Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Πρόεδρος ΠΟΑΣΥ: Δεν μπορεί να συμβουλεύεις τον πολίτη να «κάνει τον κοιμισμένο»

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Αιχμηρός απέναντι στην τοποθέτηση Τόσκα αλλά και τις οδηγίες της ΕΛ.ΑΣ. για το πώς θα πρέπει να αντιδρούν οι πολίτες σε περίπτωση που διαρρήκτες μπουν στο σπίτι τους εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Γρηγόρης Γερακαράκος.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο «ΘΕΜΑ 104,6» ο κ. Γερακαράκος είπε: «Συμβουλές από την ελληνική αστυνομία καλό είναι να δίνονται. Αλλά συμβουλές προς την κατεύθυνση "κάντε τον κοιμισμένο" από την πρώτη στιγμή βγήκαμε και τις καυτηριάσαμε. Δεν  λέγονται αυτές οι συμβουλές. Θα μπει ο άλλος σπίτι μου κι εγώ θα κάνω τον κοιμισμένο; Δεν γίνονται αυτά, και πόσω μάλλον από την ΕΛΑΣ γιατί έτσι δείχνει ένα πρόσωπο ότι έχει παραδοθεί στο έγκλημα» είπε ο κ. Γερακαράκος.
Αναφερόμενος στα αίτια της ελλιπούς αστυνόμευσης ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ αναφέρθηκε στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΕΛΑΣ καθώς, όπως είπε, «όταν η αστυνομία έχει φτάσει να λειτουργεί με ΕΣΠΑ και δωρεές από ιδιώτες καταλαβαίνετε τι συμβαίνει» ενώ αναφέρθηκε και στο ότι «τα τελευταίο διάστημα είχαμε μεγάλη μεταφορά προσωπικού στα νησιά και τα σύνορα από τις πόλεις».
Ο κ. Γερακαράκος παρατήρησε, μάλιστα, ότι τα εγκλήματα έχουν πάρει άλλη μορφή. «Εχει σταματήσει το οικονομικό έγκλημα. Μια χώρα που είναι σε άσχημη κατάσταση οικονομικά ανθεί το έγκλημα κατά της ζωής και ο άλλος σκοτώνει για 20-30 ευρώ». 
Σημείωσε δε ότι οι περιοχές στην Αττική που έχουν δεχτεί το μεγαλύτερο βάρος από τα χτυπήματα των εγκληματιών είναι «κυρίως οι περιφερειακές περιοχές προς το κέντρο, Διόνυσος, Καπανδρίτι, Μενίδι γιατί εκεί υπάρχουν και απομονωμένα σπίτια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: