Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024

«BALENCIAGA, DISNEY AND THE GHOSTS» Από Ρομπέρτο ​​Πεκιόλι

Είναι συγκλονιστικό να σημειώνεται η ουσιαστική μαζική αδιαφορία, η σιωπή της πολιτικής, του πολιτισμού, ακόμη και των πνευματικών αρχών
Η Semiramis λαμβάνει νέα για την εξέγερση στη Βαβυλώνα (AR Mengs, περίπου 1756)

B ALENCIAGA, D ISNEY AND THE SPECTERS

Ένα πλάνο από μια από τις δύο «ενοχοποιημένες» καμπάνιες της Balenciaga (φωτογραφία από Twitter)
Ο οίκος μόδας Balenciaga, του ομίλου Kering, ο γίγαντας πολυτελείας ιδιοκτήτης των εμπορικών σημάτων Gucci, Saint Laurent, Bottega Veneta, Alexander McQueen, Brioni, Boucheron, Pomellato, DoDo, Qeelin, έχει βασίσει τη χριστουγεννιάτικη διαφημιστική του καμπάνια σε εικόνες παιδιών με τα χέρια τους δεμένα και ματωμένα αρκουδάκια, ντυμένα με διχτυωτές κάλτσες, ανάμεσα σε αλυσίδες και σαδομαζοχιστικά ρούχα. Ο γίγαντας της παιδικής επικοινωνίας Walt Disney λάνσαρε μια ταινία μεγάλου μήκους
Παράξενος κόσμος: το σώμα της CEI καλωσορίζει την ταινία που είναι φιλική προς τους ομοφυλόφιλους

ταινία κινουμένων σχεδίων με τίτλο Strange World της οποίας πρωταγωνιστής είναι ένας ομοφυλόφιλος έφηβος που ερωτεύεται τον φίλο του. Η ταινία, που προορίζεται - αξίζει να επαναληφθεί - για ένα κοινό παιδιών και ανηλίκων, περιέχει προπαγάνδα ενάντια στη φυσική οικογένεια, πολυεθνικούς παραδείσους και κλείνει το μάτι στον φτηνό περιβαλλοντισμό. Ένα προϊόν φιλικό προς τα LGBT και «περιεκτικό» , ενώ η ίδια η Disney αποσύρει από την αγορά Dumbo και Lady the Tramp ως ρατσιστές και μη εκπαιδευτικούς. (ΠΙ)

Ζούμε σε έναν κόσμο φαντασμάτων, στον οποίο το κακό, η βάση, τα άρρωστα ένστικτα και οι χειρότερες παραφιλίες όχι μόνο εκκαθαρίζονται, αλλά εξυψώνονται σε μοντέλα. Τα πιο σκοτεινά νυχτερινά φαντάσματα, οι κακίες και οι ανοησίες μιας αίρεσης παραισθησιογόνων γίνονται κανονικότητα που πρέπει να εξασκούνται, να εκτίθενται, να επιδοκιμάζονται. Σε κανονικούς καιρούς, τα πάντα θα ανατίθενται στη φροντίδα των ψυχοθεραπευτών. σήμερα όσοι αγανακτούν είναι άρρωστοι. Η Σεμίραμις , η βασίλισσα των Ασσυρίων διάσημη για τον αχαλίνωτο πόθο της, επιστρέφει στον θρόνο . Ο Δάντης - που περίμενε να καταδικαστεί για σεξοφοβία - το περιγράφει ως εξής: το βίτσιο της λαγνείας ήταν τόσο κοινό / που η λίμπιτο ήταν νόμιμη στο νόμο της, για να αφαιρέσει την ευθύνη με την οποία διεξήχθη. Οι καιροί έχουν αλλάξει: καμία κατηγορία, αλλά η μίμηση, και η «λίμπιτο» – ευχαρίστηση, επιθυμία και ιδιοτροπία – είναι όχι μόνο επιτρεπτή, αλλά υποχρεωτική.

Είναι συγκλονιστικό να παρατηρούμε την ουσιαστική μαζική αδιαφορία, τη σιωπή της πολιτικής, του πολιτισμού, ακόμη και των πνευματικών αρχών. Από την άλλη, τα μηνύματα διαμεσολαβούνται από τη διαφήμιση και όποιος την παράγει και τη διαδίδει είναι, για την αγορά της πληροφορίας, πολύτιμος επενδυτής. Πώς να του επιτεθεί, αν παρέχει τζίρο και πληρώνει το μισθό όσων πρέπει να υπερασπιστούν την αλήθεια ή τουλάχιστον την ευπρέπεια; Στην πραγματικότητα, οι αντιδράσεις στην καμπάνια του Balenciaga - που απέσυρε τα βίντεο, αλλά πέτυχε τον διπλό στόχο να κάνει τους ανθρώπους να μιλάνε για τον εαυτό τους και να ανοίξουν το παράθυρο του Overton για την παιδεραστία, τη σαδιστική διαστροφή και τον σατανισμό - προήλθαν από προσωπικότητες, όργανα τύπου και εναλλακτικά περιβάλλοντα στο φάσμα. mainstream

 .Semiramide συν τον μαρκήσιο De Sade . Εδώ είναι μερικές από τις αρχές του διάσημου Γάλλου libertine.
La Nouvelle Justine ou les malheurs de la vertu, suivie de l'histoire de Juliette sa soeur. Εν Ολάντ [Βρυξέλλες], 1797 [δηλ. 1870]. 10 τόμοι

«Δεδομένου ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο πόνος αισθάνεται πιο έντονα από την ευχαρίστηση, τα σοκ που θα έχουμε προκαλώντας αυτή την αίσθηση σε άλλους θα μεταδώσουν μια πιο βίαιη δόνηση, θα αντηχήσουν πιο ενεργητικά μέσα μας, θα κυκλοφορήσουν με περισσότερη δύναμη τά ζωόδη πνεύματα που, με την τάση να αυτοπροσδιορίζονται στις κατώτερες περιοχές λόγω της αναδρομικής κίνησης που τους είναι απαραίτητη, θα επηρεάσουν επίσης τα όργανα της ηδονίας και θα τα διαθέσουν στην ευχαρίστηση». Και πάλι: «όλες οι ηθικές αρχές είναι απλώς άσκοπες φαντασιώσεις. Ένα όμορφο κορίτσι πρέπει να αφοσιωθεί μόνο στο γαμημένο και όχι στην παραγωγή. Ο μεγαλύτερος πόνος μου είναι ότι δεν υπάρχει Θεός, και επομένως βλέπω τον εαυτό μου να στερείται την ευχαρίστηση να τον προσβάλλω πιο θετικά».

Ο νυχτερινός κόσμος των φαντασμάτων είναι στην εξουσία στην ελεύθερη, προοδευτική, φωτισμένη Δύση. Εμβληματική είναι η προσωπικότητα της συγγραφέα της διαφημιστικής καμπάνιας Balenciaga, σχεδιάστριας ρωσικής καταγωγής που μετανάστευσε στη Δύση, Lotta Volkova. Το προφίλ της στο Instagram είναι γεμάτο εικόνες από σκηνές με αιματοβαμμένα παιδιά, φωτογραφίες από σατανικές τελετουργίες, σκλαβιά, αρκουδάκια. Σε μια προηγούμενη διαφήμιση που επιμελήθηκε η Volkova, μια φωτογραφία δείχνει μια τσάντα με μια φωτογραφία ενός φύλλου χαρτιού. Επεκτείνοντας την εικόνα, βλέπουμε ότι είναι ένα έγγραφο από το Ανώτατο Δικαστήριο της Αμερικής το οποίο αρνήθηκε σε περιεχόμενο παιδικής πορνογραφίας το καθεστώς της ελευθερίας της έκφρασης. Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι το σεντόνι κατέληξε εκεί τυχαία στο φωτογραφικό στήσιμο.

Η Lotta Volkova χαλαρώνει. Από τη ροή της στο Instagram Φωτογραφία: Lotta Volkova Instagram
Μια άλλη εικόνα δείχνει ένα ξανθό κοριτσάκι με ροζ μαγιό ξαπλωμένο στο πλάι και κουνάει την κάμερα, ένα αγόρι με τακούνια, ένα υπνοδωμάτιο που φαίνεται να είναι καλυμμένο με κηλίδες αίματος και ένα αρκουδάκι τυλιγμένο σε κάτι που φαίνεται να είναι μια κόκκινη κορδέλα. Υπάρχουν στιγμιότυπα από παιδιά δεμένα χέρια και πόδια σε μια καρέκλα, άλλα να κρατούν ψηλά κρανία, καθώς και σαφείς αναφορές σε σατανικές τελετουργίες. Στη συνέχεια, ένας άντρας και μια γυναίκα τυλιγμένοι σε πλαστικές σακούλες και αγκαλιασμένοι, μια γυναίκα που μοιάζει να θυσιάζεται για τον «διάβολο», αναφορές στον Μολώχ, μια ανατολίτικη δαιμονική οντότητα που καταβρόχθιζε ζωντανά παιδιά.

https://www.instagram.com/p/CliIQbvgJp3/

Σύμφωνα με έναν ειδικό της μόδας, η Lotta Volkova έχει καταφέρει να κάνει τους ανθρώπους να αρέσουν τα άσχημα ρούχα. Η ασχήμια και η παραδοξότητα κυριαρχούν στη μόδα και ξεχειλίζουν από κάθε τομέα επικοινωνίας, ψυχαγωγίας και διαφήμισης. Αν η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο, όπως νόμιζε ο Ντοστογιέφσκι, έπεται ότι η ασχήμια θα τον καταστρέψει, αν δεν το έχει ήδη κάνει, ρίχνοντάς τον στα πηνία των κακιών, των διαστροφών και της αυθεντικής τρέλας που έχουν γίνει καθημερινό ψωμί. Τα γούστα και οι προτιμήσεις των κυρίαρχων τάξεων γίνονται γρήγορα η κληρονομιά των μαζών, ακόμη περισσότερο σήμερα που η διάχυτη δύναμη των μηνυμάτων είναι τεράστια ενώ η διαφωνία, η απόρριψη και η ηθική εξέγερση γελοιοποιούνται. Είναι η μάστιγα των καιρών που οι τρελοί οδηγούν τους τυφλούς, αναφωνεί ο κόμης του Γκλόστερ στον Βασιλιά Ληρ του Σαίξπηρ. Εμείς, τυφλωμένοι, δεν βλέπουμε την άβυσσο που μας ρίχνουν.
Peter Bruegel Παραβολή των τυφλών «Είναι τυφλοί και ηγέτες των τυφλών. Και όταν ένας τυφλός οδηγεί έναν άλλον τυφλό, θα πέσουν και οι δύο σε ένα χαντάκι! »
Macbeth and the Three Witches , 1855 (Macbeth and the Three Witches, 1855)

Το άσχημο είναι όμορφο και το όμορφο είναι άσχημο: Σαίξπηρ πάλι, οι μάγισσες του Μάκβεθ. Σε αυτούς τους τερματικούς καιρούς, την Kaly Yuga που μας έχει συμβεί, δεν αναγνωρίζουμε τη λεπτή και κακή κατήχηση. Η Disney σκοπεύει να παρουσιάσει τουλάχιστον 50 τοις εκατό LGBT, λεσβίες, γκέι και τρανσέξουαλ χαρακτήρες μεταξύ των χαρακτήρων της για παιδιά, δηλαδή εξαναγκάζει και αρνείται την πραγματικότητα στο όνομα μιας ποταπής ιδεολογίας που προωθείται από την ελίτ. Οι φήμες για αποτρόπαια ιδιωτική συμπεριφορά ανθρώπων πολύ υψηλού επιπέδου δεν πρέπει να είναι όλες ψευδείς, αν τα αποτελέσματα είναι αυτά: θα τους κρίνετε από τους καρπούς, είπε ο Ιησούς στους μαθητές του. Σήμερα μας απαλλοτριώνουν το δικαίωμα να κρίνουμε και να το κάνουμε σύμφωνα με το μέτρο του φυσικού δικαίου, της αρνούμενης κανονικότητας, της κοινής λογικής.

Η καμπάνια του Balenciaga είναι μια σαφής πρόσκληση για σεξουαλοποίηση παιδιών, που επιδεινώνεται από ένα σκηνικό του οποίου η ξεκάθαρη πρόθεση είναι να προκαλέσει σεξουαλικές διαστροφές, μέχρι και παιδεραστία. Αηδία προκαλεί η «δικαίωση» του φωτογράφου που τράβηξε τις λήψεις. Στη Repubblica δηλώνει με τριχωτή υποκρισία: «Ο ρόλος μου στο πλατό δεν ήταν να αποφασίσω τη στιλιστική γραμμή της μάρκας : ήμουν ο φωτογράφος, και αυτό είναι». Η κοινοτοπία του κακού: άλλος ένας Monsù Travet της διάλυσης, στον οποίο είναι άχρηστο να υπενθυμίσουμε την προειδοποίηση του Σολζενίτσιν. Για να πολεμήσεις το κακό, το μόνο νικητήριο όπλο είναι η αλήθεια. Και αν δεν είμαστε ικανοί να πούμε την αλήθεια φοβούμενοι τις συνέπειες, πρέπει τουλάχιστον να αποτρέψουμε τα ψέματα από τα χείλη μας και τη συνεργασία με τις δυνάμεις του κακού από τις πράξεις μας. Ο μεγάλος συγγραφέας, σθεναρός μάρτυρας της αλήθειας, έγραψε αυτό την ημέρα της εκδίωξής του από τη Σοβιετική Ένωση:«Όταν ο άνθρωπος γυρίζει την πλάτη του στο ψέμα, αυτό παύει αμέσως να υπάρχει. Το κλειδί για την απελευθέρωσή μας είναι η άρνηση να συμμετάσχουμε προσωπικά στο ψέμα».
Παπούτσια Nike με ανθρώπινο αίμα: τι είναι και γιατί μιλάμε για αυτά

Η επικοινωνιακή στρατηγική αυτών των λαθρέμπορων ψεύδους, πωλητών ψεύδους, σίγουρα δεν είναι τυχαία, η έκφραση ενός κοσμοπολίτικου ελιτιστικού περιβάλλοντος, μέσα στον προοδευτικό πολιτισμικό χώρο. Μια καλλιτεχνική κολεκτίβα στη Νέα Υόρκη, το επίκεντρο του σεισμού, κυκλοφόρησε στο εμπόριο παπούτσια από τις πιο σημαντικές μάρκες στις οποίες είχαν μπει σταγόνες ανθρώπινου αίματος. Ο αριθμός των δειγμάτων που παράγονται ήταν 666, ο αριθμός του Σατανά στην Αποκάλυψη του Αγίου Ιωάννη. Το Netflix κάνει επίσης το ρόλο του: η ταινία Cuties περιέχει σκηνές χορών που παίζονται από ανήλικους με σαφείς σεξουαλικές αναφορές.

Η μετατόπιση των δυτικών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων είναι εντυπωσιακή, καθώς ποτέ πριν δεν ήταν χώρα παρακμής. Ο Ιησούς ήταν τρανσέξουαλ, ισχυρίζεται ένας νεαρός ερευνητής στο διάσημο βρετανικό Trinity College. Παρατηρώντας διάφορους πίνακες της Σταύρωσης τον έπεισαν ότι ο Χριστός «είχε τρανς σώμα». Ο νεαρός ολοκληρώνει το διδακτορικό του υπό την κηδεμονία του Αρχιεπισκόπου του Καντέρμπουρυ Ρόουαν Γουίλιαμς, της ανώτατης αρχής της Αγγλικανικής Εκκλησίας. Η πληγή στην πλευρά του Ιησού, σύμφωνα με τη νεαρή αγγλοσαξονική ελίτ, «παίρνει μια αποφασιστικά κολπική εμφάνιση». Το σώμα του φαίνεται «ταυτόχρονα αρσενικό και θηλυκό». Αντί να τον δείξουν στην πόρτα με ευγενική σταθερότητα, οι ακαδημαϊκές αρχές επαίνεσαν τον νεαρό, οι ιδέες του οποίου«Βοηθήστε μας να σκεφτούμε τα τρανς ζητήματα σήμερα».Το μεγαλύτερο πρόβλημα της ανθρωπότητας, χωρίς αμφιβολία. Η Ιταλία δεν είναι ασφαλής από τις τρέλες ενός εκφυλισμένου πολιτισμού: σε ένα σχολείο στην Έμπολι τα αγόρια ήταν ντυμένα μπαλαρίνες. Διασκεδαστικό, πάνω από όλα εκπαιδευτικό, σωστά; Το βελούδινο αιδοίο για την εκπαίδευση των παιδιών του νηπιαγωγείου φτάνει στη Μπολόνια. Όλα τα πληρώνει η αρχειοπροοδευτική περιφερειακή διοίκηση.
LGBT, το βελούδινο αιδοίο φτάνει από τη Μπολόνια για να «εκπαιδεύσει» ξεκινώντας από το νηπιαγωγείο . Με χρήματα από την Περιφέρεια Emilia Romagna

Επιπλέον, η συνηθισμένη Repubblica προειδοποιεί με χαρά, υπάρχει το "Κόλπος και περίοδοι αναδυόμενο βιβλίο για νηπιαγωγεία". Ποιος ξέρει τι σημαίνει. Στην Καταλονία, η Ένωση Χριστιανών Δικηγόρων ζήτησε από το δικαστήριο προληπτικά μέτρα για την ακύρωση του προγράμματος CoEduca', ένα σχέδιο «συναισθηματικής σεξουαλικής εκπαίδευσης που ξεκίνησε για να βοηθήσει τα εκπαιδευτικά κέντρα να προωθήσουν και να κάνουν ορατή την προοπτική του φύλου, τη συνεκπαίδευση και το σεξ. εκπαίδευση
Αυνανισμός βρεφών: μια απόλαυση που δεν βλάπτει
 συναισθηματική». 



Ανάμεσα στα υλικά που προορίζονται για παιδιά του δεύτερου κύκλου της Προσχολικής Εκπαίδευσης (από 3 έως 5 ετών), υπάρχει ένα εργαστήριο στο οποίο διδάσκονται να αυνανίζονται. Σε άλλο υλικό που απευθύνεται σε μαθητές του τρίτου και τέταρτου έτους της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, υπάρχουν συμβουλές για το πώς να κάνουν στοματικό σεξ ή να αυνανίζονται, και επιμένει στον ελεύθερο χαρακτήρα της άμβλωσης, η οποία στην Ισπανία μπορεί να γίνει σε ανηλίκους χωρίς τη συγκατάθεση των γονέων.Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι χρειάζεται ένας χριστιανικός σύλλογος για να προσπαθήσει να του αντιταχθεί: δεν αρκεί να είμαστε άνδρες και γυναίκες με δύο χέρια, δύο πόδια, μια καρδιά και έναν εγκέφαλο;

Θα μπορούσαμε να παραθέσουμε ολόκληρες σελίδες ψυχικής και ηθικής διαφθοράς, της ανατροπής του καλού, του ωραίου, του δικαίου και του αληθινού. Μια γιγάντια επιχείρηση διαφθοράς από την παιδική ηλικία, ψεύδους και μυστηρίου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Όποιος δεν το βλέπει έχει ήδη χαθεί. Όποιος το παρατηρεί και μένει σιωπηλός είναι συνένοχος. Μια βουδιστική πρόταση μας προτρέπει να μην υποτιμούμε το κακό, νομίζοντας ότι δεν θα μας επηρεάσει. «Ένα σκάφος γεμίζει επίσης σταγόνα-σταγόνα. ο ανόητος γεμίζει με κακό, συσσωρεύοντάς το σιγά σιγά». Δεν μας αρκούν αυτά που βλέπουμε, όσα υποφέρουμε, δεν είναι τρομακτικό να αφήσουμε τη γωνιά του κόσμου μας, αυτή την ανεστραμμένη και ετοιμοθάνατη Δύση, στα χέρια σοκαρισμένων, διαταραγμένων, κατά συρροή ψεύτες;

Τα φαντάσματα, στο θεατρικό δράμα του Ίψεν, είναι οι αστοί, διεφθαρμένοι μέσα και καθαροί έξω. Ο μετααστικός κόσμος πέταξε την τελευταία του μάσκα: τα φαντάσματα είναι ξυπόλητα και άψυχα με την αποκρουστική τους ασχήμια, με τις αναποδογυρισμένες αξίες τους, με τη μίζερη δύναμή τους. Ό,τι είναι σάπιο προορίζεται για θάνατο, που θα έρθει νωρίτερα από όσο πιστεύουν. Δηλητηριάζουν καρδιές, διαφθείρουν σώματα, λένε ψέματα και γελούν ικανοποιημένοι. Όχι όμως στο όνομά μου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: