Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024

Ουκρανία - Διαφθορά - Μπαλτζώης Ιωάννης: Γνωστή η Ουκρανία για τη διαφθορά της αλλά τώρα είναι ...


Για τη μεγάλη διαφθορά στην Ουκρανία που έγινε ανεξέλεγκτη τα τελευταία χρόνια, μίλησε ο αντιστράτηγος ε.α. και πρόεδρος του ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ. (Ελληνικό Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών - www.elisme.gr) Ιωάννης Μπαλτζώης. Όπως είπε ο κ. Μπαλτζώης, η Ουκρανία θεωρείται από τις πιο διεφθαρμένες χώρες στον κόσμο.
Επισημαίνει ότι και στη Ρωσία υπάρχει διαφθορά, αλλά στην Ουκρανία η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη. Η Diana Panchenko, ουκρανή δημοσιογράφος, αναφέρει ότι ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο, ελέγχει το μεγαλύτερο δίκτυο strip clubs και οίκων ανοχής στο Κίεβο. Επίσης, κατηγορείται για πώληση ναρκωτικών και διαφθορά. 
Η οργάνωση Femen, γνωστή για τις διαδηλώσεις της, έχει διαμαρτυρηθεί εναντίον του Κλίτσκο, ονομάζοντάς τον "βασιλιά του σεξ". Οι κατηγορίες περιλαμβάνουν και τη συμμετοχή του σε διεθνές δίκτυο εμπορίας γυναικών. Η Panchenko αναφέρει ότι ο Κλίτσκο ζει σε πολυτελές συγκρότημα κατοικιών μαζί με οίκους ανοχής και παίρνει προσωπικά τα χρήματα από τις δραστηριότητες αυτές. Υπάρχουν φωτογραφίες που υποστηρίζουν τις κατηγορίες της. Επιπλέον, υπάρχει έρευνα από το γραφείο καταπολέμησης της διαφθοράς εναντίον του Κλίτσκο, με κατηγορίες για υπεξαίρεση εκατομμυρίων δολαρίων από το κράτος.
 Η Panchenko καλεί τα δυτικά μέσα ενημέρωσης να διερευνήσουν τις κατηγορίες. Τέλος, γίνεται λόγος για την μετακίνηση Ουκρανών σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τον αριθμό να ανέρχεται σε 10 με 11 εκατομμύρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: