Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

Μητροπολίτης Ιγνάτιος: Όποιος αρνείται την προσφορά σε πρόσφυγες δεν είναι Χριστιανός



«Δεν μπορώ να δεχτώ κάποιον που αρνείται την προσφορά σε πρόσφυγες και μετανάστες. Για μένα αυτός δεν είναι ούτε Έλληνας ούτε Ορθόδοξος. Η Ορθοδοξία περιθάλπει όποιον άνθρωπο από όπου και αν είναι. Αυτό σημαίνει Χριστός. Όσο θα κηρύττουμε τον Χριστό αυτό θα το κάνουμε πράξη» υπογράμμισε στον ραδιοσταθμό Alpha ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιος.

Συμπλήρωσε ότι «στους πρόσφυγες και τους μετανάστες είναι ο Χριστός σήμερα. Αυτόν τον Χριστό διδάσκουμε… Θα είμαστε υπόλογοι αν δεν τον υποδεχτούμε. Μόνο με αυτόν τον Χριστό μπορούμε να γιορτάσουμε πραγματική Ανάσταση το Πάσχα».

«Όταν είδα να ανοίγουν παρεκκλήσια στα νησιά για να μπουν οι άνθρωποι, ήταν η αγιότερη πράξη που υπήρξε. Ακόμα και την φυσική εικόνα, το ξύλο, όπου και αν την βρούμε, θα την πάρουμε, θα την καθαρίσουμε και θα την βάλουμε σε ένα καλό σημείο του σπιτιού μας. Έτσι είναι και ο άνθρωπος. Βεβαίως έχει πόνο, κόπο. Όσο και αν μας λοιδόρησαν εμάς τους Έλληνες, δικαίως τώρα στρέφουν όλοι τα μάτια και λένε ότι οι Έλληνες είναι άνθρωποι» ανέφερε ο κ. Ιγνάτιος.

Εμείς 400 χρόνια σκλαβιάς και δεν χαθήκαμε, θα χαθούμε τώρα; Και τώρα θα αντέξουμε

Απαντώντας στις φωνές που θεωρούν ως απειλή για τον Χριστιανισμό την έλευση Μουσουλμάνων στην Ευρώπη, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κος Ιγνάτιος είπε «και εγώ ανησυχώ, αλλά στο όνομα της ανησυχίας δεν μπορείς να αφήσεις ένα παιδί νηστικό. Εμείς 400 χρόνια σκλαβιάς και δεν χαθήκαμε, θα χαθούμε τώρα; Και τώρα θα αντέξουμε. Η Ευρώπη κινδυνεύει γιατί έχασε τον Θεό. Τούς προέκυψε το Ισλάμ και τρέχουν να βάλουν θρησκευτικά στα σχολεία για να μάθουν τα παιδιά τι είναι Θεός και τι τζαμί. Αν πάμε φοβικά, θα κάνουμε τα μεγαλύτερα λάθη. Η Εκκλησία όποτε χρειάστηκε έδωσε τα πάντα».

Ανέφερε χαρακτηριστικά πως «στην Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή των Αθηνών διδαχτήκαμε το Ισλάμ. Έδωσα μάθημα για το Ισλάμ. Είναι λάθος να πούμε ότι όλο το Ισλάμ είναι τζιχαντιστές και θέλει ‘’ιερό πόλεμο’’. Βεβαίως, υπάρχουν στοιχεία που όποιος τα παραφράσει ή τα πάρει στα χέρια του για πολιτικούς λόγους, μπορεί να το μετατρέψει σε πολεμική μηχανή. Και το Ευαγγέλιο του Χριστού όμως δεν απέτρεψε τις Σταυροφορίες. Η παρερμηνεία έφερε αίμα. Ως βιβλίο πολιτισμού ο καθένας πρέπει να διαβάσει το Κοράνι, και δεν έχει να χάσει τίποτα, γιατί όμως ένας Ευρωπαίος όταν διαβάζει το Κοράνι γίνεται τζιχαντιστής; Έχει χάσει το νόημα της ζωής και μέσα από το Κοράνι που ευκολύνει τα πράγματα νομίζει ότι μπορεί να βρει νόημα στη ζωή του. Εμείς οι Έλληνες έχουμε παράδοση, μυστικισμό, έχουμε την αλήθεια».

pentapostagma

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ, Ο ΠΛΗΣΙΟΝ ΜΑΣ, ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗ ΤΟΝ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.
ΣΤΟΥΣ ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΥΣ ΜΑΣ ΠΡΟΤΡΕΠΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ. ΚΑΝΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ, ΔΙΑΔΟΧΕ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ. 
Ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ ΔΕΝ ΒΡΗΚΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΒΑΣΑΝΙΣΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ. ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΜΕ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΟΥ. 
THN EΛΙΤ ΟΜΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Η ΟΠΟΙΑ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΙ ΤΗΣ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ Ο ΚΟΡΑΗΣ ΚΑΙ Ο ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ.
ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ ΑΓΕΦΥΡΩΤΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ 
ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΟΝ "ΟΡΘΟΔΟΞΟ" ΛΑΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΠΑΘΟΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΑΤΟΡΘΩΝΕΙ ΜΟΝΟΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΚΑΙ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ, ΔΙΟΤΙ ΑΔΙΔΑΚΤΟΣ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΛΟ ΤΟΝ ΚΛΗΡΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ. 
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΣΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ, ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΔΕΥΤΕΡΟΝΟΜΙΟ(ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΜΑΣ ΘΕΜΕΛΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΜΩΑΜΕΘΑΝΙΣΜΟ) ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΕΩΣ, ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ, ΟΠΩΣ ΦΑΝΕΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΑΙΣΑΡΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.
ΓΕΓΥΡΑ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ. 
ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΓΕΡΟΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΙΟΥΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΛΑΙΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΧΩΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΥΘΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ.  ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΜΑΣ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΑΝΤΛΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΜΙΘΕΩΝ ΤΗΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ, ΠΑΡΟΜΟΙΩΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ.
ΟΣΟΙ ΚΑΝΟΝΟΛΟΓΟΙ (ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΑΥΤΩΝ) ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΝΩΘΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟ ΔΕΝ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ.

Αμέθυστος

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κάτι τέτοιοι ''χριστιανοί'' έχουν την ίδια αίσθηση της πραγματικότητας με τους αριστερούς. Και οι μεν και οι δε είναι Ιδεολόγοι. Βλέπουν και στοχάζονται ιδέες και όχι το πραγματικό. Άρα τι μπορεί να τους συνεφέρει; Μα ο εξαναγκασμός στην πραγματικότητα.Οπότε τους λέμε: θα πάτε να εγκατασταθείτε σε έναν καταυλισμό με Μαροκινούς και Αλγερινούς. Τότε θα έχετε το δικαίωμα να ομιλείτε. Σε διαφορετική περίπτωση ΣΚΑΣΤΕ!

Ανώνυμος είπε...

μυστικισμό;;;(όταν είδα να ανοίγουν παρεκκλήσια στα νησιά για να μπουν οι άνθρωποι, ήταν η αγιότερη πράξη)...εχμμ εχμμ κάποιοι αφοδευσαν κιόλας αφού μπήκαν όπως και σχημάτισαν/ζουν γκράφιτι έξω από ναούς...να τα βλέπουμε κι αυτά μη μόνο αγαπολογιες..ΑΠ.

amethystos είπε...

Εχουν μαζευτεί όλοι οι τυφλοί εκ γενετής νά οδηγούν όσους μέ τήν θέλησί τους υποδύονται τόν τύπον τυφλού (εξ υπακοής) μέσα από τά βασίλεια τής γής. Αν πίστευαν λιγάκι θάταν όλα αληθινά.

Ανώνυμος είπε...

H Ελλάδα κύριε Ιγνάτιος είναι κράτος κοσμικό και το πρόβλημα της λαθροεισβολης είναι σαφώς πολιτικό .Αν θες να πάς με το ευαγγέλιο ζητα χωρισμό εκκλησίας κράτους και να πληρώνεσαι από τίς ιεροπραξίες . Κατά τα άλλα καλά ξηγιεσαι αφού οι εναπομείναντες χριστιανοί που τούς δουλεύεται μπροστά στη μούρη τους δεν εννοησαν το εξής απλό . Ο απόστολος Παύλος έγραψε επιστολές προς Ρωμαίους Κορινθίους κλπ και όχι επιστολές προς κορόιδα εκ Ρωμαίων Κορινθίων κλπ .Ο Ιγνάτιος και οι υπόλοιποι του συναφιου θεωρούν ότι αυτοί θα ζουν ως πρίγκηπες και οι χριστιανοί φορολογούμενοι θα εφαρμόσουν όχι μόνο το ευαγγέλιο αλλά και όλο το γεροντικο συν τον Ευεργετινο . Τέτοιες πίπες δεν τόλμησαν να πουν στο συνέδριο εκκλησία και αριστερά.Μονο τους χριστιανούς έχουν για μαλακες .ΑΜ