Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Κ.Γρίβας: «Ο κορωνοϊός έδειξε πως ο βασιλιάς της παγκοσμιοποίησης δεν είναι απλά γυμνός αλλά ανύπαρκτος»

Κ.Γρίβας: «Ο κορωνοϊός έδειξε πως ο βασιλιάς της παγκοσμιοποίησης δεν είναι απλά γυμνός αλλά ανύπαρκτος»

Μετά τoν Covid 19 και την γεωπολιτική κοσμογονία που επιταχύνεται λες και έχεις μαζί, Μάη του 68, Βιετνάμ, Πτώση του τείχους στο Βερολίνο, κραχ του 1929 και του 2008, είναι προφανές ότι ένας «αθόρυβος» πόλεμος έχει ήδη ξεσπάσει μεταξύ των δυνάμεων της λογικής των εθνών-κρατών , συνόρων και λελογισμένων παγκόσμια σχέσεων και των δυνάμεων της παγκοσμιοποίησης και του α-εθνικού , λέει στον 98.4 ο καθηγητής Γεωπολιτικής στη Σχολή Ευελπίδων Κωνσταντίνος Γρίβας.

«Πριν τον ιό, είχαμε μια διαδικασία, κοινωνικής μηχανικής, η οποία αποδόμησε τις συλλογικές ταυτότητες της Ευρώπης. Αυτό με τη σειρά του προκάλεσε την σοκαριστική αδράνεια κυβερνήσεων χωρών, όπως η Ισπανία, η Ιταλία, η Μεγάλη Βρετανία, η Ολλανδία αλλά και άλλες, να κάνουν το οτιδήποτε, ώστε να προετοιμαστούν για την αναπόφευκτη έλευση του κορονοϊού, κατά τη διάρκεια του πολύτιμου τρίμηνου που τους προσέφερε η Κίνα.

Η πρωτοφανής αυτή γεωπολιτική ανυπαρξία κατέδειξε τις θεμελιώδεις αδυναμίες του μεταψυχροπολεμικού συστήματος. Το βασικό πρόβλημα της παγκοσμιοποίησης δεν ήταν τόσο ότι ήταν κακή, αλλά το ότι δεν υπήρχε. Ήταν μια συλλογική αυταπάτη. Ο κορωνοϊός ήταν ένας αστάθμητος παράγοντας που εισήλθε σε ένα άκαμπτο σύστημα, ανίκανο να απορροφήσει νέες προσλαμβάνουσες.

Όχι μόνο ανίκανο, αλλά και απρόθυμο, γιατί έτσι θα κινδύνευε να σπάσει την εύθραυστη παγωμένη στον χρόνο στιγμή του θριάμβου του. Αποτέλεσμα ήταν η Δύση να επιλέξει να αγνοήσει την πραγματικότητα, ευελπιστώντας ότι οι Κινέζοι θα έβγαζαν ακόμη για μια φορά το φίδι από την τρύπα και για λογαριασμό τους, όπως έγινε με τον SARS, και αυτή θα παρέμενε στον θρόνο της. Αυτό όμως δεν έγινε.

Μετά τoν Covid 19 και την γεωπολιτική κοσμογονία που επιταχύνεται λες και έχεις μαζί, Μάη του 68, Βιετνάμ, Πτώση του τείχους στο Βερολίνο, κραχ του 1929 και του 2008 , είναι προφανές ότι ένας «αθόρυβος» πόλεμος έχει ήδη ξεσπάσει μεταξύ των δυνάμεων της λογικής των εθνών-κρατών , συνόρων και λελογισμένων παγκόσμια σχέσεων και των δυνάμεων της παγκοσμιοποίησης και του α-εθνικού .

Ο κορωνοϊός έφθασε στην Ευρώπη και σαρώνει τους λαούς της. Η Ευρώπη απλά περίμενε παράλυτη, έχοντας επιπλέον αποδομήσει –εν ονόματι του "δικαιωμένου από την Ιστορία" νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού– τα ζηλευτά συστήματα υγείας της. Και τώρα τα ευρωπαϊκά έθνη, στην μετά τον κορονοϊό εποχή, θα πρέπει να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα, ότι ο βασιλιάς της παγκοσμιοποίησης δεν είναι απλώς γυμνός, αλλά ανύπαρκτος». είπε στον 98.4 ο καθηγητής Γεωπολιτικής στη Σχολή Ευελπίδων Κωνσταντίνος Γρίβας


https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/mme/864695_kgrivas-o-koronoios-edeixe-pos-o-vasilias-tis-pagkosmiopoiisis-den

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μέχρι κάποιος υπεύθυνος να μας διαφωτίσει,ένας βιοχημικός αναφέρει τα ακόλουθα:
In addition, a recent military study https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0264410X19313647?via%3Dihub , titled "Influenza vaccination and respiratory virus interference among Department of Defense personnel during the 2017-2018 influenza season", report a research addressed on the "phenomenon of vaccine virus interference of the influenza vaccine" showing that military personnel who received the flu vaccine were at 36% increased risk for coronavirus with varied benefit in preventing some strains of the flu. Examining non-influenza viruses specifically, the odds of both coronavirus and human metapneumovirus in vaccinated individuals were significantly higher when compared to unvaccinated individuals (OR = 1.36 and 1.51, respectively)”. Thus, while influenza vaccination offers protection against natural influenza infection, reducing also risk for non-influenza respiratory viruses, providing temporary a non-specific immunity against these viruses, the flu vaccine's "interference" with the naturally biological process, may increase risk of contracting other non-influenza viruses, but also to condition their severity (i.e. coronavirus).
This phenomenon, of vaccine-associated virus interference in which vaccinated individuals may have a increased risk for other respiratory viruses, it's long known. This data can explain a greater severity in elderly population, that are also those most vaccinated. Same consideration must be taken for subjects who receive the flu vaccine as current service members, school teachers, and medical professionals.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΑ
Δεν ξέρω εάν το παρατηρήσατε, από όταν έφθασε ο ιός και η χώρα μπήκε σε καραντίνα,στον δημόσιο λόγο μειώθηκαν σημαντικά οι βλακώδεις συζητήσεις, η φαγωμάρα, οι ανούσιες πολιτικές διαμάχες, οι κοτσάνες του Σύριζα, οι ατέρμονες πολιτικολογίες. Εξαφανίστηκαν επίσης οι διάφοροι αναρχομπαχαλάκηδες και οι κάθε είδους ακτιβιστές με τις μπογιές ή τις μολότοφ. Οι υπηρεσίες του κράτους συντονίζονται καλύτερα και πιο σύντομα. Οι νέο- Έλληνες σταμάτησαν τα μπουζούκια και τις καφετέριες, ο κόσμος μαζεύτηκε. Δηλαδή,σε γενικές γραμμές, η κατάσταση μοιάζει με αυτή που θα επέβαλε μία σοφτ δικτατορία. Και επειδή στην χώρα μάλλον ουδείς είχε την θέληση για να αναλάβει μια τέτοια αποστολή, ο δικτάτορας- συνταγματάρχης μας ήλθε από την Κίνα, και το όνομα αυτού : Κορονοϊός. Ή μάλλον, μια που φοράει κορώνα, πρόκειται για βασιλέα.
Εγώ θα του πρότεινα να μείνει καμιά...δεκαριά χρόνια.

Νίκος Κ. είπε...

"Ένας μυστηριώδης πόλεμος είναι αυτός που γίνεται σήμερα…Ο κόσμος βρίσκεται μέσα στα σπίτια του και «έξω» περιφέρεται ένας «ιός»,που «γδέρνει» στην πραγματικότητα τους ισχυρούς αυτού του Κόσμου…Ένας «ιός»,που με τη δράση του «σφυροκοπά» τα μεγάλα Χρηματιστήρια. Με συνοπτικές διαδικασίες «εξαϋλώνονται» τα αποθεματικά των πλούσιων υπερδυνάμεων σε μια πρωτοφανή αποδυνάμωσή τους.Ακόμα κι αν δεν πιστεύει κάποιος ότι υπάρχει Θεός,θα είναι σίγουρος ότι μόνον ένας Θεός μπορεί να καταφέρει ένα τέτοιο Θαύμα. Αν τώρα υποθέσουμε ότι έναν «ιό» μπορεί να τον ακολουθεί και ένας Υιός,τότε τα πράγματα θα χειροτερέψουν στον απόλυτο βαθμό για τους τυράννους αυτού του Κόσμου.
Έξω γίνεται Πόλεμος…
…μείνετε στα σπίτια σας, και απολαύστε τον !!!"
http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2020/03/koronoios01.html Ομολογουμένως,δεν είχα προσεγγίσει το θέμα του κορωνοϊού,απ'την οπτική του αρθρογράφου. Κάποιο σχόλιο;

amethystos είπε...

Νομίζω ότι ο σημερινός πόλεμος μπορεί νά εννοηθεί σάν μιά χαμένη ισορροπία ανάμεσα στό θερμό καί τό ψυχρό. Ψύχρανε ο άνθρωπος καί η λίγη θερμότης πού δημιουργείται από τήν εργασία και τήν φροντίδα τού σώματος διά τών παθών του, καταλήγει σέ θανατηφόρο υγρασία. Δέν λειτουργεί η ψυχή πλέον η οποία φέρει τήν ψυχραιμία στό σώμα καί καταπραύνει τά πάθη επιτρέποντας τό πνεύμα πού είναι πύρ να υπάρξει χωρίς νά προστίθεται στήν φωτιά τών παθών, κάτι μοιραίο γιά τά όρια τής ανθρώπινης ζωής καί τήν ψυχική ισορροπία. Δύσκολο νά προκύψει ο Υιός σ' αυτές τίς συνθήκες εκτός καί άν τόν εννοούμε σάν τιμωρό.

amethystos είπε...

Ενα άλλο εκκλησιαστικό κλειδί βρίσκεται στήν έκφραση: οι μάσκες σώζουν. Αν θυμηθούμε τήν βασική θεολογία τής νεοορθοδοξίας, από τό προσωπείο στό πρόσωπο,όλα δείχνουν τήν αποτυχία της καί μάλλον καί τό πρόσωπο είναι μιά νέα μάσκα. Οι μάσκες μάς σώζουν από τόν πρόωρο θάνατο ίσως δίνοντας μιά δεύτερη ευκαιρία. Στό χάος τής άγνοιας πού μάς πέταξε ο ιός τί νά πούμε!!!

Νίκος Κ. είπε...

!!!Ευχαριστώ για την απάντηση.Περισσότερο πιθανό,βλέπω αυτό το σενάριο:"Σήμερα, ο κόσμος των παρασκηνίων θέλει να κάνει ένα ακόμη βήμα στην κατάργηση των πολιτικών δικαιωμάτων των ανθρώπων και γι‘αυτό εφευρέθηκε ένας κορονοϊός….Πρόκειται για ασκήσεις διοίκησης και ελέγχου του παγκόσμιου οικονομικού, φιλελεύθερου παρασκήνιου – για την κατάργηση των πολιτικών δικαιωμάτων, για τον εκφοβισμό των ανθρώπων".

https://dimpenews.com/2020/04/04/%cf%81%cf%8e%cf%83%ce%bf%cf%82-%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%b7%ce%b3%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%82-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%84%ce%ae%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-covid19-%ce%b5%ce%b9%ce%b4%ce%b9/

amethystos είπε...

Ισως δέν τά αξίζουμε αυτά τά πολιτικά δικαιώματα. Δέν υπάρχουν ενδείξεις ούτε καί αποδείξεις ότι είμαστε πολίτες. Αλλά ούτε καί οι υπόλοιποι λαοί δείχνουν ανεπηρέαστοι από τήν ζωή τής καταναλώσεως καί τής φυγής από τήν πραγματικότητα. Η σημερινή ειδωλολατρεία είναι πιό σκοτεινή από τήν αρχαία, διότι η αρχαία πίστευε στούς θεούς καί τά πνεύματα ενώ σήμερα οι άνθρωποι είναι άθεοι, φυλακισμένοι στήν αμφιβολία καί τήν σχετικότητα. Φίλε νομίζω ότι δέν υπάρχει επιστροφή.

Ανώνυμος είπε...

"Η σημερινή ειδωλολατρεία είναι πιό σκοτεινή από τήν αρχαία, διότι η αρχαία πίστευε στούς θεούς καί τά πνεύματα ενώ σήμερα οι άνθρωποι είναι άθεοι, φυλακισμένοι στήν αμφιβολία καί τήν σχετικότητα. Φίλε νομίζω ότι δέν υπάρχει επιστροφή". ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ!!!

Θωμάς είπε...

https://www.karpetshow.gr/blog/tha-rthoyn-kai-eksogiinoi

«Στην Ανταρκτική, όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει», γράφουν «καταγράφονται μικρές πλημμύρες». «Οι πλημμύρες τήξης μπορούν να προκαλέσουν μεγαλύτερη ανάπτυξη και αναπαραγωγή βρύων, λειχήνων, μικροβίων και ιών: η θερμική καταπόνηση θα μπορούσε να προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στο πολικό περιβάλλον, αλλά και σταθερή ανάπτυξη νέων μικροβίων». Σκεφτόμουν ότι απλά έχουμε οδηγήσει ένα πλανήτη στην αυτοκαταστροφή.

Η προφητεία του Contagion

Μέχρι την επίθεση του κορωνοϊού όλα αυτά τους περισσότερους ελάχιστα μας απασχολούσαν – δεν είναι ότι δεν ξέραμε, είναι ότι δεν θέλαμε να ξέρουμε. Τα επιστημονικά άρθρα μας φαινόταν βαρετά και γεμάτα υπερβολές. Οποιος για αυτά μιλούσε (είτε ήταν η Γκρέτα είτε ο Μπιλ Γκέιτζ) δεν ήταν παρά ένας ακόμα καταστροφολόγος. Κοροϊδεύαμε παρατηρήσεις που είχαν να κάνουν με το φαινόμενο του θερμοκηπίου λέγοντας εξυπνάδες του τύπου «ναι, αλλά εδώ φέτος κάνει περισσότερο κρύο». Ό,τι δεν ακουμπούσε την καθημερινότητα μας ήταν ασήμαντο: κανείς μας ποτέ δεν προβληματίστηκε για τον Σαρς ή τον Εμπολα γιατί η δράση τους δεν μας άγγιξε. Κι ότι δεν μας αγγίζει μάθαμε να πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει. Λειώνουν οι πάγοι. Ε και;

Ακόμα και ότι μας έδινε ερεθίσματα για προβληματισμό το αφήναμε κατά μέρους γιατί θέλαμε να ζούμε στο θερμοκήπιό μας – εμείς είμαστε το πραγματικό φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Νίκος Κ. είπε...

Τo φαινόμενο του θερμοκηπίου είναι τελικά μία από τις μεγαλύτερες απάτες της ανθρώπινης ιστορίας ή όχι;Σίγουρα οι απόψεις διίστανται για το συγκεκριμένο θέμα αφού απτές αποδείξεις ΔΕΝ υπάρχουν για το αν ο άνθρωπος επηρεάζει ή όχι το φαινόμενο του θερμοκηπίου που ούτως ή άλλως υπάρχει εκ' του φυσικού στον πλανήτη μας. Εξάλλου εάν δεν υπήρχε τότε δεν θα μπορούσε να συντηρήσει ζωή αυτός ο πλανήτης. Είναι ή δεν είναι ένοχο το C02 για την αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη; Κατ'επέκτασην είναι ο άνθρωπος υπεύθυνος για αυτήν την αύξηση ή όχι;
Τα ερωτήματα αυτά βρίσκουν απαντήσεις στο παρακάτω ντοκυμαντέρ το οποίο αναλύει διάφορες πληροφορίες και γεγονότα στην ανθρώπινη ιστορία.
Σίγουρα πρέπει ο καθένας μας να δει και αυτές τις πλευρές του ζητήματος και μετέπειτα να σχηματίσει τη δικιά του άποψη για το τι είναι αληθές και τι όχι από τα δύο. Όπως και να έχει,είτε συμβαίνει με ανθρώπινες παρεμβάσεις,είτε όχι, ο πλανήτης μας δείχνει ότι συνεχώς αλλάζει ,είτε από γεωλογικής πλευράς,είτε από κλιματικής πλευράς .
Ένα είναι σίγουρο ότι ακόμη και να ευθυνόμαστε για την κλιματική αλλαγή ή όχι,η αλλαγή θα συμβεί όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν πολλές φορές.
Το ερώτημα:Πιστεύετε ότι εάν συμβεί μία κλιματική αλλαγή (άσχετα αν είναι ανθρώπινης προέλευσης ή όχι) η Γη δεν θα είναι σε θέση σε κάποιο χρονικό ορίζοντα (200 χρόνια; 20.000 χρόνια; 200.000 χρόνια; ) να επανακάμψει στα φυσιολογικά της επίπεδα;
Όλη η ανθρώπινη ιστορία από τότε που εμφανίστηκαν τα ανθρωποειδή,είναι ένα μόνο βλεφάρισμα 1/10sec σε διάρκεια χρόνου,σε σχέση με την ηλικία της Γης μέχρι στιγμής...

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2052&v=i4qn01Y-V54&feature=emb_logo