Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Ας εξετάσουμε ένα τελείως "υποθετικό" σενάριο... (με πρακτικές συμβουλές για όσα έρχονται).

Ας εξετάσουμε ένα τελείως "υποθετικό" σενάριο.
Τι θα κάνεις αν δεις έναν αντίστοιχο εξαγριωμένο ή πεινασμένο όχλο  έξω από το σπίτι σου;;; 

(τα βίντεο από τη Λέσβο, πριν 2 και 4 ημέρες: 19/4/2018 και 17/4/2018)

Πως θα νοιώθεις όταν ακούς το "Αλλάχ Ακμπάαρ" ... καθώς θα περνάνε την αυλόπορτα  του κήπου σου;
Σε έκοψε ήδη κρύος ιδρώτας; 
Μην ανησυχείς,  θα μας προστατεύσει η ΕΛ.ΑΣ.!
 
Αν υποθέσουμε ότι έχουμε κάποιο "επεισόδιο" με την Τουρκία: Ο ελάχιστος Ελληνικός στρατός φυσικά θα βρίσκεται στα σύνορα.
Ποιος αστυνομικός (δημόσιος υπάλληλος) νομίζεις θα επέμβει για να σταματήσει ένα τέτοιο πλήθος (που θα είναι νηστικό επειδή έκλεισαν οι τράπεζες ή σταμάτησαν να τους χορηγούν επιδόματα);
Υπάρχει πιθανότητα να λάβει τέτοιες εντολές αστυνομικός από τους σημερινούς προϊσταμένους του (black χιούμορ έτσι;!). Στην απίθανη περίπτωση που θα τολμήσει να επέμβει για να σε προστατεύσει και να σταματήσει το "πλιάτσικο", πόσες σφαίρες νομίζεις έχει ένας αστυνομικός πάνω του; Πόσο θα αντέξει πριν αποχωρήσει για να προστατεύσει τη ζωή του;
Άξιος απόγονος των ηρώων προγόνων σου ΔΕΝ είσαι. 
Μεγάλωσες ως ένας "καθωσπρέπει" βολεμένος καλοπερασάκιας. Τελευταία ασχολείσαι και με "συνταγές μαγειρικής" (τυχαίο που καλλιεργούν σε άντρες ασχολίες για τις οποίες ενδιαφερόταν μόνον οι γυναίκες;)
Αδιαφορούσες κατ΄ουσίαν για όσα συνέβαιναν γύρω σου.  Πίστευες -ίσως ακόμη ελπίζεις- ότι τίποτε δεν θα ανατρέψει την καθημερινότητα σου.

δημοσίευμα voria.gr,  20/4/2018. Η  Θεσσαλονίκη γεμίζει με νέους λαθρομετανάστες 

Όταν θα εισβάλουν στην "θερμοκοιτίδα" σου, έχεις δύο επιλογές: 
  • να σκύψεις ντροπιαστικά το κεφάλι μπροστά στα παιδιά σου 
  • ή να πολεμήσεις, για την σύζυγο, για τα παιδιά σου, για την εστία σου, για την πατρίδα, για τα "όσια και τα ιερά σου": "Υπέρ βωμών και εστιών" όπως χιλιάδες χρόνια τώρα.
Η επιλογή είναι ΔΙΚΗ ΣΟΥ.

Αγορά κυνηγετικού όπλου (καλύτερα καραμπίνας)
Προλαβαίνεις ακόμη να βγάλεις μια -απολύτως νόμιμη- άδεια αγοράς κυνηγετικού όπλου, να αγοράσεις ένα και να συντονιστείς με έμπιστους φίλους ή γείτονες σου πως θα αντιδράσετε σε κάθε ακραία περίπτωση ανάγκης. Η πιο φθηνή λύση είναι η επαναληπτική -κοντόκαννη- καραμπίνα (γνωστή ως χράπα-χρούπα), με κόστος γύρω στα 350 ε. Δέχεται μέχρι 7-8 φυσίγγια συνήθως αλλά στην Ελλάδα η νομοθεσία επιβάλλει να υπάρχει μειωτήρας -ένα μικρό πλαστικό ή ξύλο που μπορεί να αφαιρεθεί- που περιορίζει στα 3 φυσίγγια την μέγιστη χωρητικότητα.
Αντίστοιχες αυτόματες καραμπίνες (δεν χρειάζεται να οπλίζεις κάθε φορά) ξεκινούν από 700 ευρώ.
Ακόμη και ένα απλό παλιό τουφέκι, ή δίκαννο, μπορεί να σώσει τη ζωή σου και των συγγενών σου.
Αν ακούσουν έναν ή δύο πυροβολισμούς στον αέρα από το σπίτι σου, ελάχιστοι κακοποιοί θα συνεχίσουν την εισβολή. Δεν έχουν κανένα λόγο να ρισκάρουν με κίνδυνο να τραυματιστούν ή να σκοτωθούν. Οι περισσότεροι θα αποχωρίσουν. Αυτός είναι ο στόχος σου, να τους αποτρέψεις. Αν υπάρχουν και άλλες καραμπίνες στη γειτονιά, μπορείτε να δράσετε οργανωμένα σε κάποια ευρύτερη "εξέγερση", για να τους αποτρέψετε να πλησιάσουν.
Μην χάνεις άδικα τον χρόνο σου προσπαθώντας να πείσεις ανθρώπους επιπόλαιους, ή  με "αριστερές" κομματικές παρωπίδες. Αυτοί λόγω ιδεολογίας ΔΕΝ πιστεύουν σε πατρίδα. Δεν έχουν κανένα λόγο να αντισταθούν.



"Ἕνα ντουφέκι 100 ψυχὲς θὰ γλυτώση"

«Θὰ σᾶς ζητήσουν τὰ ντουφέκια· νὰ ἔχετε διπλά· νὰ δώκετε τὸ ἕνα καὶ νὰ κρατήσετε τὸ ἄλλο. Ἕνα ντουφέκι 100 ψυχὲς θὰ γλυτώση», είχε πει ο Άγιος Κοσμάς.
Για πότε λες να το έλεγε ο Άγιος Κοσμάς;
Για τότε που είχαν όλοι όπλα και ήξεραν να πολεμούν και ήταν αποφασισμένοι να πολεμήσουν;
ή για σήμερα που με εξαίρεση κάποιους ελάχιστους ηλικιωμένους που ζούνε σε μονοκατοικίες δεν βρίσκεις πουθενά όπλο;
Μήπως ο Άγιος ΕΜΑΣ προτρέπει να σώσουμε τους υπόλοιπους έχοντας 2 όπλα ο καθένας μας και δεν αναφέρεται σε κάποιο μελλοντικό "αφοπλισμό" όσων  κατέχουν όπλα; 

Ένταξη στην Εθνοφυλακή
Αν ζεις σε παραμεθόρια περιοχή, ζήτησε άμεσα να ενταχθείς στην Εθνοφυλακή και να αποκτήσεις νόμιμα πολεμικό όπλο για να υπερασπιστείς την πατρίδα, το σπίτι, την εκκλησία,το κοιμητήριο, το ηρώο σου. Αν ΔΕΝ σου δώσουν (όπως έγινε και με 15 νέους από τους Φούρνους Ικαρίας που πρόσφατα απολύθηκαν από το στρατό, δείτε εδώ),
αναγκαστικά η μόνη επιλογή σου είναι η πρώτη.

"Μην τρομοκρατείτε τον κόσμο. Έχουμε εμπιστοσύνη στον Θεό".
Είναι καλύτερα να είσαι προετοιμασμένος και να ΜΗΝ συμβεί κάτι, παρά να αιφνιδιαστείς. Τότε θα είναι ήδη αργά.
Τα τρόφιμα και τα καύσιμα θα έχουν εξαφανιστεί σε λίγες ώρες (όπως έγινε με τα capital control, μήπως ήταν κι αυτό ένα μικρό χαστούκι από το Θεό για να μετανοήσουμε;)."Χρήματα" τότε, θα είναι ότι έχεις στα ντουλάπια του σπιτιού σου.
Ο Θεός, μας προστατεύει με την Πρόνοια Του όταν συμβαίνει κάτι έκτακτο. Όταν μας δίνει μηνύματα, έχουμε χρέος να προετοιμαστούμε. 

 Άλλες προετοιμασίες.
Αντίστοιχες προετοιμασίες πρέπει να κάνεις για
  • τρόφιμα (αλάτι, ζάχαρη, καφέ, μέλι, βρώμη (δημητριακά), ζυμαρικά, όσπρια, κονσέρβες με κρέας ή ψάρι τα οποία μπορείς να αγοράζεις όταν έχουν εκπτώσεις προσέχοντας να μην λήγουν σύντομα),
  • σπόρους λαχανικών (γνήσιους σπόρους καλύτερα και όχι υβρίδια, για να μπορείς να τα ξαναφυτέψεις την επόμενη χρονιά, φυτεύοντας κήπο τη μία χρονιά δημιουργείς τους δικούς σου σπόρους για τις επόμενες), μαζί με κάποιο κήπο ή χωράφι που θα μπορέσετε να καλλιεργήσετε (και να προστατεύσετε από επιδρομές). Η επιστροφή στο χωριό -σε περίοδο κρίσης- είναι μονόδρομος. Πολύ χρήσιμες συμβουλές πως θα καλλιεργήσετε, πως θα συντηρήσετε τα τρόφιμα δικής σας παραγωγής και πως θα εκθρέψετε σωστά ζώα, θα βρείτε σε ένα ιστολόγιο που ασχολείται με τέτοια θέματα, εδώ.
  • φάρμακα (ειδικά όταν είναι απολύτως απαραίτητα για κάποιο μέλος της οικογένεια σου), 
  • νερό (θυμηθείτε το πέρασαν πρόσφατα οι Θεσσαλονικείς όταν με μια απλή βλάβη ήταν 5 μέρες χωρίς νερό, μήπως ήταν κι αυτό ένα "τεστ" από το Θεό για να μας προετοιμάσει;). Προσπάθησε να ζήσεις 24 ώρες χωρίς ρεύμα και τρεχούμενο νερό μέσα στο σπίτι σου για να πάρεις μια γεύση πόσο ευάλωτοι είμαστε
  • καύσιμα  (έχε πάντα το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου σου γεμάτο) και πετρέλαιο ή ξύλα για θέρμανση ή για ξυλόσομπα, και 1-2 φιάλες πετρογκάζ για γρήγορο μαγείρεμα όταν δεν θα έχει ρεύμα.
  • ετοιμάστε ένα σακίδιο (πλάτης) με τα απαραίτητα, αν χρειαστεί να φύγετε αμέσως από το σπίτι σας (νερό, τροφή για 2 μέρες, ραδιόφωνο, αναπτήρες, σουγιάς, σκηνή, sleeping bag, μουσαμά/αδιάβροχο, σκοινί απλώματος ρούχων, ζεστά ρούχα) 
  • περίφραξη σπιτιού,  σκύλο (άριστος φύλακας και μέσο προειδοποίησης ότι κάποιος εισβάλει) και συναγερμός οικίας με τηλεειδοποίηση (υπάρχουν πολύ φτηνές λύσεις)
  • Υψηλό φρόνημα. Το πιο σημαντικό εκείνες τις ώρες θα είναι η ψυχολογία: άνθρωποι που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ πιστεύουν στον Θεό, μπορούν να βοηθήσουν και τους υπόλοιπους. ΕΣΥπρέπει να γίνεις ένας από αυτούς. Δίνουμε μερικές πρόχειρες συμβουλές (τις περισσότερες πήραμε από ομιλίες του διωκόμενου από τους οικουμενιστές π.Μωυσή εκ Πρεβέζης, δείτε γι αυτόν εδώ) :   Ξεκίνα   1) να προσεύχεσαι έστω και με απλά λόγια κάθε πρωί και κάθε βράδυ,  2) να κάνεις εδαφιαίες μετάνοιες(δυστυχώς έχουν ξεχαστεί τελείως από την θεσμικά αποκαλούμενη "εκκλησία" μας, από την πολύ "οικονομία" έχουμε ξεχάσει την άσκηση, δες αν θέλεις να μάθεις πως γίνονται, μαζί και με άλλες πνευματικές συμβουλές, στο βίντεο μας εδώ),  3) προσπάθησε να νηστεύεις αλάδωτο κάθε Τετάρτη και Παρασκευή και τις σαρακοστές (κι αυτό έχει τελείως ξεχαστεί δυστυχώς) θα σε ασκήσει και θα σου δυναμώσει το φρόνημα,  4) αφιέρωνε 5 λεπτά τη μέρα διαβάζοντας ένα κεφάλαιο από την Καινή Διαθήκη (από τα 4 ευαγγέλια που είναι στην αρχή). Πρέπει να γνωρίσεις τον Θεό μας, αυτόν που σου δίνει κάθε μέρα την ζωή, την ανατολή του ήλιου και το ηλιοβασίλεμα. Εναλλακτικά 2-3 ορθόδοξα βιβλία, μπορούν επίσης να κρατήσουν το φρόνημα υψηλό 5) Μετανόησε για τα σφάλματα και τα πάθη σου και βρες έναν αυστηρό πνευματικό για να τα εξομολογηθείς, καλύτερα κάποιον από τους ελάχιστους που ΔΕΝ μνημονεύουν -πλέον- τον οικουμενιστή πατριάρχη Βαρθολομαίο. Ως πνευματικό καθοδηγητή μπορείς να χρησιμοποιήσεις και κάποιον μοναχό -και παράλληλα να εξομολογείσαι σε ιερέα μόνον τις αμαρτίες σου χωρίς να ζητάς λεπτομερή καθοδήγηση. Μην ξεχνάς: Εκκλησία ΔΕΝ είναι οι δεσποτάδες. Αυτοί έχουν ΠΡΟΔΩΣΕΙ την ορθοδοξία. Θα τιμωρηθούν από τον Θεό για την προδοσία τους και σε αυτή τη ζωή, και στην άλλη. Πιστεύουμε ότι θα έρθουν έτσι οι καταστάσεις ώστε μαζί με την πολιτική, να "καθαρίσει" και η εκκλησία μας από τους λύκους με την προβιά προβάτου.
 Τι λένε οι "προφητείες"; Τι έρχεται;
Σε όσους θα ενδιέφερε, προτείνουμε να επισκεφθείτε την ετικέτα του ιστολογίου μας "Προφητείες" (εδώ). Θα ανανεωθεί σε λίγες ημέρες και με ένα-δύο ακόμη πολύ σημαντικά βίντεο-εισηγήσεις: Τι έχουν προφητεύσει ένα σωρό Άγιοι για ΟΣΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ, για τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο. 
Οι υπόλοιποι συνεχίστε να ζείτε την "μακαριότητα" σας. Δεν έχουμε ΚΑΝΕΝΑ λόγο να προσπαθούμε να σας πείσουμε. 
Δεν υπάρχουν διαφημίσεις, δεν βγάζουμε απολύτως κανένα κέρδος από αυτό το ιστολόγιο. Αναλογιζόμενοι το χρέος μας ως εκπαιδευτικοί: να κρατήσουμε την πατρίδα μία ακόμη φορά όρθια και να μην βιώσουμε ξανά παιδομαζώματα και μετατροπή των εκκλησιών μας σε τζαμιά (θυμίζουμε ότι όταν απελευθερώθηκε η Θεσσαλονίκη το 1912, σχεδόν ΟΛΕΣ οι εκκλησίες ήταν τζαμιά), αφιερώσαμε ατελείωτες ώρες και αποφασίσαμε πλέον ξεκάθαρα να σας προειδοποιήσουμε. Δεν διεκδικούμε το αλάθητο. Εκφράζουμε την εύλογη -νομίζουμε- ανησυχία μας και προτείνουμε πρακτικές λύσεις.
Όλα όσα διαβάσατε γράφτηκαν με πίστη στην προφητεία του Αγίου Κοσμά: "ένα ντουφέκι 100 ψυχές θα γλυτώσει". Πως γίνεται ένας τόσο μεγάλος άγιος και ασκητής, να μας καλεί να έχουμε διπλά ντουφέκια (ας το προσέξουν αυτό όσοι χριστιανοί αποποιούνται κάθε σχέση με όπλα -λες και είναι Γιαχωβάδες); 
Φοβόμαστε ότι για εκεί πάμε. Μπορεί να συμβεί σε έναν μήνα, μπορεί σε έξι, μπορεί σε ένα χρόνο. ΜΑΚΑΡΙ, αλλά δεν νομίζουμε ότι θα τη "γλιτώσουμε". Δεν νομίζουμε ότι οι ισλαμιστές που αποκεφάλιζαν χριστιανούς στη Συρία, μετάνιωσαν και αποφάσισαν να γίνουν "προβατάκια".  Δεν νομίζουμε ότι οι γείτονες μας οι Τούρκοι, άλλαξαν. Η προκλητικότητα τους είναι διάχυτη. Κάποιο θερμό επεισόδιο σίγουρα θα υπάρξει, όταν αποφασίσουν οι ίδιοι (ήδη μετράμε έναν νεκρό πιλότο και 2 στρατιωτικούς φυλακισμένους). 
Η επιλογή είναι ΔΙΚΗ ΣΑΣ.

Ελληνορθόδοξη Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

ΥΓ.
Τα όπλα σκοτώνουν. 
Απαιτούν υπευθυνότητα και άψογη τήρηση των κανόνων ασφαλείας, ενδεικτικά :
  • αποθήκευση των πυρομαχικών σε άλλο μέρος από το όπλο (πχ σε άλλο ντουλάπι το όπλο, σε άλλο τα φυσίγγια). Ξεχασμένα όπλα, γεμάτα, μπορούν στο μέλλον να γίνουν αιτία θανάτου.  
  • μόνιμο λουκέτο στο όπλο -ειδικά αν υπάρχουν στο σπίτι μικρά παιδιά, 
  • για να εκπαιδευτούμε στο πως "γεμίζουμε" ένα όπλο, χρησιμοποιούμε ειδικά πλαστικά διαφανή φυσίγγια (έχουν μέσα μόνον ένα εμφανές ελατήριο αντί για σκάγια)
  • δεν σημαδεύουμε ΠΟΤΕ άλλον, ούτε για αστείο, η κάννη σημαδεύει πάντα προς τα επάνω ή προς τα κάτω,  
  • συμπεριφερόμαστε σε κάθε όπλο σαν να είναι γεμάτο- ακόμη κι αν ξέρουμε ότι είναι άδειο
  • πάντα σημαδεύουμε πριν πυροβολήσουμε. Προσέχουμε αν δίπλα ή πίσω από το στόχο υπάρχουν άμαχοι γιατί τα σκάγια διαχέονται 
  • εγγραφείτε σε κάποιο σκοπευτικό σύλλογο για να ασκηθείτε σε κάποιο σκοπευτήριο και να αποκτήσετε στοιχειώδη εμπειρία. Είναι πιο ασφαλές να μάθετε εκεί, ειδικά αν δεν έχετε κάποιον να σας καθοδηγήσει. Μην πειραματίζεστε μόνοι σας αν δεν γνωρίζετε,  ειδικά αν υπάρχει εμπλοκή (φυσιγγίου). Ενημερωθείτε με προσοχή για την σχετική νομοθεσία.

 ΣΧΟΛΙΟ: ΕΑΝ ΔΕΝ ΟΧΥΡΩΘΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΣΙΔΕΡΙΕΣ ΣΕ ΠΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΥΡΙΑ ΠΑΛΙ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ.

Αμέθυστος

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

οταν διαβαζω τετοια λυπαμαι, περισσοτερο δε που ακουγονται λογικα.
ΟΜΩΣ τελικα τι / ποιον /ή μηπως δεν πιστευομε? ή η πιστη ειναι γυμνη πια απο την αρχαια σημασια της = εμπιστοσυνη ?
Ισχυουν ή οχι αυτα τα "ρητα" παρακατω ή ειναι ωραια λογακια να τα λεμε εν καιρω μη ζορισματος, αλλα οταν ερθουν τα ζορικα άλλα λογια να αγαπιομαστε?
Λεει λοιπον: ατερ θεου ουδεν γινεται - ει μη Κυριος φυλαξει... ματην ηγρυπνησεν ο φυλασσων - Κυριος φωτισμος μου και Σωτηρ μου, τινα φοβηθησομαι?Κυριος υπερασπιστης της ζωης μου απο τινος δειλιασω? - εν τω εγγιζειν επ εμε κακουντας του φαγειν τας σαρκας μου αυτοι συνεποδισθησαν και επεσαν και αλλα παρα πολλα . επισης ειπε η Παναγια δεν θυμαμαι σε ποιο βιο αγιου "οποιος εχει την ελπιδα του σε εμενα δεν φοβαται τιποτα ουτε σε αυτη ουτε στην αλλη ζωη"? κλπ κλπ παρα πολλα τετοια. Τα διαβαζαμε με ευχαριστηση για να καταληξωμε τωρα που? στα οπλα και στις μπαρες? αν θυμαστε παλιοτερα μια περιγραφη πολιορκιας σπιτιου ομογενων στην Αιγυπτο δεν σε σωζει τιποτα απο αυτα...

amethystos είπε...

Γιά δές καλύτερα....Από τίνος δειλιάσω; Καί λέει ο Αγιος Παίσιος. Σήμερα λείπει καί τό φυσικό καί τό πνευματικό θάρρος.Γι' αυτό π.χ. δέν μπορούμε νά αντιμετωπίσουμε τούς επισκόπους καί τούς πολιτικούς καί μάς τρώει τό σκοτάδι. Ο Θεός επεμβαίνει αφού εμείς τάχουμε δώσει όλα. Δέν υπάρχει ο Θεός γιά νά κρυβόμαστε πίσω του. Τί σημαίνει ο Ακάθιστος ύμνος;

Ανώνυμος είπε...

"ο Θεος επεμβαινει αφου τα εχομε δωσει ολα".... αν τα κακα προερχοταν απο τους εναντιους και μονο, και αν ο Θεος ηταν μαζι μας. Τι γινεται οταν τα κακα ερχονται με εγκριση Θεου? οταν ο Θεος δεν ειναι μαζι μας? οταν επειδη επληρωθησαν ηδη οι ανομιες των Αμορραιων ημων δεν εισακουομαστε? η λογικη της πιστης δεν υποδεικνυει πνευματικη αντιμετωπιση - μετανοια? αρα τι λυση ειναι ή καραμπινα κττ? (δεν το λεω απο αποψη ου φονευσεις, αλλα ου γλυτωσεις- αλλο κακο θα σε βρει)
σε επιπεδο κρατους ειναι διαφορετικα, απαιτειται το ετοιμοπολεμο, αλλα οπως τοσο συχνα στην ιστορια μας, δεν αρκει. μαλλον ειναι και ματαιο χωρις την επιστροφη στο Θεο
Αυτο που προσπαθω να καταλαβω ειναι αν ισχυουν πανω μας και εναντιον μας οι συμφορες της αποστασιας συμφωνα με την Π.Διαθηκη (Δευτερονομιο ή Λευιτικο θυμισε μου το χωριο) ή αν εξ ορισμου εμπιπτομε στο "προβατα εν μεσω λυκων" ανεξαρτητως αποστασιας

amethystos είπε...

Δέν μάς δίνει ο Θεός παιδιά γιά νά τά βιάζουν οι Μουσουλμάνοι. Ούτε κτίζουμε σπίτια στούς αγίους μας γιά νά τά καίνε οι δαιμονισμένοι. Η ζωή τού χριστιανού είναι ορατός καί αόρατος πόλεμος.