Τρίτη 10 Μαΐου 2022

Ρωσική "ειδική επιχείρηση" στην ουκρανία: πολύτιμη μαρτυρία του στρατηγού Ντελαουάρ.

 του Ντομινίκ Ντελαουάρ.

Γεια σας κύριε Μ.,

Εάν ένα μεγάλο μέρος της ανάλυσής σας σχετικά με τους κινδύνους να ξεφύγει η ουκρανική σύγκρουση μου φαίνεται σωστό, επανέρχομαι στην πρόταση: «Οι πληροφορίες που παρείχαν οι Αμερικανοί ήταν καθοριστικές για την αντιμετώπιση της ρωσικής προέλασης , της οποίας ο « στρατός » απέδειξε ανίκανος να προσαρμοστεί , λόγω ξεπερασμένων στρατιωτικών αντιλήψεων . »

Σαν Πρώην Επικεφαλής "Κατάσταση-Πληροφορίες-Ηλεκτρονικός Πόλεμος" του Κοινού Επιτελείου Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, δεν συμμερίζομαι καθόλου αυτό το μέρος της ανάλυσης που βασίζεται σε μια ανακριβή "αξιολόγηση κατάστασης", η οποία είναι, στην πραγματικότητα, το συμπέρασμα από μια μεροληπτική Ατλαντιστική θέση, με στόχο να κάνει τους Ουκρανούς να πιστέψουν ότι η Ρωσία είναι αδύναμη, προκειμένου να ωθήσει την Ουκρανία να αντισταθεί μέχρι τέλους και να την αφήσει να οραματιστεί, με τη βοήθεια της Δύσης, μια νίκη. 

Μέχρι να αποδειχτεί το αντίθετο, η Ρωσία δεν έχει κηρύξει μερική και ακόμη λιγότερο γενική κινητοποίηση των δυνάμεών της για τη διεξαγωγή αυτής της «ειδικής επιχείρησης». Στο πλαίσιο της Επιχείρησης Ζ, έχει χρησιμοποιήσει μέχρι στιγμής μόνο το 12% των στρατιωτών της (επαγγελματίες ή εθελοντές), το 10% των μαχητικών αεροπλάνων της, το 7% των τανκς της, το 5% των πυραύλων της και το 4% σάουφωνας. Όλοι θα παρατηρήσουν ότι η συμπεριφορά των δυτικών κυβερνώντων ελίτ είναι, μέχρι σήμερα, πολύ πιο πυρετώδης και υστερική, από τη συμπεριφορά της ρωσικής διακυβέρνησης, πιο ήρεμη, πιο ήρεμη, πιο αποφασιστική, πιο σίγουρη και κυρίαρχη της δράσης του και του ομιλία.Αυτά είναι γεγονότα.

Συνεπώς, η Ρωσία δεν έχει κάνει χρήση των τεράστιων αποθεμάτων της (αποθέματα που δεν υπάρχουν πλέον στην ΕΕ). Διαθέτει πυρομαχικά αξίας άνω της μιας εβδομάδας όπως επιδεικνύει καθημερινά Αυτός είναι ο λόγος που αρκούμαστε σε έναν «οικονομικό» πόλεμο, ελπίζοντας να αποδυναμώσουμε τη ρωσική αρκούδα.

Ας έρθουμε στην ποιότητα της στρατιωτικής ηγεσίας της ρωσικής πλευράς και ας τη συγκρίνουμε με αυτή του «δυτικού συνασπισμού».


Στις 24 Φεβρουαρίου, οι Ρώσοι ξεκίνησαν επειγόντως μια προληπτική «ειδική επιχείρηση» , πριν από λίγες ημέρες μια επίθεση των δυνάμεων του Κιέβου εναντίον του Ντονμπάς.'ειδική επιχείρηση',

Αυτή η επιχείρηση ήταν ιδιαίτερη γιατί οι περισσότερες από τις χερσαίες επιχειρήσεις επρόκειτο να πραγματοποιηθούν σε μια αδελφή χώρα και σε περιοχές όπου ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού δεν ήταν εχθρικό προς τη Ρωσία (Ντονμπάς). Δεν ήταν λοιπόν μια κλασική επιχείρηση υψηλής έντασης ενάντια σε έναν μη αναστρέψιμο εχθρό, ήταν μια επιχείρηση κατά την οποία η τεχνική του ρωσικού ατμοκίνητου κυλίνδρου συνθλίβει τις αντίπαλες δυνάμεις, υποδομές και πληθυσμούς με το πυροβολικό (όπως στη Γερμανία κατά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο). αδύνατο να φανταστεί κανείς. Αυτή η το η το μέρος του 1990 είναι το μέρος του 2008 φιλικού πληθυσμού, όμηρουτάγματα αντιποίνων των Ουκροναζί, και μαρτύρησε για 8 χρόνια, μια επιχείρηση κατά την οποία οι άμαχοι πληθυσμοί και οι υποδομές έπρεπε να γλιτώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο.

Μία, η επιχείρηση αυτή ήταν πολύ ιδιαίτερα και ιδιαίτερα δύσκολο να διεξαχθεί έχοντας διαρκέσει κατά νου τις αντιφατικές επιταγές της νίκης προωθώντας και καταλαμβάνοντας το έδαφος, γέννοντας παράλληλα τον άμαχο πληθυσμό και τις υποδομές και τις ζωές των στρατιωτών της.

Επιπλέον, αυτή η επιχείρηση έχει διεξαχθεί, μέχρι στιγμής, σε αριθμητική κατωτερότητα (σχεδόν μία έναντι δύο), ενώ η ισορροπία δυνάμεων στο έδαφος που προσπαθεί στην επίθεση είναι 3 εναντίον 1, και ακόμη και 5 εναντίον 1 σε αστικοποιημένες περιοχές. Οι δυνάμεις kievan έχουν επίσης κατανοήσει απόλυτα το ενδιαφέρον να εδραιωθούν στις πόλεις και να χρησιμοποιήσουν τους ρωσόφωνους και ρωσόφιλους πολιτικούς πληθυσμούς ως ανθρώπινη ασπίδα...

Παρατηρώ ότι, στο έδαφος, οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να προελαύνουν, μέρα με τη μέρα, αργά αλλά σταθερά ενάντια σε έναν ουκρανικό στρατό που έχει επιτύχει τη γενική του κινητοποίηση, τον οποίο υποστηρίζει η Δύση, και ο οποίος υποτίθεται ότι μάχεται για τη γη του. ..

Η αμφισβήτηση της ποιότητας της ρωσικής ηγεσίας, που εμπλέκεται σε μια πολύ περίπλοκη στρατιωτική επιχείρηση, που διεξάγεται με αριθμητική κατωτερότητα, στην οποία πρέπει να γίνουν τα πάντα για να αποφευχθεί η υπερβολική παράπλευρη ζημία, μου φαίνεται τεράστιο λάθος εκτίμησης Ετικέτες. Επίσης, πολύ συχνά δανείζουμε στους Ρώσους, στη Δύση, πολεμικές προθέσεις ή στόχους που δεν είχαν ποτέ, απλώς για να μπορούμε να πούμε ότι αυτοί οι στόχοι δεν έχουν επιτευχθεί.

Είναι αλήθεια ότι το ΝΑΤΟ ποτέ δεν μπήκε στον κόπο με ασέβεια να συντρίψει κάτω από τις βόμβες τους άμαχους πληθυσμούς των χωρών στις οποίες επιτέθηκε (συχνά με ψευδείς προφάσεις), για να αναγκάσει αυτές τις χώρες να ζητήσουν έλεος. (Σερβία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη κ.λπ.). Περισσότερες από ένα εκατομμύριο βόμβες του ΝΑΤΟ έχουν ρίξει από το 1990 στον πλανήτη, προκαλώντας τον άμεσο ή έμμεσο θάνατο πολλών εκατομμυρίων ατόμων με την πιο πλήρη αδιαφορία της δυτικής κοινής γνώμης.

Πριν έρθουμε στην εξέταση της δυτικής ηγεσίας, για σύγκριση με τη ρωσική ηγεσία, ας σημειώσουμε ότι το ΝΑΤΟ χρειάστηκε 78 ημέρες βομβαρδισμών και 38.000 αεροπορικές εξόδους για να αναγκάσει τη μικρή Σερβία να ζητήσει ανακωχή. Θυμηθείτε ότι η Σερβία είναι 8 φορές μικρότερη από την Ουκρανία και 6 φορές λιγότερο πληθυσμιακή και ότι δέχθηκε επίθεση από το ΝΑΤΟ, χωρίς εντολή του ΟΗΕ, σε μια ισορροπία δυνάμεων άνω των δέκα εναντίον ενός...

Αναρωτήθηκε κανείς στη Δύση τότε για την ποιότητα της ηγεσίας του ΝΑΤΟ, η οποία χρειάστηκε 78 ημέρες για να νικήσει τον Σέρβο αντίπαλο με τέτοια ισορροπία δυνάμεων; Έχει αμφισβητήσει κανείς τη νομιμότητα αυτής της ενέργειας που ξεκίνησε με ψεύτικο πρόσχημα (ψευδή σφαγή στο Ράτσακ) και χωρίς εντολή του ΟΗΕ;

Γνωρίζω καλά, έχοντας μετρήσει ο ίδιος στις ΗΠΑ εδώ και πολλά χρόνια, την ποιότητα της ηγεσίας των ΗΠΑ, που είναι και αυτή του ΝΑΤΟ και που, ας είμαστε ειλικρινείς, δεν είναι καλή, με λίγες εξαιρέσεις.

Σε μια προσπάθεια να αξιολογήσουν την ποιότητα της ηγεσίας τους και τις πιθανότητες νίκης σε μια πιθανή σύγκρουση, οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν δύο μεθόδους.

1- Για πόλεμο υψηλής έντασης , οι αξιολογήσεις πραγματοποιούνται σε ένα μεγάλο στρατιωτικό στρατόπεδο που βρίσκεται στη Νεβάδα: Φορτ Ίργουιν
Όλες οι μηχανοποιημένες ή τεθωρακισμένες ταξιαρχίες του Στρατού των ΗΠΑ πραγματοποιούν εκπαίδευση και παραμονές ελέγχου σε αυτό το στρατόπεδο, σε τακτά χρονικά διαστήματα. Είχα το προνόμιο να παρακολουθήσω πολλά από αυτά. Μετά από τρεις εβδομάδες εντατικής εκπαίδευσης σε αυτό το στρατόπεδο, με όλο τον κύριο εξοπλισμό, υπάρχει μια άσκηση πλήρους κλίμακας για να ολοκληρωθεί η περίοδος, πριν η ταξιαρχία επιστρέψει στην πόλη της φρουράς της. Η ταξιαρχία είναι αντίθετη σε ένα μικρό σύνταγμα εξοπλισμένο με ρωσικό εξοπλισμό και εφαρμογή ρωσικού στρατιωτικού δόγματος. ΟΠΕΚΑ (Αντενάπωνα).

Στατιστικά, σύμφωνα με την παραδοχή του στρατηγού που διοικεί το στρατόπεδο και του διευθυντή αυτών των στρατιωτικών ασκήσεων υψηλής έντασης, η αμερικανική ταξιαρχία χάνει το παιχνίδι 4 φορές στις 5 από τη ρωσική OPFOR ... Λίγοι οινοπυματωτοί μουσαμακροί

Ερωτηθείς για αυτή την παραξενιά, ο διοικητής του στρατοπέδου μας έλεγε πάντα: «δεν πειράζει, ο διοικητής της ταξιαρχίας μαθαίνει από τα λάθη του και δεν θα τα επαναλάβει σε πραγματική κατάσταση»... Μπορούμε πάντα να ονειρευόμαστε...

Από την άποψή μου ως εξωτερικός παρατηρητής, οι αποτυχίες των διοικητών των αμερικανικών ταξιαρχιών σχετίζονταν απλώς με την εκπαίδευσή τους, η οποία συνίσταται στην κατά γράμμα ακολουθία προτύπων και κανονισμών χωρίς να παρεκκλίνω ποτέ από αυτούς, ακόμη κι αν η κατάσταση επιδέχεται την ανάληψη πρωτοβουλιών ή/και ευκαιριακές ενέργειες, εκτός των κανονισμών. Η «αρχή της προφύλαξης ή η φιλοσοφία μηδενικών ελαττωμάτων» παραλύει τους ηγέτες, καθυστερεί τη λήψη αποφάσεων, μειώνει την ορμή και πολύ συχνά οδηγεί σε καταστροφή σε μάχες υψηλής έντασης.

Το οχυρό Irwin, η το η το 80% του 80% του 20% του 2018. Είναι γεγονός.

2- Για να εκπαιδεύσετε τα επιτελεία και να προσπαθήσετε να αξιολογήσετε τις πιθανότητες επιτυχίας σε μια πιθανή σύγκρουση, διοργανώνονται υψηλού επιπέδου ασκήσεις προσωπικού (Πολεμικοί αγώνες) κάθε χρόνο. Αυτοί οι πολεμικοί αγώνες προορίζονται, στην πραγματικότητα, ως πρόβες στρατιωτικών ενεργειών που προβλέπονται. Στο τέλος της αλυσίδας, υπάρχουν μονάδες από τους τρεις Στρατούς για να υλοποιήσουν τις αποφάσεις που ελήφθησαν από το Γενικό Επιτελείο των ΗΠΑ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι όλα τα πολεμικά τρεμάμενα ντέρμπρικα που προβλέπονται κατά της Κίνας έχουν χαθεί από το στρατόπεδο των ΗΠΑ , γεγονός που ίσως εξηγεί την επιφυλακτικότητα των ΗΠΑ στις σχέσεις τους με την Κίνα.

Εγώ ο ίδιος συμμετείχα την άνοιξη του 1998 σε ένα από αυτά τα πολεμικά θηράματα που δεν ήταν άλλο από την επανάληψη, πριν από την ώρα, του πολέμου στο Ιράκ το 2003.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι οι πολεμικοί αγώνες κατά του Ιράν έχουν χαθεί από την πλευρά των ΗΠΑ και συγκεκριμένα, το 2002, ο πόλεμος της Πρόκλησης της Χιλιετίας Ετικέτες. Εκείνο το έτος, ο Στρατηγός του Σώματος Πεζοναυτών Van Riper, ο οποίος διοικούσε την OPFOR του Ιράν, βύθισε μια ολόκληρη ομάδα αεροπλανοφόρου των ΗΠΑ (19 πλοία) και 20.000 άνδρες μέσα σε λίγες ώρες, πριν η ηγεσία των ΗΠΑ παραιτηθεί. δείτε τι του συνέβαινε.... Ετικέτες.

• https://www.youtube.com/watch?v=g9b1DG86a4k και https://www.google.com/search?client=firefox-bd&q=van+riper

Δεν θα συζητήσω πολεμικά παιχνίδια εναντίον των ρωσικών δυνάμεων εδώ γιατί δεν ξέρω τα αποτελέσματα.

Αν προσθέσουμε σε όλα τα παραπάνω όλους τους πολέμους που έχασαν οι ΗΠΑ από τον πόλεμο του Βιετνάμ στη θλιβερή αποχώρηση από το Αφγανιστάν τον Οκτώβριο του 2021, δεν μπορούμε παρά να είμαστε πολύ δύσπιστοι για την ποιότητα της ηγεσίας των ΗΠΑ, άρα και του ΝΑΤΟ.

Εν κατακλείδι , θα έλεγα ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί πριν αναφέρουμε τις αδυναμίες της ρωσικής ηγεσίας. Ίσως θα ήταν σκόπιμο να αφαιρεθεί η δέσμη που εμποδίζει τα μάτια της δυτικής ηγεσίας πριν προκληθεί η κηλίδα που μπορεί κανείς να βρει στο μάτι της ρωσικής ηγεσίας. Εάν η ρωσική ηγεσία έχει υποτιμήσει, στα μάτια ορισμένων, την ικανότητα αντίστασης του ουκρανικού στρατού, η δυτική ηγεσία έχει υποτιμήσει τη ρωσική ικανότητα αντίστασης στις δυτικές οικονομικές κυρώσεις και την ικανότητά της να φανταστεί πολύ αποτελεσματικές αντκυρώσεις που θα βλάψουν την τις οικονομίες της ΕΕ και τις αποδυναμώνουν ολοένα και περισσότερο έναντι των ΗΠΑ και στον ανταγωνισμό τους με την Κίνα.

). Όλες αυτές οι χώρες που αρνούνται να επιβάλουν κυρώσεις στη Ρωσία είναι συχνά χώρες εξωργισμένες από τον ηγεμονισμό του δυτικού μονοπολικού κόσμου και από τις κυρώσεις που τους επιβάλλονται μονομερώς με την παραμικρή απόκλιση από τους κανόνες που θέτουν οι «ΠΑ για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους.

Σε στρατιωτικό επίπεδο και εν όψει ενός πυρηνικού πολέμου, οι Δυτικοί τελικά θα κέρδιζαν μην υποτιμώντας την απόδοση των ρωσικών φορέων και τεχνολογιών.

• https://www.youtube.com/watch?v=mVFlXQjxwcE

Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί προτού λάβουμε την ονομαστική αξία και αναμεταδώσουμε τις επιτακτικές δηλώσεις και αναλύσεις των δυτικών υπηρεσιών πληροφοριών και λάβουμε υπόψη την υπέροχη δήλωση του Μάικ Πομπέο, πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ:

«Ήμουν διευθυντής της CIA και είπαμε ψέματα, εξαπατήσαμε, κλέψαμε. Ήταν σαν να είχαμε ολόκληρα μαθήματα για να μάθουμε πώς να το κάνουμε»...

• https://www.france-irak-actualite.com/2020/04/mike-pompeo-et-l-arme-du-mensonge

• https://www.profession-gendarme.com/point-de-vue-du-general-francais-jacques-guillemain-situation-russie-ukraine

Στρατηγός Ντομινίκ Ντελαγουάρντ

***

1 Μαΐου 2022 22:32, o «Ζακ Μάιρ» < jmyard@jacquesmyard.fr > έγραψε:

Ουδέν ο Ζακ ΜΥΡΑΡΝΤ

Επίτιμος βουλευτής

Δήμαρχος Maisons-Laffitte

Πρόεδρος του Cercle Nation et République

Πρόεδρος της Ακαδημίας Γκολισμού

1 ΜΑΪΟΥ 2022

Πόλεμος στην Ουκρανία Προς μια σύγκρουση Ηνωμένων Πολιτειών-Ρωσίας: κίνδυνοι διολίσθησης και σπειρών;

Ο πόλεμος στην Ουκρανία εξελίσσεται εμφανώς σε μια άμεση αντιπαράθεση μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών. Είναι προφανές ότι η Ουάσιγκτον εξοπλίζει τον ουκρανικό στρατό εδώ και χρόνια, εκπαιδεύει τους στρατιώτες της, παρέχει όλες τις πληροφορίες που συλλέγει η CIA και κυρίως ακούγοντας την NSA.

Οι πληροφορίες που παρείχαν οι Αμερικανοί ήταν καθοριστικές για την αντιμετώπιση της ρωσικής προέλασης, στην οποία ο στρατός αποδείχθηκε ανίκανος να προσαρμοστεί, λόγω παρωχημένων στρατιωτικών αντιλήψεων.

Οι Αμερικανοί συνειδητοποιούν πλέον ότι η Ουκρανία δεν βρίσκεται πλέον σε κατάσταση αντίστασης, δεν μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο στο σύνολό του, αλλά να κρατήσει τη Ρωσία σε απόσταση στρατιωτικά, να την κάνει να υποχωρήσει!

Η καταστροφή στις 15 Απριλίου της ρωσικής ναυαρχίδας Moskva στη Μαύρη Θάλασσα που έγινε χάρη στην καθοδήγηση των αμερικανικών υπηρεσιών δύο πυραύλων Neptune, ήταν ένα στάδιο, ίσως συμβολικό, αλλά πολύ πραγματικό στη δοκιμή των Ρωσοαμερικανικών δυνάμεων!

Ήταν όμως στις 28 Απριλίου που η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε ξεκάθαρα τις προθέσεις της και έθεσε τους στόχους της. Ο πρόεδρος Μπάιντεν ζητά από το Κογκρέσο να ψηφίσει 33 δισεκατομμύρια δολάρια για βοήθεια προς την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων 20 δολαρίων για όπλα.

Προηγουμένως, στις 26 Απριλίου στη Γερμανία, στην αμερικανική βάση Ramstein, το πραγματικό αφεντικό του ΝΑΤΟ, ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας Lloyd Austin, προεδρεύει μιας διάσκεψης στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι 40 κρατών, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, η οποία έστειλε εκεί τον πρεσβευτή μας στο Βερολίνο.

Η διεξαγωγή αυτής της διάσκεψης σε μια αμερικανική βάση –ο συμβολισμός είναι πολύ ισχυρός– δεν αφήνει καμία αμφιβολία για την επιθυμία της Ουάσιγκτον να αναλάβει σταθερή ηγεσία του συνασπισμού για να ανατρέψει τη Ρωσία, η οποία είναι ένοχη για έναν επιθετικό πόλεμο. Ο Λόιντ Όστιν δεν μασάει τα λόγια του: «Θέλουμε να δούμε τη Ρωσία σε τέτοιο βαθμό που να μην μπορεί πλέον να κάνει αυτό που έκανε εισβάλλοντας στην Ουκρανία. »

 Είναι σαφές ότι οι Αμερικανοί, μετά την αποτυχία τους στο Αφγανιστάν, μετά τη Σαϊγκόν, επιδιώκουν να ξαναχτίσουν την πολιτική και στρατιωτική τους αξιοπιστία, την οποία χρειάζονται επειγόντως στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας για να εγγυηθούν την ανεξαρτησία της Ταϊβάν.

Η Ρωσία είναι σίγουρα ο επιτιθέμενος, αλλά σήμερα, λόγω της εμπλοκής των Αμερικανών με την Ουκρανία, η Μόσχα αισθάνεται ξεκάθαρα ότι είναι εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών.

Εξ ου και μια ριζική αλλαγή στον πόλεμο και ιδιαίτερα έντονες αβεβαιότητες σχετικά με τις γεωστρατηγικές συνέπειες των δύο κορυφαίων πυρηνικών δυνάμεων του κόσμου.

Ποια πρέπει να είναι η πολιτική της Γαλλίας; Η Γαλλία υποστηρίζει την Ουκρανία στην αντίστασή της ενάντια στη Ρωσία του Πούτιν, αλλά έχει συμφέρον να στέκεται στην προσοχή και να χτυπά τα τακούνια της στις εντολές των Αμερικανών, των οποίων ο στόχος είναι διπλός: να αποδυναμώσουν μόνιμα τη Ρωσία από τη μία πλευρά και να εξασφαλίσουν πολιτική και στρατιωτική έλεγχο σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες από την άλλη;

Υπό αυτές τις συνθήκες, η Γαλλία πρέπει να ασκήσει μια ανεξάρτητη πολιτική, με έναν και μόνο στόχο: την επίτευξη εκεχειρίας επιδιώκοντας μια πολιτική διευθέτηση για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας και τη δημιουργία των θεμελίων της ασφάλειας στην Ευρώπη. Ευρώπη, μέρος της οποίας είναι η Ρωσία και η Ουκρανία. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η αποστολή στους Ουκρανούς των γαλλικών πυροβόλων César 155, πολύ υψηλής ακρίβειας, απλώς αυξάνει τη συνέχιση του πολέμου, έναν πόλεμο που οι Δυτικοί φαίνεται να θέλουν να κάνουν στον τελευταίο Ουκρανό στρατιώτη...

Η Γαλλία θα ανακτήσει την αξιοπιστία της και την ικανότητά της να ενεργεί μόνο με τη διεκδίκηση μιας εντελώς ανεξάρτητης εξωτερικής πολιτικής!

Υπάρχει, λοιπόν, πραγματικός κίνδυνος ολίσθησης, σπειροειδούς στροφής που ανοίγει το κουτί της περιπέτειας της Πανδώρας. Τότε θα είναι μια ξεκάθαρη αποτυχία για όλους!

Ο Κλεμανσό ορθώς έκρινε ότι είναι «πιο εύκολο να διεξάγεις πόλεμο παρά ειρήνη». Και πρόσθεσε: «Μια μέτρια ρύθμιση ή μια κουτσή Ειρήνη είναι καλύτερη από τον πόλεμο». »

Ας μην ξεχνάμε τη σοφία του Αριστοτέλη: «Το αντικείμενο κάθε πολέμου είναι η Ειρήνη. »

Ρωσική "ειδική επιχείρηση" στην ουκρανία: πολύτιμη μαρτυρία του στρατηγόraw (reseauinternational-net.translate.goog)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η εξωτερίκευση του βαθύτερου εαυτού.... https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/provocateur/askisi-nato-stin-arakso-i-fotografia-me-tin-tigri-pou-oloi-psaxnoun-na-doun-an-einai-fake-omos-den-einai/