Δευτέρα 20 Απριλίου 2020

Η Γερμανία ζητάει 149 δις € αποζημίωση από την Κίνα

Είναι σαφής η συγκάλυψη της επιδημίας από το κινεζικό καθεστώς – αφού η ίδια η Κίνα παραδέχθηκε τελικά ότι, φίμωσε έναν γιατρό στη Wuhan που προσπάθησε να προειδοποιήσει τον πλανήτη για την Κορώνα που κατέστρεφε την πόλη του, λίγο πριν κλειστεί στη φυλακή και πεθάνει από τον ιό. Επομένως δεν είναι σωστό να κατηγορεί ως ρατσιστές αυτούς που την κατηγορούν για μία τέτοια υγειονομική και οικονομική καταιγίδα που προκάλεσε στον πλανήτη – ενώ η επίθεση της Γερμανίας μπορεί να συσπειρώσει πολλές άλλες χώρες, κρίνοντας από τις δηλώσεις του προέδρου Trump, σύμφωνα με τις οποίες η Κίνα θα αντιμετωπίσει συνέπειες εάν ήταν εν γνώσει της η πανδημία και εάν την απέκρυψε λέγοντας ψέματα. Ενδιαφέρον έχει επίσης το ότι αναρωτήθηκε δημόσια ο πρόεδρος Trump, εάν ήταν ένα λάθος που ξέφυγε από τον έλεγχο ή έγινε εσκεμμένα – ενώ η αναθεώρηση κατά επί πλέον 50% των θανάτων στη Wuhan τεκμηρίωσε πως όσα δημοσιεύονται από την Κίνα, προφανώς και τα στατιστικά της μεγέθη, είναι ψέματα. Οι ζημίες πάντως που έχει προκαλέσει στον πλανήτη η επιδημία είναι ανυπολόγιστες – με τον κίνδυνο να καταρρεύσει η Ευρωζώνη από την Ιταλία που υπολογίζεται αύξηση των χρεών της πάνω από το 160% του ΑΕΠ της μεγαλύτερο από ποτέ.  
Εσείς, η κυβέρνηση σας και οι επιστήμονες σας έπρεπε να γνωρίζατε πολύ καιρό πριν ότι, ο κορωναϊός είναι εξαιρετικά μολυσματικός – αλλά αφήνατε τον πλανήτη στο σκοτάδι, χωρίς να ενημερώσετε κανέναν. Οι κορυφαίοι ειδικοί σας δεν απάντησαν όταν οι δυτικοί ερευνητές ζήτησαν να μάθουν τι συνέβαινε στη Wuhan. Είσαστε πολύ υπερήφανοι και πολύ εθνικιστές για να πείτε την αλήθεια, νοιώθοντας πως αποτελούσε εθνική σας ντροπή” (BILD, πηγή).

Επικαιρότητα

Η γερμανική εφημερίδα με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στη χώρα ζήτησε σε άρθρο της με τον τίτλο «Αυτά που μας οφείλει η Κίνα» αποζημίωση ύψους 149 δις € για τις ζημίες που προκλήθηκαν από την πανδημία – αναγράφοντας τες με κάθε λεπτομέρεια ανά κλάδο και υπολογίζοντας το κατά κεφαλήν κόστος. Όπως φαίνεται στην εικόνα που ακολουθεί, υπολόγισε το κόστος στον τουρισμό για το Μάρτιο και τον Απρίλιο στα 24 δις €, στο λιανικό εμπόριο στο 1,25 τρις € ημερήσια κοκ. – κλείνοντας με το ότι, εάν το ΑΕΠ μειωθεί κατά -4,2% η ζημία που θα προκληθεί θα είναι 149 δις € ή 1.784 € κατά κεφαλήν. Με πτώση -5,1% στα 2.160 € κατά κεφαλήν και με -10,11% στα 4.305 € – οπότε η αποζημίωση θα ήταν ανάλογα μεγαλύτερη. Η Ελλάδα αλήθεια που καταστρέφεται ολοσχερώς, θα απαιτήσει κάποια αποζημίωση από την Κίνα ή θα σκύψει και εδώ το κεφάλι, όπως απέναντι στη Γερμανία;
Αμέσως μετά ο εκπρόσωπος της κινεζικής πρεσβείας στη Γερμανία δημοσίευσε μία ανοιχτή επιστολή προς τη BILD, την οποία ανάρτησε στην ιστοσελίδα της πρεσβείας δηλώνοντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Διάβασα την αναφορά σας σχετικά με την πανδημία Κορώνα γενικά και την εικαζόμενη ενοχή της Κίνας. Εκτός του ότι θεωρούμε πολύ άσχημο να κατηγορείται μία χώρα για την πανδημία που πλήττει ολόκληρο τον πλανήτη και στη συνέχεια να παρουσιάζεται ο λογαριασμός των υποτιθέμενων κινεζικών χρεών στη Γερμανία, το άρθρο αγνοεί ορισμένα ουσιαστικά γεγονότα – κυρίως το ότι οι χώρες που πλήττονται από τον COVID-19 είχαν χρόνο να προετοιμαστούν, αφού η Κίνα το δήλωσε σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας».
Εν προκειμένω, ξεκινώντας με το ότι αυτού του είδους η δημοσιογραφία στην Ελλάδα δεν υπάρχει, αφού τα ΜΜΕ κατηγορούν πάντοτε την κυβέρνηση της χώρας τους και ποτέ τους ξένους (με εξαίρεση τους σημερινούς διθυράμβους για την πολιτική του «μένουμε σπίτι» επειδή τους διατέθηκαν 11 εκ. € από την κυβέρνηση), ενώ είναι ίσως πιο βρώμικα από το κομματικό-πελατειακό κράτος που καταστρέφει διαχρονικά τη χώρα, η εφημερίδα απάντησε με ένα δριμύτατο «κατηγορώ» εναντίον του προέδρου της Κίνας – γράφοντας σε ελεύθερη απόδοση τα εξής:
(1)  Κυβερνάτε μέσω του ελέγχου, της επιτήρησης, της παρακολούθησης. Χωρίς την παρακολούθηση δεν θα είχατε γίνει πρόεδρος. Μπορείτε να παρακολουθείτε τα πάντα, τον κάθε Πολίτη σας, αλλά αρνείστε να παρακολουθήσετε τη μεγάλου μολυσματικού ρίσκου αγορά ζώων στη χώρα σας. Κλείνετε κάθε κριτική εφημερίδα ή ιστοσελίδα, αλλά όχι τα μαγαζιά που πουλούν σούπα από νυχτερίδες. Δεν παρακολουθείτε μόνο το λαό σας, αλλά τον θέτετε σε κίνδυνο – μαζί με αυτόν, ολόκληρο τον πλανήτη.
(2)  Η παρακολούθηση οδηγεί σε στέρηση της ελευθερίας. Όποιος δεν είναι ελεύθερος, δεν είναι δημιουργικός. Ακριβώς για το λόγο αυτό έχετε αναδείξει τη χώρας σας στον πρωταθλητή της κλοπής πνευματικής ιδιοκτησίας. Η Κίνα πλουτίζει από τις εφευρέσεις άλλων, αντί να εφευρίσκει μόνη της. Η αιτία είναι το ότι, οι νέοι άνθρωποι στη χώρα σας δεν επιτρέπεται να σκεφθούν ελεύθερα. Το μεγαλύτερο εξαγωγικό προϊόν της Κίνας, το οποίο δεν θα ήθελε κανένας, αλλά παρ’ όλα αυτά έχει πλημμυρίσει τον πλανήτη, είναι η Κορώνα.
(3) Όπως εσείς, η κυβέρνηση σας και οι επιστήμονες σας θα έπρεπε να γνωρίζετε προ πολλού, η Κορώνα μεταφέρεται από άνθρωπο σε άνθρωπο – ενώ έχετε αφήσει τον πλανήτη στο σκοτάδι. Οι κορυφαίοι ειδικοί σας δεν σήκωσαν κανένα τηλέφωνο και δεν απάντησαν σε κανένα mail, όταν οι δυτικοί ερευνητές ήθελαν να μάθουν τι συμβαίνει στη Wuhan. Είσαστε ένας πολύ υπερήφανος εθνικιστής για να πείτε την αλήθεια που θεωρούσατε ως εθνική ντροπή.
(4)  Σύμφωνα με τη «Washington Post», τα εργαστήρια στη Wuhan είχαν ανακαλύψει Κορώνα ιούς σε νυχτερίδες, χωρίς όμως να τηρήσουν τα ανώτατα στάνταρ ασφαλείας. Γιατί δεν είναι τόσο ασφαλή τα τοξικά εργαστήρια σας, όσο οι φυλακές σας για πολιτικούς κρατουμένους; Θα θέλατε να το εξηγήσετε στις θλιμμένες χήρες, σος κόρες, στους γιούς, στις συζύγους και στους γονείς το θυμάτων της Κορώνα σε όλες τις χώρες του κόσμου;
(5) Στην Κίνα οι άνθρωποι ήδη ψιθυρίζουν εναντίον σας. Η εξουσία σας καταρρέει. Δημιουργήσατε μία αδιαπέραστη, αδιαφανή χώρα που πρώτα εξελίχθηκε σε ένα απάνθρωπο κράτος επιτήρησης και παρακολούθησης των πάντων, ενώ σήμερα είναι ένοχο για την εξάπλωση μίας θανατηφόρου μολυσματικής επιδημίας. Αυτό είναι το πολιτικό σας κληροδότημα.
Η πρεσβεία σας μου γράφει ότι, δεν είναι δίκαιο αυτό που κάνω σύμφωνα με την παραδοσιακή φιλία των λαών μας. Υποθέτω πως θεωρείτε «φιλία» την γενναιόδωρη αποστολή μασκών προστασίας στον πλανήτη. Εγώ όμως δεν το θεωρώ «φιλία», αλλά γελοίο ιμπεριαλισμό. Θέλετε να ενισχύσετε την Κίνα με μία επιδημία που η ίδια προκάλεσε. Προσωπικά δεν πιστεύω πως με αυτόν τον τρόπο θα διασώσετε την εξουσία σας. Αντίθετα, έχω την άποψη πως η Κορώνα, αργά ή γρήγορα, θα σημάνει το πολιτικό σας τέλος.
Περαιτέρω, είναι σαφής η συγκάλυψη της επιδημίας από το κινεζικό καθεστώς – αφού η ίδια η Κίνα παραδέχθηκε τελικά ότι, φίμωσε έναν γιατρό στη Wuhan που προσπάθησε να προειδοποιήσει τον πλανήτη για την Κορώνα που κατέστρεφε την πόλη του, λίγο πριν κλειστεί στη φυλακή και πεθάνει από τον ιό. Επομένως δεν είναι σωστό να κατηγορεί ως ρατσιστές αυτούς που την κατηγορούν για μία τέτοια υγειονομική και οικονομική καταιγίδα που προκάλεσε στον πλανήτη – ενώ η επίθεση της γερμανικής εφημερίδας μπορεί να συσπειρώσει πολλές άλλες χώρες, κρίνοντας από τις δηλώσεις του προέδρου Trump, σύμφωνα με τις οποίες θα αντιμετωπίσει συνέπειες εάν ήταν εν γνώσει της η πανδημία και εάν την απέκρυψε λέγοντας ψέματα.
Ενδιαφέρον έχει επίσης το ότι αναρωτήθηκε δημόσια ο πρόεδρος Trump, εάν ήταν ένα λάθος που ξέφυγε από τον έλεγχο ή έγινε εσκεμμένα – ενώ η αναθεώρηση κατά επί πλέον 50% των θανάτων στη Wuhan τεκμηρίωσε πως όσα δημοσιεύονται από την Κίνα, προφανώς και τα στατιστικά της μεγέθη, είναι ψέματα. Οι ζημίες πάντως που έχει προκαλέσει στον πλανήτη η επιδημία είναι ανυπολόγιστες – με τον κίνδυνο να καταρρεύσει η Ευρωζώνη από την Ιταλία που υπολογίζεται αύξηση των χρεών της πάνω από το 160% του ΑΕΠ της, μεγαλύτερο από ποτέ.
Κλείνοντας, ο ιός μεταφέρθηκε από την Κίνα στην Ευρώπη από το δρόμο του μεταξιού – ενώ η πληθώρα των κρουσμάτων στην Ιταλία οφείλεται στην έκθεση του Μιλάνου και στην αεροπορική σύνδεση με τη Wuhan, της Ισπανίας στη μεταφορά του από την Ιταλία μέσω του ποδοσφαιρικού αγώνα, ενώ στη Γερμανία από τον τερματικό σταθμό τραίνου του δρόμου του μεταξιού στο Duisburg (πηγή).

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

H Γερμανία θα πάρει από την Κίνα να μην πω τι .Ο μεσαίου βάρους πυγμάχος Γερμανία αφού έχασε από τους βαρέων βαρών πυγμάχους 2 φορές που μάλλον την δεύτερη φορά χρησιμοποιήθηκε τώρα νομίζει ότι μπορεί να τα ξαναβάλει με βαρέων βαρών πυγμαχο .Η Γερμανία είναι μάνα καημένη στο ποδόσφαιρο και εκεί την παραδεχόμαστε όλοι .Επίσης φτιάχνει αξιόπιστα αυτοκίνητα και ηλεκτρικές συσκευές .Αλλά ως έθνος είναι συνομήλικη του ποδοσφαίρου αφού η εθνογενεση της άρχισε ταυτόχρονα με την ίδρυση του κράτους της το 1870 απόδειξη αυτού ότι ο Κλαουζεβιτς που έζησε την περίοδο του Ναπολέοντα είχε πρωσική συνείδηση και λίγο αργότερα ο Όθων και η συνοδεία του ήρθαν ως Βαυαροί και όχι ως Γερμανοί .Καμία σχέση με Αγγλία Γαλλία Ρωσία Ισπανία ακόμη και οι Αμερικανοί είναι παλαιότεροι ως έθνος . Όποτε προσπάθησε να παίξει ρόλο στα πολιτικά πράγματα της Ευρώπης πόσο μάλλον του κόσμου έφαγε τα μούτρα της αφού έκανε και πολυ ζημιά στους γύρω της .Από την Κίνα δεν θα πάρει ούτε ευρώ .Αν συνεχίσει τις μαγκιες θα φροντίσουν τα αφεντικά του κόσμου που κειται δυτικά της Κίνας Αγγλοαμερικανοι και Ρωσοι να της ξαναδώσουν μάθημα οικονομικό αυτή την φορά ..Εμάς αυτό φυσικά δεν θα μας επηρεάσει ούτε θετικά ούτε αρνητικά . Τελικά πιστεύω ότι οι μόνοι που νιώθουν δέος ενώπιον της Γερμανίας βρίσκονται εν Ελλάδι .ΑΜ

Μαρία Π. είπε...

Αγαπητοί φίλοι, η συγκάλυψη της επιδημίας από την Κίνα νομίζω ότι όπως όλοι καταλαβαίνουμε είναι δεδομένο ότι υπήρξε. Και είναι αυτονόητο ότι δεν υπήρχε περίπτωση να ανακοίνωνε η Κίνα τα πραγματικά στοιχεία, και να διακινδύνευε έτσι ως προς τις οικονομικές επιπτώσεις που θα είχε.
Επιπλέον πρόκειται όντως για ένα αυταρχικό καθεστώς με εργασιακές συνθήκες Μεσαίωνα, με νυχθημερόν παρακολούθηση τύπου «μεγάλου αδερφού» (είναι γνωστά όλα αυτά), και όπως σωστά είχε γράψει και κάποιος αναλυτής (κ.Γρίβας), αυτό ακριβώς το καθεστώς της Κίνας, και η αυταρχική αντιμετώπιση των ανθρώπων με τις εικόνες που ερχόταν λόγω της επιδημίας, επιδιώχθηκε να περάσει ως πρότυπο του επερχόμενου παγκόσμιου ολοκληρωτισμού με το πρόσχημα της διαφύλαξης της ανθρώπινης ζωής από επιδημίες.Το είδαμε με τον εγκλεισμό και τον στρατιωτικό νόμο. Επιδιώχθηκε μια ιδιότυπη κινεζοποίηση (που προφανώς θα επεκτεινόταν σταδιακά και στα οικονομικά θέματα).
Κάπως έτσι λοιπόν (μέσα σε αυτό το πνεύμα), σε επιβολή αυταρχικών καταστάσεων, μπήκαν μία μία όλες οι χώρες, καθώς ξεκίνησε αυτή η ιστορία.
Θα ήταν λοιπόν πραγματικά ΤΡΑΓΙΚΟ, αν βλέπαμε να συνεχίζεται μια παγκόσμια σύμπνοια ως προς αυτό, μια παγκόσμια σιδηρά αντιμετώπιση, μια παγκόσμια ταύτιση όλων των χωρών και των καθεστώτων, μια συνεχιζόμενη παγκόσμια επιβολή στρατιωτικού Νόμου, και παγκόσμιας φίμωσης.
Είναι πολύ θετικό κατά την γνώμη μου, το γεγονός ότι υπάρχει τις τελευταίες μέρες αυτή η ρήξη, έστω με την μορφή της αμφισβήτησης της Κίνας από δυτικά κράτη, άσχετα με το τι είναι καθένας.
Ο βρώμικος ρόλος της Γερμανίας είναι γνωστός, έχει απομυζήσει όλη την Ευρώπη, κατέστρεψε τόσα κράτη είτε με πόλεμο είτε με οικονομικούς τρόπους. Επίσης και ο ρόλος της Αμερικής είναι γνωστός. Λυκοφιλίες και υποσχέσεις με το αζημίωτο, που αποδεικνύονται φούσκες. Καθένας κοιτάζει με στυγνό τρόπο τα συμφέροντά του και μόνο.
Όμως οι κόντρες τους αυτή την στιγμή λειτουργούν θετικά. Η Αμερική έχει εδώ και χρόνια τον γνωστό οικονομικό ανταγωνισμό με Κίνα-Ρωσία. Προφανώς θέλει να πλήξει την Κίνα. Υπάρχει κυρίως σήμερα και το μερίδιο στην παγκόσμια πίτα των νέων δικτύων.
Όμως καθώς συμπλέκονται οι Κινέζοι με τον ΠΟΥ που έδωσε διαπίστευση επιπέδου 4 στο συγκεκριμένο πειραματικό εργαστήριο που στηρίζεται στην χρηματοδότηση του Μπιλ Γκέιτς, είναι θετικό ότι ο Τραμπ στρέφεται αυτή τη στιγμή έστω και φραστικά, εναντίον και της Κίνας, και του ΠΟΥ, και του Μπιλ Γκέιτς.
Όλα αυτά ίσως μας πάνε παραπέρα (δηλ. ίσως καθυστερήσουν κάποια πράγματα).Όχι μόνο με την έννοια ότι ο οικονομικός ανταγωνισμός θα τους αναγκάσει πλέον να δώσουν βαρύτητα στην οικονομία, και αναγκαστικό τέλος στον εγκλεισμό, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση, αλλά κυρίως γιατί θα τεθούν πλέον όλα υπό αμφισβήτηση, όλο αυτό το στάτους που προσπάθησαν να παγιώσουν, τρομοκρατία-εγκλεισμός-κράτος πατερούλη-μονόδρομος εμβολίων με άγνωστες συνέπειες κτλ.. και θα βγουν στοιχεία και δεδομένα έστω και για να πλήξει ο ένας τον άλλο.
Φυσικά ακόμα δεν γνωρίζουμε πως θα καταλήξουν όλα αυτά. Αλλά είναι καλό που αρχίζει μια ρήξη ως προς την αντιμετώπιση, έστω και για λόγους συμφερόντων, την οποία θα υποχρεωθούν εκ των πραγμάτων και εδώ οι δικοί μας να μην αγνοήσουν.
Να πω και κάτι τελευταίο. Έχω την εντύπωση (το έχω ξαναπεί), ότι ο Μητσοτάκης, μάλλον προσπαθεί με τον κορονοϊό να κάνει «ξέπλυμα» της οικονομικής περαιτέρω καταρράκωσης που ούτως ή άλλως ερχόταν. Τώρα πήρε 14 δις απ΄τον ESM, με αυτά θα δώσει κάποια βοηθήματα, θα κάνει εκλογές και η επόμενη κυβέρνηση (ίσως και οικουμενική) θα μας φορτώσει με ένα επόμενο μνημόνιο.Τον βόλεψε επομένως πολιτικά, αυτή η κατάσταση. Η κινδυνολογία και η τρομοκρατία προετοιμάζουν το έδαφος για σκληρότερα μέτρα, και για συγκατάβαση της κοινωνίας στην επερχόμενη μεγαλύτερη ανεργία και ανέχεια που έρχεται.

Ανώνυμος είπε...

Μαρία καλημέρα και Χριστός Ανέστη .Μια που κοιμήθηκαν νωρίς ξύπνησα και νωρίς οπότε ας γράψω πέντε πράγματα .Όλοι κάνουν το λάθος να διαβάζουν τις αναλύσεις διεθνολογων που μέχρι εκπλήρωσης τους είναι προφητείες καφετζουδων .Εμένα πάλι με γοητεύει η Ιστορία όπου έχεις μπροστά σου το μόνο χειροπιαστό τα γεγονότα . Η Ιστορία λοιπόν λέει ότι με εξαίρεση την περίοδο 1949 1972 η Κίνα παρά τον τεράστιο πληθυσμό της ήταν και μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου παραμένει εξαρτώμενη πολιτικά και στρατιωτικά από τον Αγγλόφωνο παραγοντα αρχικά την Αγγλία και μετά τις ΗΠΑ .Το 1972 ο Νίξον τα βρήκε με τον Μαο και από τότε άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την ΕΣΣΔ .Η στρατηγική παραμένει η ίδια .Η Ρωσία να είναι σαν το σάντουιτς μεταξύ ΝΑΤΟ και Κίνας ούτως ώστε όλη της η οικονομία να εξυπηρετεί θηριωδεις αμυντικές δαπάνες . Επιπλέον η Κίνα που ουδέποτε στην ιστορία της κέρδισε οποιοδήποτε πόλεμο με εξαίρεση την ισοπαλία στην Κορέα επί Μαο είναι Β κατηγορίας πυρηνική δύναμη εξαρτα την άμυνα της από τις ΗΠΑ έναντι της όντως πυρηνικής υπερδύναμης Ρωσίας και για αυτό έδωσε και δίνει για αγορά αμερικανικών ομολόγων αμέτρητα δισεκατομμύρια δηλαδή δανεικά και αγυριστα στον νταβατζη της τις ΗΠΑ . Δεν πείθονται λοιπόν ότι υπάρχει στην πραγματικότητα κανένας έστω και οικονομικός πόλεμος ΗΠΑ Κίνας .Το μόνο που υπάρχει πραγματικα είναι η αντίθεση ΝΑΤΟ δηλαδή αγγλοσαξονικου παραγοντα και Ρωσίας όπου η Κίνα αναγκαστικά αν χρειαστεί να πάρει μέρος όταν θα χοντρυνει το πράγμα θα είναι με τον προστάτη της την Αμερική .Τα το ότι είναι αδύνατον να διασπαστεί το αγγλοσαξωνικο λόμπυ των βιομηχάνων όπου ανήκει ο Γκαιητς αλλά και για το ότι είναι ψιλοσικε η αντίθεση του με το εβραϊκό λόμπι των τραπεζιτών θα το θίξουμε άλλη φορά .ΑΜ

χαλαρωσε είπε...

https://i-epikaira.blogspot.com/2020/04/blog-post_611.html

CHINA LOVES ISRAEL

ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ: ΕΧΕΙ ΕΠΙΛΕΓΕΙ Η ΚΙΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΗΓΗΘΕΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΕΩΣ. Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ.
Η ΚΙΝΑ ΕΧΕΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΟΣΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΗΝΙΑ ΤΟΥ Π.Ο.Υ
ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ DEEP STATE. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΓΚΑΛΗΨΗ ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ. ΑΛΙΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ.

χαλαρωσε είπε...

ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ: ΟΛΗ Η ΔΙΑΜΑΧΗ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΚΟΛΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΔΡΩΝΤΕΣ, ΚΑΤΑ ΒΑΣΗ SOUTHERN USA, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΨΙΛΙΑΣΤΕΙ ΟΤΙ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΕΜΦΥΛΙΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΤΟΥΣ. Ο ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ ΘΑ ΤΟΥΣ ΜΠΑΓΛΑΡΩΣΕΙ ΚΑΤ ΑΡΧΗΝ, ΜΕΤΑ ΕΧΕΙ ΣΕΙΡΑ Η Ο ΒΟΥΡΔΟΥΛΑΣ.
ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΗΔΗ Η ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΑΠΟ ΥΠΕΡΟΥΣΙΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ Η ΚΙΝΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΧΛΟΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΣΤΕΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΡΜΑ. ΠΟΛΕΜΟΣ ΗΠΑ ΚΙΝΑΣ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΣΤΕΣ ΑΛΛΑ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΟΙ ΑΓΓΛΟΣΑΞΩΝΕΣ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΧΑΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΟΥΣΙΟΥΣ. ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΕΡΟΥΣΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΥΕΛΙΞΙΑΣ. ΟΨΟΜΕΘΑ.
ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΑΜ ΟΤΙ ΟΙ ΔΙΘΝΕΙΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΥΣ ΚΑΤΑ ΒΑΣΗ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΡΧΗ ΠΟΥ ΒΟΗΘΑΕΙ ΠΟΛΥ. ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΣΧΥ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΤΑ ΒΑΣΗ ΜΑς ΠΡΟΦΥΛΑΣΣΟΥΝ ΑΠΟ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ. ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΔΕΔΟΜΕΝΑ. Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΥΛΙΣΜΟΣ ΤΑ ΘΕΛΕΙ ΕΤΣΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΤΣΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΥΛΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ, ΑΣ ΜΗΝ ΠΕΦΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΜΗΧΑΝΙΚΑ ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ. ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΗΤΑΝ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΦΑΝΣΕΙΣ ΤΟΥ.

ΑΝ ΒΡΟΥΜΕ ΧΡΟΝΟ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

Βρηκα αυτό το βίντεο τυχαία. ΠΟιος είναι ο ομιλητής; Γνωριζει κάποιος; https://www.youtube.com/watch?v=N8PjXPApjlw

Ανώνυμος είπε...

Μαρία Π. τέλεια τα έγραψες! Διαβάζεις φλιτζάνι, χαχα! " Έχω την εντύπωση (το έχω ξαναπεί), ότι ο Μητσοτάκης, μάλλον προσπαθεί με τον κορονοϊό να κάνει «ξέπλυμα» της οικονομικής περαιτέρω καταρράκωσης που ούτως ή άλλως ερχόταν. Τώρα πήρε 14 δις απ΄τον ESM, με αυτά θα δώσει κάποια βοηθήματα, θα κάνει εκλογές και η επόμενη κυβέρνηση (ίσως και οικουμενική) θα μας φορτώσει με ένα επόμενο μνημόνιο.Τον βόλεψε επομένως πολιτικά, αυτή η κατάσταση. Η κινδυνολογία και η τρομοκρατία προετοιμάζουν το έδαφος για σκληρότερα μέτρα, και για συγκατάβαση της κοινωνίας στην επερχόμενη μεγαλύτερη ανεργία και ανέχεια που έρχεται"

amethystos είπε...

1.01 Μάλλον είναι παλαιοημερολογίτης.

Ανώνυμος είπε...

Τι θα πει "μάλλον" .Σε είχα για πιο πληροφορημένο! Εμένα Δεν μου γεμίζει το μάτι . Υπερβολικά θεούσικο υφάκι, βοηθειά μας.... Ύποπτο!

amethystos είπε...

Καί εγώ σέ είχα γιά πιό πληροφορημένο. Ηταν περιττή καί η ερώτηση. οι παλαιοημερολογίτες δέν έχουν ταυτότητα, δέν είναι.

Μαρία Π. είπε...

Kαλημέρα αγαπητέ ΑΜ.Αληθώς Ανέστη ο Κύριος.Θα μου επιτρέψεις να πω ότι η χρησιμότητα των αναλύσεων είναι δεδομένη όταν προέρχονται από όσο το δυνατόν σωστά πληροφορημένες πηγές, κυρίως με την έννοια των στοιχείων που δίνονται, (όπως π.χ. εδώ του Β.Βιλιάρδου , ή του κ. Αδαλή που ακούσαμε στο βίντεο που δίνει συγκεκριμένα οικονομικά στοιχεία και γεγονότα).
Ως προς τις υποκειμενικές κρίσεις του καθενός (την ερμηνεία δηλ. των γεγονότων), εκεί θα συμφωνήσω μαζί σου, ότι δεν πρέπει να προτρέχουμε ούτε να ασπαζόμαστε οποιαδήποτε άποψη αλλά να παρατηρούμε μέρα με τη μέρα πως εξελίσσονται τα πράγματα.
Το είπα άλλωστε και άλλη φορά, λόγω του θέματος του κορονοϊού, και προσπαθώ να το τηρώ. Γι αυτό και ο τρόπος που γράφω δεν είναι απόλυτος, ακριβώς γιατί κανείς μας δεν γνωρίζει το παρασκήνιο, και μέχρι που φτάνουν οι ρίζες του λεγόμενου βαθέως κράτους των ΗΠΑ.
Είπα ότι υπάρχει μια ρήξη, έστω και φραστική (στην βιτρίνα της λεγόμενης παγκόσμιας αντιμετώπισης), και ότι αυτό θα έχει κάποια αποτελέσματα έστω και σε αυτή την φάση, όπως π.χ. να υποχρεωθεί ο Μητσοτάκης να σταματήσει το πολιτικό κρυφτούλι πίσω απ΄τον κορονοϊό.
Πιθανόν όμως εκτός της φραστικής να υπάρχει και ουσιαστική κόντρα, γιατί η συνεργασία αναφέρεται σε Κίνα-ΠΟΥ-Μ.Γκέιτς-Ίδρυμα Κλίντον, και όπως γνωρίζουμε υπάρχει άλλο εσωτερικό μέτωπο ανάμεσα σε Τραμπ-Κλίντον. Άλλωστε υπάρχει και ο οικονομικός ανταγωνισμός.Τα αμερικανικά ομόλογα όντως τα χρηματοδοτούσε η Κίνα ως ασφαλή και αποδοτικά, αλλά ας μην ξεχνάμε και τις απειλές ότι θα εγκαταλείψει το αμερικανικό νόμισμα ως αποθεματικό.
Τώρα, αν όλα είναι σικέ όπως γράφεις, ή αν ισχύουν όσα γράφει ο χαλάρωσε, αυτό δεν μπορώ να το γνωρίζω αλλά θα φανεί με το χρόνο.Καλό είναι γενικά να μην είμαστε απόλυτοι.
Μου αρέσουν πάντως οι ιστορικοί εμπλουτισμοί που κάνεις στα σχόλιά σου. Είναι πάντοτε χρήσιμοι ανεξάρτητα αν η ιστορία μπορεί να έχει είτε συνέχεια είτε επανάληψη είτε ανατροπή.

1.11 Αγαπητέ φίλε, Χριστός Ανέστη.Θα ήθελα να συμπληρώσω σχετικά, ότι μας περιμένει ένα πολύ δύσκολο διάστημα απ΄το επόμενο Φθινόπωρο. Ας ακούσουμε προσεκτικά τα στοιχεία που έδωσε ο οικονομολόγος Αδαλής στο βίντεο που είναι ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ, όπως επίσης και την αναφορά σε COVID-20. Αυτό δεν ειπώθηκε έτσι στον αέρα. Ήδη οι γιατροί σε παγκόσμιο επίπεδο, λένε ότι θα έχουμε πολύ μεγάλο πρόβλημα ως προς την παρασκευή των νέων εμβολίων γρίπης για την περίοδο 2020-2021, γιατί λόγω της καραντίνας δεν είχαμε αρκετά κρούσματα τον τελευταίο μήνα και δεν μπορούν να δουν τις νέες μεταλλάξεις των ιών της γρίπης και τα στελέχη απέναντι στα οποία θα παραχθεί. Μετάλλαξη αναμένεται και στον κορονοϊό όταν αρχίζουν τα φάρμακα να δίνουν αποτελέσματα. Θα έχουμε νέα στελέχη, στα οποία δεν γνωρίζουμε αν θα είναι αποτελεσματικοί οι φαρμακευτικοί συνδυασμοί, συν τους ιούς της γρίπης σε κατάσταση νέας μετάλλαξης. Κόλαση. Καταλαβαίνουμε τι έχει να γίνει, και πόση αστυνομοκρατία θα δικαιολογήσουν με πρόσχημα τα υγειονομικά θέματα, για να περάσουν ότι θέλουν.

Ανώνυμος είπε...

Αμέθυστε αγαπητέ διατί τοσον "κόλλημα" με τους παλαιοημερολογίτας; Θα τολμούσα να είπω ότι η λέξις και μόνον "παλαιοημερολογίτης", σας δημιουργεί έναν αξιοπερίεργον ερεθισμόν!

amethystos είπε...

Διότι είναι παρασιτικοί . Διότι έχω δεί τί κάνει ο κισσός στό δένδρο πού αναρριχάται ελισσόμενος, δίνοντας ακριβέστερη εικόνα τής πτώσεως από τήν ερπετοειδή κίνηση πού σέρνεται στή γή, καθόσον η αλλαζονεία τής γνώσεως τού καλού καί τού κακού ψηλώνει πνίγοντας τήν δημιουργία. Διότι τό παλαιό πνίγει σιγά σιγά τήν εκκλησία,η οποία τού επέτρεψε νά υπάρξει αυτοκτονώντας, όπως αυτοκτόνησε η πολιτεία αναγνωρίζοντας τούς κομμουνιστές.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ 5:06 μ.μ.,

ρώτησε και κάποιον που αγαπάει να διαβάζει Ιστορία:

Η Νεοημερολογίτικη Εκκλησία ( αυτό, δηλαδή, το παράσιτο που πήγε να πνίξει τον Κορμό- που ΞΑΦΝΙΚΑ προέκυψε με το "έτσι θέλω" του Κράτους, και ΑΣΕΒΕΣΤΑΤΩΝ Δεσποτάδων, το 1924, από τότε αλλά και αργότερα...στα νεότερα χρόνια, ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ ΕΔΙΩΚΕ τους Παραδοσιακούς Ορθόδοξους) μέχρι ΦΟΝΟΥ εν τω ναώ, τους εδίωξε- τα γεγονότα έχουν ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ!

Η Νεοημερολογίτικη Εκκλησία, ΑΓΚΑΛΙΑΣΕ και "θυμίασε" μέχρι θανάτου,
τη Χούντα της 21ης Απριλίου στα 1967...

Με την ΑΝΕΛΕΗΤΗ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ των Χουντικών Συνταγματαρχών, ΚΑΤΑΔΙΩΞΕ τους Ορθόδοξους Χριστιανους εντονότερα, αυτούς που εσείς χλευαστικά, από το ΑΣΕΒΕΣ Σχίσμα του 1924 και εντεύθεν, εσείς, οι ΝΕΟΤΕΡΙΣΤΕΣ, αποκαλέσατε "παλαιοημερολογίτες".

Τους ΕΔΙΩΞΑΝ τους Αρχαίους Φιλοπαραδοσιακούς Χριστιανούς ΑΝΕΛΕΗΤΑ με κάθε τρόπο, με μυστικούς και φανερούς αστυνομικούς, με κάθε ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ, μέχρι το 1981 οπότε το ΠΑΣΟΚ έφερε μια άλλου είδους ΑΝΟΧΗ δείχνοντας πιο ...δημοκρατικό πρόσωπο και δηλώνοντας ότι κάηκαν στην Υψικάμινο της Χαλυβουργικής, οι φάκελοι των πολιτικών (και θρησκευτικών) φρονημάτων (εμένα μου λές; )

Δεν ειναι της παρούσης να ανοίξουμε αυτό το θέμα.

Προσπάθησε λίγο, αναλογικά να μπεις στη θέση στων Ορθοδόξων του 1924 οταν ΞΑΦΝΙΚΑ με τη ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, τους ΔΙΕΤΑΞΕ Η ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ, να ΑΛΛΑΞΟΥΝ Παραδόσεις 20 αιώνων για χάρη, λέει, της...αστρονομικής Ορθότητας!

ΠΟιος νοιάζεται για την αστρονομική ορθότητα φίλε μου; Ούτε οι προκομένοι Εβραίοι νοιάζονται (σεληνιακό εορτολόγιο ακολουθούν), ουτε οι Κινέζοι νοιάζονται.

Την ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ τους ΕΝΟΤΗΤΑ, όλες οι θρησκείες ΟΦΕΙΛΟΥΝ να φροντίζουν και να ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ.

Το Μείζον είναι η ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ και της ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, και αυτήν την ΑΓΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ, οι ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΕΣ του 1924 την ΤΣΑΚΙΣΑΝ με τη ΒΟΗΘΕΙΑ των ΠΟΥΛΗΜΕΝΩΝ ΦΙλοχουντικών επισκόπων τους.

Η χαλάρωση του διωγμού κατά της Γνησίας Εκκλησίας, ΔΕΝ οφειλόταν στην ανοχή των Νεοημερολογιτών αλλά οφειλόταν στην καθυστερημένη αλλαγή των πραγμάτων προς δημοκρατικότερη (με ή χωρίς εισαγωγικά) κατεύθυνση.

Χρειάστηκε να έρθει το ΠΑΣΟΚ (1981) για να έχουν την ελευθερία οι Ορθόδοξοι να ανεγείρουν ναούς και για να "αναγνωρίζονται" τα μυστήριά τους στα ληξιαρχεία (ιδιαιτέρως για γάμους, βαπτίσεις κλπ Ορθοδόξων που γινόταν στο εξωτερικό).

Και σήμερα τα χτυπήματα στο ΣΩΜΑ της ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ, γίνονται ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ.

Και τώρα ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΣΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ Μπάτσων εις βάρος των "καλών" επισκόπων. ΔΕν το παρατηρείτε; ότι ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ η Ιστορία; ¨Οτι ο Εωσφόρος βγάζει νύχια μακριά και επιθυμεί να ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ την ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ;

Τόση τύφλωση πια, εκ μέρους σας; ΔΕν θα το φανταζόμασταν. Σε εναν καλό οφθαλμίατρο, να το κοιτάξετε.

Νομιζα ότι η Παρούσα Καταιγίδα με ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΝΑΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ, νόμιζα ΚΆΤΙ θα σας έκανε να σκεφτήτε, να αναλογιστήτε, αλλά μπά...και ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ το γιατί. ΠΟλλές υποθέσεις θα μπορούσαμε να κάνουμε αλλά δεν είναι της παρούσης.

Ευχαριστώ πάντως για τη φιλοξενία.

Δεν θα επανέλθω επί του θέματος ινα μη συγχυζώμεθα
και αδυνατίζει το ανοσοποιητικό μας, του covid-19 ελλοχεύοντος,
ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όλους εύχομαι.

ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΟΓΙΑ είθε να μας χαρίσει Ο Τρισάγιος Θεός.

ΧΡΊΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!
ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ!

amethystos είπε...

Συμπέρασμα; Ενα συμπέρασμα πάντα χρειάζεται γιά νά μαζεύει, σάν κομπόδεμα, τά νομίσματα.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο που ανέβασες αγαπητέ το σχόλιο. Είσαι γενναίος άνθρωπος παναπει. Ευχαριστώ και δεν με νοιάζει η ειρωνεία σου. Ξέρω ότι στο ΒΑΘΟΣ έχεις ΚΑΛΗ καρδιά, Χριστός Ανέστη, αλληλούιααα!

amethystos είπε...

Αληθώς ο Κύριος.