Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

Ο Επιφάνιος δηλώνει ότι ο Απόστολος Ανδρέας είναι ιδρυτής της σχισματικής OCU!

Ο Επιφάνιος Ντουμένκο πιστεύει ότι η OCU, αν και «νεοσυσταθείσα», δεν εμφανίστηκε στις 15 Δεκεμβρίου του 2018 αλλά έχει χιλιόχρονη ιστορία.  

Ένα ιδιαίτερο δώρο από το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, τα λείψανα του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτόκλητου, ιδρυτή της Ουκρανικής Εκκλησίας, θα φθάσουν στην Ουκρανία για την επέτειο του Βαπτίσματος των Ρως, είπε ο «προκαθήμενος» της OCU Επιφάνιος Ντουμένκο σε μία συνέντευξη στο “Religion Truth”.
Δήλωσε ότι κατά την ημέρα των εορτασμών, η OCU θα πραγματοποιήσει ιεροπρεπή «θεία λειτουργία» στον «ξεχωριστό χώρο για την Ουκρανική Ορθοδοξία» – τον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας.  
«Το ενωτικό συμβούλιο πραγματοποιήθηκε στην Αγία Σοφία, είναι τόσο συμβολικό αυτό το μέρος. Λειτουργήσαμε εκεί για πρώτη φορά τα Χριστούγεννα όταν ήλθε ο Τόμος αυτοκεφαλίας και εκεί έγινε η ενθρόνισή μου. Επομένως ο χώρος αυτός είναι ξεχωριστός για την Ορθόδοξη Εκκλησία μας», είπε ο Ντουμένκο. «Αυτή είναι η ιστορική έδρα των μητροπολιτών, γι’ αυτό η εορταστική θεία λειτουργία θα πραγματοποιηθεί στον χώρο αυτού του εξαιρετικού μνημείου της Ουκρανικής Ορθοδοξίας, ο οποίος είναι επίσης ένα πνευματικό ιστορικό κέντρο».
Πρόσθεσε ότι μετά την εορταστική «λειτουργία» και την «ευχαριστιακή προσευχή» στον λόφο Βλαντιμίρ, οι εορτασμοί της OCU θα τελειώσουν στην Μονή του Αγίου Μιχαήλ με τους χρυσούς τρούλους, εκεί όπου ένα δώρο από τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, τα λείψανα του Αγίου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου, θα πρέπει να παραδοθούν. 
«Νομίζω ότι τα λείψανα ενός εκ των μεγάλων αγίων ιδρυτών της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (σ.σ. έτσι αποκαλεί την OCU ο Επιφάνιος, με το όνομα της κανονικής Εκκλησίας) – του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου, θα δοθούν ως δώρο από την Μητέρα Εκκλησία μας, έτσι ώστε εμείς οι Ορθόδοξοι Ουκρανοί να τιμήσουμε τον ιδρυτή μας Αυτή η ευκαιρία να προσκυνήσουμε τα ιερά λείψανα του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου θα μας δοθεί για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα με τις ευχές του Οικουμενικού Πατριάρχη. Θα φτάσουν το βράδυ, πιθανώς στις 27 Ιουλίου. Στις 28 Ιουλίου θα είναι μαζί μας στην Αγία Σοφία και μετά θα παραμείνουν στο Μοναστήρι του Αγίου Μιχαήλ με τους χρυσούς τρούλους για αρκετές ημέρες», συμπλήρωσε ο Επιφάνιος.  
Όπως ανέφερε η Ένωση Ορθόδοξων Δημοσιογράφων, φέτος μια αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως θα φθάσει στην Ουκρανία για να εορτάσει μαζί με την OCU την επέτειο της Βάπτισης των Ρως.

Μετάφραση Φαίη Τας Θύρας Τας Θύρας
Πηγή Union of Orthodox Journalists
ΑΚΤΙΝΕΣ
ΘΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΤΟΥΡΚΟ ΠΟΙΗΤΗ OMER. 
ΔΩΡΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΠΟΛΙΤΗ BARTOLOMEMOGLOU.
Αμέθυστος

Δεν υπάρχουν σχόλια: