Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024

Ο Μονσινιόρ Σνάιντερ επιτίθεται στην τελετή της μετάνοιας

Άρθρο της Εταιρείας του Αγίου Πίου



Μονσινιόρ Αθανάσιος Σνάιντερ

Ο Μονσινιόρ Αθανάσιος Σνάιντερ επέκρινε δριμύτατα την τελετή μετανοίας που είχε προγραμματιστεί για το βράδυ της 1ης Οκτωβρίου 2024, για το τέλος της πνευματικής καταφυγής που θα εγκαινιάσει τη δεύτερη σύνοδο της Συνόδου, και την χαρακτήρισε ως «όργανο» για την προώθηση ενός προγράμματος που προορίζεται να προωθήσει αλλαγές στην Εκκλησία.

Ο βοηθός επίσκοπος της Αστάνα έδωσε συνέντευξη στο πρόγραμμα του Raymond Arroyo The World Over στον τηλεοπτικό σταθμό ETWN , σύμφωνα με το LifeSiteNews . Ο μονσινιόρ Σνάιντερ κατηγόρησε βαριά τη μετάνοια τελετή, που ήταν προγραμματισμένη για την έναρξη της Συνόδου, ότι ήθελε να καταστήσει μόνιμες τις καινοτομίες της Συνόδου: τα επτά νέα θανάσιμα αμαρτήματα. Όπως έχουμε ήδη αναφέρει σε αυτόν τον ιστότοπο , οι επτά αμαρτίες είναι οι ακόλουθες: αμαρτία κατά της ειρήνης . αμαρτία κατά της δημιουργίας ; αμαρτία κατά των γηγενών λαών . αμαρτία κατά των μεταναστών ; αμαρτία κατάχρησης ; αμαρτία ενάντια στις γυναίκες, την οικογένεια, τη νεολαία . αμαρτία ενάντια στο δόγμα που χρησιμοποιείται ως λιθοβολισμός. αμαρτία κατά της φτώχειας ; αμαρτία κατά συνοδικότητας ή έλλειψη ακρόασης, κοινωνίας και συμμετοχής όλων . Το αμάρτημα ενάντια στο δόγμα που χρησιμοποιείται ως λιθοβολισμός επικρίθηκε από την αρχή από τον επίσκοπο: δήλωσε με ειλικρίνεια και πολύ διακριτικά ότι « αυτά τα δόγματα που επινοήθηκαν στη λεγόμενη συνοδικότητα είναι οι πραγματικές πέτρες που πρέπει να ριχθούν εναντίον των πιστών, αφού είναι στρεβλώσεις που βλάπτουν τους πιστούς και θέτουν σε κίνδυνο την αιώνια σωτηρία τους ». Όσον αφορά τις αμαρτίες «κατά της συνοδικότητας», ο επίσκοπος υπενθύμισε ότι « δεν υπάρχουν τέτοιες αμαρτίες στη Θεία Αποκάλυψη ». και τα χαρακτήρισε ως « όργανο για την προώθηση μιας νέας ατζέντας εντός της Συνόδου, με στόχο τη θέσπιση νέων δογμάτων που είναι αντίθετα με τη θεία Αποκάλυψη ή που υπονομεύουν τη θεία Αποκάλυψη ».[ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Η ΕΝΣΑΡΚΩΣΗ] Ο επίσκοπος δήλωσε ότι η αληθινή φιλανθρωπία περιλαμβάνει τη μετάδοση του καθολικού δόγματος: « Ένα αληθινό δόγμα δεν είναι αντίθετο με τη φιλανθρωπία: η μετάδοση του δόγματος είναι μια από τις υψηλότερες εκφράσεις φιλανθρωπίας προς τον πλησίον, γιατί τον οδηγεί στη σωστή αλήθεια, και μόνο το φως της αλήθειας μας δίνει αληθινή ευτυχία ». Ο Επίσκοπος Σνάιντερ πρόσθεσε: «αυτά τα νέα δόγματα και οι συγκεχυμένες συνοδικές μέθοδοι μας οδηγούν στην ασάφεια και την αβεβαιότητα, και κανείς δεν θα δώσει τη ζωή του για κάτι διφορούμενο. Θα δώσουμε τη ζωή μας μόνο για αυτό που είναι αληθινό, για αυτό που είναι στερεό σαν βράχος, δηλαδή για τον Χριστό. Αυτός είναι ο βράχος, είναι η αλήθεια, και μόνο για Αυτόν, με τη χάρη του Θεού, κάθε Χριστιανός πρέπει να είναι έτοιμος να δώσει τη ζωή του »

Η καταδίκη του πατέρα Murray


Η ιστοσελίδα LifeSiteNews αναφέρει επίσης «Ο πατέρας Gerald Murray, ιερέας και κανονιστής της Νέας Υόρκης », ο οποίος είχε εκφράσει παρόμοια καταδίκη.
Έχοντας δεχτεί τον Raymond Arroyo στο πρόγραμμα The World Over , ο πατέρας Murray δήλωσε ότι αυτό που συνέβη « είναι μια πολιτικοποίηση της εξέτασης της συνείδησης » και πρόσθεσε ειρωνικά: « Στην πραγματικότητα θα μπορούσε να ήταν μια αναθεώρηση της ατζέντας μιας πολιτικής συνέλευσης ».

Ο πατέρας Murray συνέκρινε αυτό που συνέβη με σκηνές από κομμουνιστικές δικτατορίες: "Είναι σαν ομαδική σκέψη, όπως το 1984. Αν δεν σκέφτομαι ακριβώς όπως οι ηγέτες της Συνόδου για τη συνοδικότητα, είμαι ένοχος για αμαρτία;"

Και πάλι: « Στις συνοπτικές δίκες της Σοβιετικής Ένωσης ή στις συνοπτικές δίκες της κομμουνιστικής Κίνας, οι αμαρτίες των άλλων δεν εξομολογούνται » υπονοώντας το γεγονός ότι ο Πάπας Φραγκίσκος θα ζητήσει «συγχώρεση από τον Θεό και από τους αδελφούς και τις αδελφές όλης της ανθρωπότητας. εκ μέρους όλων των πιστών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: