Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Παραλειπόμενα και αποκαλύψεις για το πρόσφατο συνέδριο στη θεολογική του ΑΠΘ “Αθηναγόρας και Οικουμένη!


Το ρεπορτάζ που ακολουθεί είναι κόπος της πολύς καλής δουλειάς που κάνει η ευλογημένη συντροφιά των αδελφών ιστολογίων “κατήχησις” 
και “κατάνυξις”, με επικεφαλής τον π.Εμμανουήλ ,τους ευχαριστούμε!

Σαν επιστέγασμα της δίκαιης, πατερικής και Ορθόδοξης αντίδρασης, ήρθε η συγγραφή του φυλλαδίου από τη “Σύναξη Ορθοδόξων Κληρικών και Μοναχών” και η διανομή του στην έναρξη του συνεδρίου.
Παρακάτω καταγράφουμε τις μαρτυρίες της ομάδας των απλών ανωνύμων πιστών που αντιμετώπισαν πρόσωπο με πρόσωπο τον τύφο και την αμετανοησία της πλάνης των οικουμενιστών πανεπιστημιακών δασκάλων, που ευτυχώς απευθύνονται σε ένα εξαιρετικά συρρικνωμένο ακροατήριο, σε μια θεολογίζουσα ελίτ, που διαρκώς απομακρύνεται από το Ορθόδοξο αισθητήριο του πιστού λαού και απολαμβάνει τη μακαριότητα της αυθεντίας “αεί πλανώντες και πλανώμενοι”.
Διαβάστε τις αποκαλυπτικές μαρτυρίες που μας εμπιστεύτηκαν κατ’ αποκλειστικότητα και φρίξτε!
“ Κατ’ αρχήν η προσέλευση κατά την πρώτη μέρα ήταν πολύ μικρή 40-50 άτομα!
Μάλλον περισσότεροι ήταν αυτοί που διοργάνωναν την ημερίδα, παρά αυτοί που θα την παρακολουθούσαν.
Ήταν οι περισσότεροι ευγενικοί μαζί μας (και οι καθηγητές και οι φοιτητές) και δεν είχαμε απολύτως κανένα πρόβλημα. Όλοι σχεδόν διαβάζανε με ενδιαφερον το φυλλάδιο και κανεις δεν είπε τίποτα εναντίον!
Πολλοί φοιτητές το κρατούσαν στα χέρια στο διάλειμμα, ένας φοιτητής που είχε διαβάσει το φυλλάδιο τηλ ένα φίλο του και του είπε με απογοήτευση: "Και αυτός μασόνος ήταν ..."
Το βέβαιο είναι πως όλος ο θεολογικός σύνδεσμος ΚΑΙΡΟΣ ήταν εκεί !
Τα παρατράγουδα ξεκίνησαν με τον κοσμήτορα της Θεολογικής κ. Μιλτιάδη
Κωνσταντίνου, ο οποίος μόλις αντιλήφθηκε  περι τίνος πρόκειται, ορυόμενος εξαπέλυσε φραστική επίθεση:
  • Εμείς είμαστε παιδιά του Θεού και εσείς παιδιά του διαβόλου.
Προκλητικά και προστακτικά απαίτησε:
  • Φύγετε από εδώ και πάτε στην Εκκλησία σας. Εδώ είναι Θεολογική σχολή.
Και όταν του είπαμε ότι είμαστε Ορθόδοξοι Χριστιανοί απάντησε αυτολεξεί:
  • Εσείς είσαστε Ορθόδοξοι κι εμείς Χριστιανοί.
    Εμείς πιστεύουμε στον Χριστό που είπε “μακάριοι οι ειρηνοποιοί”.
    Άντε με την καθε μαλ@κ#α του ο καθένας εδώ μέσα!
Στη συνέχεια ο κ. Λαρεντζάκης προχώρησε ανερυθρίαστα στην απαξίωση των αγίων Παϊσίου και Ιουστίνου Πόποβιτς, ζητώντας κάποιους μεγάλους αγίους για την υπόθεση:
  • Ποιος Πόποβιτς;;; Αυτός είναι μικρός, νέος. Πες μου καναν μεγάλο Άγιο Πατέρα που να μίλησε κατά του Οικουμενισμού.
Έπειτα τη σκυτάλη πήρε ο κ. Γιάγκου που μας έλεγε ότι:
  • Από το πρωί μέχρι το βράδυ διαβάζει Άγιους Πατέρες και ότι δεν θα ‘ρθουμε εμείς κάτι νέοι να του πούμε τι λένε οι Άγιοι Πατέρες.
Στη συνέχεια με έντονη ταραχή και εκνευρισμό χαρακτήρισε όλους εμάς ηλί8ιο#ς. Το εντυπωσιακό είναι πως εξέθεσε την οικογενειακή του κατάσταση για να τον λυπηθούμε…
Τα περισσότερα μπορείτε να τα δείτε και στο σχετικό βίντεο ντοκουμέντο.
Για καθηγητή Πασχαλίδη:Πουλούσε τρέλα! Μόλις μας είδε, αφού μας προσπέρασε, γύρισε  και αντέδρασε, ταράχτηκε και εκνευρίστηκε χωρίς να θυμάμαι αυτή τη στιγμή κάποια συγκεκριμένη ατάκα.
Η κεντρική αίσθηση όλων μας και για τους τέσσερις, Λαρετζάκη, Κωνσταντίνου, Γιάγκου και Πασχαλίδη, ήταν η αμηχανία και ο εκνευρισμός και η ταραχή επειδή δεν τους αφήνουμε στην ησυχία τους.
Ένας από τους δύο μητροπολίτες που συμμετείχαν στίς εργασίες του συνεδρίου, ή ο Αμορίου Νικηφόρος ή ο Προύσης Ελπιδοφόρος (δεν είμαι  σίγουρος ποιός ήταν με τον καθηγητή Πασχαλίδη όταν μας πλησίασε), δεν είπε τίποτα και προχώρησε βιαστικά. Είναι αλήθεια πως λιγάκι μοιάζουν μεταξύ τους όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες:



Επιπλέον, ένας ευγενικός κύριος μας έδωσε κουράγιο και εμένα μου είπε να μιλάω πιο δυνατά και ότι είναι μαζί μας!
Ιερείς και Αρχιερείς που έλαβαν το φυλλάδιο απέφυγαν να απαντήσουν.
Μια αποτίμηση και από τις εισηγήσεις:
Οι του χώρου τούτου, είναι άνθρωποι που η συμπεριφορά τους φέρει έντονα το στοιχείο της ανεντιμότητος. Δεν τους ενδιαφέρει η αλήθεια.
Λαρεντζάκης: “ο αφορισμός ήταν για τον Πατριάρχη Κηρουλάριο, όλη η διαφωνία του 1054 ήταν μια παρεξήγηση, και οι διάλογοι προσπαθούν να λύσουν αυτή την παρεξήγηση και να διορθώσουν τα λάθη που έγιναν εκατέρωθεν(?).
Κάνουν επιλεκτικές αναφορές όπως στη φιλική επιστολή προς τον Πάπα του Αγίου Μάρκου του Ευγενικού, χωρίς τη συνέχεια της στάσης του Αγίου.
Επιλεκτική αναφορά επίσης στον Άγιο Νεκτάριο.
Επιλεκτική αναφορά σε χωρία της Αγίας Γραφής.
Κωνσταντίνου: Προέτεινε τον μακαρισμό “μακάριοι οι ειρηνοποιοί, οτι αυτοί Υιοί Θεού κληθήσονται”, ως τον πιο σημαντικό και όχι λ.χ. τον “μακάριοι οι καθαροί τη καρδία οτι αυτοί τον Θεόν όψονται”(?). Ο μακαριστός Ν. Σωτηρόπουλος ερμηνεύει ως “ειρηνοποιούς αυτούς που κάνουν το καλό”.
Ήταν κεντρική επιδίωξη του συνεδρίου να προβληθεί ο Αθηναγόρας ως ειρηνοποιός.
Κάθε άλλη αναφορά να απορρίπτεται σαν εκτός θέματος, εκτός στόχου, να αγνοείται, να παρακάμπτεται ή να δυσφημείται.
Την ίδια στάση τηρούν και σε κάθε πατερικό κείμενο που τους ελέγχει. Καταφεύγουν σε άλλα βολικότερα για παρερμηνεία και παραποίηση τα οποία χρησιμοποιούνται αδίστακτα.
Συμπεριφορά που συνάδει με αυτή των Αρχιερέων και των Γραμματέων και Φαρισαίων, όταν οι φύλακες τους ενημέρωσαν πως Αναστήθηκε ο Κύριος, εκείνοι τους συνέστησαν αυστηρά να πουν πως αποκοιμήθηκαν και έκλεψαν το σώμα του οι μαθητές του.
Όταν ρωτήσαμε την ομάδα και μια προσωπική εκτίμηση για τις αντιδράσεις:
  • Η ανεντιμότητα αυτή της καρδίας τους επιφέρει και την εγκατάλειψη του Θεού.
  • Δεν πιστεύουν ότι ο Οικουμενισμός είναι παναίρεση.
  • Δυστυχώς, βρίσκονται σε πλάνη.
  • Μόνο απ την αντίδρασή τους καταλαβαίνεις ότι κάτι δεν πάει καλά.
  • Μόλις τα είδαν (τα φυλλάδια) βγήκαν τα δαιμόνια από μέσα τους.
  • Αισθανόμαστε μεγάλη νίκη που όλες οι αντιδράσεις μας και οι αναρτήσεις των Ιστολογίων μας και οι διάφορες άλλες διαμαρτυρίες από πολλούς, έπεισαν τους δύο επισκόπους, τον μητροπολίτηΚαλαμαριάς κ.Ιουστίνο και Νεαπόλεως κ.Βαρνάβα, να αλλάξουν το πρόγραμμά τους, προς τιμήν τους, και να μην παραστούν τελικά στο συνέδριο όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί από τους διοργανωτές!
Παρακολουθείστε το Βίντεο με την έκρηξη του ενός από των καθηγητών, του αδελφού  του ιερομονάχου της “χαράς του έρωτα”, π.Βαρνάβα Γιάγκου, καθηγητή κ. Θεοδώρου Γιάγκου. Με τσαμπουκά δίνει ρεσιτάλ πανεπιστημιακού μπούλιγκ! Από τη μια δε βρίζει... από την άλλη μας λέγει όλους ηλίθιους και κυρίως τον  Παναγιώτη Τελεβάντο. Τιμή του να εξυβρίζεται από τέτοιους καθηγητές όπως και όλων μας τιμή... 

Ο καθηγητής  Θεόδωρος Γιάγκου σε ρεσιτάλ πανεπιστημιακού μπούλιγκ!



πηγή

ΤΡΕΛΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ

ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΠΑΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ..... ΚΑΙ;;; ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ.
ΑΛΛΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ. ΑΛΛΟ ΣΤΟΝ ΤΑΔΕ ΛΟΓΟ ΤΟΥ. ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΗΤΕΥΣΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟΥΣ. ΑΥΤΟΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΟ ΕΙΔΩΛΟ ΤΟΥΣ.
ΟΥ ΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΕΑΥΤΟΝ ΕΙΔΩΛΟΝ.
Αμέθυστος

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

«ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΠΑΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ..... ΚΑΙ;;; ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ.
ΑΛΛΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ. ΑΛΛΟ ΣΤΟΝ ΤΑΔΕ ΛΟΓΟ ΤΟΥ. ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΗΤΕΥΣΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟΥΣ. ΑΥΤΟΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΟ ΕΙΔΩΛΟ ΤΟΥΣ.
ΟΥ ΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΕΑΥΤΟΝ ΕΙΔΩΛΟΝ.»
Αν αυτά ισχύουν για όσους οργάνωσαν το συνέδριο αυτό, πολύ περισσότερο ισχύουν για τους αναρτήσαντες το άρθρο και τα βίντεο, τις κουτσομπόλες του διαδικτύου (π.χ. katanixis"). Αρκεί δηλαδή κάποιος να διαφωνεί μ' αυτόν που διαφωνούμε κι εμείς και για μόνο αυτόν τον λόγο να του δίνουμε βήμα; Μόνο ως φαιδρότητες μπορεί να χαρακτηρίσω αυτές τις συμπεριφορές. Που είναι ο πόνος, η ταπείνωση που θα έπρεπε να χαρακτηρίζει όσους νοιάζονται για την εκκλησία του Χριστού. Μόνο έπαρση και αυτοδικαίωση βλέπω. Θέλετε να γράψετε πολεμικό άρθρο για εναντίον κάποιου. Κάντε το, όμως απομονώστε αυτούς τους γελοίους τύπους.

Ν.

amethystos είπε...

Γι' αυτόν τόν λόγο παρατίθενται φίλε. Λόγω τής ανεπάρκειας καί τών μέν καί τών δέ. Καί τών μορφωμένων καί τών αμόρφωτων. Εσύ γέρνεις πρός τούς μορφωμένους, αυτό φαίνεται. Δέν γράφουμε πολεμικά άρθρα φίλε. Δέν τό γνωρίζεις διότι λαμβάνεις υπόψιν σου μόνον τά σχόλια.

Ανώνυμος είπε...

Ο αποστολος Παυλος οταν ηταν να διορθωσει καποιον το εκανε με συνοχη καρδιας,θλιψη και δακρυα..με πολυ πονο και αγαπη προς τον ανθρωπο μη τον λυπησει..ομως ο φιλος Ν.ας θυμηθει σε παλαιοτερο σχολιο του Αμεθυστου πως ειχε υποστηριξει τον Χρ.Γιανναρα απο επιθεσεις που δεχοταν στο προσωπο του,τι θα αισθανοταν κι αυτος οπως τωρα ο κ.Γιαγκου...παρ'αυτα πρεπει να υπαρχει ο ελεγχος,ηλεγξε ο Ι.Προδρομος,Ι.Πηλουσιωτης,Προφητες,Ι.Χρυσοστομος,Ι.Αδελφοθεος και τοσοι αλλοι με πολυ σκληρα λογια πχ..κυνες,κακοι εργαται του Ευαγγελιου,εχθροι καθε καλου κ.α..τι λοιπον;οσοι ελεγαν αυτα τα λογια δεν ειχαν αγαπη?ο προφητης Ηλιας δεν ειχε διαταξει σφαγη;;δεν ηταν φιλος του Θεου;ο ζηλος μπορει να φαινεται αντιθετος της αγαπης αλλα ειναι γνωρισμα του παναγιου πνευματος(αν κανω λαθος Αμεθυστε διορθωσε με)και καρδιογνωστες δεν ειμαστε για να ξερουμε την καρδια του Αμεθυστου και των παιδιων στο ΑΠΘ η στο katanixis..Ο Ι.Χρυσοστομος ειχε πει γι αυτο κατερρευσαν τα πραγματα στην Εκκλησια επειδη ουτε ελεγχουμε ουτε ελεγχομεθα...ας εχουμε τη δικαια κριση και μακρυα απο εμπαθειες...

Ανώνυμος είπε...

Πολύ κυριλές φαίνεσαι βρέ Ν. Μεγαλόσχημος είσαι ; Ο Χριστός πού δραστηριοποιήθηκε ; Στην συναγωγή ή στό πεζοδρόμιο και στίς ακτές ;