Δευτέρα 9 Μαΐου 2022

ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΡΩΜΗΣ-ΚΩΝ/ΠΟΛΕΩΣ & KΑΘΟΛΙΚΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ. ΝΕΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ.


Δημόσια ανοιχτή εκδήλωση του Κέντρου Οικουμενικών, Ιεραποστολικών και Περιβαλλοντικών Μελετών "Μητρ. Παντελεήμων Παπαγεωργίου" (CEMES), με γενικότερο θέμα την "Ορατή Ενότητα της Εκκλησίας του Χριστού", και κεντρικούς ομιλητές τον Καθ, του ΕΚΠΑ Δημήτριο Μόσχο και τον Καθ. του ΑΠΘ Παναγιώτη Υφαντή, με τίτλο "«Ιστορικοί παράγοντες της διακοπής κοινωνίας Ρώμης-Κων/πόλεως & Kαθολικοί Μάρτυρες στην Χριστιανική Ανατολή. Η νέα οικουμενική περίοδος». Συντονίζει: ο Αρσένης Αρσενάκης Μ.Τh. και στη συζήτηση μετέχουν: ο Καθ. π. Luca Bianchi, και ο Δρ, Θεοδόσιος Κυριακίδης

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΣΧΙΣΜΑ ΛΟΓΩ ΑΙΡΕΣΕΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΑΓΙΟΥΣ ΘΕΟΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ. ΑΠΟ ΘΕΟΛΟΓΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΡΠΟΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ. 
ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΣΧΙΣΜΑ ΚΑΙ Η ΑΙΡΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΣΑΝ ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΑ ΔΙΟΤΙ Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΘΕΟΛΟΓΟΥΣ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΠΡΟΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΔΙΔΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΓΙΟΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΟΜΩΣ ΥΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΟΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σας γιατί με έφερε στα συγκαλά μου. Καθ'οτι το επιχείρημα του αξιότιμου καθηγητη είναι ουσιαστικά οτι το σχίσμα είναι μια παρεξηγηση λόγω άγνοιας ιστορικόγεωπολιτικών δεδομένων και άρα δεν πρέπει να μας πολυαπασχολεί και η ένωση. Βρίσκουν και τα λένε αυτά τα ευτράπελα αφού σωστά ποντάρουν στην άγνοιά μας.

βασίλης

χαλαρωσε είπε...

https://koukfamily.blogspot.com/

χαλαρωσε είπε...

ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΕΡΑΤΑΣ