Κυριακή 7 Ιουνίου 2020

ΤΙΜΗ ΣΤΟ ’21 ___ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1821

                                     ΤΙΜΗ ΣΤΟ ’21 ___ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1821
ΤΙΜΗ ΣΤΟ ’21
________________________
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ
ΓΙΑ ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1821
============================================================
Η σύσταση μιας επιτροπής, παράλληλης με την κυβερνητική για τον εορτασμό των 200 ετών από την Επανάσταση του ’21 κρίθηκε απαραίτητη για δύο βασικούς λόγους.
Α. Πρώτον, επειδή ορισμένες δηλώσεις της επιτροπής Ελλάδα 21, που συστήθηκε με απόφαση της κυβέρνησης, δημιούργησε εύλογες ανησυχίες, σχετικά με την κατεύθυνση και με το πνεύμα που θα πρυτανεύσει στις επί μέρους εκφάνσεις αυτού του εορτασμού. Ενδεικτικά παραπέμπουμε στη χρήση ανοίκειων ή και προσβλητικών χαρακτηρισμών για τους ήρωες της Επανάστασης, οι οποίοι δεν διαψεύστηκαν από την κυβέρνηση ή την Ελλάδα 21, αλλά αντιθέτως υιοθετήθηκαν, καθώς και νεολογισμών σε συνδυασμό με γνωστές αντεθνικές ιδεοληψίες. Για ευνόητους λόγους τα παραπάνω, όπως και η χλιαρότατη, “άνευρη” και εντελώς κενή πατριωτισμού, αναφορά της Προέδρου της Δημοκρατίας στη γενοκτονία των Ποντίων, κρίνονται ως ιδιαιτέρως επικίνδυνα, ειδικά αυτήν την περίοδο, που η πατρίδα βάλλεται από πολλές πλευρές.
Στη συνέχεια, οι πολυάριθμες και από παντού οργισμένες αντιδράσεις συμπατριωτών, εντός και εκτός της χώρας, μας έπεισαν ότι έχουμε υποχρέωση να επιχειρήσουμε έναν διαφορετικό εορτασμό αυτής της επετείου, που να αναδεικνύει το μεγαλείο, την αυτοθυσία και τον ηρωϊσμό των προγόνων μας, αυτών που μας ξανάδωσαν πατρίδα και εθνική αξιοπρέπεια.
Οι πολλοί αξιόλογοι Έλληνες, που αυθόρμητα υποστήριξαν αυτήν μας την πρωτοβουλία, με τις πολυάριθμες γνώσεις, ευαισθησίες και εμπειρίες τους, αλλά πάνω από όλα με την ακλόνητη εθνική τους συνείδηση, υπόσχονται υψηλή ποιότητα εορτασμού, ανάλογου με αυτόν που αξίζει στους ήρωες του ’21. Πλαισιώνουν ήδη την επιτροπή επιστήμονες κύρους, επιχειρηματίες, καλλιτέχνες, επαγγελματίες και φοιτητές.
Η δική μας εορτή θα έχει, αναγκαστικά, στη διάθεσή της πολύ περιορισμένα μέσα για την υλοποίηση των επιλογών της. Αλλά, και αν ακόμη υποτεθεί ότι θα είχαμε αφθονία χρημάτων, θα μας ήταν αδιανόητο να τα χρησιμοποιήσουμε για φιέστες και επιδεικτικούς πανηγυρισμούς, εν μέσω οικονομικής πανδημίας, και φτωχοποίησης του λαού.
Όλοι εμείς που δώσαμε ήδη το παρών, ως ισότιμα μέλη μιας επιτροπής, στην οποία ο καθένας μας θα προσφέρει ότι διαθέτει και ότι μπορεί, απευθυνόμαστε σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα εντός και εκτός της χώρας, και τους καλούμε για να αποδώσουμε όλοι μαζί τις τιμές αλλά και τις υποσχέσεις, που οφείλουμε στους ήρωες του ’21.
Η επιτροπή δεν έχει προέδρους και αρχηγούς. Η καθηγήτρια και πρ. πρύτανης του ΠΑΜΑΚ, κ. Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη, που είχε και την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση αυτών των παράλληλων εκδηλώσεων της επετείου, δέχθηκε να αναλάβει τον γενικό συντονισμό, με τη συμπαράσταση εξειδικευμένων επιτροπών, που θα πλαισιωθούν από δικές σας προτάσεις.
Καθώς το πρόγραμμα των εκδηλώσεων δεν έχει ακόμη καταρτιστεί, παρακαλούμε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, εντός και εκτός της Ελλάδας, εκτός από δήλωση συμμετοχής και συμπαράστασης, να κάνετε προτάσεις για:
*για μέρη της πατρίδας μας, έστω και μικρά χωριά ή νησιά, όπου έλαβαν χώρα γεγονότα της εξέγερσης του ‘21
*για επιλογές εκδηλώσεων και για άτομα που θα μπορούσαν να τις υλοποιήσουν
*για το τι μπορεί και θέλει να αναλάβει η καθεμία και ο καθένας σας.
Β. Ο δεύτερο λόγος, για τον οποίον κρίθηκε απαραίτητη η παράλληλη αυτή εορτή, είναι η επίσημη ομολογία για το ότι, δυστυχώς, οι στόχοι της Επανάστασης του ’21 δεν ολοκληρώθηκαν, καθώς το ελληνικό κράτος, 200 χρόνια μετά, εξακολουθεί να μην είναι ανεξάρτητο, αλλά υποτελές στις Μεγάλες Δυνάμεις. Πιστεύουμε, λοιπόν, ότι μαζί με μια ταπεινή συγνώμη, στους ήρωες του 21, γιατί οι απόγονοί τους, εμείς όλοι, επί 200 χρόνια και με διάφορες βέβαια δικαιολογίες και ελαφρυντικά, ανεχθήκαμε ιδιόμορφες κατοχές ξένων. Ιδιαιτέρως αυτά τα τελευταία 10 χρόνια επιβαρύνθηκαν με την αποδοχή και εφαρμογή μνημονίων εγκληματικού περιεχομένου, με το αλύπητο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, με την άνευ όρων εκχώρηση της κυριαρχίας μας επί της εθνικής μας Οικονομίας, με εκχώρηση ελληνικής γλώσσας, ταυτότητας και συνείδησης, με πραξικοπηματική ανατροπή δημοψηφίσματος καθώς και με πλήθος προσβολών στην εθνική μας υπόσταση. Για όλα αυτά, τα απαράδεκτα και τα αδιανόητα, οφείλουμε να αδράξουμε αυτή την εθνική επέτειο, ως αφετηρία αφύπνισης και συνειδητοποίησης του εξευτελιστικού σημείου στο οποίο έχουμε γκρεμιστεί, και να αντλήσουμε δύναμη, ώστε να αποτινάξουμε το ζυγό που μας στραγγαλίζει.
.
Την πρωτοβουλία αυτή της κ. Μαρίας Νεγρεπόντη – Δελιβάνη, πρώτης γυναίκας πρυτάνεως, στήριξαν εξ αρχής πρόσωπα εγνωσμένης αξίας και προσφοράς στην αντίσταση της Αλήθειας απέναντι στα μεγάλα ψεύδη του κατεστημένου, εγγυώμενοι, διά της παρουσίας τους και μόνο, την υψηλή ποιοτική στάθμη των εκδηλώσεων.
Τα ονόματα που ακολουθούν, είναι όσων δήλωσαν μέχρι σήμερα (με πολλές συγνώμες αν υπάρχουν παραλείψεις) τους υποστηρικτές και συμμετάσχοντες στην πρωτοβουλία απόδοσης τιμής στους ήρωες του ’21.
Ο κατάλογος των υποστηρικτών της Επιτροπής μας αυτής είναι ανοικτός και θα συμπληρώνεται συνεχώς στο site της Επιτροπής, μέχρι και τη λήξη των επετειακών εκδηλώσεων.
Με βάση τις προτάσεις τους θα στελεχωθούν οι διάφορες επιτροπές.
Ανάμεσα σε αυτά τα πρώτα ονόματα υπάρχει μεγάλος αριθμός επιστημόνων κύρους που αποτελούν το βαρύ διανοητικό πυροβολικό της πατρίδας μας. Προς το παρόν, και παρότι είναι σε όλους μας γνωστοί, ανακοινώνονται ωστόσο με αλφαβητική σειρά.
Ξεχωριστή αναφορά αξίζει στη συμμετοχή του Κώστα Πλαπούτα, Προέδρου, αλλά και άλλων μελών, του Πατριωτικού Ομίλου Απογόνων Αγωνιστών του 1821.
.
Η προσέλευση μόλις άρχισε και είναι ανοιχτή σε κάθε Ελληνίδα και Έλληνα.
infognomonpolitics

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή η επιτροπή '21 της κυβέρνησης εορτάζει κάτι το οποίο, σύμφωνα με τα πορίσματα της επιτροπής, δεν θα έπρεπε να εορτάζεται ! Δηλαδή εορτάζει το μη εορταζόμενο. Σύμφωνα με την σχολή ψυχολογίας του Paolo Alto τα αντιθετικά μηνύματα που στέλνει στο παιδί η μητέρα, μπορεί να οδηγήσουν στην σχιζοφρένεια. Οπότε να υποθέσω ότι κάποιοι θέλουν να μας κάνουν σχιζοφρενείς.

amethystos είπε...

Μάλλον είναι σχιζοφρενείς, άν κρίνουμε από τήν κυρία πλούσια.

ΜΩΡΑ'Ι'ΤΗΣ είπε...

Όταν είδα την είδηση για την τήν ίδρυση νέας Επιτροπής για εορτασμούς των 200 ετων από την Εθνεγερσία, χάρηκα. Όμως,και-ΜΟΝΟΝ- η τοποθέτηση " καθώς το ελληνικό κράτος, 200 χρόνια μετά, εξακολουθεί να μην είναι ανεξάρτητο, αλλά υποτελές στις Μεγάλες Δυνάμεις " ήταν αρκετή νά με απωθήσει και να με κρατήσει μακρυά καί από τις δύο Επιτροπές.