Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Ο Βαρθολομαίος αποδέχτηκε το αίτημα αυτοκεφαλίας των σχισματικών της Ουκρανίας.

σ.σ. Συνηθίσαμε στη βρώμα και τη δυσωδία, αλλά μετά την ψευδοσύνοδο τί να περιμένει κανείς; Δεν χορταίνει ο αμερικανοκίνητος Πατριάρχης Βαρθολομαίος να κατασχίζει το ιμάτιον του Ιησού Χριστού. Αποδέχτηκε το αίτημα αυτοκεφαλίας των σχισματικών της Ουκρανίας. Αυτό σημαίνει ότι παραδίδει στα σκυλιά την κανονική Εκκλησία της Ουκρανίας που υπάγεται στο Πατριαρχείο Μόσχας. Ήδη έχουμε αρπαγές προσκυνημάτων της κανονικής Εκκλησίας από τους σχισματικούς και η απόφαση αυτή θα αυξήσει τις βιαιότητες. Πρόκειται περί του γνωστού «εθνοφυλετισμού» για τον οποίον οι οικουμενιστές μας κουνάνε το δάχτυλο όταν τους συμφέρει. Σημαίνει επίσης ότι τα «πολλά εκατομμύρια Ορθοδόξων Ουκρανών» όπως ‘μητρικά’ αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Πατριαρχείο, θα παραμείνουν στην πλάνη τους και χωρίς Μυστήρια. Αυτό βέβαια δεν έχει και καμμία σημασία για τον κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος δηλώνει ότι μέχρι και χωρίς τον Ιησού Χριστό σώζεσαι. Στους σχισματικούς της Ουκρανίας επίσης έχουν έντονη παρουσία και οι Ουνίτες. Ο κ. Βαρθολομαίος δηλαδή κάνει αβάντα στον Πάπα και ανοίγει φαρδιά πλατιά την πόρτα στην Ουνία. Αναμένουμε την αντίδραση της Εκκλησίας της Ελλάδος! Θα ευθυγραμμίσει την θέση της με την ανάλογη περίπτωση των σχισματικών στα Σκόπια; Θα βάλει την ουρά στα σκέλια μπροστά στον μπαμπούλα του Πατριαρχείου όπως συνηθίζει να κάνει; Ή μήπως θα … ‘διαπραγματευτεί’ το θέμα ‘κάτω από το τραπέζι’;
Ανακοινωθέν της Αγίας και Ιεράς Συνόδου (22.04.2018)
Ὡλοκληρώθησαν αἱ ἐργασίαι τῆς συνελθούσης ὑπό τήν προεδρείαν τῆς Α. Θ. Παναγιότητος, εἰς τακτικάς συνεδρίας τήν Πέμπτην, 19ην, καί τήν Παρασκευήν, 20ήν Ἀπριλίου 2018, Ἁγίας καί Ἱερᾶς Συνόδου, κατά τάς ὁποίας ἐθεωρήθησαν ἅπαντα τά ἐν τῇ ἡμερησίᾳ διατάξει ἀναγεγραμμένα θέματα, ἐφ᾿ ὧν καί ἐλήφθησαν αἱ προσήκουσαι ἀποφάσεις.
Τό Οἰκουμενικόν Πατριαρχεῖον, ἔχον, κατά τούς Θείους καί Ἱερούς Κανόνας καί τήν μακραίωνα ἐκκλησιαστικήν τάξιν καί Ἱεράν Παράδοσιν, τήν μέριμναν πασῶν τῶν ἀνά τόν κόσμον Ὀρθοδόξων Ἐκκλησιῶν καί τήν εὐθύνην τῆς πανορθοδόξου ἑνότητος, ἰδιαιτέρως δέ ἔναντι τοῦ λαβόντος τήν σωτήριον Χριστιανικήν πίστιν καί τό ἅγιον Βάπτισμα ἐκ Κωνσταντινουπόλεως Ὀρθοδόξου Οὐκρανικοῦ λαοῦ, ὡς ἀληθής μήτηρ Ἐκκλησία αὐτοῦ, ἠσχολήθη διεξοδικῶς μέ τό θέμα τῆς ἐκκλησιαστικῆς ἐν Οὐκρανίᾳ καταστάσεως, ὡς ἔπραξε καί εἰς προηγουμένας συνοδικάς συνεδρίας, ἀπεδέχθη αἴτημα περί ἐκχωρήσεως αὐτοκεφαλίας ἀπό μέρους ἐκκλησιαστικῶν καί πολιτικῶν παραγόντων, ἐκπροσωπούντων πολλά ἑκατομμύρια Ὀρθοδόξων Οὐκρανῶν, καί ἀπεφάσισε τήν ἐπ’ αὐτοῦ ἐκ τοῦ σύνεγγυς ἐπικοινωνίαν μετά τῶν λοιπῶν ἀδελφῶν ὀρθοδόξων Ἐκκλησιῶν πρός ἐνημέρωσιν καί συντονισμόν.
Ἐν τοῖς Πατριαρχείοις τῇ 22ᾳ Ἀπριλίου 2018.
averoph
χαλαρωσε είπε...

ΜΕΓΑΛΟ ΤΟΜΑΡΙ Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΕΑΣ. ΨΕΥΔΕΤΑΙ ΑΣΥΣΤΟΛΩΣ Ο ΑΛΗΤΑΜΠΟΥΡΑΣ. ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ. ΣΑΤΑΝΑΣ ΕΙΝΑΙ. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΥΣ. ΤΗΛΕ-ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ. ΤΟ ΚΟΝΤΡΟΛ ΤΟ ΚΡΑΤΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΤΟΝ ΤΗΛΕ-ΠΙΣΚΟΠΟ. ΤΟΝ ΑΘΗΝΑΓΟΡΑ.

Ο ΔΕ ΖΗΣΗΣ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΤΙΠΟΤΑ ΧΑΜΠΑΡΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΩΣΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΦΕΡΕΙ Ο ΠΡΩΤΑ-ΘΗΝΑ ΓΟΡΑΣ. ΣΑΝ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΗΡΑΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΚΩΛΟΒΑΡΙ ΚΑΙ ΘΑ ΦΩΤΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΜΙΑ 20ΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ. ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΑΛΛΟΙ, ΑΣ ΠΟΥΜΕ, Ο ΦΙΛΟΘΕΟΣ ΖΕΡΒΑΚΟΣ ΟΡΥΟΝΤΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΤΗΛΕ-ΠΙΣΚΟΠΟ ΠΡΩΤΑ-ΘΗΝΑ ΓΟΡΑ; ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΖΗΣΗΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΙΕΡΑΡΧΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΟΧΕΣ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΑΦΟΥ ΤΟΝ ΦΩΤΙΣΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ; ΔΕΝ ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΔΕΙ ΠΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΝ ΦΩΤΙΣΕ;

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σχετικά με σχόλιο από "χαλάρωσε".

Τι σχέση μπορεί να έχει η ορθοδοξία και η αλήθεια με τον οχετό αυτόν που ευκαίρως-ακαίρως εκτοξεύει (δεν είναι ηπρώτη φορά) εναντίον ανθρώπων; Καμία είναι η απάντηση. Καλύτερα πλανεμένος και με ταπείνωση γιατί γι΄αυτήν ο Θεός θα τον οδηγήσει στην αλήθεια παρά η δήθεν ορθοδοξία που μαίνεται κατά του αδελφού, πλανεμένου ή όχι. Να τον χαίρεστε, που αναπαράγετε κιόλας ότι εκπορεύεται από την απύλωτη γραφίδα του.

Ν.

amethystos είπε...

Δέν εκτοξεύει οτιδήποτε εναντίον ανθρώπων. Δέν είναι άνθρωποι. Επειτα ο ζωντανός λαικός άνθρωπος δέν μπορεί νά φορέσει τήν στολή τού Μάο΄. Εμείς μέ τήν σημερινή λάιτ εκδοχή μας ούτε τά χρώματα τού Παρθενώνα θά αντέχαμε. Αλλά επαναλαμβάνω δέν καταφέρεται εναντίον ανθρώπων.

χαλαρωσε είπε...

φιλε Ν οπως λεει ο αμεθυστος δεν κινουμαστε εναντιον ανθρωπων. Ομως ειμαστε θανασιμα εναντιον των πραξεων τους και των λεγομενων τους. Η διαφορα ευφανης.

Τον Βαρθολομαιο θα τον ταιζα θα τον ποτιζα θα τον κοιμιζα στο σπιτι μου, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΗΝΑ ΕΠ ΟΥΔΕΝΙ ΝΑ ΚΑΤΗΧΗΣΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ. ΑΝ ΔΕ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΜΑΝΙΚΗ ΕΠΙΜΟΝΗ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟ ΤΟΤΕ Η ΚΛΩΤΣΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

Οφειλεις να μου επισημανεις τι ειναι οχετος, λαμβανοντας υποψη τα παραπανω.
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ, ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ.



χαλαρωσε είπε...

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ
Απο τη σταση του Αγιου Νικοδημου για το βαπτισμα:

Ἀλλὰ καὶ τὸ γεγονὸς ὅτι τόσους αἰῶνες ἀποστρεφόμαστε τοὺς Λατίνους, ὡς αἱρετικούς, τοὺς βδελυττόμεθα, καθώς καὶ τοὺς Ἀρειανοὺς καὶ Σαβελλιανοὺς καὶ τοὺς πνευματομάχους Μακεδονιανούς. Ἐφ᾿ ὅσον λοιπὸν εἶναι αἱρετικοί, ὄχι μόνον δὲν μποροῦμε, ἐπ᾿ οὐδενὶ λόγῳ νὰ ἑνωθοῦμε μαζὶ τους, ἀλλὰ καὶ ὡς ἀπωλέσαντες τὴν ἐνεργὸ Χάρι τοῦ Ἁγίου Πνεύματος, τοὺς θεωροῦμε οὐσιαστικὰ ἀβάπτιστους. Δεύτερον δὲν γίνεται δεκτὸ οὔτε μὲ τὸν λόγο τῆς Οἰκονομίας, ἐπειδὴ δὲν φυλάττουν τὶς τρεῖς καταδύσεις στὸν βαπτιζόμενο, ὅπως ὡς Ὀρθόδοξος Ἐκκλησία παρέλαβε ἀπὸ τοὺς Ἀποστόλους καὶ Πατέρας. Καινοτομήσαντες πρῶτοι τὸ Ἀποστολικὸν Βάπτισμα ρίχνουν μὲ μία δέσμη τριχῶν στὸ μέτωπο τοῦ βρέφους λίγες ρανίδες ὕδατος.

ἀποστρεφόμαστε τοὺς Λατίνους
τοὺς βδελυττόμεθα

Τι λες αγαπητε Ν να εννοει εδω περα ο Αγιος Νικοδημος.
Ειναι ενδεικτικο το κειμενο.
ΑΛΛΟ ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΑΛΛΟ ΠΙΣΤΗ.

amethystos είπε...

Δέν είναι άνθρωποι, είναι θεσμοί καί ταυτισμένοι μέ τούς θεσμούς. Είναι αξιώματα. Μόνο πού τό έχουμε ξεχάσει. Καί είναι αξιώματα χωρίς εξουσία.

Ανώνυμος είπε...

Παρεξήγηση. Δεν μίλησα για έργα. Τι θα έκανε ή δεν θα έκανε ο Χ στον Α ή τον Β. Μίλησα για τα λόγια. Για λόγια που απευθύνονται σε συγκεκριμένους ανθρώπους, ξαναλέω πλανεμένους ή μη. Και τα λόγια αυτά είναι χυδαία και αηδή, όπως και να το κοιτάξει κανείς, κι όπως και να προσπαθήσει να το δικαιολογήσει. Είναι απλώς αδικαιολόγητα και εντελώς ξένα όχι μόνο με οποιαδήποτε εκδοχή χριστιανικού πνεύματος κι αν σκεφτεί κανείς, αλλά ακόμη και με την απλή ευγένεια. Είναι προσωπική επίθεση εναντίον ανθρώπων με λόγια. Χωνέψτε το και αλλάξτε τακτική. Δεν πολεμούνται οι πλάνες κατ' αυτόν τον τρόπο.

Ν.

amethystos είπε...

Η πλάνη ανήκει στόν κόσμο τής πίστης καί τήν καταργεί σέ όλες της τίς εκδοχές. Καταργώντας τήν ευθύνη μέ τήν διαπλοκή. Αλλά μία από τίς εκδοχές τής πλάνης είναι η ευγένεια. Ο πλανεμένος δέν μετανοεί ποτέ.Εχει πουλήσει τήν ψυχή του. Δέν επιστρέφει. Ο θυμός μάς δόθηκε γιά τόν πόλεμο εναντίον τού Εωσφόρου καί τών δαιμόνων του. Γι' αυτόν τόν λόγο η σημερινή κονωνία προτιμά τόν ευνουχισμένο άνθρωπο, τόν κύριο,τήν σβυσμένη φλόγα. Ο καλός άνθρωπος δέν είναι καί καλός χριστιανός. Ο χριστιανός βρίσκεται πέραν τού καλού καί τού κακού, διότι γνωρίζει από τήν εποχή τού Πλάτωνος ότι τό καλό είναι πιό αδύναμο καί ανήμπορο από τό κακό, τό οποίο έχει στά χέρια του τόν αισθητό κόσμο ενώ τό καλό δέν κατέχει τόν νοητό. Εχουμε φανερώσει πολλαπλώς τήν πλάνη πού μάς διαλύει τήν πνευματική μας ουσία. Αλλά λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος τήν αγνοείς.

Ανώνυμος είπε...

Η ευγένεια δεν είναι "μία από τίς εκδοχές τής πλάνης". Εϊναι ένα πρώτο σκαλοπάτι. Ακολουθούν μετά τα βαρύτερα του νόμου. Οι άγιοι ήταν πάντοτε ευγενείς. Και σίγουρα η αγένεια δεν έχει μυρουδιά από αγιότητα.
Επίσης η πλάνη δεν "καταργεί [την πίστη] σέ όλες της τίς εκδοχές". Όλοι πλανώνται σε μικρό ή μεγαλύτερο βαθμό, στο ένα ή το άλλο θέμα, όσο ζουν σ' αυτό τον κόσμο. Γι' αυτό κρατάμε μικρό καλάθι. Ακόμη και άγιοι πλανήθηκαν σε επιμερους ζητήματα. Είχαν όμως ταπείνωση και αγιότητα βίου, που τους οδηγούσαν έξω και πάνω από τις παγίδες.
"Ο καλός άνθρωπος δέν είναι καί καλός χριστιανός" όμως ο καλός χριστιανός είναι εξαπαντος "καλός άνθρωπος". Το γράφει και η ΚΔ. Ας μη παίζουμε με τις λέξεις. Ούτε να πουλάμε εξυπνάδα.

Ν.

amethystos είπε...

Είσαι καλός άνθρωπος. Μήν ανησυχείς. Εχεις γνωρίσει άγιο ορθόδοξο ή εννοείς τό νιρβάνα τών γκουρού; Κατά τά άλλα έχεις δίκαιο. Καλό καλοκαίρι.

χαλαρωσε είπε...

Αυτό σημαίνει ότι παραδίδει στα σκυλιά την κανονική Εκκλησία της Ουκρανίας που υπάγεται στο Πατριαρχείο Μόσχας. Ήδη έχουμε αρπαγές προσκυνημάτων της κανονικής Εκκλησίας από τους σχισματικούς και η απόφαση αυτή θα αυξήσει τις βιαιότητες. Πρόκειται περί του γνωστού «εθνοφυλετισμού» για τον οποίον οι οικουμενιστές μας κουνάνε το δάχτυλο όταν τους συμφέρει.

Ορμωμενος απο καποιο σχολιο της marias.p για την Ουνια θα ηθελα να μοιραστω μαζι σας το ελαχιστο της εμπειριας μου.
Εχουμε κανει μια μεγαλη επιτοπια ερευνα, αν και οχι τοσο επιστημονικη διοτι ο σκοπος ηταν αλλος-θεολογικος επισης, στις περιοχες που η Ουνια εφαρμοστηκε στην πραξη. Στην Ουκρανια, Σλοβακια, Πολωνια, Τσεχια. Πέρα λοιπον απο τα πρωτα ακαθοριστα ουνιτικα σχηματα την περιοδο της λατινοκρατιας, αλλα και μετεπειτα στο χωρο της παλαι αυτοκρατοριας, η Ουνια ειχε και ΕΧΕΙ ζωντανη, θεσμικη, συγκεκριμενη παρουσια στις χωρες που ανεφερα. Επειδη λοιπον ζησαμε και μιλησαμε με τους εκει Ορθοδοξους Χριστιανους, οι οποιοι εχουν πληρωσει με αιμα την ευγενεια του Τευτονικου Ταγματος αλλα και γενικα τη δραση του παπισμου στις περιοχες εκει, γι αυτο το λογο οφειλω να πω με ολη μου τη δυναμη οτι η πολιτικη του Βαρθολομαιου ειναι αποτοκος σατανικης επιρροης.