Σάββατο 15 Μαΐου 2021

Safranski & Kluge über Nietzsche. Μια συζήτηση για τον Nietzsche

Μια συζήτηση για τον Nietzsche

Ο Rüdiger Safranski και ο Alexander Kluge συζητούν για τον Nietzsche. Αφορμή είναι η έκδοση του βιβλίου του Safranski, «Nietzsche: Η βιογραφία της σκέψης του»

O Rüdiger Safranski γεννήθηκε το 1945 στο Rottweil. Σπούδασε Φιλοσοφία (δίπλα στον Adorno), γερμανική φιλολογία, ιστορία και ιστορία της τέχνης στη Φρανκφούρτη και το Βερολίνο.  Από το 1987 είναι ελεύθερος συγγραφέας. Συνέγραψε μεταξύ άλλων μονογραφίες για τους Nietzsche, Schopenhauer, Goethe, Schiller και Heidegger.  

Ο Alexander Kluge γεννήθηκε το 1932. Σπούδασε νομικά, ιστορία και εκκλησιαστική μουσική. Είναι ένας από τους κύριους εκπροσώπους του «Νέου Γερμανικού Κινηματογράφου». Δίδαξε θεωρία και ανάλυση του Κινηματογράφου. Έχει συγγράψει μια πληθώρα έργων σε θέματα φιλοσοφίας,  νομικής, λογοτεχνίας, αισθητικής.  



Για Ελληνικά πατάτε κάτω δεξιά στά "Settings" : εμφανιζεται  "Υπότιτλοι" πατάτε επανω, και εμφανίζονται τρείς επιλογές,  πατάτε επάνω στήν επιλογή "Αυτόματη μετάφραση" καί εμφανίζονται οι διάφορες γλωσσες, πατήστε στά Ελληνικά 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΚΑΤΑΛΆΒΑΜΕ ΌΛΑ ΚΆΝΤΕ ΜΕΤΆΦΡΑΣΗ.

amethystos είπε...

Βρήκαμε Ελληνικούς υπότιτλους.