Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Το μεταναστευτικό και η γραμμή Μαζινό

ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

Τη μετακίνηση 6 τη χρησιμοποιώ καθημερινά για την άσκησή μου. Δηλώνω υπευθύνως ότι τη χρησιμοποιώ εντίμως. Μιάμιση ώρα το πολύ με γρήγορο περπάτημα και μερικές ασκήσεις πριν και μετά. Ως εκ τούτου, τους συναντώ καθημερινά. Εννοώ τους μετανάστες που είναι εγκατεστημένοι στο κέντρο της Αθήνας. Ορισμένοι φορούν μάσκες, ορισμένοι γάντια, σπανίως όμως συναντώ κάποιον μόνο του, όπως εγώ. Παρέες δύο τουλάχιστον ατόμων, πολλές φορές τρεις και τέσσερις, οι περισσότεροι άνδρες. Οι γυναίκες με τη μαντίλα έχουν εξαφανιστεί από τους δρόμους γύρω από την πλατεία Βικτωρίας. Αναρωτιέμαι αν όλοι αυτοί κυκλοφορούν με το γνωστό sms και νομίζω ότι δικαιούμαι να αναρωτηθώ αν τηρούν τους κανόνες υγιεινής που υποτίθεται ότι τηρούμε εμείς οι υπόλοιποι. Και λέω υποτίθεται, διότι πολλοί «δικοί» μας συμπεριφέρονται ωσάν να μη συμβαίνει τίποτε. Κάθε μεσημέρι, στην είσοδο της απέναντι πολυκατοικίας συναντιούνται τρεις - τέσσερις φίλοι οι οποίοι μιλούν φωναχτά. Χθες ο επικεφαλής –διότι πάντα υπάρχει ένας επικεφαλής– ρητόρευε ότι ο Μητσοτάκης έδρασε άμεσα και κατάφερε να μας προστατεύσει. Την ώρα που ο ίδιος είχε φτιάξει ένα αυτοσχέδιο υπαίθριο καφενείο και αν του έλεγες ότι έτσι παραβαίνει τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση για να τον προστατεύσει, θα θύμωνε.


Το λέω αυτό επειδή είμαι βέβαιος ότι οι διάφοροι παρανοϊκοί της πολιτικής ορθότητας, κάτι ταλαίπωροι που ψάχνουν γαλλικό κλειδί για να διορθώσουν το διαστημόπλοιο του κόσμου μας, είναι έτοιμοι να μου αποδώσουν προθέσεις ρατσιστικές και άλλες αηδίες. Το πρόβλημα δεν είναι ούτε η φυλή ούτε το θρήσκευμα. Αυτά είναι προβλήματα σε άλλο επίπεδο. Το πρόβλημα είναι ο τρόπος ζωής, και δη αυτός που σου επιβάλλεται από τις συνθήκες. Όταν ζουν πληθυσμοί ολόκληροι στοιβαγμένοι είτε σε κέντρα υποδοχής στα νησιά είτε σε διαμερίσματα του κέντρου της Αθήνας, είναι σαφές ότι η άμυνα απέναντι στον κορωνοϊό καταρρέει. Η αστυνομία βρήκε κάποιους από τη Μαλακάσα στη Ριτσώνα ή το αντίστροφο. Τι σημασία έχει; Σημασία έχει ότι αυτό είναι σύμπτωμα της δυσκολίας ελέγχου αυτών των πληθυσμών. Ούτως ή άλλως, αισθάνονται τόσο στριμωγμένοι ώστε να αντιμετωπίζουν την απομόνωσή τους σαν τιμωρία. Στήνονται στις ουρές στα ΑΤΜ και μετά συνωστίζονται στα σούπερ μάρκετ.

Αρχίζω και αισθάνομαι λίγο σαν τον Κάτωνα τον πρεσβύτερο. Το μεταναστευτικό μπορεί να αποδειχθεί η γραμμή Μαζινό της ελληνικής άμυνας. Ποιο τείχος θα προστατεύσει τους πληθυσμούς της Λέσβου, της Χίου ή της Σάμου, όταν εμφανιστεί ο ιός; Ή και το κέντρο της Αθήνας. Ας μη γελιόμαστε. Η κατάσταση είναι αποτέλεσμα της συνωμοσίας του ΣΥΡΙΖΑ με την ευρωπαϊκή ηγεσία. Από τον ΣΥΡΙΖΑ κανείς δεν μπορεί να ζητήσει ευθύνες, διότι είναι σε καταστολή. Η ευρωπαϊκή ηγεσία, όμως, πρέπει να αναλάβει τις δικές της.

Καθημερινή

“Εγκατάσταση νέων ομάδων μεταναστών στην αλλοιωμένη εθνολογικά Αθήνα”…
Παραθέτουμε ψήφισμα διαμαρτυρίας των κατοίκων του Κέντρου της Αθήνας για την χρησιμοποίηση των εκτάκτων συνθηκών ως προσχήματος για την εγκατάσταση νέων «δομών» στο κέντρο της Αθήνας. Θυμίζουμε τη σχετική διαμαρτυρία της «Αθήνας για την Ελλάδα» την Πέμπτη 2 Απριλίου για την παράνομη προώθηση των σχετικών αποφάσεων από το Φιμωμένο Δημοτικό Συμβούλιο της Πόλης.
Ο Γ. Καραμπελιάς εκ μέρους του Δημοτικού Συνδυασμού «Αθήνα για την Ελλάδα» είχε κάνει την ακόλουθη δήλωση μέρος της οποίας αναπαράγουμε:«Θεωρούμε απαράδεκτη έως σκανδαλώδη τη σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου μέσα σε πέντε ώρες από την αποστολή των θεμάτων, όταν μάλιστα λόγω κορωνοϊού δεν μπορούμε να συμμετάσχουμε σε συζήτηση… Έτσι μόνο με αυτά ως αφετηρία δηλώνω πως θεωρώ ότι η σημερινή Συνεδρίαση υπερβαίνει από την ουσιαστική άποψη τα όρια της νομιμότητας.
Επί των θεμάτων που τίθενται πίσω από το επιχείρημα -πρόσχημα- του κατεπείγοντος, προωθείται η πάρα πέρα γκετοποίηση του κέντρου της Αθήνας. Και δεν μπορούν ούτε κέντρα φιλοξενίας τοξικομανών να φιλοξενούνται μέσα στις πιάτσες ναρκωτικών με ότι συνέπειες έχει αυτό για τους κατοίκους της περιοχής, ούτε και σε σχέση με τη στέγαση των αστέγων για την οποία κατ΄ αρχήν συμφωνώ, να συνεχίζει ο Δήμος της απαράδεκτη τακτική της ανάθεσής σε ποικίλες ΜΚΟ, χωρίς μάλιστα να έχει προηγηθεί συζήτηση στο ΔΣ, για το τι και το πως αυτής της ενέργειας.»
Και μάλιστα όταν με πρόσχημα την «εγκατάσταση άστεγων» προωθείται η εγκατάσταση νέων ομάδων μεταναστών στο ήδη αλλοιωμένο εθνολογικά κέντρο της Αθήνας. Δηλαδή έκλεισαν οι παράνομες καταλήψεις για να γίνουν νέες «νόμιμες καταλήψεις» ενάντια στη θέληση των κατοίκων και μεγάλου μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου της Πόλης που φιμώθηκε από τον «δημοκράτη» Μπακογιάννη.
ΚΙΝΗΜΑ ΑΡΔΗΝ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άσε μας ρε ευρωπαιστη Θεοδωροπουλε που περιμένεις από την Ευρωπαϊκή ηγεσία κινήσεις υπέρ της Ελλάδας στο λαθρομεταναστευτικο .Οι ηγεσίες ΌΛΩΝ των ισχυρών ευρωπαϊκών χωρών της Ρωσίας μη εξαιρουμένης δόξαν στον κοντινό 20ο αιώνα εμφανή εχθρότητα στην χώρα μας που στοίχισε εκατομμύρια νεκρούς και εδάφη προαιώνια ελληνικά που μείναν χωρίς Έλληνα για δείγμα .Μας έσυραν βιαίως στους δύο δικούς τους πολέμους μας άφησαν ουρά στον πρώτο την μικρασιατική καταστροφή στον δεύτερο τον αγριοτερο εμφύλιο που γνώρισε ποτέ η Ελλάδα από τότε που υπάρχει .Τους μουσουλμάνους λαθροεισβολεις αυτοί οι αποικιοκράτες τους εκμεταλλεύονται για τους δικούς τους σκοπούς και αν δεν ήθελε η ηγεσία της Δύσης σε ΗΠΑ και Ευρώπη δεν θα μπορούσαν να πάνε από το χωριό τους στην πρωτεύουσα της χώρας τους .Μεταξύ Ευρώπης που μας στοίχισε με πρόχειρους υπολογισμούς στον 20ο αιώνα πάνω από 2 εκατομμύρια νεκρούς και κάποιων Πακιστανών που έχω γνωρίσει και που κονομιεμαι τσιγάρα 15 ευρώ την κούτα άρα κάνουν και ένα καλό σε μας τους φτωχοποιημενους προτιμώ τους φτωχούς πλην κάποιες φορές τίμιους μουσουλμάνους έστω και φτωχοδιαβολους . Γιατί οι Τραμπ Μπόρις Τζόνσον Μακρόν Μέρκελ Πούτιν Μπίλ Γκαιητς κλπ είναι ο ίδιος ο διάβολος .ΑΜ Υστερόγραφο . Αυτοί που μιλάνε για λευκή αλληλεγγύη να πάνε να τα πούνε στους σφαγμενους του Διστόμου στις μανάδες των κρεμασμενων από τους Άγγλους εφήβων Κυπρίων αγωνιστών στους χαροκαμενους από τον αγγλοαμερικανικο βομβαρδισμό του Πειραιά το 1944 στους νεκρούς από την πείνα λόγω αγγλικού αποκλεισμού στην κατοχή στους εκτελεσμένους από τον Γάλλο στρατηγό Σαραιγ επί πρώτου παγκοσμίου όταν τα δύο τρίτα της χώρας τελούσαν υπό κατοχή της Αντάντ .Που να πετύχουν τέτοια σκορ οι Πακιστανοαφγανοι .

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Μέτρα ανάσχεσης της κοινοβουλευτικής ασυδοσίας-ηγεμονίας και των παραλόγων προνομίων της:
α.Διακοπή του χρονίου ομφαλίου λώρου της Ελλάδας,του δικομματικού συστήματος εξουσίας επί του λαού μας.
β.Ενίσχυση των αυτοδιοικητικών δομών μέσω κατεπείγουσας μεταφοράς δια πόρων και αρμοδιοτήτων της πρωτεύουσας στο Ναύπλιο.
γ.Αναστολή επ'αόριστον(ως ότου δείξουν έργα)της χρηματοδότησης των ΜΚΟ που επιβαρύνουν τον προ'υ'πολογισμό του κράτους.
δ.Έκδοση ευρωπα'ι'κών αξιογράφων ως αναγκαίο μέτρο πίεσης των μελών της Ε.Ε. για τους πληθυσμούς της(μακροχρόνια άνεργοι και ΑμεΑ κυρίως)που δε δικαιούνται οικονομικής ενίσχυσης.
ε.Βέτο στις οιεσδήποτε ενταξιακές διαπραγματεύσεις Αλβανίας και Σκοπίων και σφράγισμα θαλασσίων και χερσαίων συνοριακών φυλακίων.
στ.Προστασία και διατήρηση του περιβάλλοντος χώρου από τη συστηματική ρύπανση των ελληνικών βιομηχανικών μονάδων.
ζ.Κατάσχεση όλων των περιουσιακών στοιχείων όλων των οφειλετών του δημοσίου.

Όταν οι Έλληνες επιδείξουν θάρρος,γενναιότητα,τόλμη μέσω ακομμάτιστων ομάδων και κινήσεων πολιτών και ενεργοποιηθούν περί την πολιτική σκακιέρα,τότε και θα μπορούμε να συζητήσουμε περί αληθινής επανάστασης του έθνους και γένους.Η σποραδική αντιμετώπιση μόνο βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα θα φέρει καθώς και πάλι δεν παρέχεται όραμα και προοπτική στον τόπο.
Τα ψιλά γράμματα της Ιστορίας φανερώνουν,συνήθως,αδυναμία προσέγγισης της νέας πραγματικότητας του 21ου και καταφανή έλλειψη μέτρου και γνώσης που αναζητούν εναγωνίως οι πολίτες αυτής της χώρας,οι πολίτες μιας ορφάνιας της πολιτικής συνείδησης της κοινωνίας και της δημοκρατίας στην οποία καλούμαστε να επιβιώσουμε αλλά και να ευτυχήσουμε,βασιζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις και επ'ουδενί στην καλλιέργεια ψευδαισθήσεων χειρός βοηθείας από Δυσμάς και προς Ανατολάς,από Δυσμάς και εξ Ανατολών.

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Η χώρα έχει δανεισθεί αρκετά χρήματα ώστε το συνολικό χρέος της να μην είναι,τελικώς,βιώσιμο.Τι έχει να μας πει η κυβέρνηση,λοιπόν,για το επενδυτικό κεφάλαιο,για το μεγάλο σορτάρισμα των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου,για τον αέρα που πληρώνουμε διαχρονικά χωρίς να μας έχει ζητηθεί αλλ’απαιτηθεί στανικά;Τι λέγουν τα επίσημα στοιχεία της για τα επιθετικά funds που δραστηριοποιούνται με την ανοχή της;Είναι,τελικώς,το ΧΑΑ ένας ασφαλής προορισμός για τους πολίτες ή μια ακόμη φούσκα στην οποία υποπίπτουν οι ασυνείδητοι και ανεύθυνοι,οι επιτήδειοι και απατεώνες αυτής της χώρας;Για την πλαστογραφία της εθνικής μνήμης τι έχει να πει έως και ν’αντιπροτείνει;Ο αστάθμητος παράγων,η λα’ι’κή κυριαρχία,επιβάλλει πάντοτε στην Ιστορία τους δικούς της κανόνες αναπαραγωγής ανεξαρτήτως των άδειων βουλευτικών εδράνων.Δεν είναι το μοτίβο τού ‘ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του’.Οι νομοθετικές πρωτοβουλίες ερήμην και ελέω λαού καθίστανται άκυρες καθότι δεν υφίσταται εκλογικό σώμα για να τις επιδοκιμάσει και επικυρώσει.Τα όσα,λοιπόν,προαποφασίζονται μόνο βραχυχρόνια οφέλη μπορούν να αποδώσουν προκειμένου ο σύμμαχός μας,πανδαμάτωρ χρόνος μάς δικαιώσει ώστε να τεθούν ορθά ερωτήματα και να εξαχθούν ασφαλείς εκτιμήσεις.Τι είχες Γιάνη,τι είχα πάντα..!Η αλλοίωση του εθνογραφικού χαρακτήρα των Ελλήνων προσφέρει κάκιστη υπηρεσία στους άρχοντες του τόπου,οι οποίοι και ουδέποτε εξετίμησαν την κρισιμότητα της κατάστασης ώστε να λάβουν εκτάκτως μέτρα διατήρησης της οικογενειακής εστίας σε υψηλά επίπεδα γεννητικότητας και φροντίδος.Η ελίτ της Ελλάδος ουδέποτε κατενόησε τις πραγματικές ελληνικές ανάγκες και προτεραιότητες.Προς τούτο,δε,ουδέποτε ταυτίσθηκε με τη λα’ι’κότητα του ελληνικού πληθυσμού και χώρου ενώ αποστασιοποιήθηκε πάραυτα κατά τη μακάριο ανάπαυσι των πολυτελών οφιτσίων της.Εξαιρέσει αναλαμπών,ο Έλληνας έμαθε να κάθεται και να σπέρνει κουκιά στην έρημο του ψυχοειδούς του καθώς η αντίδραση θα προ’υ’ποθέτει πάντοτε,ανέκαθεν ψυχή,καρδιά,νου με οραματικό βλέμμα,αποκλείοντας τη σχιζοείδεια και παράνοια που εγγενώς τον χαρακτηρίζει ανά εποχή και συν τω χρόνω.Η φύση του,καλοζωισμένη και αδρανής,ταυτίζεται με τη μονέδα και,εσχάτως,τη διαφήμιση,την αυτοπροβολή,την εκκοσμίκευση με όλους τους τρόπους,σε όλους τους τόνους και παντί μέσω.Αρκεί να μη θιγεί και ριφθεί στον κάλαθο των αχρήστων η χαμένη του αξιοπρέπεια,ο μισθός του,η τάλαινα ύπαρξή του.Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ.
Μας υποχρεώνουν βαθμηδόν να αποπληρώσουμε επαχθέστατα τους λογαριασμούς μας,γι’αυτό και γίνεται απαραίτητο να παρουσιασθούμε προσεκτικότεροι και,ακόμα,πιο συγκροτημένοι.Περιεκτικότεροι:να σταματήσουμε να αναπαραγάγουμε νεωτερικούς μύθους και/για να δούμε μέσω διδαγμάτων και επιμυθίων τι μπορούμε να εισαγάγουμε,εγκαινιάζοντας μία,στ’αλήθεια,νέα χριστιανική εποχή και κοινωνία.

Ανώνυμος είπε...

για τα σχόλια του ΑΡΧΑΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥ !!!!!!!!!!!