Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Μπορεί να σωθεί η οικονομία;



Τρείς καθηγητές πανεπιστημίου, ο κ Αριστομένης Βαρουδάκης καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου και πρώην ανώτερο στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Ο.Ο.Σ.Α., ο κ. Νικόλαος Βαρσακέλλης καθηγητής οικονομικών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και πρώην αντιπρύτανης και ο κ. Μωϋσής Σιδηρόπουλος καθηγητής Οικονομικών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης μιλούν για την κρίση του κορονοϊού, τις επιπτώσεις του στην παγκόσμια, την ευρωπαϊκή και την ελληνική οικονομία και προτείνουν λύσεις, αναλόγως, των εξελίξεων.

Πηγή

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο καπιταλισμός δεν έχει σχέση με τον ιστορικό υλισμό. Είναι το αποτέλεσμα μιας αίρεσης, του πουριτανισμού. Αλλά και ο φιλελευθερισμός προϊόν γνωστικών αιρέσεων είναι. Το κοινό στοιχείο φιλελευθερισμού και ιστορικού υλισμού είναι ο υποκειμενισμός, δηλαδή η μη αποδοχή της αντικειμενικής αλήθειας.

χαλαρωσε είπε...

Και ποια ειναι η κοινη μητρα ολων αυτων; Αν υπαρχει κοινη μητρα. Ως κοινο στοιχειο αναφερεται ο υποκειμενισμος. Ειναι απλα κοινο στοιχειο ή βασικό χαρακτηριστικό και γεννητωρ των παραπανω; Ο υποκειμενισμός είναι αυτοδυναμος ή εδραζεται σε προγενεστερες παρεκτροπες ενδεχομένως θεολογικής αποχρωσεως; Ο υποκειμενισμος ειναι η αδυναμια αποδοχης της αντικειμενικης αληθειας; Εξαντλειται με αυτόν τον αφορισμο το φορτίο της λεξης ή του όρου καλυτερα;

Ανώνυμος είπε...

Βρε η οικονομία θα σωθεί .Οι άνθρωποι όχι . Ποτέ δεν υπήρξε αυτό που λένε και !μας βομβαρδίζουν εθνική ή παγκόσμια οικονομία . Υπήρξε υπάρχει και θα υπάρχει οικονομία συγκεκριμένων ανθρώπων που για χάρη τους κάνουν οι λαοί θυσίες σε χρήμα και πολλές φορές σε αίμα .Και ποτέ στην ιστορία δεν χάθηκαν λεφτά . Πάντα πήγαν σε συγκεκριμένες τσέπες . Λαοί χάθηκαν το ίδιο έθνη κράτη χώρες θρησκείες πολιτισμοί ότι θες λεφτά ποτέ μα ποτέ δεν χάθηκαν .Και αυτοί που λένε κάτι αναλυτές του πεντοχιλιαρου ότι δεν συμφέρει στην οικονομία Γ Παγκόσμιος πόλεμος τις ίδιες πίπες λέγανε και πριν τους άλλους δύο .Στους πολέμους τα εκατομμύρια γίνονται δις και τα δις γίνονται τρις .Η οικονομία λοιπόν θα σωθεί για πολλοστή φορά από τον καιρό του Χέοπα .ΑΜ

Ανώνυμος είπε...

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Οι σχολιαστές εδώ θεούληδες, αλλά..ο ΑΜ το τερμάτισε με τον κυνισμό του. Και όμως,
εκφρασε την ωμότατη Αληθεια, θα τη γράψω σε χαρτί την παράγραφο, να την μάθω να την λέω απέξω στα βόδια που συναντάω στα καφενεία :

"Βρε η οικονομία θα σωθεί .Οι άνθρωποι όχι . Ποτέ δεν υπήρξε αυτό που λένε και !μας βομβαρδίζουν εθνική ή παγκόσμια οικονομία . Υπήρξε υπάρχει και θα υπάρχει οικονομία συγκεκριμένων ανθρώπων που για χάρη τους κάνουν οι λαοί θυσίες σε χρήμα και πολλές φορές σε αίμα .Και ποτέ στην ιστορία δεν χάθηκαν λεφτά . Πάντα πήγαν σε συγκεκριμένες τσέπες . Λαοί χάθηκαν το ίδιο έθνη κράτη χώρες θρησκείες πολιτισμοί ότι θες λεφτά ποτέ μα ποτέ δεν χάθηκαν .Και αυτοί που λένε κάτι αναλυτές του πεντοχιλιαρου ότι δεν συμφέρει στην οικονομία Γ Παγκόσμιος πόλεμος τις ίδιες πίπες λέγανε και πριν τους άλλους δύο .Στους πολέμους τα εκατομμύρια γίνονται δις και τα δις γίνονται τρις .Η οικονομία λοιπόν θα σωθεί για πολλοστή φορά από τον καιρό του Χέοπα "

χαλαρωσε είπε...

https://www.youtube.com/watch?time_continue=962&v=2Sa3b4co7hs&feature=emb_logo

ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΤΑ ΑΝΤΙΚΟΡΩΝΕΙΚΑ