Σάββατο 21 Απριλίου 2018

Η θέση των γυναικών στην Εκκλησία

Κυριακή των Μυροφόρων (Μαρ ιε΄ 43 – ις΄ 8)

Η φωτογραφία Î¼Î¿Ï…Η ανάσταση του Χριστού έχει ανατρέψει όλα τα δεδομένα, έχει φέρει μια εντελώς νέα κατάσταση πραγμάτων, που υπόσχεται έναν κόσμο δίκαιο, ευτυχισμένο, χωρίς φόβους, χωρίς ανισότητες και διακρίσεις. Το πρώτο μεγάλο βήμα προς τον νέο αυτόν κόσμο, προς αυτό που χαρακτηρίζεται ως Βασιλεία του Θεού, έγινε με την ανάσταση του Χριστού. Όμως μένουν αρκετά βήματα ακόμη, και μάλιστα δύσκολα βήματα, καθώς ο παλιός κόσμος δεν παραδίδεται εύκολα, αλλά ανθίσταται σθεναρά. Η χωρίς διακρίσεις και ανισότητες κοινωνία, όπου όλοι θα νιώθουν και θα είναι αδέλφια, δεν επιτεύχθηκε ακόμη, αλλά οι γυναίκες, παρά τους αγώνες τους και τις κατακτήσεις τους, παραμένουν και σήμερα ουσιαστικά δέσμιες μιας κατάστασης ανισότητας που δημιούργησε ο παλιός κόσμος, και η οποία ανισότητα εκδηλώνεται καθημερινά σε προσωπικό και σε κοινωνικό επίπεδο. Όταν κάθε μορφής διάκριση καταργηθεί, τότε όλοι θα βεβαιωθούν ότι ο Χριστός πραγματικά αναστήθηκε, τότε θα έχει γίνει άλλο ένα μεγάλο βήμα προς τη Βασιλεία του Θεού.


ΣΧΟΛΙΟ: Νεκρές ψυχές πού τριγυρίζουν στά πανεπιστήμια καί κατασπαράσσουν τίς ψυχές τών φοιτητών. Δυστυχώς η ορθοδοξία έπεσε στά χέρια τών διδακτορίσκων τής Μασονίας. Καί τί επιδιώκει αυτός ο κακάσχημος άνδρας; Νά κάνει τόν άνδρα γυναίκα καί τήν γυναίκα άνδρα ακόμη καί μέσα στό ιερό τής Ευχαριστίας. Νά πραγματοποιήσει τόν υπέρτατο σκοπό τού εωσφόρου.

Αμέθυστος

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

''Η χωρίς διακρίσεις και ανισότητες κοινωνία, όπου όλοι θα νιώθουν και θα είναι αδέλφια, δεν επιτεύχθηκε ακόμη, αλλά οι γυναίκες, παρά τους αγώνες τους και τις κατακτήσεις τους, παραμένουν και σήμερα ουσιαστικά δέσμιες μιας κατάστασης ανισότητας που δημιούργησε ο παλιός κόσμος, και η οποία ανισότητα εκδηλώνεται καθημερινά σε προσωπικό και σε κοινωνικό επίπεδο. Όταν κάθε μορφής διάκριση καταργηθεί, τότε όλοι θα βεβαιωθούν ότι ο Χριστός πραγματικά αναστήθηκε, τότε θα έχει γίνει άλλο ένα μεγάλο βήμα προς τη Βασιλεία του Θεού.'' Κάλλιστα θα μπορούσε να είχε πει τα ίδια ένας οπαδός της αίρεσης του 'Ελευθέρου Πνεύματος'...πχ, ο Hieronymus Bosch .

Ανώνυμος είπε...

''Όταν κάθε μορφής διάκριση καταργηθεί, τότε όλοι θα βεβαιωθούν ότι ο Χριστός πραγματικά αναστήθηκε''
Βρε τι είναι τούτος; Ο γιός του Καρποκράτη ;

amethystos είπε...

Ακόμη δέν έχουμε βεβαιωθεί γιά τήν Ανάσταση. Είναι όργιο ο άνθρωπος. Πουλημένη ψυχή. Από τό κεφάλι βρωμάει τό ψάρι.