Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

Δημ. Κωνσταντακόπουλος: Το Ελληνικό Έθνος- Κράτος παραδίδεται, κάτι πολύ άσχημο πρόκειται να συμβεί.



σ.σ. Αντιπαρέρχοντας τις αστοχίες του Σαχίνη στα εκκλησιαστικά, όπως π.χ. ότι το Φανάρι έδωσε αυτοκεφαλία «σε ένα τμήμα»! της Εκκλησίας της Ουκρανίας, ο κ. Κωνσταντακόπουλος, σε αυτό το απόσπασμα πρόσφατης συνέντευξης, παρουσιάζει τις (γεω)πολιτικές διαστάσεις του ουκρανικού ζητήματος.
Σαχίνης: Καλή σας ημέρα κ. Κωνταντακόπουλε. Ας ξεκινήσω από αυτό που φαίνεται να είναι μία κόντρα στεγνά Εκκλησιών, που δεν είναι έτσι όμως.
Κωνσταντακόπουλος: Κοιτάξτε. Εμένα δεν με ενδιαφέρουν οι κόντρες των Εκκλησιών. Δεν είναι ο τομέας μου, ούτε με ενδιαφέρει η θεολογική διάσταση του ζητήματος. Για αυτά, χρειάζεται να μιλήσετε με έναν θεολόγο, ή κάποιον εν πάση περιπτώσει ειδικευόμενο σε αυτά τα θέματα. 
Αυτό που έχω να πω εγώ είναι ότι συμβαίνουν ορισμένα πράγματα και επειδή.. τα λέμε και τα ξανά λέμε και στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα, εγώ θα σας τα πω με μία ωμότητα σήμερα, διότι δεν έχει νόημα να τα λέμε πλέον με περιστροφές και με περικοκλάδες.



Θα ήθελα να ξεκινήσω εάν μου επιτρέπετε από τη είδηση που διάβασα το πρωί ότι δύο Ελληνικά μαχητικά F16 πέταξαν μέχρι την Κύπρο και γύρισαν, συμμετέχοντας σε μία άσκηση αμερικανική η οποία απέβλεπε στον βομβαρδισμό μίας Ρωσσικής βάσης στην Συρία. Βεβαίως, το γεγονός αυτό σε 2 σάιτ το βρήκα [και] δεν ξέρω κατά πόσο ευρύτερα είναι γνωστό. Μου κάνει όμως εντύπωση.
Έχουμε εμείς κανέναν λόγο να εμπλακούμε σε μία σύρραξη με την Ρωσσία;
Και μάλιστα, όταν κανένας δεν μπορεί να περιγράψει οποιοδήποτε αντάλλαγμα που κερδίζει η Ελλάδα, παραδίδοντας τις Ένοπλες Δυνάμεις και όλον τον χώρο της στις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους της, και εμπλεκόμενη σε πολύ επικίνδυνες δραστηριότητες -βάσεις… σε κάθε περιφέρεια πλέον, κάθε χωριό και βάση.
Αφού τα κάνουμε αυτά και μπαίνουμε σε αυτούς τους κινδύνους, κάνουμε και κάτι άλλο. Προσπαθούμε να πείσουμε τους Ρώσσους ότι είμαστε εχθροί τους [σ.σ. Εδώ θα μπορούσε να ενταχθεί και όλη αυτή η Ρωσοφοβική, η εθνοφυλετιστική και… «τσαμπουκαλίδικη» ρητορεία των ταγών της Εκκλησίας. Οι διάλογοι στην έκτακτη ΙΣΙ είναι χαρακτηριστικοί].
Διότι τώρα, για να λέμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους και να μην εμπλεκόμεθα σε μία συζήτηση τι λέει η τάδε επιστολή του 1500 και του 1700 και του 1800.. ο καθένας όπως καταλαβαίνετε μπορεί να βρει μία δικαιολογία για να κάνει αυτό που θέλει. 
Εδώ πέρα έχουμε το Πατριαρχείο το Οικουμενικό, το οποίο μέχρι χθες ήταν Οικουμενικό. Έχει παύσει να είναι Οικουμενικό στην πραγματικότητα. Εμείς το λέμε γιατί το σεβόμαστε, αλλά άμα δεν σέβεται το ίδιο τον εαυτό του δεν μπορεί να μείνει Οικουμενικό. Σε τι θα στηριχθεί ο οικουμενικός του ρόλος;
Το Πατριαρχείο το «Οικουμενικό» και η Ελληνική Εκκλησία -και δεν πιστεύω φυσικά ότι αυτά έγιναν εν αγνοία (το αντίθετο) της κυβέρνησης της προηγούμενης και της σημερινής- .. πάνε και επεμβαίνουν στην Ουκρανία. 
Τι συμβαίνει τώρα ακριβώς στην Ουκρανία;
Στην Ουκρανία κάναν οι Αμερικανοί ένα πραξικόπημα το 2014, και μάλιστα ήταν και ένα πραξικόπημα εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γιατί είχαν πάει εκεί οι Ευρωπαίοι, οι τρεις υπουργοί ο Πολωνός ο Γάλλος και ο Γερμανός, για να βρούνε μία λύση. Και βρήκανε μία λύση και υπεγράφη μία συμφωνία με τον Γιανουκόβιτς. Και γίνεται ένα πραξικόπημα. Αντιδρούν οι Ρωσσικοί πληθυσμοί της Ανατολικής Ουκρανίας και της Κριμαίας στα μέτρα που πήραν οι πραξικοπηματίες. Έχουμε έναν εμφύλιο πόλεμο. Έχουμε Ναζί στην μία πλευρά. Έτσι; Για να λέμε τα πράγματα όπως έχουνε γίνει.
Κάψανε 50 ανθρώπους ζωντανούς στην Οδησσό, Χριστιανούς Ορθόδοξους, για τους οποίους δεν άκουσα να κάνει κάποια δήλωση ούτε ο Πατριάρχης, ούτε ο Αρχιεπίσκοπος. Φαίνεται, αυτοί δεν έχουνε ψυχή. Έχουμε δύο κατηγορίες πιστών. 
Λοιπόν. Και πάει τώρα ο Πατριάρχης ο Βαρθολομαίος και αναγνωρίζει μία «εκκλησία» η οποία είναι μειοψηφία στην ίδια την Ουκρανία. Και επεμβαίνει.. γιατί κακά τα ψέμματα, δεν πρόκειται για εκκλησιαστικό θέμα*, πρόκειται για μία μεγάλη σύγκρουση, εμφύλια, μέσα στην Ουκρανία [σ.σ. εμφύλια σύγκρουση στην οποία ρίχνουν λάδι και οι φιλο-φαναριώτες ταγοί της Ελλαδικής Εκκλησίας. Αλήθεια. Τι σχέση έχουν αυτά με τον Χριστό;] και μία παγκόσμια σύρραξη μεταξύ Αμερικής-Ρωσσίας. 
[*σ.σ. Εάν ο κ. Κωνσταντακόπουλος γνώριζε περισσότερο τα της Εκκλησίας θα έβλεπε ότι τα «εκκλησιαστικά» του Φαναρίου συμπορεύονται με τα πολιτικά της αμερικής εδώ και πολλές δεκαετίες. Το «θερμόμετρο» ανέβαινε αλλά όλοι έκαναν πως δεν το έβλεπαν. Το ημερολογιακό σχίσμα ήταν μία πρώτη προειδοποίηση. Η καταστροφή της Ορθοδοξίας στις δικαιοδοσίες του Φαναρίου, η μεταπατερική «θεολογία» και η εξάπλωση του οικουμενισμού, είναι οι σάπιοι καρποί αυτής της αμαρτωλής σχέσης. Χάθηκε το μαρτυρικό φρόνημα και επικράτησε η ιδιοτέλεια και το συμφέρον. Ας όψονται οι εν Ελλάδι αυλοκόλακες που για δεκαετίες ολόκληρες έκαναν υποκλίσεις στο έκπτωτο Πατριαρχείο για να έχουν εύνοιες και «καλή ζωή».]
Έχουμε εμείς λόγο να παίζουμε αυτόν τον ρόλο; Σας παρακαλώ. Και ακολουθεί και ο Ιερώνυμος. Να βάλουμε εν τοιαύτη περιπτώσει τον κύριο Πάιατ Πρωθυπουργό να τελειώσει η υπόθεση. Και βεβαίως να αποδεχθούμε και τα αποτελέσματα αυτής της ιστορίας.
………..
Αυτό που γίνεται στην Ορθοδοξία είναι η μεγαλύτερη κρίση, το μεγαλύτερο σχίσμα, το βαθύτερο μετά το 1054. Είναι ουσιαστικά ένα βαθύ σύμπτωμα αποσύνθεσης του Ελληνικού Έθνους-Κράτους που υπερβαίνει κατά πολύ τα εκκλησιαστικά ζητήματα. [σ.σ. Έχει προηγηθεί η πνευματική αποσύνθεση κ. Κωνσταντακόπουλε].
Πηγαίνουμε σε μία καταστροφή. Γιατί ξέρετε το Ελληνικό εθνικό σχέδιο γεννήθηκε ως ένα σχέδιο αντίστασης και στους δυτικούς αχθοφόρους (;) και στους Οθωμανούς εξ Ανατολών. ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΑΡΑΔΙΔΟΜΑΣΤΕ και χάνουμε και δυνητικούς συμμάχους. Δηλαδή είναι μία καταστροφή σε όλους τους τομείς της εθνικής ζωής.
Δεν υπάρχει Κράτος εδώ κ. Σαχίνη. Είναι ένα «κράτος», πως να το χαρακτηρίσω; Καρικατούρα. Και μία χώρα καρικατούρα.
«σαδισμός και κτηνωδία τα μπάρμπεκιου με ψήσιμο χοιρινού και κατανάλωση αλκοόλ δίπλα από δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών……. να υπάρξουν ποινές» [Χρήστος Γιαννούλης -ΣΥΡΙΖΑ]


Υπάρχουν τρόποι να επιβάλει το «ελληνικό κράτος»! στους Δήμους να δεχτούν λαθρομετανάστες. [Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ΝΔ] (σ.σ. Με άλλα λόγια, υπάρχουν τρόποι να επιβάλουμε στους Δήμους αυτό που μας επιβάλλουν οι ξένοι).


«Όποιος αρνείται την προσφορά σε πρόσφυγες και μετανάστες δεν είναι ούτε Έλληνας, ούτε Ορθόδοξος» [Δημητριάδος Ιγνάτιος]


«Θα επιδοτήσουμε θερμάστρες για να καπνίζει ο κόσμος έξω» [Βασίλης Κικίλιας ΝΔ]


«Είμαστε μια λεβέντικη Ιεραρχία» [Μαρωνείας & Κομοηνής Παντελεήμων]


Αυτή η κατάσταση δεν θα συνεχιστεί για πολύ έτσι. Κάτι πολύ σοβαρό και κάτι πολύ άσχημο πρόκειται να συμβεί στην Ελλάδα. Δεν ξέρω σε ποιον τομέα αλλά θα συμβεί σύντομα. Δεν πρόκειται να συνεχίσει έτσι αυτό το πράγμα.

Απομαγνητοφώνηση Φαίη

tasthyras

Δεν υπάρχουν σχόλια: