Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

Μαρία Καρυστιανού για Τέμπη: «Έτσι λειτουργεί όταν πρέπει να κάνεις συγκάλυψη. Όλοι είχαν εντολές.» (βίντεο)

Από την παρουσία της κ. Μαρίας Καρυστιανού στον Λάκη Λαζόπουλο.

Επί της ουσίας είμαστε σχεδόν στο μηδέν και αυτό γιατί κάθε φορά μας προλαμβάνουν καινούρια γεγονότα. Κάθε φορά εκεί που λέμε «χειρότερο δεν μπορεί να γίνει», γίνεται και χειρότερο. Οι ελπίδες, τουλάχιστον για τους περισσότερους θεωρώ συγγενείς, είναι πραγματικά λίγες όσον αφορά τον Ελληνικό χώρο δυστυχώς, έχουμε όμως αρκετές ελπίδες από έξω.

Με έρευνα οδηγηθήκαμε ότι πραγματικά κάποιους μήνες πριν είχε γίνει κατάσχεση. Το ξυλόλιο επειδή είναι ένα εύφλεκτο υλικό είναι απαγορευμένο σε όλη την Ευρώπη. Επειδή όμως γίνεται νοθεία και πρέπει να υπάρχει ένας τρόπος που θα μεταφέρεται αυτό εντός Ελλάδος, το κόλπο ήταν ότι γίνεται κατάσχεση από το τελωνείο και στην συνέχεια, ενώ πρόκειται για παράνομο κατασχεθέν υλικό, αυτό για κάποιον λόγο μπαίνει σε πλειστηριασμό … και γίνεται νόμιμο!!

Φυσικά δεν φαίνεται πουθενά ποιος αγόρασε. Δέν υπάρχουνε αυτά τα χαρτιά. Αυτά αναζητούμε μέσω του ανακριτή. Και νόμιμα λοιπόν το παίρνει και το διακινεί ο αγοραστής.

Ο οδηγός κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά. Είδε προφανώς κάτι να βγαίνει μέσα από το τούνελ, προφανώς φώς, κάτι, και προσπάθησε να φρενάρει το τραίνο με αποτέλεσμα τον εκτροχιασμό. Θεωρώ ότι είναι ένα πρωτόκολλο που γίνεται για να αποφύγεις την μετωπική. Και ευτυχώς που έγινε αυτό γιατί αλλιώς η σύγκρουση θα γινότανε εντός του τούνελ και φυσικά θα είχαμε πάρα πολλά θύματα. Όλους τους επιβάτες.

…Όταν μέσα στις πρώτες έξι εφτά ώρες ξεκίνησαν οι μπουλντόζες να αφαιρούνε χώμα και να μεταφέρεται με τα φορτηγά μπροστά στις οθόνες, το βλέπαμε όλοι. Εμείς ήμασταν αλλού δεν καταλαβαίναμε Οι δικαστές, δεν καταλαβαίνανε; Οι εισαγγελείς που βλέπανε, δεν καταλαβαίνανε; Κανένας δεν καταλάβαινε τί γινόταν;

Έτσι λειτουργεί όταν πρέπει να κάνεις συγκάλυψη. Όλοι είχαν εντολές. Και οι δημοσιογράφοι γνώριζαν τί γίνεται φυσικά.

Έγινε μία δολοφονία 57 ανθρώπων. Από εκεί και πέρα όμως αυτό όλο που βλέπουμε μετά το συμβάν είναι ουσιαστικά κάτι εναντίον όλων μας. Όλης της κοινωνίας. Βλέπουμε την ανυπαρξία της δικαιοσύνης. Την ανυπαρξία της ελεύθερης ενημέρωσης. Και την επιβολή των πολιτικών με το έτσι θέλω ότι είναι άρχοντες και θα κάνουν ό,τι θέλουν, πέρα από τους νόμους. Αυτό θεωρούν ότι επειδή το έπρατταν τόσα χρόνια εμείς θα συνεχίσουμε να το ανεχόμαστε.

ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΠΛΕΟΝ ΑΥΤΟ. ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

Και αυτό είναι κάτι που θα το πετύχουμε αυτήν την φορά όλοι μαζί. Και είμαστε θεωρώ πολύ πιο κοντά απ’ όσο φανταζόμαστε σε αυτό.

Δεν μπορεί μία κοινωνία να ζεί χωρίς να έχει εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη και σε οτιδήποτε την αφορά. Δεν γίνεται να προχωρήσει. Και αυτήν την στιγμή η δικαιοσύνη έχει πραγματικά δείξει τον μικρότερο εαυτό της. Οφείλει έστω και την τελευταία στιγμή να ορθώσει ανάστημα. Να εφαρμόσει τους νόμους με τόλμη και να αποκαταστήσει στα μάτια του κόσμου την αξία της δικαιοσύνης. Χωρίς δικαιοσύνη δεν μπορούμε να έχουμε μία πολιτισμένη κοινωνία. Αυτό όμως μας αξίζει. Μία πολιτισμένη κοινωνία, σε μας που ξεκινήσαμε και μιλήσαμε για πολιτισμό. Πρέπει να γυρίσουμε σ’ αυτό.

 –https://www.youtube.com/watch?v=LknWhlHHF0c

 https://tasthyras.wordpress.com

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΚΑΡΙ