Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Υπάρχει κρυφή ατζέντα στον Έβρο;


Του Θοδωρή Γιάνναρου 

Άγνωστη η λέξη "διπλωματία" για το τουρκικό ΥΠΕΞ, που με αήθη επίθεση στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, γιατί... τόλμησε να ζητήσει να απελευθερωθούν οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται όμηροι στην Τουρκία, με γελοίες και ανυπόστατες κατηγορίες... απέδειξε το πραγματικό ποιόν της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, που για εσωτερική κατανάλωση μπορεί να κάνει τα πάντα, αλλά απέναντι στην Ελλάδα όμως... να κερδίζει!

Κατηγορούν οι Τούρκοι τον Γιούνκερ, λοιπόν, για παρέμβαση στην ανεξάρτητη, όπως ψελλίζουν, τουρκική Δικαιοσύνη και για "φιλελληνισμό". 

Με την επίθεση αυτή στην ίδια την Ε.Ε., την κατηγορούν ότι "παρεμβαίνει όταν και όποτε τη συμφέρει", χαρακτηρίζοντάς τη... διπρόσωπη, άδικη και πολιτικά κενή. Και όλ' αυτά, για την παρέμβαση που τόλμησε να κάνει για τους δυο νεαρούς Έλληνες ομήρους, που ακόμα κρατούνται στα τουρκικά μπουντρούμια υψίστης ασφαλείας.

Άγνωστες οι λέξεις "διπλωματία", "πυγμή" και "διεκδίκηση" για το ελληνικό ΥΠΕΞ, που παρακολουθεί αμέτοχο την τουρκική προκλητικότητα, η οποία πλέον δεν περιορίζεται μόνο σε "απειλές", αλλά προχωρεί σε προκλητικές και επικίνδυνες "πράξεις πολέμου", όπως παρεμπόδιση ελληνικών πολεμικών πλοίων, εμβολισμούς σκαφών του λιμενικού, απόβαση κομάντος εντός της ελληνικής επικράτειας, με κλοπή της αναρτημένης εκεί ελληνικής σημαίας και απαγωγή με ομηρία Ελλήνων στρατιωτικών! 

Ας μην ανοίξουμε όμως τώρα το κεφάλαιο "παραβιάσεις" εναερίου χώρου ή ελληνικών θαλασσών, διότι και την μπάλα θα χάσουμε και θα μελαγχολήσουμε. 

Η Ελλάδα δεν είναι πια αυτή που γνωρίζαμε... Είναι κάτι άλλο, είναι κάτι σαν "καρπαζοεισπράκτορας" που συλλέγει σφαλιάρες, χάνοντας συγχρόνως κάτι που αφού παγιωθεί ως απολεσθέν, φοβισμένη κουρνιάζει αναμένοντας την επόμενη σφαλιάρα και την επόμενη απώλεια... μόνο που μέχρι την κρίσιμη στιγμή δεν γνωρίζει το είδος της απώλειας και περιμένει με αγωνία να το ανακοινώσουν οι γείτονές μας... από τους οποίους συνήθως χάνει!

Έτσι, λοιπόν, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας εξαπέλυσε αήθη και βρώμικη επίθεση όχι μόνο εναντίον του Γιούνκερ αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως ολότητας, υποστηρίζοντας πως οι Έλληνες όμηροι δεν θα έχουν κάποια ειδικά προνόμια, ή μεταχείριση ενώπιον της… δικαιοσύνης Ερντογάν, την οποία αποκαλούν ανεξάρτητη!

Οποιοδήποτε δομημένο κράτος θα είχε αρπάξει αυτή την ευκαιρία, που προσφέρθηκε από την τουρκική ηλιθιότητα, και θα είχε στρέψει ολόκληρη την Ε.Ε. εναντίον της... αλλά οι δικοί μας απλά περιμένουν την επόμενη σφαλιάρα χασκογελώντας και κάνοντας δηλώσεις από τα γραφεία τους... αλλά μέχρι εκεί! 

Είναι μάλλον 50% "Σύνδρομο Στοκχόλμης" και 50% "πολιτική επιλογή" δημιουργίας προβλημάτων στη χώρα, με στόχο την παράδοση της εξουσίας στην επόμενη κυβέρνηση, μαζί με "καμένη γη" και "τετελεσμένα γεγονότα", που δύσκολα θα μπορούν να αντιστραφούν.

Και να ήταν μόνον αυτό; Οι άνθρωποι αυτοί που χειρίζονται τις τύχες μας, αφού προηγουμένως μοίρασαν αφειδώς "ελληνοσύνη" μέσω έντεχνης "πατριδοκαπηλείας", προχώρησαν πολλά βήματα παραπέρα, εκθέτοντας σκαιά και αποδομώντας όλα αυτά που έκαναν την Ελλάδα γνωστή σε όλο τον κόσμο. 

Εκθέτοντας, δηλαδή, την "ανθρωπιά", τη "δημοκρατία" και τη δικαιοσύνη" που χαρακτηρίζουν τη φύση του Έλληνα και έγιναν υποχείρια του Ερντογάν και του ισλαμικού ασκεριού... μέχρι που φθάσαμε πια να μιλάμε για κρυφές και παράνομες επαναπροωθήσεις από τον Έβρο Τούρκων στρατιωτικών που ήρθαν στην Ελλάδα κυνηγημένοι από τον Ερντογάν για να βρουν καταφύγιο και που δημιουργούν νέους προβληματισμούς στο δημοκρατικό φρόνημα των Ελλήνων.

Υπάρχει άγνωστο παρασκήνιο και κρυφό μενού στους κυβερνητικούς χειρισμούς, σε θέματα που άπτονται των ελληνοτουρκικών σχέσεων στον απόηχο βέβαια της υπόθεσης των Ελλήνων ομήρων, που έχει οδηγηθεί με υπαιτιότητα της ελληνικής κυβέρνησης σε απόλυτο αδιέξοδο; 

Ας ελπίσουμε πως είναι μόνο κακόβουλες φήμες... όμως σιγά σιγά, όπως αποκαλύπτεται, υπάρχουν μυστικές ενέργειες και διπλωματία του ποδαριού από την ελληνική κυβέρνηση και το ελληνικό ΥΠΕΞ, που επιτείνουν το πρόβλημα και περιπλέκουν την κατάσταση. 

Δικηγόροι από τη Βόρειο Ελλάδα προχωρούν σε καταγγελίες για παράξενες μεθοδεύσεις Ελλήνων αξιωματούχων που παραδίδουν "σιωπηρά" Τούρκους πολίτες στις τουρκικές Αρχές. Μάλιστα έχει ζητηθεί από την ελληνική δικαιοσύνη η έναρξη δικαστικής έρευνας για αυτήν τη μυστική τακτική των ελληνικών Αρχών, που αν ισχύει εκθέτει ανεπανόρθωτα και ντροπιάζει τη χώρα μας, προσφέροντας γόνιμο έδαφος στον Ερντογάν να εκτροχιαστεί.

Ήδη η Εισαγγελία Εφετών Θράκης έχει ειδοποιηθεί με υπομνήματα, έχουν προταθεί μάρτυρες και έχουν τεθεί στη διάθεσή της οπτικοακουστικό υλικό και έγγραφα επαναπροωθηθέντων από την Ελλάδα προς την Τουρκία. 

Οι οικογένειες των επαναπροωθηθέντων που βασανίστηκαν από το καθεστώς Ερντογάν θα στραφούν με βεβαιότητα, εφόσον κάτι τέτοιο βεβαιωθεί και τεκμηριωθεί, κατά της χώρας μας, στα ευρωπαϊκά δικαστήρια και θα αξιώσουν από την Ελλάδα σε βάθος χρόνου χρηματικές αποζημιώσεις εκατοντάδων χιλιάδων ή και εκατομμυρίων ευρώ, λόγω της απάνθρωπης μεταχείρισης που υπέστησαν στην Τουρκία, ως αποτέλεσμα της σύλληψής τους από την κυβέρνηση Ερντογάν. 

Αυτές τις αποζημιώσεις θα τις καταβάλει το Ελληνικό Δημόσιο από τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών. 

Μια άλλη σημαντική πτυχή που απασχολεί πολλούς Έλληνες αξιωματούχους είναι γιατί ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δεν έχει θέσει αίτημα έκδοσης και για τους δύο κομάντος που είχαν συλληφθεί τον Φεβρουάριο του 2017 από την αστυνομία στην Αλεξανδρούπολη και οι οποίοι επίσης είχαν ζητήσει πολιτικό άσυλο. Όπως προκύπτει από τις καταγγελίες τους και άλλα στοιχεία, οι δύο Τούρκοι στρατιωτικοί είχαν εισέλθει στη χώρα μας με άλλους τρεις από την ίδια ομάδα των "Μπορντό Μπερελί", στην επίθεση κατά του Ερντογάν. Ωστόσο, σύμφωνα με έγγραφα και μαρτυρίες, υπήρξε άμεση σύλληψη και μυστική παράδοση των Τούρκων κομάντος στο καθεστώς Ερντογάν. Οι χαμένοι Τούρκοι στρατιωτικοί βρέθηκαν ξαφνικά, τον περασμένο Μάιο, στις φυλακές της Αδριανούπολης και ήδη κάθονται στο εδώλιο σε δίκη για συμμετοχή στο πραξικόπημα.

Σε άλλη δίκη, που ήδη ολοκληρώθηκε, καταδικάσθηκε σε ισόβια κάθειρξη ένας ανώτερος Τούρκος αξιωματικός, που ήταν στην ίδια μονάδα μαζί με τους οκτώ που έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα. 

Συμπέρασμα: ναι, υπάρχει υπουργείο εξωτερικών στην Ελλάδα, αλλά εξωτερική πολιτική δεν υφίσταται... Τρώμε τις διπλωματικές καρπαζιές τη μία μετά την άλλη, και μυαλό δεν βάζουμε. Και, βέβαια, ο Τσίπρας θύμωσε που πραγματοποιήθηκε η επίθεση στον Ερντογάν! Και πώς να μη θυμώσει άλλωστε τη στιγμή που μεταξύ καθεστωτικών υπάρχει αλληλεγγύη... Πώς θα μπορούσαμε να ξεχάσουμε την έμπρακτη υποστήριξη του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ στον δικτάτορα Μαδούρο, όταν σκότωνε εν ψυχρώ ανθρώπους και όταν έχωνε στα μπουντρούμια τους ηγέτες της αντιπολίτευσης;

Αλλά ας μην ξεχνάμε όμως και τους δύο Έλληνες ομήρους στα τουρκικά μπουντρούμια. Να μη δεχόμαστε να τους κατηγορούν, πως η είσοδός τους για μερικά μέτρα στην Τουρκία αποτελούσε απειλή για την ασφάλεια της Τουρκίας. Πρέπει οπωσδήποτε να απελευθερωθούν, αλλά όχι σκοτώνοντας ανθρώπους, έστω και Τούρκους, για να εξευμενίσουμε τον φίλο-σουλτάνο! Υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι, που είναι δυστυχώς αρμοδιότητα ενός ανύπαρκτου ελληνικού ΥΠΕΞ... 

Capital
kostasxan

Δεν υπάρχουν σχόλια: