Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

ΕΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗ ΤΑΜΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΑΣ

Fonds gegen Spekulanten

EU beschließt Multi-Milliarden-Stütze für den Euro

Spiegel 10.05.10

Η ΕΕ συμφώνησε σε ένα πακέτο σωτηρίας χωρίς προηγούμενα: ένα Fonds, που το ύψος του θα φτάνει μέχρι και 750 δισεκατομμύρια ευρώ, θα πρέπει να αποτρέψει τους καιροσκόπους και να προφυλάξει το νόμισμα. Οι υπουργοί οικονομικών συμφώνησαν για το πακέτο σε μια δραματική νυχτερινή συνεδρία. Το χρηματιστήριο του Τόκιο αντιδρά θετικά.

Βρυξέλλες- Μόλις μετά το άνοιγμα των ιαπωνικών αγορών, γύρω στις 2 το πρωί ώρα Γερμανίας, ήταν όλα έτοιμα. Η ΕΕ απεφάσισε σε μια σύνοδο προς αντιμετώπιση της κρίσης να διαθέσει ένα ιστορικό πακέτο βοήθειας, γιγαντιαίας ποσότητας. Τώρα οι αρχηγοί κρατών, υπουργοί και τραπεζίτες πρέπει να ελπίζουν πως το μήνυμα θα φτάσει στα χρηματιστήρια, και πως τα στοιχήματα εναντίον του ευρώ θα βρουν ένα τέλος.

Με το πακέτο βοήθειας ύψους 750 δισεκατομμυρίων ευρώ θέλουν η ΕΕ και το ΔΝΤ να σταθεροποιήσουν το κοινό νόμισμα.

- 440 δισεκατομμύρια είναι σε μορφή εγγυήσεων και δανείων από τα μέλη της ΕΕ

- 60 δισεκατομμύρια προσφέρει η Kommission, είπε ο Γερμανός υπουργός εσωτερικών Thomas de Maiziere.

- Το ΔΝΤ θα διαθέσει μέχρι 250 δισεκατομμύρια

Και η Ευρωπαϊκή Κεντρική τράπεζα δήλωσε πως θέλει να προσφέρει κάτι, και να επενδύσει στις αγορές, όπου είναι αναγκαίο. Στην κατηγορία αυτή ανήκει και η αμφισβητούμενη αγορά ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων.

Ως αντάλλαγμα για τα ανακοινωθέντα βήματα της ΕΕ και της ΕΚΤ, υποχρεούνται τα προβληματικά παιδιά, πέραν της Ελλάδος, Ισπανίας και Πορτογαλίας, να λάβουν επιπρόσθετα μέτρα σταθεροποίησης, εξήγησε ο de Maiziere. Ο de Maiziere αντιπροσώπευσε τον υπουργό οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schäuble, ο οποίος είχε ξαφνικά αρρωστήσει και νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο των Βρυξελλών. Οι δύο χώρες ήθελαν να ανακοινώσουν τα μέτρα εξοικονόμησης στις 18 Μαϊου.

Η ακριβής διαμόρφωση της σχεδιασμένης Special Purpose Vehicle θα καθοριστεί τις επόμενες μέρες, είπε ο υπουργός. Η Γερμανία θα πρέπει να επικυρώσει νόμο για να δοθεί η βοήθεια. Υπολογίζει πως αυτό θα μπορούσε να συμβεί τις επόμενες ημέρες, είπε ο de Maiziere.

Η Γερμανία θα δώσει πιθανόν 123 δισεκατομμύρια ευρώ

Η νομική βάση για τον νέο μηχανισμό είναι το άρθρο 122 του συμώνου της Λισσαβώνας. Επιτρέπει την οικονομική στήριξη από πλευρά της Ένωσης "λόγω εξαιρετικών γεγονότων, που ξεφεύγουν από τον έλεγχο του κράτους". Στην περίπτωση της Ελλάδας απεφεύχθη η χρήση αυτού του άρθρου, γιατί το ελληνικό δράμα χρεών, δεν πυροδοτήθηκε από την κρίση των οικονομίων και αγορών.

Οι αρχηγοί κρατών της ευρωζώνης αποφάσισαν το βράδυ της Παρασκευής προς Σάββατον, για την εισαγωγή ενός μηχανισμού σταθεροποίησης. Στους υπουργούς οικονομικών έδωσαν την αποστολή να συντάξουν μια επείγουσα απόφαση, πριν το άνοιγμα των χρηματηστηρίων το πρωί της Δευτέρας.

Η τιμή του ευρώ ανεβαίνει

"Αυτό δείχνει πως θα προστατέψουμε το ευρώ, κι ' ας κοστίσει ό,σο θέλει" είπε ο Olli Rehn. "Εντός του συστήματος ενυπάρχει το ρίσκο και μια απειλή για την σταθερότητα της ευρωζώνης και της ΕΕ. Δεν πρόκειται απλά για επίθεση σε μεμονωμένες χώρες".

Μετά τις εν λόγω συμφωνίες, άρχισε να ανεβαίνει η τιμή του ευρώ στα χρηματιστήρια της Ασίας. Στο χρηματιστήριο του Τόκιο ανέβηκε το πρωί της Δευτέρας στα 1,29 δολάρια. Ήδη από το άνοιγμα του χρηματηστηρίου η τιμή του κοινού νομίσματος ανέβηκε στα 1,2884 δολάρια, αφού ο ΔΝΤ επικύρωσε το δάνειο ανάγκης, ύψους 30 δισεκατομμυρίων ευρώ, για την κυβέρνηση στην Αθήνα. Την παρασκευή η τιμή του ευρώ κατά το κλείσιμο του χρηματηστηρίου της Ν.ζόρκης ήταν στα 1,2755.

Την περασμένη εβδομάδα, η τιμή του ευρώ είχε πέσει κάτω από την πίεση των βίαιων διαδηλώσεων στην Ελλάδα, που στρέφονταν εναντίον των σχεδίων τής κυβέρνησης για δανειοδότηση. Οι επιθέσεις των κερδοσκόπων έμοιαζαν "με την συμπεριφορά αγέλης λύκων" είχε προηγουμένως προειδοποιήσει ο υπουργός οικονομικών της Σουηδίας Anders Borg στις Βρυξέλλες. "Αν δεν σταματήσουμε αυτή την αγέλη, θα ξεσκίσουν τα αδύναμα κράτη."

ΣΧΌΛΙΟ:

«Στην περίπτωση της Ελλάδας απεφεύχθη η χρήση αυτού του άρθρου, γιατί το ελληνικό δράμα χρεών, δεν πυροδοτήθηκε από την κρίση των οικονομίων και αγορών».

Στην ύπουλη φαντασίωση τών Γερμανών τα λεφτά τά έφαγαν οι Έλληνες φτιάχνοντας πισίνες. Όλα τό σχέδιο ήταν να καταστραφεί η Ελλάδα καί αμέσως μετά η Μέρκελ άπλωσε τά φτερά της γιά να προστατέψει τα αυγά «της».

ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΙ ΌΣΟΙ ΈΛΑΒΑΝ ΜΈΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΉ ΜΑΣ

Αμέθυστος

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μαρτυρίες του John Perkins, πρωην οικονομικού εκτελεστή, για το πως οι Αμερικάνοι αποκτούν αυτό που θέλουν από μια χώρα.
Χωρίς υπότιτλους. Και χωρίς σχόλια.

http://www.youtube.com/watch?v=j-H3I85P0Ck

http://www.youtube.com/watch?v=3MSWSHOdu7Q&feature=related

Κ.Τ. είπε...

Δεν τον ήξερα αυτόν. Ευχαριστώ κατ΄ αρχάς. Μια εύλογη απορία: πως τα λέει όλα αυτά τόσο άνετα δημοσίως και ζει ακόμα;
Με δυο κουβέντες εξήγησε το υπόβαθρο της εισβολής στο Ιράκ!
Αυτό είναι σύμφωνο με το γεγονός πως η αμαρτία είναι το πιο κοινότοπο και ανιαρό πράγμα. Δεν υπάρχει βάθος σ΄ αυτήν.
Τα ίδια πράγματα λέει και στα δυο παρακάτω. Το δεύτερο είναι για την Ισλανδία και λέει πως αναγνώρισε τους ίδιους μηχανισμούς που χρησιμοποιούσε ο ίδιος σε χώρες του «Τρίτου κόσμου».
Κι εδώ χρειάζεται προσοχή πάντως.

Κι ας μαθαίνουν σιγά σιγά, ή και λίγο γρήγορα, όσοι δεν ξέρουν, πράγματα σχετικά με την καλλιέργεια της γης! :-)
«...οι δε εκζητούντες τον Κύριον ουκ ελαττωθήσονται παντός αγαθού». Σ΄ αυτό το «εκζητούντες» (ορθώς!) οφείλουμε να ασκηθούμε!




http://www.youtube.com/watch?v=e0JCJ4pIFEw&NR=1&feature=fvwp


http://www.youtube.com/watch?v=vYzSDw-3r5I&feature=watch_response