Τετάρτη 11 Μαΐου 2022

Η συγκλονιστική συνέντευξη του π. Στυλιανού Καρπαθίου στον Στέφανο Δαμιανίδη για την ΔΙΠΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ του έκπτωπου πατριάρχου Κωνστ/πόλεως Βαρθολομαίου.

 

 (αποσπάσματα και  στο τέλος ολόκληρο το συγκλονιστικό ηχητικό)

«Τα αισθήματα τα οποία μας πλημύρισαν όταν ακούσαμε την ανακοίνωση του Πατριαρχείου ήταν πόνος, πικρία, αγανάκτηση. Πρέπει όμως να σας πω το εξής, ότι σ’ αυτό το σημείο πριν από κάποια χρόνια μας είχε προϊδεάσει ο τότε πρωθυπουργός Τσίπρας, προ της προδοσίας των Πρεσπών όταν επισκέφθηκε τον μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο, τον κ. Ιερώνυμο. Τότε διέρρευσε ότι η πρόταση του Πατριαρχείου ήταν να ιδρυθεί Αρχιεπισκοπή Αχρίδος, η οποία Αρχιεπισκοπή Αχρίδος ανήκει και ανήκε πάντοτε, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια, στο Πατριαρχείο της Σερβίας. Και Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος υπάρχει, είναι ο Ιωάννης, ο οποίος υπέστη τα πάνδεινα από το καθεστώς των Σκοπίων. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Έτσι λοιπόν, προσέξτε, εδώ έχουμε δύο προδοσίες. Και εκκλησιαστική και εθνική προδοσία. Ονομάζει λοιπόν «βόρεια Μακεδονία» το γεωπολιτικό αυτό μόρφωμα των Σκοπίων, όταν έχει αποδείξει ο ίδιος ο Πατριάρχης ότι δεν σέβεται την υπογραφή του. Όταν προ ετών ήταν σύμψηφος με τον Πατριάρχη Μόσχας για τον Ουκρανό σχισματικό Φιλάρετο. Γιατί και προτροπή τίνος ανήρεσε την υπογραφή του με την ψευτοαναγνώριση του Επιφανίου και της δήθεν «αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας»; Ποιός μας διαβεβαιώνει ότι σε λίγο χρόνο δεν θα συγκατατεθεί στην εξαλλαγή του ονόματος «Αρχιεπισκοπή Αχρίδος» σε «Εκκλησία της Μακεδονίας»;

Έτσι λοιπόν προχωρά αυτήν την στιγμή δια της τεθλασμένης. Ποιός έχει εμπιστοσύνη ότι η αναίρεση της καταδίκης του εθνοφυλετισμού, η οποία έγινε το 1872 από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, η αναίρεση αυτή, θα γινότανε από τον νυν Πατριάρχη,. Δηλαδή, είχε αποφασιστεί τότε ότι αποτελεί αίρεση ο εθνοφυλετισμός. Αυτόν τον εθνοφυλετισμό τώρα με την δημιουργία όλων αυτών των εισπηδήσεων του Οικουμενικού Πατριαρχείου σε άλλες Εκκλησίες, τον εφαρμόζει, Εφαρμόζει την αίρεση που καταδικάστηκε από το ίδιο του το Πατριαρχείο.

Αντιλαμβάνεσθε τί γίνεται; Κράζουν και οι λίθοι για το γεγονός ότι όπως το ΝΑΤΟ βιαίως άλλαξε όρια εθνών στα χρόνια μας, έτσι και τώρα προχωρά σε αλλαγή ορίων δικαιοδοσιών εκκλησιαστικών δια του Πατριάρχου. Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα μέσα στην ιστορία της Εκκλησίας.

Είναι διπλή προδοσία, εκκλησιαστική και εθνική.

Εγώ διερωτώμαι τώρα αυτήν την στιγμή, και το ελπίζω να είναι θετικοί, οι Μακεδόνες Ιεράρχες θα αντιδράσουν ή δεν θα αντιδράσουν; Θα διακόψουν το μνημόσυνό του ή δεν θα το διακόψουν το μνημόσυνό του; Θα έχουμε ξανά έναν Φλωρίνης, έναν Παραμυθίας; Θα έχουμε έναν Ελευθερουπόλεως, οι οποίοι τόλμησαν τότε και έκοψαν την μνημόνευση του Πατριάρχου Αθηναγόρα, όπως και ολόκληρο το Άγιο Όρος; Τί θα γίνει; Θα συμπορευθούν σε αυτές τις δύο προδοσίες;

Το σύστημα διοικήσεως της Εκκλησίας είναι συνοδικόν. Στο Πατριαρχείο έχουμε του ενός ανδρός αρχή με δορά, με περίβλημα συνοδικό. Αν κάποιος αντιδράσει εκείνο το οποίο θα γίνει, την επόμενη ημέρα θα βρεθεί τιτουλάριος, επίσκοπος Ωκεανίας ή Ατλαντικού Ωκεανού. Καταλάβατε; Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Ο ίδιος ο Πατριάρχης και η Σύνοδος του Πατριαρχείου λίγες ώρες πριν αυτήν την λεγόμενη αυτή αναγνώριση, ανεγνώριζαν ως Αρχιεπίσκοπο Αχρίδος τον Ιωάννη, για τον οποίον είπαμε και προηγουμένως ότι υπέστη τα πάνδεινα από το Σκοπιανό καθεστώς. Αυτά είναι αδιανόητα πράγματα μέσα σε ολόκληρη την ιστορία της Εκκλησίας μας. Γέμισε η Εκκλησία με σχίσματα και δεν έχει καμμιά εξουσία το Πατριαρχείο επί ουδενός άλλου Πατριαρχείου ή Αυτοκέφαλης Εκκλησίας.

Και αυτό το οποίο λέμε ότι είναι «οικουμενικό», σαφώς ΔΕΝ είναι οικουμενικό υπό την ουσιαστική έννοια του όρου. Προσέξτε κάτι. Πρώτος ο Ακάκιος ο Ρώμης (μιλάμε για παλαιότερα) προσεφωνείτο «Οικουμενικός Αρχιεπίσκοπος και Πατριάρχης» και στη συνέχεια ο Κωνσταντινουπόλεως (μιλάω για τον 5ο αιώνα) ως «Οικουμενικός Πατριάρχης». Για ποιόν λόγο; Διότι τότε η οικουμένη ήταν ακριβώς στα όρια τα οποία γνωρίζαμε. Ήταν η Ανατολή και η Δύση, ουσιαστικά στο ευρωπαϊκό επίπεδο και στο επίπεδο της εγγύς Ανατολής. Αυτή ήταν η οικουμένη. Ήταν λοιπόν ο πρώτος και ως εκ τούτου τιμητικώς, πρέπει να το συνειδητοποιήσει, τιμητικώς αποδόθηκε ο όρος «Οικουμενικός Πατριάρχης». Και γι’ αυτό τότε ο Ακάκος ήσκησε εξουσία κάποτε -ο Ακάκιος ήταν Πατριάρχης Ρώμης-, ήσκησε εξουσία επί άλλων Πατριαρχείων αλλά αυτά τα πράγματα αμέσως αποσοβήθηκαν μέσα στην ιστορία της Εκκλησίας μας.

Αντιλαμβάνεται κανείς ότι θα πρέπει να επανέλθουμε στην τάξη την αρχαία της Εκκλησίας και να ακολουθήσουμε αυτό το οποίο ο Κύριος είπε: αυτός που θέλει να είναι πρώτος, να είναι τελευταίος, και αυτός ο οποίος είναι τελευταίος, αυτόν εγώ θα τον καταστήσω ως πρώτον. Είναι πρωτείο τιμής -προσέξτε το- και όχι πρωτείο εξουσίαςΩς εκ τούτου, όλες αυτές οι πράξεις είναι αντικανονικές και παράνομες.

Να προσέξει και το Άγιο Όρος. Πρέπει να δοθεί σκληρό μήνυμα. Προσέξτε. Όταν είχαμε το σχίσμα με τον Άρειο, ο Άγιος Πέτρος ο Αλεξανδρείας είδε μπροστά του σε όραμα τον Χριστό με κατεσχισμένα τα ρούχα Του. Και του λέει ο Άγιος Πέτρος: Κύριε, ποιός σου ξέσκισε τον χιτώνα; Και απήντησε ο Χριστός: Άρειος ο άφρων.

Δεν θέλω να πούμε Βαρθολομαίος ο άφρων. Να το προσέξει αυτό.»

 πηγή

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τώρα που η "Μακεδονική" Εκκλησία αναγνωρίσθηκε και κανονικά από την Εκκλησία της Σερβίας από την οποία είχε αποσχισθεί, με την επιδοκιμασία της Μόσχας βεβαίως βεβαίως, και μάλιστα χωρίς να τίθενται περιορισμοί στην ονομασία της όπως έκανε ο Βαρθολομαίος, τι έχει να πει ο Καρπαθίου και όλοι οι υπόλοιποι;

Ανώνυμος είπε...

Oi Slavomakedones ton Skopion oi Servoi kai oi Rosoi doulevoun gia ta ethnika tous symferonta. O Vartholomaios egaleitai gia ethniki meiodosia file ton 7 kai 21 AM

amethystos είπε...

Νομίζουμε ότι μέ τήν ανακοίνωσή της η Σερβική εκκλησία έριξε τήν μπάλα στόν Ιερώνυμο.

Ανώνυμος είπε...

O atypos ekprosopos tis grammis Ieronymou o Thermos to dilose me kathe episimotita. Kata ayton i xeiroteri periodos tis Ekklisias itan i Vyzantini diladi I periodos pou evgale to 90 tois 100 ton Pateron kai to 90 tois 100 tis ymografias kai to 100 tois 100 ton dogmaton. Kata aytous I kalyteri periodos itan I othomaniki sklavia. To Palio Imerologio kai oi apoteixismenoi pou an eixan ena ekkatmyriosto anidioteleias tha itan kapoio freno einai geleioteroi kai apo videotainia ton 80s. AM

amethystos είπε...

Απολύτως φίλε. Ο Θερμός έχει ένα σύνθετο ταλέντο. Εναν συνδυασμό κενοδοξίας καί μαλακίας καί ενώ οι υπόλοιποι μνηστήρες εκφράζουν τήν κενολογία τους χωρίς τήν μαλακία τους, ο Θερμός καί ο Βλάχος δέν τά ξεχωρίζουν σάν αναπόσπαστα μέρη τού εγώ τους.

χαλαρωσε είπε...

ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΨΗΛΟΥ ΡΙΣΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΕΡΒΟΥΣ. Ο ΒΑΡΑΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ. ΟΙ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΟΠΩΣ Ο ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΧΑΜΠΑΡΙ ΤΙΠΟΤΕ. ΒΛΗΜΑΤΑ.
ΟΙ ΣΕΡΒΟΙ ΤΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ. ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΤΟ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ. ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΑΥΤΗΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΠΑΙΧΤΕΙ. ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΚΘΕΣΟΥΝ ΤΟΝ ΒΑΡΑΘΡΟΛΟΜΑΙΟ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΑΝΕΤΑ ΘΑ ΠΟΥΝΕ ΟΤΙ ΝΑ..... ΜΑΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΣΕΡΒΟΙ ΩΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ. ΟΜΩΣ Ο ΒΑΡΑΘΡΟ ΑΜΕΤΡΗΤΟ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΘΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΨΕΥΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΠΟΥ ΣΦΕΤΕΡΙΖΟΣΑΣΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΣΑΣ ΚΑΠΝΙΣΕΙ, ΑΛΛΑ.....ΑΛΛΑ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΘΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΡΧΙΔΕΣ, ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΧΡΙΔΕΣ. ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΠΟΥ ΕΠΑΙΞΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΜΕ ΤΑ ΙΕΡΑ ΜΑΣ. Ο ΣΠΙΘΑΜΙΑΙΟΣ ΕΜΠΑΘΕΣΤΑΤΟΣ ΒΑΡΑΘΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΕΞΩ ΓΙΑ ΜΕΣΑ ΘΑ ΔΕΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΙΔΟΜΑΝΔΡΙΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΟΥΚΡΑΝΙΚΑ ΛΙΓΟΥΡΕΥΟΝΤΑΙ ΕΠΙΣΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ ΜΕ ΕΥΛΑΒΕΙΑ ΕΠΙΚΥΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΑΓΟΣ ΤΟΥ ΒΑΡΑΘΡΟ. Ο ΒΑΡΑΘΡΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΧΑΜΠΑΡΙΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΑ. ΕΧΕΙ ΕΚΤΕΘΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΟΥ Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΣΕΡΒΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΥΣΤΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Ο ΑΘΛΙΟΣ. ΟΙ ΣΕΡΒΟΙ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΠΑΕΙ ΤΟ ΠΑΛΙΑΜΠΕΛΟ, ΚΙ ΕΝΩ ΠΑΙΞΑΝΕ ΚΟΝΤΑ 60 ΧΡΟΝΙΑ ΣΘΕΝΑΡΗ ΑΜΥΝΑ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΤΗΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΔΕΣΠΟΤΑΔΩΝ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. ΕΛΑ ΜΟΥ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΣΑΝΑΚΙΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΙς ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ. Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΧΡΙΣΤΟΣ. ΟΠΟΤΕ ΟΙ ΣΕΡΒΟΙ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΑΛΟΓΟ ΠΑΙΞΑΝ. ΚΑΙ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΜΕ ΟΧΗΜΑ ΤΟΥΣ ΓΥΦΤΟΥΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ. ΤΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΣΕΡΒΟΙ. ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΨΩΝΙ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ Η ΠΡΩΤΗ ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΗ ΕΙΧΕ ΔΙΑΚΑΙΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΑΨΟΥΝ ΜΕ ΜΑΥΡΟ ΔΑΚΡΥ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΟΥΤΩΣ ΟΙ ΑΛΛΩΣ. ΤΕΛΙΚΑ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΕΡΑΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΙΧΑΜΕΝΟΥΣ. ΑΜΗΝ ΕΡΧΟΥ ΚΥΡΙΕ.

amethystos είπε...

Αδελφέ τάχουμε όλοι μας χαμένα. Ο Αγιος Βελιμίροβιτς μάς προτρέπει νά ελευθερωθούμε από τήν ψευδαίσθηση. Δυστυχώς κι' αυτό δύσκολα κατανοείται.Παίζουμε θέατρο σέ εωσφορική σκηνοθεσία. Τό κείμενο πού ξεκινήσαμε γιά τόν μηδενισμό πρίν τόν Νίτσε περιγράφει φίλε τήν δημιουργία τής εσωτερικής υπερηφάνειας, τής αθεράπευτης οίησης, η οποία δημιούργησε τόν πολιτισμό πού ζούμε. Σιγά σιγά θά φανερωθεί όλη η ψευδοθεολογία πού σκοτεινιάζει τήν ψυχή. Ο πολιτισμός πού κυριαρχεί δημιουργεί μεγαλομανία, οίηση. Είναι απίστευτο καί αδιάγνωστο. Εσύ αδελφέ οφείλεις νά μάς φωτίσεις τόν λόγο, ο Χριστός ενσαρκώθηκε στήν ήδη υπάρχουσα εκκλησία. Μέ βιβλιογραφία καί τά πάντα. Είναι τό χρυσό κλειδί τής ανομίας. Ρώτα. Χριστός Ανέστη καί όποιος θέλει.

Ανώνυμος είπε...

Είναι προφανές ότι εσύ, Αμέθυστε, ο "χαλάρωσε" και οι λοιποί φιλορώσοι και φιλοσλάβοι δεν έχετε καμία επαφή με την αγγλόφωνη ορθοδοξία και δη με τους αμερικανούς προσήλυτους. Χθες διατύπωσα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης τις ενστάσεις μου για την αναγνώριση της Εκκλησίας των Σκοπίων ως "μακεδονικής" κι έπεσαν να με φάνε. Μου είπαν ότι εμείς οι Έλληνες θέτουμε το έθνος μας πάνω από την πίστη μας, ότι θα έπρεπε να ντρέπομαι που αντί να χαίρομαι που ένα σχίσμα θεραπεύτηκε βάζω μπροστά των εθνικισμό μου, ότι είμαι κολλημένος με τον παγανιστικό παρελθόν της χώρας μου και άλλα τέτοια φαιδρά. Την ίδια στιγμή, αυτά τα βούρλα, ενώ διυλίζουν των κώνωπα του υποτιθέμενου ενδοεκκλησιαστικού ελληνισμού (διότι στο διαταραγμένο τους μυαλό ακόμη κι η χρήση ελληνικών σε ναούς της ομογένειας είναι δείγμα εθνικισμού), καταπίνουν αμάσητη την κάμηλο του ρωσικού εθνικισμού. Είναι οφθαλμοφανές ποιοι τα έχουν προκαλέσει αυτά. Ρώσοι και Σλαύοι οι χειρότεροι εχθροί του Ελληνισμού, ακριβώς επειδή είναι οι πιο ύπουλοι.

amethystos είπε...

Ρώσοι θεολογούντες τής διασποράς.

Ανώνυμος είπε...

Tous monous Amerikanous prosilitous pou tha paradexomoun tha itan aytoi pou Kyriaki tha vaptizontan kai Deytera tha pigainan sto ergostasio I sto grafeio I sto magazi tous xoris na asxolithoun mexri na pethanoun me kamia ellinoslaviki diamaxi kai xoris na zitisoun POTE mexri na pethanoun kanena ekklisiastiko axioma. To ayto isxyei kai gia Eyropaious prosilitous. Protimo aytous pou san timioi anthropoi menoun stin pisti ton papoudon tous para typous san ton Kallisto. AM

χαλαρωσε είπε...

φιλε δεν ειμαι ουτε φιλορωσσος ουτε φιλοσλαβος, αν και θα μπορουσε να ισχυει. Οτι υπαρχει μια συμπαθεια στην ρωσσικη ασκητικη, ναι. Μεχρι εκει. Εχω γραψει επανειλλημενως οτι οι ρωσσοι και γενικοτερα οι σλαβοι δεν μπορουν να ερθουν εκει που εχουν παει οι ελληνεσ για πολλους λογους. Πανω απο ολα ειναι ο Κύριος Ιησούς και η Παναγία Μητερα Του. Μετα ερχεται η Πατρίδα μας. Επειδη ειναι ηλιου φαεινοτερο οτι, αν δουμε χαιρι, θα ειναι αυτο με σακατεμα του σατανατο ειναι λογικο να ευελπιστουμε σε κατι τετοιο. Περαν ολων αυτων οι αγγλοφωνη ορθοδοξια ειναι γενικωσ για τα μπαζα οπωσ και οι ρωσσοδιασπαρμενοι. Ακους εκλεισε το σχισμα!! Ευτυχωσ ο Κύριος εστειλε τον Άγιο Εφραίμ τον Αριζόνας και στερεωσε Ορθοδοξία. Επίσης σπουδαιότατο εργο έκανε ο Άγιος Ιωάννης Μαξιμόβιτς τον οποίο αγαπω και επικαλούμαι. Αν δουμε τους δεσποταδες σε Αγγλια, Αυτραλία και Αμερική κλάφτα χαραλαμπε. Τέσπα αιτία δεν ειναι οι ρωσική ορθοδοξία αλλα οι ρωσοδιασπαρμενοι που ειναι και απο τους χειροτερους εχθρους της ορθοδοξιας και του ελληνισμού με τις διαστρεβλωσει τους. Δεν ισχυει γενικοτερα για ολους τους ρωσσους. Για τον ελληνισμο ειναι μεγας εχθρος οι πανσλαβιστες αλλα μεγαλυτερος κατα την αποψη μου ειναι οι μαλακοελληνες που εχουμε γεμισει την Ελλάδα πακισταναρια και δαιμονισμενους. Οι ρωσσοι οταν θα δουν στιβαρο χερι ελληνικο, ας ειναι και πεντε τετραγωνικα το μερος που θα οριζει, θα κατσουν σουζα. Εχουν ενα κομπλεξ με τους Ελληνες. Οι βρωμοτουρκοι επισης ειναι ο μεγας εχθρος.Το λοιπον η αγγλοφωνη ορθοδοξια εκτος εξαιρεσεων εχει μια πουστροτητα που πηγαζει απο την πολιτικη ορθοτητα του αγγλοσαξωνικου κοσμου και μια αδυναμια να εννοησει την Ελληνικη Πίστη διοτι και αυτοι εχουν το ιδιο κομπλεξ απεναντι μας και αντι να το δουνε το πραγμα το μονο που τουσ νοιαζει ειναι πωσ θα το καταστρεψουν. Οι ρωσοδιασπαρμενοι εχουν ενεργο ρολο με τις θεωριες στο συγκεκριμενο θεμα. Φυσικα και δεν εμπιστευομαστε τους πουστοαγγλους οσο ορθοδοξοι και αν δηλωνουν και οπωσ λεει και ο ΑΜ να κατσουν στα αυγα τους σε αυτα τα θεματα διοτι ειναι ανυπαρκτοι. Ολοι αυτοι πρεσβευουν μια εξαφανιση των Ελληνων Πατερων. Δεν θελουν να τους λενε Έλληνες Πατέρες αλλα απλά Πατέρες και αν το αφησουμε το πραγμα στους αγγλους την κατσαμε την βαρκα, με τετοια πουστροτητα θα τα κιναιδοποιησουν ολα. Σε αυτα τα θεματα επισης ειδαμε τους ρωσσους, πηγαν να παρουν κεφαλι και τα σακατεψαν ολα. Δυστυχως εδω που ειναι η πηγη δεν πινουμε νερο. Φυσικο και επομενοι να μην μπορουμε να μιλησουμε γι αυτο που δεν γνωριζουμε τη στιγμη που ειναι τοσο ευκολο για τους Έλληνες να μιλησουν για τα ωραια του κοσμου και του Θεού. Σε καθε περιπτωση το σκήπτρο Έλληνας θα το σηκωσει ή μέτοχος της Ελληνικής παιδείας και ψυχής. ΤΕΛΕΙΑ. ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ. ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ. ΑΝΤΕ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ.
Το ψαχνω το της υπαρχουσας.

χαλαρωσε είπε...


http://aktines.blogspot.com/2022/05/blog-post_50.html

ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΚΑΝΑΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΟΙ ΣΕΡΒΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΧΡΙΔΟΣ. 1. ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΥΣΤΟΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΤΟΥ ΒΑΡΑΘΡΟ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΟΣ ΤΩΝ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΟΣΕΡΒΩΝ. 2. ΟΙ ΣΕΡΒΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ 60 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΧΙΣΘΕΙΣΑ ΤΟΤΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ. ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΚΟ ΕΧΕΙ Η ΦΑΒΑ. ΕΙΠΑΜΕ Η ΘΑ ΤΗΝ ΦΑΝΕ ΑΣΧΗΜΑ ΟΙ ΣΕΡΒΟΙ 'Η ΠΟΥ ΟΛΟΥΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΕΡΑΣΕΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΡΤΥΡΙΚΟΣ ΤΟΠΟΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΣ ΚΥΡΙΟΥ. ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Ή ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΩΝ Ή ΟΙ ΣΕΡΒΟΙ ΤΗΝ ΤΡΩΝΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΧΝΑ Ή ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΚΟΥΛΤΟΥΜΠΑ ΣΕΡΒΙΚΗ Ή ΟΘΕΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΠΕΙΔΗ Η ΓΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΑΡΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΥΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ ΑΣΥΣΤΟΛΑ, ΕΙΝΑΙ Η ΓΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΙ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΔΕΣ ΤΟΜΑΡΙΑ.

amethystos είπε...

Φίλε άν παρακολουθήσεις τήν θεμελιώδη γιά τήν νέα εκκλησία τού Βασιλειάδη στόν Απ. Παύλο, θά δείς ότι έχει ήδη αλλάξει τό περιεχόμενο τής Εκκλησίας. Τούς κοιτάμε μέ τά παληά μάτια καί πέφτουμε από τά σύννεφα αλλά τά μάτια μας έβλεπαν ήδη τόν τύπο καί ξεχνούσαν τό αρχέτυπο.Αυτή η μαύρη τρύπα πού δημιουργήθηκε στήν εκκλησιαστική μας πίστη, σήμερα μάς καταβροχθίζει.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε "χαλάρωσε" συμφωνώ απολύτως ότι ο πατριωτισμός μας έπεται της πίστης μας στον Τριαδικό Θεό. Αλλά οι ορθόδοξοι προσήλυτοι του εξωτερικού θεωρούν ότι η παραμικρή αναφορά στον ελληνισμό αποτελεί ένδειξη φυλετισμού. Βγάζουν σπυριά όταν ακούν για την σύνδεση του αρχαιοελληνικού πολιτισμού με την χριστιανική πίστη στο Βυζάντιο. Αλλά δεν αισθάνονται το ίδιο για τον ρωσικό εθνικισμό και την εμπλοκή του με την πίστη. Απ' ό,τι φαίνεται, η ρωσική διασπορά μετέδοσε στους δυτικούς προσήλυτους μόνο το κόμπλεξ των Ρώσων έναντι των Ελλήνων...

χαλαρωσε είπε...

κοιτα οι εγγλεζοι μου ειναι αντιπαθεις λογω του γεγονοτος οτι ειναι σε βαθμο αηδιας πραγματιστες και φιλοτομαριστες, ειναι επισης κατα βαθος παγανιστες και δεισιδαιμονες. Τεσπα δεν νοειται ορθοδοξια χωρις τον αρχαιο κοσμο. Αυτος ειναι και ο λογος που δεν εννοουν την πιστη διοτι δεν εννοουν την τιτανια προσπαθεια των παππουδων μας να εννοησουν τον κοσμο και το κάλος. Ο εγγλεζος και ο δυτικοευρωπαιος δεν θαυμαζει το καλος για να διαπιστωσει οτι οι ουρανοι διηγιουνται ΔΟΞΑ ΚΥΡΙΟΥ αλλα περιστρεφεται γυρω απο τον κάλο του. ΑΛΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΦΙΛΕ. ΑΥΤΗ Η ΕΚΠΛΗΞΗ ΚΑΙ Η ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΤΟ ΚΑΤΑ ΔΥΝΑΜΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ, ΕΝΤΟς ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΕΝΑΥΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΟ ΜΕΓΑ ΘΑΥΜΑ ΤΗς ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΠΙΣΤΗΣ. ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ ΕΝΝΟΗΣΑΝ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΟΙ ΑΓΓΛΟΑΔΕΡΦΑΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΙ ΤΗΣ ΠΟΥΣΤΟΣΥΝΗΣ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΟΣ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΝΝΟΗΣΑΝ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ.