Δευτέρα 20 Απριλίου 2020

Το φετινό άγιο Φως δεν ήρθε από το Χριστό; Tί συνέβη;

ΤΩΡΑ- ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ ΑΓΙΟ ΦΩΣ- ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ... 
Κύριε Διευθυντά του διαδικτυακού ιστολογίου σας, 
Να ξεκαθαρίσω προηγουμένως ότι δεν είμαι άπιστος ως προς το θαύμα του Αγίου Φωτός, που στέλνει ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός κάθε χρόνο στους Ορθοδόξους και μόνον, ως επιβεβαίωση της ενδόξου Αναστάσεώς Του. 
Εφέτος, όμως, που το παρακολούθησα σε livestreaming απευθείας από τον Πανάγιο Τάφο, διεπίστωσα με έκπληξη και μεγάλη ανησυχία μου δύο πράγματα, πολύ ανησυχητικά, που θα πρέπει να προβληματίσουν όλους τους Ορθοδόξους πιστούς, και κυρίως τις Aρχιερατικές κεφαλές της Ορθοδοξίας, όλους δηλαδή αυτούς τους δειλούς Αρχιερείς και Πατριάρχες των Ελληνορθοδόξων πατριαρχείων, που δυστυχώς συναίνεσαν στην απαράδεκτη απόφαση της αντίχριστης ελληνικής Πολιτείας στο να κλείσουν οι ναοί και να μη μεταδίδεται κανένα μυστήριο στους λαϊκούς τις άγιες μέρες της Τεσσαρακοστής και του Αγίου Πάσχα και εφεξής, άγνωστο για πόσο καιρό ακόμη, λόγω δήθεν μετάδοσης κορωνοϊού (και) από τη Θεία Κοινωνία, άπαγε της βλασφημίας!!!! 
Λοιπόν το πρώτο που παρετήρησα, είναι ότι άργησε χαρακτηριστικά ο πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος να προσέλθει στο τάφο: 1,5 και περισσότερο ώρα από τότε που άρχισε το live streaming στο Διαδίκτυο και όταν τελικά περί ώρα 13:45΄ εδέησε και προσήλθε και εισήλθε στο Ιερό Κουβούκλιο, σχεδόν αμέσως (!) άναψαν αλλά μόνον οι δύο λαμπάδες που αυτός κρατούσε (θαρρείς και ήξερε ποια ώρα (!) θα έρθει το Αγιο Φως και τότε, ακριβώς, ήλθε…!) και από τις οποίες (λαμπάδες αναμμένες που κρατούσε) διαμοιράστηκαν το Αγιο Φως όλοι οι άλλοι, οι «μασκοφόροι», έξω του Τάφου. 
Το δεύτερο γεγονός, που επίσης παρετήρησα -πολύ πιο ανησυχητικό από το πρώτο!- είναι ότι για πρώτη φορά εφέτος, απ' όσο ξέρω σε σχέση με άλλες προηγούμενες χρονιές, δεν εμφανίστηκαν σε καμμιά στιγμή μέσα στο ναό της Αναστάσεως οι γαλάζιες θαυμαστές ακτίνες εξ Ουρανού, που κατακλύζουν σαν αστραπές και κεραυνοί (χωρίς φυσικά βροντή) όλο τον ναό ταυτόχρονα με τη λήψη του Αγίου Φωτός από τον πατριάρχη μας και οι οποίες ανάβουν από μόνες τους όλες τις καντήλες και τα κεριά των παρισταμένων πιστών. Απ' αυτές τις γαλάζιες ουράνιες ακτίνες φέτος δεν είδα τίποτε (!) και καμμία (!), ούτε και αργότερα! Και μάλιστα οι υπερυψωμένες σε τρεις σειρές καντήλες έξωθεν και υπεράνω του Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου παρέμεναν συνεχώς σβησμένες καθ’ όλη την ώρα, ακόμη και πολλή ώρα μετά την -υποτιθεμένη- εξ ουρανού λήψη του Αγίου Φωτός από τον πατριάρχη Ιεροσολύμων, που όπως είπα έγινε μόνο εις τις λαμπάδες που ο ίδιος κρατούσε. Ετσι είδα -για πρώτη φορά εγώ ομολογώ- να ανάβει τις καντήλες αυτές με το χέρι μοναχός που χρειάστηκε να ανεβεί πάνω σε σκάλα για να τις ανάψει, μία-μία, από λαμπάδα με το φως που είχε λάβει από τις λαμπάδες του πατριάρχη, και μάλιστα πολλή ώρα μετά αφότου είχε αποχωρήσει ο πατριάρχης μετά της συνοδείας του!
Τι ακριβώς, επομένως, συνέβη εφέτος και έγιναν εκεί τα παραπάνω πρωτοφανή (δεν αναφέρομαι φυσικά και στο έτερον εξαιρετικά γελοίον του πράγματος, με τις μάσκες σε όλα πρόσωπα των ελάχιστων παρισταμένων, τί άραγε εφοβούντο…. μετάδοση κορωνοϊού από το Αγιο Φως) ;
Γιατί εφέτος ουδόλως εμφανίστηκαν οι θαυμαστές ουράνιες γαλάζιες ακτίνες-αστραπές που δεν καίνε το ανθρώπινο δέρμα και που αυτές ανάβουν με θαυμαστό τρόπο (και όχι με τις λαμπάδες του πατριάρχη) όλα τα κεριά και τις υπερυψωμένες καντήλες του ναού;
Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την προηγηθείσα απόφαση της αντίχριστης ελληνικής Πολιτείας, που επιπλέον απαγόρευσε στους δημάρχους όλων των ελληνικών δήμων και όλων των ελληνικών πόλεων να λάβουν, φέτος, το Αγιο Φως και να μην το διανείμουν σε κανέναν πιστό, όταν αυτό αφιχθεί στην Ελλάδα αλλά να μεταφερθεί αμέσως στην Εξαρχία του Αγιοταφικής Αδελφότητος, στη Πλάκα, όπου και (μόνον εκεί) να φυλαχθεί, με κάνουν, ευλόγως, να διερωτώμαι:
Mήπως το θαύμα εφέτος δεν ήρθε από τον Ουρανό αλλά «στήθηκε» για πρώτη φορά από κάποιους αρμόδιους του πατριαρχείου Ιεροσολύμων, για να επικυρώσουν τις θείες δήθεν και απαράδεκτες δικές τους αποφάσεις για στέρηση της θείας κοινωνίας του Χριστού από το λαό, που ξέρουν ότι είναι και αντικανονικές και ανίερες; Το λέω αυτό, γιατί πολλοί λαϊκοί πιστοί που έχουμε μείνει ανεξομολόγητοι, αλειτούργητοι και ακοινώνητοι λόγω των αποφάσεών τους -και μεταξύ των οποίων κι εγώ- ξέραμε σαν ίσως από διαίσθηση ότι ο Θεός δεν θα επικύρωνε αυτές τις αντίχριστες καταστάσεις τους. Ισως και να παρακαλούσαμε ενδομύχως το Θεό, να μη στείλει το φετινό Πάσχα το Αγιο Φως Του -του οποίου μάλιστα οι αντίχριστοι (χωρίς ράσα και με ράσα) απαγόρευσαν ακόμη και τη διανομή Του στους πιστούς!- μπας και συγκλονισθούν οι Αρχιερατικές κεφαλές του τόπου μας και των άλλων ορθοδόξων χωρών από το γεγονός της μη αποστολής Αγίου Φωτός.
Μήπως, όλοι τους, πατριάρχαι, αρχιερείς και ιερείς, που βολεύτηκαν με το «κεκλεισμένων των θυρών» και την πλήρη απουσία κάθε ενοριακού πληρώματος, μετανοήσουν για την αντίχριστη απόφασή τους να κλείσουν επ’ αόριστον τους ναούς, σαν να πρόκειται για δικό τους μαγαζάκι που κάνουν ό,τι γουστάρουν, και δη τις πιο άγιες μέρες της Χριστιανοσύνης και, κυριότερα, να μη μεταδίδουν Σώμα και Αίμα του Θεού στους πιστούς! Η Θεία Κοινωνία, ακόμη και οι πέτρες το γνωρίζουν (εκτός από τους ίδιους !), ότι δεν μεταδίδει ούτε αρρώστια ούτε θάνατο αλλά είναι ζωή και ίασις από κάθε αρρώστια και από κάθε ιό. Ποτέ, δε, στο παρελθόν δεν έχει ξαναπαρθεί τέτοια αντίχριστη απόφαση, ούτε επί αλώσεως της Πόλης και της επακολουθήσασας 400χρονης τουρκοκρατίας (κάποιοι ναοί έμεναν ανοικτοί και λειτουργούνταν με παρουσία πιστών που μπορούσαν να μεταλάβουν), αλλ’ ούτε και επί του πάλαι ποτέ κομμουνισμού του Σιδηρού Παραπετάσματος!
Και επειδή ο Θεός τους έδωσε την απόδειξη του λάθους και της δειλίας όλων τους στα διάφορα ελληνορθόδοξα πατριαρχεία, με ποικίλλους τρόπους και με απτές ουράνιες αποδείξεις (π.χ. φέτος μάτωσε χαρακτηριστικά ο Εσταυρωμένος πάνω στον Τίμιο Σταυρό αλλά και ο Επιτάφιος του ναού του Αγ. Ανδρέα Γηροκομείου Αθηνών), γι' αυτό ίσως να «έστησαν» και το θέμα με την (δήθεν) αποστολή του Αγίου Φωτός, εφέτος (δήθεν) από τον Κύριο στον πατριάρχη, ενώ στην πραγματικότητα ο Κύριος ΔΕΝ επεκύρωσε τέτοια αποστολή.... 
Φυσικά, μπορεί να κάνω λάθος σε όσα εγώ παρετήρησα στο livestreaming αλλά θα περιμένω να δω και τα σχόλια και άλλων καλοπίστων αναγνωστών της εφημερίδας σας, αν εφέτος παρετήρησαν τα ίδια, όπως τα παραπάνω που είδα εγώ σχετικά με το Αγιο Φως το Μέγα Σάββατο 19/4/2020.
Με εκτίμηση,

Νίκος Ιατρίδης
Σεφέρη 72 Νέο Ψυχικό

Αναθεωρητής Στρ. Δικαιοσύνης ε.α.

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΤΕΛΟΥΝ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ;
ΖΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΥΒΡΙ ΦΕΤΟΣ. ΤΗΝ ΕΣΧΑΤΗ ΠΑΡΑΚΜΗ ΤΟΥ ΚΛΗΡΟΥ ΣΑΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. 
ΝΑ ΤΕΛΕΙΤΑΙ ΒΑΠΤΙΣΗ ΧΩΡΙΣ ΒΑΠΤΙΖΟΜΕΝΟ, ΓΑΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΥΜΦΕΥΟΜΕΝΟΥΣ; 
ΠΩΣ ΤΟΛΜΗΣΑΝ; ΠΩΣ ΤΟΛΜΑΜΕ ΝΑ ΑΝΑΚΗΡΥΤΤΟΥΜΕ ΗΡΩΙΚΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ; 
ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ. ΑΠΟΤΥΧΑΜΕ ΣΕ ΟΛΑ.

Αμέθυστος

13 σχόλια:

Νίκος Κ. είπε...

"Να ξεκαθαρίσω προηγουμένως ότι δεν είμαι άπιστος ως προς το θαύμα του Αγίου Φωτός (από φέτος,μάλλον,τέλος η πίστη σου στο θαύμα)
...παρακολούθησα σε livestreaming (δεν ήσουν εκεί)
...όλους αυτούς τους δειλούς Αρχιερείς και Πατριάρχες των Ελληνορθοδόξων πατριαρχείων
(τι χαρακτηρισμοί είναι αυτοί από έναν Αναθεωρητή Στρ. Δικαιοσύνης ε.α;)
...ο πατριάρχης άργησε χαρακτηριστικά να προσέλθει στο τάφο και όταν τελικά εδέησε και προσήλθε (υπονοείς ότι "έστησε" τον Θεό που τον περίμενε ή μήπως γνωρίζεις κάτι παραπάνω;)
...σχεδόν αμέσως άναψαν αλλά μόνον οι δύο λαμπάδες που αυτός κρατούσε (ενώ εάν καθυστερούσε και έβγαινε μετά από κάμποση ώρα,είχε κάποιο σασπένς,θα σε έπειθε ή μήπως και πάλι όχι;)
...οι «μασκοφόροι»-εξαιρετικά γελοίον με τις μάσκες σε όλα πρόσωπα,έξω του Τάφου (δεν τους έβλεπες μόνον εσύ απ'το σπίτι σου,άλλα όλος ο κόσμος,υπάρχουν κάποιοι κανόνες απ'το κράτος του Ισραήλ ξέρεις)
... τί άραγε εφοβούντο,μετάδοση κορωνοϊού από το Άγιο Φως(οι συγκεκριμένοι Αγιοταφίτες Πατέρες,που προφανώς δεν γνωρίζεις,δεν φοβούνται τον κορωνοϊό γενικότερα)
... δεν εμφανίστηκαν σε καμμιά στιγμή μέσα στο ναό της Αναστάσεως οι γαλάζιες θαυμαστές ακτίνες εξ Ουρανού, που κατακλύζουν σαν αστραπές και κεραυνοί. https://www.youtube.com/watch?v=8crwamgXnTM&feature=youtu.be
(στα 1:33 , 2:48 , 3:14 και αργότερα,δες κάποιες απ'τις αστραπές του Αγίου Φωτός. Μακρινά πλάνα δεν υπήρχαν απ'τον σκηνοθέτη λόγω απουσίας κόσμου οπότε εσύ απ'το livestreaming δεν μπορούσες να δεις άλλες,λυπούμαστε γι'αυτό)
....Mήπως το θαύμα εφέτος δεν ήρθε από τον Ουρανό αλλά «στήθηκε» για πρώτη φορά από κάποιους αρμόδιους του πατριαρχείου Ιεροσολύμων;(νομίζουμε ότι το χοντραίνεις σιγά-σιγά) ...πολλοί λαϊκοί πιστοί που έχουμε μείνει ανεξομολόγητοι, αλειτούργητοι και ακοινώνητοι λόγω των αποφάσεών τους-και μεταξύ των οποίων κι εγώ-(ίσως αυτό τελικά να φταίει,αλλά το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και οι Αγιοταφίτες Πατέρες είναι λίγο μακριά για να σε βοηθήσουν)
...ξέραμε σαν ίσως από διαίσθηση ότι ο Θεός δεν θα επικύρωνε αυτές τις αντίχριστες καταστάσεις τους.Ισως και να παρακαλούσαμε ενδομύχως το Θεό, να μη στείλει το φετινό Πάσχα το Αγιο Φως Του (καταλαβαίνεις τι λες άνθρωπε;)
...γι' αυτό ίσως να «έστησαν» και το θέμα με την (δήθεν) αποστολή του Αγίου Φωτός, εφέτος (δήθεν) από τον Κύριο στον πατριάρχη, ενώ στην πραγματικότητα ο Κύριος ΔΕΝ επεκύρωσε τέτοια αποστολή (το ΔΕΝ με κεφαλαία,σου το είπε ο Κύριος;)".

Δυστυχώς το συγκεκριμένο κείμενο,έχει αναρτηθεί σε κάμποσα ιστολόγια,έχοντας λάβει μάλιστα θετικά σχόλια. Βοηθάει να ξεχωρίζουμε τους συνοδοιπόρους μας.
Προκαλεί θλίψη αυτή η κακομοιριά.
Χριστός Ανέστη!!!

amethystos είπε...

Ηταν ο μόνος πού πήρε τό θάρρος. Αυτή η ιστορία έκλεισε μέ τόν δραματικότερο τρόπο τήν πρωτοβουλία τού Ελληνικού κλήρου νέ τελεί τό Μυστήριο, νά απαγγέλλει όλες εκείνες τίς ευχές επί ματαίω, χωρίς πιστούς, όπως στήν παπική σέχτα.

Νίκος Κ. είπε...

"...Ίσως και να παρακαλούσαμε ενδομύχως το Θεό, να μη στείλει το φετινό Πάσχα το Άγιο Φως Του.Ίσως να «έστησαν» και το θέμα με την δήθεν αποστολή του Αγίου Φωτός,εφέτος δήθεν από τον Κύριο στον πατριάρχη, ενώ στην πραγματικότητα ο Κύριος ΔΕΝ επεκύρωσε τέτοια αποστολή...."
Ειλικρινά δεν μπορώ να παρακολουθήσω αυτούς τους...συλλογισμούς(sic) και μάλιστα από έναν πρώην δικαστικό λειτουργό των ε.δ με τη διττή ιδιότητα του δικαστή και του στρατιωτικού.
Λυπάμαι,αλλά νομίζω ότι μόνον σύγχυση προκαλούν τέτοιες προσωπικές εκτιμήσεις και διαπιστώσεις ατόμου που απ'ότι φαίνεται βρίσκεται σε σύγχιση λόγω των γεγονότων.Σκεφτόμουν μάλιστα ότι εφέτος "την γλίτωσε" το Άγιο Φως από τους διάφορους,που κάθε χρόνο λένε τις παπάτζες τους.Δυστυχώς έπεσα έξω.Τα ίδια κάθε χρόνο.

Νίκος Κ. είπε...

Η Ελληνική Σημαία ήταν εκεί, παρούσα, ανεμίζει στους Αγίους Τόπους και εκπροσώπησε έτσι ένα έθνος καθηλωμένο από τα σκληρά περιοριστικά μέτρα που του απαγόρευσαν κάθε έκφραση λατρείας στο πρόσωπο του Θεανθρώπου,αυτές τις Άγιες Ημέρες
Ευχαριστούμε όλους τους Άραβες Ελληνορθόδοξους πιστούς που έσπασαν το εμπάργκο στον Πανάγιο Τάφο! Άλλοι,παραγωγή χολής μέσω livestreaming...
https://dimpenews.com/2020/04/19/%ce%ac%cf%81%ce%b1%ce%b2%ce%b5%cf%82-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%bf%cf%81%ce%b8%cf%8c%ce%b4%ce%bf%ce%be%ce%bf%ce%b9-%ce%ad%cf%83%cf%80%ce%b1%cf%83%ce%b1%ce%bd-%cf%84%ce%bf-%ce%b5%ce%bc%cf%80/

amethystos είπε...

Λές ότι δημιουργεί περισσότερη σύγχυση από τούς Αρχιερείς, από τίς κατάρες τού Βολουδάκη; Τί προσάπτουμε στόν κλήρο; Οτι παραδόθηκε καί πρόδωσε τήν Ανάσταση; Τά λειτούργησε όμως τά μυστήρια μόνος του. Δέν προκαλεί σύγχυση αυτή η αυτονόμηση;

Νίκος Κ. είπε...

Τεράστια σύγχυση,φίλε Αμέθυστε,προκαλούν ο π.Βολουδάκης μετά της συζύγου του με τα βιντεάκια τους και όχι μόνο όπως και η αυτονόμηση του ιερατείου,που έτσι κι αλλιώς την είχε πάντοτε από επιλογή του,απ'το λαό και τους έγγαμους ιερείς.Η "έρευνα" όμως μέσω livestreaming και η αμφισβήτηση της Αφής του Αγίου Φωτός δεν τσουβαλιάζεται με όλα αυτά, επειδή νοιώθουμε πληγωμένοι, προδομένοι ή ότι άλλο.Θεωρώ εμπαθή και διχαστική την ανάρτηση του κ.Ν.Ιατρίδη. Αν ήθελε,ας έγραφε μια ακόμη από τις χιλιάδες αναρτήσεις που κυκλοφορούν,για τα λάθη της ΔΙΣ,τη συμπεριφορά του Ναυπάκτου ή κάτι σχετικό.Όχι για το Άγιο Φως και δεύτερες σκέψεις για το θαύμα.Μου θυμίσε τους αποτειχισμένους,που θέλοντας να χτυπήσουν το Φανάρι και τον Ναυπάκτου αμφισβητούν την αγιότητα και αγιοκατάταξη του Αγίου Σωφρονίου. Ο καθένας νομίζει ότι θέλει,το κάνει και ανάρτηση και λαμβάνει θετικά σχόλια.Αυτό που με προβληματίζει είναι ο συμψηφισμός.

Νίκος Κ. είπε...

Πριν μερικούς μήνες,είχα την ευλογία να προσκυνήσω την τίμια κάρα του Οσίου Κυρίλλου του Νέου του εν Πάρω,η οποία μυρόβλιζε έντονα.Ο άγιος συνδέθηκε με το αναγεννητικό κίνημα των ιεροπρεπών κολλυβάδων τους οποίους σέβομαι και τιμώ ιδιαίτερα.Εκεί λοιπόν κάποιος φίλος,είπε ότι κάποιοι κολλυβάδες χαρακτηρίζονται ως φωτομάχοι,κάτι που με εξέπληξε.Ψάχνοντας βρήκα ότι άδικα αποδίδεται μια τέτοια κατηγορία σε κολλυβάδες. Συγκεκριμένα βρήκα το παρακάτω: «Φωτομαχία Νεοφύτου Καυσοκαλυβίτου: διάκριση ἢ κατάκριση» (Ἅγιος Γρηγόριος Ε´). Αξίζει τον κόπο για μια ανάγνωση το παρακάτω κείμενο: https://www.academia.edu/1250622/_%CE%A6%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CF%87%CE%AF%CE%B1_%CE%9D%CE%B5%CE%BF%CF%86%CF%8D%CF%84%CE%BF%CF%85_%CE%9A%CE%B1%CF%85%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%85%CE%B2%CE%AF%CF%84%CE%BF%CF%85_%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CE%BA%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B7_%E1%BC%A2_%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BA%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B7_%E1%BC%8D%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%82_%CE%93%CF%81%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%82_%CE%95_2_%CF%84._3_2010_%CF%83%CE%B5%CE%BB._85-117
Διαβάζοντας το διαπιστώνουμε πόσο εύκολα γίνονται παρεξηγήσεις και γράφονται κείμενα που αλλοιώνουν την πραγματικότητα και πόσο εύκολα κάποιοι με τα γραφόμενά τους,ίσως και άθελα τους,καταφέρνουν να χτυπήσουν το θαύμα στη συνείδηση του απλού,ίσως και ακατήχητου,πιστού.Και μετά τι;

amethystos είπε...

Tό διάβασα. Νομίζω όμως αδελφέ ότι δέν αρνείται τό θαύμα, αλλά προβληματίστηκε από αυτά πού είδε στό βίντεο πού κυκλοφορεί. Φέτος γίναμε μάρτυρες πολλών θεικών σημείων τά οποία μάς μεταφέρουν τήν λύπη τών ουρανών ακόμη καί τού Εσταυρωμένου. Ακόμη καί ο Μόρφου είπε ότι τόν λυπήσαμε τόν Κύριο. Φέτος κάτι συνέβη. Καί δέν έπρεπε νά συμβεί.

Νίκος Κ. είπε...

Δεν θα ήθελα να πω κάτι άλλο για τον κ.Ν.Ιατρίδη.Νομίζω ότι δεν χειρίζεται όπως πρέπει τους όποιους προβληματισμούς του,αδικώντας,χωρίς λόγο,τους Αγιοταφίτες Πατέρες,χρεώνοντας τους πονηρές ενέργειες.Δυστυχώς απ'ότι είδα και αλλού,όλοι σχολιάζουν θετικά το κείμενό του,εκτός από εμένα,κάτι που με προβληματίζει.
Πάντως οι απαγορεύσεις,έγιναν αιτία κάποιοι χριστιανοί να ενεργήσουν με ευρηματικούς τρόπους,που σίγουρα χαροποίησαν τον Κύριο,με περιστατικά που φυσικά δεν δημοσιοποιούνται.
Λουκάς κεφ.ις 1-12.Η παραβολή του άδικου οικονόμου:
"Ἄνθρωπός τις ἦν πλούσιος, ὃς εἶχεν οἰκονόμον, καὶ οὗτος διεβλήθη αὐτῷ ὡς διασκορπίζων τὰ ὑπάρχοντα αὐτοῦ. 2 καὶ φωνήσας αὐτὸν εἶπεν αὐτῷ· τί τοῦτο ἀκούω περὶ σοῦ; ἀπόδος τὸν λόγον τῆς οἰκονομίας σου· οὐ γὰρ δύνῃ ἔτι οἰκονομεῖν. 3 εἶπε δὲ ἐν ἑαυτῷ ὁ οἰκονόμος· τί ποιήσω, ὅτι ὁ κύριός μου ἀφαιρεῖται τὴν οἰκονομίαν ἀπ' ἐμοῦ; σκάπτειν οὐκ ἰσχύω, ἐπαιτεῖν αἰσχύνομαι· 4 ἔγνων τί ποιήσω, ἵνα, ὅταν μετασταθῶ ἐκ τῆς οἰκονομίας, δέξωνταί με εἰς τοὺς οἴκους ἑαυτῶν. 5 καὶ προσκαλεσάμενος ἕνα ἕκαστον τῶν χρεοφειλετῶν τοῦ κυρίου ἔλεγε τῷ πρώτῳ· πόσον ὀφείλεις σὺ τῷ κυρίῳ μου; 6 ὁ δὲ εἶπεν· ἑκατὸν βάτους ἐλαίου. καὶ εἶπεν αὐτῷ· δέξαι σου τὸ γράμμα καὶ καθίσας ταχέως γράψον πεντήκοντα. 7 ἔπειτα ἑτέρῳ εἶπε· σὺ δὲ πόσον ὀφείλεις; ὁ δὲ εἶπεν ἑκατὸν κόρους σίτου. καὶ λέγει αὐτῷ· δέξαι σου τὸ γράμμα καὶ γράψον ὀγδοήκοντα. 8 καὶ ἐπῄνεσεν ὁ κύριος τὸν οἰκονόμον τῆς ἀδικίας, ὅτι φρονίμως ἐποίησεν· ὅτι οἱ υἱοὶ τοῦ αἰῶνος τούτου φρονιμώτεροι ὑπὲρ τοὺς υἱοὺς τοῦ φωτὸς εἰς τὴν γενεὰν τὴν ἑαυτῶν εἰσι. 9 κἀγὼ ὑμῖν λέγω· ποιήσατε ἑαυτοῖς φίλους ἐκ τοῦ μαμωνᾶ τῆς ἀδικίας, ἵνα, ὅταν ἐκλίπητε, δέξωνται ὑμᾶς εἰς τὰς αἰωνίους σκηνάς. 10 ὁ πιστὸς ἐν ἐλαχίστῳ καὶ ἐν πολλῷ πιστός ἐστι, καὶ ὁ ἐν ἐλαχίστῳ ἄδικος καὶ ἐν πολλῷ ἄδικός ἐστιν. 11 εἰ οὖν ἐν τῷ ἀδίκῳ μαμωνᾷ πιστοὶ οὐκ ἐγένεσθε, τὸ ἀληθινὸν τίς ὑμῖν πιστεύσει; 12 καὶ εἰ ἐν τῷ ἀλλοτρίῳ πιστοὶ οὐκ ἐγένεσθε, τὸ ὑμέτερον τίς ὑμῖν δώσει;"

Ανώνυμος είπε...

ΣΧΌΛΙΟ Αμέθυστου : "ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΤΕΛΟΥΝ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ;
ΖΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΥΒΡΙ ΦΕΤΟΣ. ΤΗΝ ΕΣΧΑΤΗ ΠΑΡΑΚΜΗ ΤΟΥ ΚΛΗΡΟΥ ΣΑΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.
ΝΑ ΤΕΛΕΙΤΑΙ ΒΑΠΤΙΣΗ ΧΩΡΙΣ ΒΑΠΤΙΖΟΜΕΝΟ, ΓΑΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΥΜΦΕΥΟΜΕΝΟΥΣ;
ΠΩΣ ΤΟΛΜΗΣΑΝ; ΠΩΣ ΤΟΛΜΑΜΕ ΝΑ ΑΝΑΚΗΡΥΤΤΟΥΜΕ ΗΡΩΙΚΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ;
ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ"

Προσυπογράφουμε με χέρια και πόδια!

Οι Επίσκοποι της Ελλάδος
ΕΚΤΕΘΗΚΑΝ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ στα μάτια των πιστών τους.

Και αυτή η ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ ότι οι παπάδες
ή οι δεσποτάδες
είναι "αντιπρόσωποι" του Θεού,
πόσον καιρό θα επαναλαμβάνεται ακόμη;

ΔΕΝ υπάρχουν "αντιπρόσωποι¨" του Θεού, στην Ορθοδοξία, αγαπητοί.

Η Ορθοδοξία, καθώς πρεσβεύουν οι Άγιοι Πατέρες μας, ΟΡΙΖΕΤΑΙ και από ΔΥΟ ή ΤΡΕΙΣ ΜΟΝΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ συνερχομένους εν Πίστει, Αγάπη, και ΑΛΗΘΕΙΑ. Και ΚΑΝΕΝΑ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ, ΔΕΝ διαφυλάττει η "κανονικότης" της χειροτονίας και η "Αποστολική Διαδοχή", όπως φαντάζονται -ανεπαρκώς κατηχημένοι- κάποιοι. Η Ορθοδοξία, και η ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΔΙΑΔΟΧΗ, ΔΕΝ συνιστά μαγιλίκι. Ο Πάπας αιώνες τώρα διαθέτει "Κανονική Αποστολική Διαδοχή"...ΔΙΑΠΡΕΠΕΙ ΌΜΩΣ, ο πάπας, ΩΣ ΑΡΧΙΑΙΡΕΣΙΑΡΧΗΣ και μόνο ΑΓΕΥΣΤΟΣ παντελώς της Χάριτος του Αγίου ΠΝεύματος, ΔΕΝ το καταλαβαίνει.Αποστολική Διαδοχή σημαίνει ΣΥΝΕΧΕΙΑ και ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΚΡΙΒΗΣ προς την ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ και το ΒΙΩΜΑ των ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ.

Ανώνυμος είπε...

"Η εκκλησία του Θεού, έστιν και εν τρισίν Ορθοδόξοις οριζομένη" Αγιος Θεόδωρος Στουδιτης, P.G.99,1049)

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι πάρα πολλοί πιστοί ΣΥΓΧΕΟΥΝ την ΑΛΗΘΙΝΗ ιδιότητα του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού ως "ΜΕΣΙΤΟΥ" μεταξύ Θεού και ανθρώπων, με την έννοια την ΑΙΡΕΤΙΚΗ και ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ θεολογικά, του "αντιπρόσωπου" δήθεν του Θεού που ΚΑΚΩΣ, ΠΑΓΚΑΚΙΣΤΩΣ, δημιούργησαν -με δόλο; χωρίς δόλο; - στα μυαλά των πιστών τους, αιώνες τώρα, ιερείς και επίσκοποι, ΊΣΩΣ, προς ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΗ Χειραγώγησή τους.

amethystos είπε...

"Η εκκλησία του Θεού, έστιν και εν τρισίν Ορθοδόξοις οριζομένη" οι οποίοι είναι συγκεντρωμένοι στό όνομά Μου. Γι' αυτό, στήν λατρεία, όπως κατέληξε νά ονομάζουμε σήμερα τήν Ευχαριστία χωρίς τά δύο νά ταυτίζονται, διότι η Ευχαριστία είναι πρός δόξαν Χριστού, ενώ στήν λατρεία ο άνθρωπος αυτοδοξάζεται,στήν λειτουργία λοιπόν όλα γίνονται στό όνομα τού Τριαδικού μας Θεού.