκουσα με τα αυτιά μου και να μην πάρουμε τις ντομάτες ε καταλαβαίνεις γιατί ενώ μέχρι και στην Βόρεια Κορέα οι Ορθόδοξοι γιόρτασαν Ανάσταση εδώ θυμιατιζαν τις άδειες καρέκλες .Ποτέ δεν αφήνεις τον ξένο να κρίνει δυσμενώς τον αδερφό σου ιδίως όταν παρά τα οποία αρνητικά ο αδερφός σου έδωσε όλο του το είναι ενώ ο ξένος ήταν αμέτοχος . Κάναμε το έγκλημα που δεν κάνει ποτέ ούτε η Μαφία .ΑΜ

Ανώνυμος είπε...

Εκείνο το ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΝΟΝΟ του Μάριο, ρε παιδί μου ΝΑ ΜΗΝ αντέχω ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ να το δω έστω στο σινεμά....τι κατάσταση κι αυτή! Χάλια αδιόρθωτα!

amethystos είπε...

Δυσνόητο.

amethystos είπε...

4.51 Υπήρξαν Ιεροκήρυκες φίλε αγαπητέ πολύτιμοι στήν εποχή τους, εποχή ανομβρίας καί λάσπης. Νομίζω όμως ότι δέν μπορούμε νά τούς καταστήσουμε αιώνια εκκλησιαστικά παραδείγματα. Επιδότησαν τήν μόρφωση, τήν ηθική, τήν θεολογία. Κατά κάποιο τρόπο πέτυχαν τήν αποστολή τους. Οφείλουμε σήμερα νά προχωρήσουμε πρός τόν σκοπό μας, τήν λογική λατρεία καί τήν υπέρλογη μετάνοια καί προσευχή περισσότερο παρά νά προσπαθούμε νά τούς μιμηθούμε. Αυτό είναι πού ζητά η εποχή μας, νομίζουμε.Οι νεοορθόδοξοι μάς δούλεψαν άγρια. Οι υπερορθόδοξοι. Πρίν χρόνια είδα τόν spyderman μέ τά παιδιά μου καί στό τέλος θυμάμαι τούς είπα. Βρέ τί πρέπει νά κάνει σήμερα ο άνθρωπος γιά νά βρεί γκόμενα. Εδώ είχαμε τήν νεοορθοδοξία.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό Αμεθυστε συμφωνώ απόλυτα μάλιστα υπερθεματιζω και όπως είπε άλλωστε ο μακαριστός Θεόκλητος Διονυσιατης η εποχή των αδελφοτήτων τελείωσε οριστικά το αυτό είπε και ο εν ζωή πατήρ Γοντικακης που μάλιστα ήταν Ζωικός .Εγώ θα έλεγα ότι καλό θα ήταν μετά την διάσπαση σε Ζωή και Σωτήρα να έκλειναν και έτσι θα γλυτωναν και την εμπλοκή με την χούντα . Θυμάμαι όσον αφορά την μπηχτη σου για τους νεοορθοδοξους αυτό που έγραψε ο Θεσσαλονικείς λογοτέχνης Ιωάννου στο αριστουργηματικό του βιβλίο Η πρωτεύουσα των προσφύγων .Στο κεφάλαιο του για τα συσσίτια επί κατοχής που είχε διοργανωσει ο τότε Αρχιμανδρίτης και μετέπειτα επίσκοπος Λεωνίδας Παρασκευόπουλος συσσίτια που έσωσαν την ζωή χιλιάδων Θεσσαλονικέων ανάμεσα τους και η μακαρίτισσα η μάνα μου αν και αντίθετος και αυτός στις λεγόμενες οργανώσεις είχε περάσει και από τα κατηχητικά τους με αφορμή λοιπόν την κηδεία του πατρός Λεωνίδα που πήγαν χιλιάδες Θεσσαλονικείς αριστεροί και δεξιοί ευγνωμονωντας τον για το ότι ήταν εν ζωή χάρις σε αυτούς τους ανθρώπους έγραψε το περίφημο για τους νεοορθοδοξους τσιπλακηδες με την εμμονή στην εκκλησιολογία .Εκας οι βέβηλοι . Ομοφυλόφιλος ο Ιωάννου αλλά πουστηδες στην ψυχή κάποιοι άλλοι .Στις ημέρες μας οι οργανωσιακοι μόνο ζημιά κάνουν και μάλιστα είναι τόσο κότες που την παρακαταθήκη των παλαιών να έχουν αναφορά στην Γραφή για να είναι αρεστοί στους Σαδουκαιους την άφησαν και γίναν ένα μείγμα γεροντισμου και νεοορθοδοξιας που γελά και το παρδαλο κατσίκι .Και τέλος πάντων ας διδαχτούν όλες οι σέχτες Καντιωτικοι Παισιανοι που δεν φταίνε ούτε ο Παισιος ούτε ο Καντιώτης για τους φανς τους όπως και οι ΓΟΧ από την εξής ισλαμικη ιστορία .Όταν πέθανε ο Μωάμεθ βγήκε ο : Αμπού Μπακρ και είπε στους μαζεμένους έξω από την σκηνή .Όσοι πιστεύετε στον Μωάμεθ να ξέρετε ότι πέθανε .Όσοι πιστεύεται στον Αλλάχ να ξέρετε ότι ζει .ΑΜ