Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

ΝΕΑ ΜΟΡΦΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ


Το Συριακό σύστημα ραντάρ μάλλον δέχτηκε την προπερασμένη νύχτα ηλεκτρονικό πόλεμο (πιθανότατα από Ισραήλ ή ΗΠΑ), με αποτέλεσμα η αεράμυνα της Συρίας να εξαπολύσει ομοβροντία πυραύλων, που φυσικά πήγαν στο βρόντο.

Δηλαδή τα ραντάρ προφανώς έδειχναν ότι η Συρία δέχεται επίθεση, αλλά αυτό δεν ίσχυε στην πραγματικότητα και έτσι οι πύραυλοι που εκτοξεύθηκαν κατευθύνθηκαν προς ηλεκτρονικά ίχνη που ήταν απλά ψηφιακό χακάρισμα.

Με τον τρόπο αυτό του ηλεκτρονικού πολέμου, αφενός μπορείς να εξαντλήσεις τα πυρομαχικά του αντιπάλου, που θα ρίχνει επί ανύπαρκτων στόχων, αφετέρου η αεράμυνα του αντιπάλου κάποια στιγμή θα ησυχάσει και όταν θα έρθει η πραγματική επίθεση θα γίνει καταστροφή.

Ο πόλεμος πλέον έχει αλλάξει εντελώς μορφή. Που είναι εκείνη η ηρωϊκή εποχή της εφ’ όπλου λόγχης;


hassapis-peter

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Όποιος γνωρίζει τι συμβαίνει στα παρασκήνια του διεθνούς συστήματος και της τρομοκρατίας, όταν διαβάζει την ακόλουθη ανακοίνωση, πίνοντας τον καφέ του σε ένα ξενοδοχείο του Λονδίνου ή της Νέας Υόρκης, σκάει από τα γέλια, και σιγοψιθυρίζει: τους άτιμους, θα με πνίξουν, στραβοκατάπια το κρουασάν από τα γέλια.

''Θέμα ημερών είναι η προκήρυξη για την έκδοση των νέων ταυτοτήτων κατά τις τεχνικές προδιαγραφές και τα πρότυπα χωρών της ΕΕ που αξιοποιούν τα πλέον σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα.
Όπως προκύπτει από απάντηση που έδωσε νωρίτερα σήμερα στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα προστασίας του πολίτη, Νίκος Τόσκας, έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι τεχνικές προδιαγραφές και «είναι θέμα ημερών, και όχι εβδομάδων» η προκήρυξη για την πρόσκληση εταιρειών της ΕΕ προκειμένου να ξεκινήσει η έκδοση νέων ταυτοτήτων, υποχρέωση που απορρέει από απόφαση της ΕΕ με στόχο τον αποτελεσματικότερο έλεγχο για την αντιμετώπιση των τρομοκρατικών και εξτρεμιστικών απειλών''