Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Τουρκικές κινήσεις στα Κατεχόμενα σημαίνουν γενικό συναγερμό

Δημιουργεί ναυτική βάση στην Αμμόχωστο η Αγκυρα 

Σε ορμητήριο μετατρέπει την κατεχόμενη Κύπρο η Τουρκία

Ραγδαίες εξελίξεις έχουμε στην Κύπρο με την δημιουργία ναυτικής βάσης από την Άγκυρα κατά του υπόλοιπου νησιού και κατά της παρουσίας νατοϊκής αρμάδας που κινείται κατά της Συρίας. 

Σύμφωνα με την  κυπριακή εφημερίδα ***« σημερινή» η Τουρκία δημιουργεί ναυτική βάση στην Αμμόχωστο με σκοπό τον μόνιμο έλεγχο της κυπριακής ΑΟΖ , και την δυνάστευση των ελληνοκυπρίων που θα έχουν δίπλα τους μονάδες επιφανείας και υποβρύχιο από το νέο-οθωμανικό ναυτικό να τους απειλεί με παραβιάσεις κάθε ημέρα .

Στην Αμμόχωστο δημιουργούνται ήδη  μόνιμες εγκαταστάσεις του τουρκικού πολεμικού ναυτικού για την υλοποίηση των στρατηγικών επιδιώξεών της στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ενώ ολόκληρη η κατεχόμενη Κύπρος μετατρέπεται σε μια τεράστια στρατιωτική βάση…για τον έλεγχο της περιοχής.

Σύμφωνα με αποκλειστικά ντοκουμέντα, στοιχεία και φωτογραφίες που παρουσιάζει σήμερα η έντυπη μορφή της εφημερίδας «Σημερινή», η Άγκυρα μετατρέπει την Αμμόχωστο, και συγκεκριμένα το λιμάνι της, σε ναυτικό ορμητήριο και παράρτημα της Βάσης της Μερσίνας, στο πλαίσιο των στρατηγικών σχεδιασμών της να ελέγξει το παιχνίδι της ενέργειας στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ προχωρεί σε αναβαθμίσεις στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, ώστε να καταστεί δυνατή η χρησιμοποίησή του από πολεμικά αεροσκάφη για σκοπούς στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Οι εγκαταστάσεις της ναυτικής βάσης θα φιλοξενούν φρεγάτες, τορπιλακάτους, κορβέτες και υποβρύχια, τα οποία «σουλατσάρουν» συνεχώς όπως ΄ταν ένα τουρκικό υποβρύχιο εντοπίστηκε πρόσφατα να μετακινείται  από την Αμμόχωστο προς την Κερύνεια.

Η Άγκυρα υλοποιεί τις ενέργειες αυτές , τη στιγμή που γίνεται λόγος για τις προσπάθειες επανέναρξης των συνομιλιών, δείχνοντας, με αυτόν τον τρόπο, ότι ουδεμία πρόθεση έχει να μεταβάλει τις θέσεις της , αλλά θέλει να στρατικοποιήσει την κατεχόμενη Κύπρο…μεταφέροντας ενδεχομένως και βαλλιστικούς πυραύλους Bora με βεληνεκές 280 χλμ διότι φοβάται την συγκέντρωση νατοϊκών δυνάμεων στην ίδια περιοχή , με επικεφαλής της ομάδα μάχης του USS HARRY TRUMAN , την οποία ο Ερντογάν και η παρέα του θεωρούν  επικίνδυνη για τουρκικά συμφέροντα    .

Εφόσον επιβεβαιωθεί και το σενάριο με τους πυραύλους BORA οι Τούρκοι θα απειλούν επίσης Ισραήλ, Λίβανο, και όλα τα πλοία που θα πλησιάζουν στην θαλάσσια αυτή περιοχή.

Σύμφωνα τώρα με το *** offsite.com.cy, υπάρχει ανισομερής παρουσία στρατευμάτων στην Κύπρο ανάμεσα στις Ε/κ δυνάμεις της Εθνικής Φρουράς και στις κατοχικές δυνάμεις (Τουρκικές και Τ/κ) παρέμεινε αμετάβλητη

Η μείωση, μάλιστα, του αριθμού των εθνοφρουρών που έλαβε χώρα στην Κύπρο μεγαλώνει τις  διαφορές ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Οι τουρκικές δυνάμεις εξακολουθούν να έχουν την υπεροχή σε όλους τους στρατιωτικούς τομείς και ιδιαίτερα στη θάλασσα και στην αεροπορία.

Η όλη κατάσταση βαίνει προς το χειρότερο με δεδομένο και  τους οικονομικούς περιορισμούς προς την Εθνική Φρουρά. Γεγονός που επέφερε την ανισομερή ανάπτυξη στις δύο πλευρές.

Το έμψυχο δυναμικό της Εθνικής Φρουράς έχει μειωθεί κατά 500 ή και περισσότερα άτομα και ανέρχεται  στις 12.000 ενώ ο αριθμός των εφέδρων φτάνει τις 50.000.

Αν συνυπολογιστεί και η δύναμη της ΕΛΔΥΚ (950) τότε η συνολικές στρατιωτικές δυνάμεις σε έμψυχο υλικό στην Ε/κ πλευρά ανέρχονται στις 62.950.

Την ίδια στιγμή στα κατεχόμενα το 2016 οι τουρκικές δυνάμεις ανέρχονταν στις 42.500, οι Τ/κ ένοπλοι σε 3.500 και οι έφεδροι σε 26.000. Ο συνολικός αριθμός των κατοχικών δυνάμεων φτάνει τις 72 χιλιάδες.

Σύμφωνα με την έρευνα του Κυπριακού Κέντρου Στρατηγικών Μελετών για κάθε ένα Εθνοφρουρό αναλογούν 3,5 Τούρκοι στρατιώτες.

Το ανθρώπινο δυναμικό της Εθνικής Φρουράς ανέρχεται στις 12.000 μαζί με τα στελέχη, τους εθελοντές, τις εθελόντριες και τους κληρωτούς.

Στο έμψυχο αυτό δυναμικό προστίθενται και οι 50.000 των εφέδρων.

Ο Τ/κ στρατός αριθμεί 3.500 στρατιώτες και 26.000 εφέδρους.

Από τις στρατιωτικές αυτές δυνάμεις οι 11.000 προορίζονται για την πρώτη γραμμή, οι 10.000 για τη δεύτερη γραμμή και οι 5.000 για την Τρίτη γραμμή.

Η ουσία είναι σύμφωνα με όλα αυτά δεδομένα ότι η Τουρκία προχωρά ακάθεκτη στα σχέδια της για την υλοποίηση των επιδιώξεων της …που είναι η κατοχή ολόκληρου του νησιού και του ελέγχου της ΑΟΖ της περιοχής, είτε με στρατιωτικά μέσα είτε μέσω μιας τεράστιας πληθυσμιακής αύξησης. 

***« σημερινή»

*** offsite.com.cy

πηγη

national-pride

Δεν υπάρχουν σχόλια: