Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Τραμπ: Εγώ βρίσκομαι πίσω από τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έσπευσε την Τρίτη να αναγνωρίσει ως επίτευγμα του την τρέχουσα κρίση στην Μέση Ανατολή, στηρίζοντας με έμμεσο τρόπο τις κυρώσεις κατά του Κατάρ.

Συγκεκριμένα, σε μήνυμα του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο κ. Τραμπ έγραψε ότι

κατά το πρόσφατο ταξίδι του στη Σαουδική Αραβία οι ηγέτες κρατών της Μέσης Ανατολής του υπέδειξαν το Κατάρ όταν τους διεμήνυσε πως δεν μπορεί να συνεχιστεί η χρηματοδότηση ριζοσπαστικών ιδεολογιών που ενθαρρύνουν την τρομοκρατία.

«Κατά τη διάρκεια του πρόσφατου ταξιδιού μου στη Μέση Ανατολή τόνισα πως δεν μπορεί πλέον να υπάρχει χρηματοδότηση της ριζοσπαστικής ιδεολογίας. Οι ηγέτες μου υπέδειξαν το Κατάρ – Κοιτάξτε!» έγραψε στο Twitter.

Τη Δευτέρα η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μπαχρέιν, η Αίγυπτος, η Υεμένη, η κυβέρνηση της ανατολικής Λιβύης και οι Μαλδίβες, διέκοψαν τις διπλωματικές τους σχέσεις με το Κατάρ, κατηγορώντας το ότι «στηρίζει την τρομοκρατία».

Τα τρία κράτη του Κόλπου ανακοίνωσαν ότι διακόπτουν τις μεταφορικές συνδέσεις με το Κατάρ και έδωσαν στους επισκέπτες από το Κατάρ περιθώριο δύο εβδομάδων για να εγκαταλείψουν τις χώρες τους

Πηγή: Euro2Day.gr


hassapis-peter

Δεν υπάρχουν σχόλια: