Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας μνημόνευσε κανονικά το Κιέβου Επιφάνιο στην Λεμεσό

papas mnimoneusi
Του Αιμίλιου Πολυγένη
Πανηγυρικά εορτάστηκε σήμερα η μνήμη του Αγίου Ιωάννου Αρχιεπισκόπου Αλεξανδρείας του Ελεήμονος, πολιούχου και προστάτου της Λεμεσού.
Σήμερα, στον ομώνυμο ναό του Αγίου τελέστηκε Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στην οποία προεξήρχε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος.
Αξιοσημείωτο είναι ότι η Πατριαρχική Θεία Λειτουργία δεν μεταδόθηκε τηλεοπτικά, αλλά ούτε από τον ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως.
Τα τελευταία 24ωρα υπήρξε θέμα με το αν ο Πατριάρχης θα μνημονεύσει στην Θεία Λειτουργία τον Μητροπολίτη Επιφάνιο, αφού του ζητήθηκε ευγενικά να μην το κάνει.
Ο ίδιος ο Πατριάρχης σε ερώτηση του ΡΙΚ για το θέμα της μνημόνευσης, δήλωσε ότι “πρέπει πρώτα να το συζητήσω με τον Μακαριώτατο”
Σύμφωνα με πληροφορίες στην αρχή αποφασίστηκε να γίνει μόνο η μνημόνευση του Οικουμενικού Πατριάρχη και του Αρχιεπισκόπου Κύπρου.
Ασφαλείς πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι τελικά ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κατά την σημερινή Πατριαρχική Θεία Λειτουργία μνημόνευσε κανονικά Τον Κιέβου Επιφάνιο.

ΟΥΤΕ ΙΕΡΟ, ΟΥΤΕ ΟΣΙΟ! --Ο άνθρωπος που "συναρπάζει" με τις ομιλίες του κοινωνεί με, και από, τον ακοινώνητο Πατριάρχη Αλεξανδρείας!



https://paterikiparadosi.blogspot.com/2019/11/blog-post_30.html

Ο ΚΛΗΡΟΣ ΔΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ. 
ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ. 
ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ. 
ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: