Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ

Ανεξάρτητα από το ότι, διεξάγονται σε ολόκληρο τον πλανήτη πόλεμοι για το νερό, αφού θεωρείται το πολυτιμότερο αγαθό του πλανήτη, το γεγονός ότι το 80% των Ελλήνων συνεχίζει να στηρίζει τα τρία κόμματα των μνημονίων, τουλάχιστον στις δημοσκοπήσεις, είναι κάτι περισσότερο από απογοητευτικό – αφού φαίνεται πως δεν έχουν καταλάβει ακόμη τα εγκλήματα τους μέσω των μνημονίων, τα οποία είναι μοναδικά στην παγκόσμια ιστορία. Έτσι όμως θα υποχρεωθούν να βιώσουν ακόμη περισσότερα δεινά – όπως άλλωστε συμβαίνει σε όλους τους λαούς που ξεχνούν την ιστορία τους, επαναλαμβάνοντας τα ίδια λάθη. Στα πλαίσια αυτά, ένα πέμπτο πολύ πιο αυστηρό μνημόνιο είναι δεδομένο – όπως επίσης η πλήρης αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της χώρας, με τους Έλληνες σκλάβους χρέους και εξαθλιωμένους φιλοξενούμενους στην ίδια τους τη χώρα!  

. Analyst Team

Επικαιρότητα

Είναι εντυπωσιακό το πόσες ανοησίες διαβάζει κανείς στα ΜΜΕ, ακόμη και στις οικονομικές ιστοσελίδες. Μία από αυτές αφορά την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ, σε σχέση με τις ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ – ενώ είναι η εξής: «Η αφαίρεση της ΕΥΔΑΠ και της  ΕΥΑΘ από το Υπερταμείο θα μειώσει το ενεργητικό του κατά 1 δις €, με την περιουσία του να μειώνεται από τα 6 στα 5 δις €».

Εν προκειμένω ο αρθρογράφος ισχυρίζεται έχοντας χειραγωγηθεί, ακούσια μάλλον, πως σχεδόν ολόκληρη η περιουσία του ελληνικού δημοσίου που έχει μεταφερθεί στο Υπερταμείο, τη μητρική της ΕΤΑΔ, του ΤΑΙΠΕΔ και του ΤΧΣ, έχει αξία 6 δις €! Δεν μπήκε δε καν στον κόπο να ενημερωθεί σε σχέση με το Υπερταμείο – ΕΕΣΥΠ κατά το επίσημο όνομα του, στο οποίο εμείς έχουμε αναφερθεί πριν από πολύ καιρό (ανάλυση).

Έναν οργανισμό δηλαδή που συγκέντρωσε ότι έχουμε και δεν έχουμε, ως εγγύηση για τα δάνεια που λάβαμε, ενώ ήταν προϋπόθεση του τρίτου μνημονίου – το οποίο συνυπεγράφη από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ιδρύθηκε υποχρεωτικά από τον τελευταίο το 2016, μαζί με την ΑΑΔΕ (ανάλυση).


Με το δεύτερο δηλαδή πυλώνα της στυγνής ληστείας των Ελλήνων – η οποία όχι μόνο συνεχίζεται, αλλά επιταχύνεται. Το Υπερταμείο πάντως δεν ελέγχεται από το κράτος – επίσημα πλέον με την αιτιολογία της απόφασης του ΣτΕ, σύμφωνα με την οποία τα εξής:

«Η μεταβίβαση δυνάμει του ν. 4389/2016 από το Δημόσιο στην ΕΕΣΥΠ Α.Ε. ποσοστού μεγαλύτερου του 50% του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΥΔΑΠ Α.Ε. αντίκειται στις διατάξεις των άρθρων 5 παρ. 5 και 21 παρ. 3 του Συντάγματος, καθόσον το Δημόσιο, καίτοι είναι ο μοναδικός μέτοχος της εταιρείας αυτής, δεν ασκεί έλεγχο επί του διοικητικού συμβουλίου της ΕΕΣΥΠ και δεν πληρούται, ως εκ τούτου, η συνταγματική προϋπόθεση σύμφωνα με την οποία είναι επιβεβλημένος ο έλεγχος της ΕΥΔΑΠ Α.Ε. από το ελληνικό Δημόσιο, όχι απλώς με την άσκηση εποπτείας επ’ αυτής, αλλά και διά του μετοχικού της κεφαλαίου, επιπροσθέτως δε, η ΕΕΣΥΠ Α.Ε. είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου παρεμβαλλόμενο μεταξύ του Δημοσίου και της ΕΥΔΑΠ».

Περαιτέρω, αναφέρεται πως το σκεπτικό των αποφάσεων του ΣτΕ μελετάται από τους νομικούς συμβούλους του Υπερταμείου, το οποίο διαθέτει σήμερα ποσοστό 50% συν μία μετοχή και των δύο εταιρειών – επίσης από το υπουργείο Οικονομικών. Το ζητούμενο δε είναι εάν μπορεί να βρεθεί ένας τρόπος για τη διατήρηση του ελέγχου, ικανοποιώντας τα δεδομένα που δημιουργούν οι αποφάσεις του ΣτΕ – με απλά λόγια, ένας νομότυπος τρόπος για να αναιρεθεί στην πράξη η απόφαση του ΣτΕ!

Παράλληλα, έχει ξεκινήσει αναζήτηση άλλων περιουσιακών στοιχείων, που θα αναπληρώσουν την απώλεια που θα καταγράψει το χαρτοφυλάκιο του Υπερταμείου – δηλαδή, η μεταφορά όποιων περιουσιακών στοιχείων έχουν απομείνει στο κράτος, μετά τη μεγάλη ληστεία. Τέλος, πως η απόφαση απασχολεί και τους ιδιώτες μετόχους – ειδικά τον Τζον Πόλσον, που κατέχει το 10% της ΕΥΔΑΠ, και τη γαλλική SUEZ που ελέγχει το 5,46% της ΕΥΑΘ, επειδή πλέον ο έλεγχος και η τοποθέτηση των διοικήσεων μεταφέρονται στο δημόσιο.

Ανεξάρτητα τώρα από το ότι, διεξάγονται σε ολόκληρο τον πλανήτη πόλεμοι για το νερό (ανάλυση), αφού θεωρείται το πολυτιμότερο αγαθό του πλανήτη (πηγή), το γεγονός ότι το 80% των Ελλήνων συνεχίζει να στηρίζει τα τρία κόμματα των μνημονίων, τουλάχιστον στις δημοσκοπήσεις, είναι κάτι περισσότερο από απογοητευτικό – αφού φαίνεται πως δεν έχουν καταλάβει ακόμη τα εγκλήματα τους μέσω των μνημονίων, τα οποία είναι μοναδικά στην παγκόσμια ιστορία.

Έτσι όμως θα υποχρεωθούν να βιώσουν ακόμη περισσότερα δεινά – όπως άλλωστε συμβαίνει σε όλους τους λαούς που ξεχνούν την ιστορία τους, επαναλαμβάνοντας τα ίδια λάθη. Στα πλαίσια αυτά, ένα πέμπτο πολύ πιο αυστηρό μνημόνιο είναι δεδομένο – όπως επίσης η πλήρης αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της χώρας, με τους Έλληνες σκλάβους χρέους και εξαθλιωμένους φιλοξενούμενους στην ίδια τους τη χώρα!


Η απόφαση του ΣτΕ για το νερό – The Analyst

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

https://www.zougla.gr/greece/article/live-1986224