Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024

Ελλάδα - Ρωσία: Οι καρδιές μας νιώθουν τη σωστή πλευρά της πραγματικότητας #ΙΔΕΟΧΩΡΟΣ #ΕΝΕΡΓΕΙΑ #ΕΕ



Καλεσμένος του Δημήτρη Λιάτσου στον «Ιδεοχώρο», ο Ηλίας Παπαναστασίου, οικονομολόγος, πολιτικός επιστήμων, νομικός. Αφορμή για την συζήτηση περί ρωσοφιλίας των Ελλήνων και ελληνοφιλίας των Ρώσων, οι πρόσφατες αναφορές της πρώην υπουργού Εξωτερικών, Ντόρας Μπακογιάννη, και αδελφής του πρωθυπουργού, η οποία επανέλαβε τον ανιστόρητο ισχυρισμό της ουσιαστικά ότι είμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία και γι' αυτό δεν πρέπει να συνάπτουμε μακροχρόνιες ενεργειακές συμφωνίες με ... τον Πούτιν.
0:00 Έναρξη εκπομπής. Δεν χρειάζονται μακρόχρονες συμφωνίες με τη Ρωσία!!! Οικογενεια Μητσοτακη, αποκορύφωμα της αμερικανότροπης πολιτικής στην Ελλάδα.
  5:00 Κιέβο, πρώτη πόλη των Ρώσων. Ουκρανοί και Ρώσοι είναι δυο πλευρές του ίδιου νομίσματος 8:00 Καποδίστριας και Εγγλέζοι: οι δυο διαφορετικές πολιτικές για την απελευθέρωση της Ελλάδας. Η συνθήκη της Ανδριανούπολης άνοιξε το δρόμο ανεξαρτησίας στην Ελλάδα.
  10:00 Κολοκοτρώνης, Νικηταράς οι εθνικοί αγωνιστές έβλεπαν προς τη Ρωσία. 
13:40 Δεν έχουμε να λύσουμε τίποτα με τους Ρώσους. Το ξέρουν οι Έλληνες αλλά υπάρχουν και... αμερικανοτσολιάδες. 
16:00 Η Ντ. Μπακογιάννη δεν σκέπτεται την ελληνική οικονομία. Αφήσαμε το φθηνό ρωσικό και πήγαμε στο αμερικανικό γκάζι, 4-6 φορές πιο ακριβό!!! 
18:30 Οι εφοπλιστές δουλεύουν με τη Ρωσία. Στη χώρα αντί για παραγωγικές επενδύσεις γίνονται μόνο ΑΞΕ, Άμεσες ξένες επενδύσεις.
  21:30 Βοηθάμε, ως εθνικό ήρωα τον… Ζελένσκι… Τουρκικές επενδύσεις στα Βαλκάνια. Χαλάμε σχέσεις με φίλους, Ρώσους, Σέρβους, Σύριους, Ιράν… 
23:45 Καραμανλής, εκπρόσωπος της σχολής του Ντε Γκωλ, της Ευρώπης μέχρι τα Ουράλια. Γίναμε δεδομένοι για να μας βοηθήσουν έναντι της Τουρκίας. Πλανώνται…
  26:00 Η Τουρκία, χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ, στη Σύνοδο των BRICS! 
28:00 Από που έγινε ο ελληνικός στόλος που πολέμησε τους Τούρκους στην εποχή της επανάστασης του 1821; 
30:00 Οι μάχες του Καποδίστρια για την ανεξαρτησία. Η «Φιλική Εταιρία» στην Οδησσό της Ρωσίας! 33:40 Ματβιένκο: -Η αγάπη για την Ελλάδα είναι στο DNA των Ρώσων! Τελικα, παίρνουμε, μέσω αμερικανικών τανκερς υγροποιημένο αέριο αλλά πανάκριβο.
  36:20 Τέλος εκπομπής 
Μεταξύ των άλλων αναφέρθηκε: Για Νόμπέλ Οικονομίας είναι η Ντόρα και η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Αλλά, σκέφτονται την οικονομία της χώρας; Αν την σκέφτονταν, δεν θα έκαναν τέτοιες δηλώσεις. Η ελληνική οικονομία αναπτύχθηκε για πολλά χρόνια χάρις στο φτηνό και καλής ποιότητας ρωσικό αέριο. Αυτό σταμάτησε και στραφήκαμε στο 4 με 6 φορές ακριβότερο αμερικανικό υγροποιημένο αέριο (LNG). Είναι καταστροφή αυτή η πολιτική. Αλλωστε, την πληρώνει ήδη η ΕΕ και βέβαια η Γερμανία.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όχι μόνο ταυτίστηκε πλήρως με τις ΗΠΑ ως προς την εχθρική στάση της έναντι της Ρωσίας, αλλά έγινε βασιλικότερη του βασιλέως. Διέρρηξε ιστορικές, αδελφικές σχέσεις 1036 ετών.
Αν ξεριζώσουμε το φιλελληνικό κλίμα των Ρώσων και το φιλορωσικό των Ελλήνων, είναι σαν να ξεριζώνουμε την ίδια την καρδιά μας. Διότι σε μεγάλο βαθμό η καρδιά του ελληνικού λαού είναι ρωσόφιλη. Οπως και η καρδιά των Ρώσων είναι ελληνόφιλη.
Κεντροδεξιός πολιτικός ήταν και ο Καραμανλής, αλλά δεν έκανε αυτά που κάνει η οικογένεια Μητσοτάκη. Ηταν της Σχολής Ντεγκώλ, ο οποίος έλεγε ότι η Ευρώπη είναι από τον Ατλαντικό μέχρι τα Ουράλια, τονίζοντας ότι η Ρωσία είναι Ευρώπη.
Η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι μια οικογένεια που αντικατοπτρίζει το αποκορύφωμα της αμερικανότροπης πολιτικής του εγχώριου συστήματος.
Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί αμερικανόδουλοι. Οπως είχαμε στην κατοχή τους γερμανοτσολιάδες, έτσι έχουμε και τώρα τους αμερικανοτσολιάδες. Τα ρούχα άλλαξαν, όχι το περιεχόμενο. Εχουν αντικαταστήσει την εξωτερική πολιτική, με την πολιτική της υποταγής. Νομίζουμε ότι, όσο πιο υποτακτικοί είμαστε, τόσο μεγαλύτερη βοήθεια θα έχουμε έναντι της Τουρκίας. Μέγα λάθος. Πρόκειται για δουλοπρέπεια και σχέσεις εξάρτησης της ελληνικής ελίτ. Θα το πληρώσουμε ακριβά.
Χρειάζεται εντατικά φροντιστήρια ελληνικής ιστορίας η Ν. Μπακογιάννη και των σχέσεων των Ελλήνων με τους Ρώσους έτσι όπως διαμορφώθηκαν στο βάθος της ιστορίας. Μάλλον αγνοεί ότι η Ελλάδα απέκτησε την ανεξαρτησία της, το '29, μετά τον ρωσοτουρκικό πόλεμο, οπότε νικήθηκαν οι Οθωμανοί, και ο σουλτάνος αναγκάστηκε να υπογράψει την ανεξαρτησία. Αν δεν έφτανε ο ρωσικός στρατός έξω από την Κωνσταντινούπολη, η Ελλάδα θα εξακολουθούσε να είναι φόρου υποτελής στον σουλτάνο, όπως ήθελε το αγγλικό σχέδιο, σε αντίθεση με την ανεξαρτησία που επεδίωκε το ρωσικό σχέδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: