Τρίτη 4 Μαΐου 2021

Το αντιεμβολιαστικό κίνημα στην εκκλησία - Στέφανος Δημόπουλος

                              

Το αντιεμβολιαστικό 
κίνημα στην εκκλησία
Στέφανος Δημόπουλος,
ιατρός και αναγνώστης
04.05.2021
 
Τελευταία ερώτηση-απάντηση απο μια συνέντευξη που ετοίμασα για την Πεμπτουσία και ακόμα δεν δημοσιεύτηκε.....

Ερώτηση 18η Σας γνωρίζομε και σαν επιστήμονα και σαν άνθρωπο της εκκλησίας φιλομόναχο και φίλο του Αγίου Όρους. Θέλω λοιπόν την γνώμη σας γιατί στον χώρο ειδικά τον εκκλησιαστικό βρίσκει έδαφος το αντιεμβολιαστικο κίνημα.
Ο Μισόκαλος εκμεταλλεύεται το παραμικρό για να μας ρίξει σε εγωισμό και υπερηφάνεια. Μου έκανε εντύπωση στην συναναστροφή μου με τους Αγίους της εκκλησίας μας η ταπείνωση και υπακοή τους απέναντι στον Ιατρό.  Θυμάμαι τον Παπα Εφραιμ Κατουνακιωτη , τον Όσιο Παΐσιο, τους Αγίους Γεροντάδες Αιμιλιανό, Ευμένιο τον Λεπρό, Αμβρόσιο Λάζαρη, Παπα Δημήτρη Γκαγκαστάθη, κοινος τόπος ήταν η εμπιστοσύνη στο λειτούργημα μου. Αφήνονταν με ταπεινωση υποτακτικού μοναχού στον Γέροντα του. Δεν ξεψειρίζανε την τέχνη μου. Απλά ταπεινώνονταν και αποδέχονταν ότι τους έλεγα και εγω και οι θεράποντες γιατροί τους. Δεν ρώτησε κανείς τους λεπτομέρειες για φάρμακα, εργαλεία, μέθοδο  και που δοκιμάστηκαν τα φάρμακα που τους δίναμε και όλα αυτά τα εξωφρενικά που ακούμε σήμερα. Με λυπει που βλεπω με την πανδημια του Κορονοϊου αυτη την ελειψη ταπεινωσης και υπακοης και προς τον Ιατρο και πρός τούς υπευθυνους πνευματικους οδηγους της εκκλησίας μας. Νά σας δωσω ενα παράδειγμα. Πηρε αποφαση ἡ Ιερά Σύνοδος οτι το θέμα ειναι ιατρικο και ο καθεις να αποφασίσει τι θα κάνει με το αυτεξουσιο του. Πετάχτηκαν οι αντιεμβολιαστές και τους χαρακτηριζουν αιρετικους, λατινοφρονες, προσκυνημένους, πλανεμένους και οτι αλλο υβρεολόγιο πεζοδρομιακο και απρεπες υπάρχει.  Γιατι;; Γιατι απλα ἡ κρίση τους και ο ζῆλος τους κατα την γνώμη τους ειναι ανωτερος απο ολη την Ιεραρχία... Δαιμονικη πλανη, επαρση και εγωισμος και αυτοι το βλεπουν σαν κατορθωμα αντιστοιχο με του Αγίου Μάρκου του Ευγενικου που εσωσε την Ορθοδοξία. Υπάρχουν σοβαρές αδελφότητες και μοναστήρια οπου ζηλωτες μοναχοι βγάζουν τον Γέροντα τους προδοτη και πλανεμένο και ή υπακοη μιας ζωης παει χαμένη. Νίκησε ο Μισόκαλος !!! Θά προτιμουσα δηλητήριο να πάρω απο τα αγια χέρια του Γέροντα μου παρα να χάσω την Υπακοη που ειναι ἡ σωτηρία μου. Μήπως σας θυμίζω Οσιο Εφραιμ Κατουνακιωτη, ἤ το Εφραιμ Φιλοθεϊτη-Αριζωνιτη;; Η τον Οσιο Ιωσήφ τον Σπηλαιώτη;;; Μηπως αυτά δεν διαβάζουμε σε Γεροντικα και συναξαρια;;
Υπάρχουν βέβαια και οι (κυρίως εν τω κόσμω) “Γεροντάδες” που βρηκαν ευκαιρία να αυξησουν και να συσπειρώσουν το ποίμνιό τους με φανατικές Κορωνες. Και εξασκουν πιέσεις φοβερες κατα του εμβολιου και μάλιστα με επιστημονοφανη επιχειρήματα τελειως λαθος και παραποιημενα και εγιναν ηδη αιτία να αρωστησουν και να πεθάνουν πολλοι αγιοι ιερεις που παρασύρθηκαν και δεν εκάναν το εμβόλιο. Ειναι λεπτα τα θέματα αλλα εχω δεκάδες ονοματα υπ οψιν μου και θλιβομαι για την απωλειά τους. Κι ομως οι αντι εμβολιαστες κοιμοῦνται ἥσυχοι το βραδυ γιατι ο μισόκαλος δεν τους αφήνει να  δουν την αυτουργία τους. Σου λενε ηταν θέλημα Θεου και τους επηρε κοντά του στον παράδεισο.... Απορω αλήθεια πιστευουν οτι οι Ιεράρχες μας στήν Σύνοδό τους, βγάζουν αποφάσεις χωρις φωτισμο του Αγίου Πνευματος το οποιο πνεει μονο στήν δική τους κεφαλη;;;
Με ἐπισκέφτηκε σάν ἀσθενής στό Ἰατρεῖο μου ἕνας πολιός καί λίαν σεβαστός μητροπολίτης. Με εὐχαρίστησε γιά τά αρθρα μου για τόν Κορονοϊό που ειχε διαβάσει και με παρότρυνε να συνεχίσω να γράφω γιατί όπως χαρακτηριστικά μου ειπε ο πόλεμος από το αντιεμβολιαστικο κίνημα στο χωρο της εκκλησίας συνεχίζει με επιστολές προς την Ιερά Σύνοδο οπου αρχιερεις κατηγορουνται για ανοχη στήν ανθρωποκτονο διαδικασία παραγωγης εμβολιων με θυσία αιματος εκτρωθέντων εμβρυων και οτι πρέπει να ενεργοποιήθουν και αφυπνίσουν  ολους τους πιστους.
Του δήλωσα πώς δέν συμφωνῶ καί ὅτι ἔχω ἤδη στείλει τίς ἀπόψεις μου στόν Ἅγιο Μεσογαίας καί ἄς πράξει ἡ Ἱερά Σύνοδος ὅτι κρίνει. Μου ἔκανε ἐντύπωση ὅτι στό τέλος με ρώτησε ἀνήσυχος -Πάντως Γιατρέ μου δέν ευσταθοῦν αὐτά πού λέγονται ,ἔτσι δέν εἶναι; Κατάλαβα πώς οἱ  ἐπιστολές των άντιεμβολιαστῶν ἐπηρεάζουν ἁγνές ψυχές πού μιά ζωή τήρησαν με εὐλάβεια τους κανόνες της Ἐκκλησίας, αλλα δεν εχουν τήν δική μου ιατρική ἐμπειρία και κλονίζονται μηπως και οντως κάνουν λάθος τωρα στά γεράματα και “κολασθουν λόγω εκπτωσης απο την ορθη πίστη και ζωη” και χάσουν την ψυχή τους οταν “βρεθουν μπροστα στον μόνο Αληθινο Κριτή”.
Και ενα δευτερο περιστατικό με εκανε τελικα να βγω απο το καβουκι μου και να μιλήσω. Μέ επισκέφτηκε στο Ιατρειο προ μηνός ἤ κα Χαρίκλεια ετων 80. Τήν ρώτησα αν εχει ηδη εμβολιασθει και ειπε οχι.
-Γιατι κα Χαρίκλεια;;
-Φοβαμαι γιατι ειμαι διαβητικιά καί εχω και καρδιά, και αλλα υποκειμενα....
-Τί ακριβως φοβάσαι;;;
-Νά με ολα αυτά που ακούω, φοβήθηκα μην παθω τίποτα απο το εμβόλιο.
-Καί τον Κορονοϊό δεν τον φοβάσαι;; Εσυ κα Χαρίκλεια αν κολήσεις Κορονοϊό σίγουρα θα πεθάνεις ενω απο το εμβόλιο ο κίνδυνος ειναι απειροελάχιστος ακομα καί αν δεχτουμε ολες τις φημες για επιπλοκες και θανάτους οτι ειναι αληθινες!
-Λοιπόν με επεισες πάω να κλεισω ραντεβου να εμβολιασθω.

12 σχόλια:

χαλαρωσε είπε...

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΣΕ ΑΜΕΘΥΣΤΟ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΔΕΡΦΟΥΣ. ΚΑΛΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ.

Και εξασκουν πιέσεις φοβερες κατα του εμβολιου και μάλιστα με επιστημονοφανη επιχειρήματα τελειως λαθος και παραποιημενα και εγιναν ηδη αιτία να αρωστησουν και να πεθάνουν πολλοι αγιοι ιερεις που παρασύρθηκαν και δεν εκάναν το εμβόλιο.

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΟΣ. ΜΑς ΛΕΕΙ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΑΤΡΟΣ.

Θά προτιμουσα δηλητήριο να πάρω απο τα αγια χέρια του Γέροντα μου παρα να χάσω την Υπακοη που ειναι ἡ σωτηρία μου. Μήπως σας θυμίζω Οσιο Εφραιμ Κατουνακιωτη, ἤ το Εφραιμ Φιλοθεϊτη-Αριζωνιτη;; Η τον Οσιο Ιωσήφ τον Σπηλαιώτη;;;

ΜΑΛΛΝ ΕΙΝΑΙ ΙΑΤΡΟ-ΓΕΡΟΝΤΑΣ. ΟΥΣΤ...ΒΛΑΜΜΕΝΕ.

https://koukfamily.blogspot.com/2021/05/blog-post_297.html

χαλαρωσε είπε...

http://sinomosiologos.blogspot.com/2021/05/dr-sucharit-bhakdi.html#more

ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΙΝΑΙ...ΤΟΜΑΡΙΑ

χαλαρωσε είπε...

ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ....

Ανώνυμος είπε...

Για να μην θεωρηθεί ότι είμαι άκριτα υπερασπιστής των εμβολίων θα αρχίσω με μία αξιοπρεπή δήλωση της Δανίας που πολύ θα ήθελα να την ακούσω κάποτε και στην Ελλάδα:''«Η Εθνική Αρχή Υγείας της Δανίας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα πλεονεκτήματα από τη χρήση του εμβολίου της Johnson & Johnson για την Covid-19 δεν υπερτερούν του κινδύνου πρόκλησης μιας πιθανής ανεπιθύμητης ενέργειας, γι' αυτό σταματά τους εμβολιασμούς με αυτό''. Πόσο θα ήθελα να ακούσω μια τέτοια δήλωση από το Ελληνικό ''κράτος''...Επίσης, εγώ δεν θα το κάνω διότι κρίνω ότι λόγω ηλικίας και υγείας δεν κινδυνεύω από τον κορωνοϊό. Αυτό που τώρα αξίζει μια βαθύτερη έρευνα είναι γιατί πολλοί άνθρωποι μέσα στον θρησκευτικό χώρο, όχι μόνον τον Ορθόδοξο αλλά και τον καθολικό, έχουν μία έντονα αρνητική στάση έναντι των εμβολίων. Συνοπτικά, νομίζω ότι αυτή η στάση οφείλεται σε υποσυνείδητες μορφές που σχετίζονται με την ''Μόλυνση'', το ''μίασμα'' του αίματος , αλλά και με την ''Κατάληψη'' από κάτι ''ξένο'', ''απόκοσμο'', που εισέρχεται μέσα στο αίμα. Αν συνειδητοποιηθούν αυτά τα βαθύτερα αίτια της στάσης τους τότε ίσως το θέμα του εμβολιασμού θα μπορέσουν να το κρίνουν πιο αντικειμενικά βλέποντας τα υπέρ και τα κατά.

χαλαρωσε είπε...

http://sinomosiologos.blogspot.com/2021/05/blog-post_53.html#more

ΔΕΣ ΚΙ ΑΥΤΑ ΙΑΤΡΟ-ΓΕΡΟΝΤΑ.


ΑΝΑΣΤΑΣΙΕ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΓΙΝΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΑΣ ΓΡΑΦΑΣ.

χαλαρωσε είπε...

https://trelogiannis.blogspot.com/2021/05/blog-post_71.html

ΝΑ ΤΑ ΥΠΕΡ. ΕΜΒΟΛΙΟ...ΓΟΝΙΔΙΑΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ...ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΡΞΗ ΙΟΥ...ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΜΟΛΥΣΜΟ....

ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΦΙΛΕ...ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΚΞΑΘΑΡΟΥΣ...ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΞΕΚΑΘΑΡΟΥΣ.

ΑΕΙ ΞΥΠΝΗΣΤΕ.


Η ΑΝΑΣΤΣΗ ΕΓΙΝΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΑΣ ΓΡΑΦΑΣ.
ΞΥΠΝΗΣΤΕ....ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΗΤΑΝ ΠΑΤΕΙΣ ΜΕ ΠΑΤΩ ΣΕ...ΑΛΛΑ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ..ΓΙΟΚ


amethystos είπε...

11.02 Μόνον οι Ελληνες αντιδρούν. Διότι είμστε καπελωμένοι από τόν ζηλωτισμό τών παλαιοημερολογιτών καί τήν κομμουνιστική ιδεολογία. Δίδυμα αδέλφια τού αιώνος πού πέρασε. Οι ίδιοι κομμουνιστές επεξεργάστηκαν καί τή σύγχρονη ιστορικίστικη εκδοχή τής ενώσεως τών εκκλησιών. Σήμερα ο διχασμός παίζει ανάμεσα στούς δυτικόφρονες μορφωμένους ορθολογιστές καί τούς αμόρφωτους παραδοσιακούς φύλακες τών αιωνίων αρχών τής ζωής οι οποίοι όμως δέν μπορούν νά αντιμετωπίσουν στά ίσια τούς κουστουμαρισμένους μάνατζερς πού ελλείψει επιχειρήσεων παίζουν μέ τήν μοίρα μας. Οι Ελληνες θά ξαναψηφίσουν Μητσοτάκη.

amethystos είπε...

11.28 Είναι θέμα τεχνολογίας.

Ανώνυμος είπε...

11:06. Στο βιντεο αναφέρει σε κάποιο σημείο ο γιατρός ότι τα εμβόλια δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτόν τον ϊο για τον απλό λόγο ότι τα αντισώματα παράγονται στο αίμα ενώ ο κορωνοϊός υπάρχει στην αναπνευστική οδό και δεν περνά στο αίμα.Δηλαδή όλες σε όλες τις αναπνευστικές ιογενείς λοιμώξεις ο οργανισμός παράγει αντισώματα εκτός αίματος για να τις αντιμετωπίσει ή αυτός ο ιός είναι ο μοναδικός στην ιστορία που δεν μπαίνει στο αίμα; Γιατρός δεν είμαι αλλά κάτι δεν κολλάει εδώ.

Ανώνυμος είπε...

το προηγούμενο μήνυμα πάει για το μήνυμα του 10:43 και όχι για αυτό του 11:06

Ανώνυμος είπε...

Ακούστε και ΑΥΤΌ..τον άκουσα και ΤΡΟΜΑΞΑ..https://im3iccg4fmyuh6cbngm6mexzdi-ac4c6men2g7xr2a-thenewamerican-com.translate.goog/covid-shots-to-decimate-world-population-warns-dr-bhakdi/?fbclid=IwAR27KYGwo9pEwPH6XYSSyHeuGUCrHEGFmCslKpRHtxOOSkKfSopY8mrGCZc

Ανώνυμος είπε...

https://www.newsbomb.gr/ellada/story/1192934/thessaloniki-sok-sti-xalastra-44xroni-feretai-na-pethane-meta-ti-dosi-tis-astrazeneca