Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Τηλεκκλησία, τηλε-συνέρχεσθαι. Δεν προβλέπεται Τηλε-Σύνοδος. Θέσπισε προνόμιο ιερατείου έναντι πιστών: εκκλησιάζονται και κοινωνούν μόνο οι ιερείς. Επέβαλε επιτίμιο ακοινωνησίας σ΄έναν ολόκληρο λαό. Καθοσίωσε δια της τηλεδιάσκεψης τον ψηφιακό ολοκληρωτισμό…




Η Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας καινοτόμησε παμψηφεί κι ομοφώνως στην σύγκληση της Συνεδρίας της δια τηλεδιάσκεψης. Είναι η α΄φορά που Σύνοδος δεν συνέρχεται αλλά τηλεδιασκέπτεται... Ανακύπτει το ζήτημα ποιό είναι το ιστορικό προηγούμενο και με βάση ποιο πλαίσιο Κανονικού Δικαίου διενήργησαν αυτή την τηλεκατάσταση που την βαπτίζουν Σύνοδο ώστε να τυγχάνει έγκυρη κι εν ισχύ. ΤηλεΣύνοδος διακωμώδηση θεσμών, εμπαιγμός των θείων…
Δεύτερον αξιοποίησαν για το τηλε-συνέρχεσθαι την "ασφαλή πλατφόρμα e:Presence.gov.gr του Ελληνικού Δημοσίου, με την συνεργασία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης". Ήδη ο πρώτος όρος "ασφαλή" τίθεται για ν΄αποσιωπήσει το εύλογο ερώτημα της διασφάλισης του απορρήτου μιας Συνεδρίας και μάλιστα της Ιεράς Συνόδου όταν αυτή η αρχή διέπει και το καταστατικό του τελευταίου ΔΣ συλλόγου ή σωματείου. Εννοείται πως δεν είναι ασφαλής κι αδιάβλητος εκ προοιμίου αφότου παρεμβάλλεται τρίτος παράγοντας έξωθεν και μάλιστα εξωθεσμικός ως προς τα εκκλησιαστικά…
Προβλέπει λειτουργία των Ιερών Ναών και των Ιερών Μονών, έστω και «κεκλεισμένων των θυρών» κατά την Εβδομάδα των Παθών και την εορτή της Αναστάσεως του Κυρίου.
Φάσκει κι αντιφάσκει η απόφαση όταν από τη μια λέει ότι θα κληθούμε "όλα τα μέλη της Εκκλησίας να ζήσουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις, απέχοντας από τις ιερές Ακολουθίες, την Θεία Λειτουργία, αλλά και από αυτή την Θεία Κοινωνία" κι από την άλλη αναγνωρίζει κι επιβάλει ένα πρωτοφανές προνόμιο οφίτσιο προβάδισμα στον κλήρο έναντι του λαού που ουδέποτε στην Ορθοδοξία και στην Εκκλησιαστική Ιστορία όσο και στο Κανονικό Δίκαιο δεν προυπάρχειΌτι ο λαός θα απέχει από την λειτουργική ζωή όχι όμως και το ιερατείο. Κληρικαλισμός ασυμβίβαστος με την έννοια του πληρώματος της Εκκλησίας; H Εκκλησία τελεί υπό Κατάληψη; η Εκκλησία μετατρέπεται έστω και πρόσκαιρα σε άβατο για κοσμικούς λαϊκούς για το λαό; Στα μυστήρια πλέον θα μετέχουν και θα έχουν πρόσβαση μόνο οι κληρικοί όλων των βαθμίδων αλλά όχι ο λαός για τον οποίο και τελούνται;;;
‘η λειτουργία θα γίνεται μόνο χωρίς πανηγυρικές κωδωνοκρουσίες,”
Χωρίς πανηγυρικές κώδωνoκρουσίες θα κάνετε Λαμπρή; Δεν θα σημάνετε Ανάσταση; Προς τι αυτή η αποσιώπηση του χαρμόσυνου μηνύματος αυτή η εκκωφαντική σιωπή! Θα πενθείτε την Ανάσταση; Θα πενθείτε τον Αναστάντα εκ νεκρών θα πενθείτε βυθίζοντας σε μια νεοdark εκκλησιαστική κουλτούρα το πανελλλήνιο;; Eίναι μέρα χαράς για πιστούς κι αθέους ως κοινωνικό γεγονός έστω για τους τελευταίους που μετέχουν σε αυτό με τον τρόπο τους συμμεριζόμενοι της ημέρας το εορταστικό κλίμα..Πνεύμα κωφόν κι άλαλον κατέλαβε την Εκκλησία και δεν θα σημάνει Αναστάσιμα;;;;;  Ή οράματος θείου γίνατε όλοι εσείς μέτοχοι όπως ο Προφήτης Ζαχαρίας που έμεινε κωφός κι άλαλος μετά την εμφάνιση σε αυτόν του Αγγέλου κι ωστόσο κοινωνούς δεν μας κάνετε;;
H Εκκλησία έβαλε επιτίμιο στο λαό την ακοινωνησία και δεν θα τον μεταλαμβάνει, σε τι σας έφταιξε ο λαός, ο λαός είναι ένοχος ως προς κάτι ενώπιον σας;;
H Σύνοδος επιβάλει τη λογοκρισία στα μέλη της
"δεν επιτρέπει πλέον σε κανέναν απολύτως, Αρχιερέα, Ιερέα, Διάκονο, Μοναχό ή άλλον εργάτη της Εκκλησίας, να προβαίνει σε δημόσιες δηλώσεις ή εμφανίσεις στα μέσα της Γενικής Ενημερώσεως και το Διαδίκτυο και προτρέπει όλους να ησυχάζουν, να ασκούνται στην σιωπή και την εντονότερη προσευχή."
Ο χριστιανισμός δεν λατρεύει τη Σιωπή αλλά το Θεό Λόγο "εν αρχή ην ο Λόγος..." ”τον "Υιό και Λόγο" πως είναι δυνατόν οι εκπρόσωποι αυτής της θρησκείας να επιβάλουν σιωπητήριο γενικό;;; Ο Χριστός λοιδορήθηκε, υβρίστηκε περιπαίχθηκε ακόμη και στο Σταυρό τι φοβάστε λοιπόν, την παραμικρή κριτική;; Η μαρτυρία που πρέπει να δίνετε είναι αυτή και όχι το φίμωτρο, η λαιμαργία, οι παρωπίδες σε πιστούς και κλήρο, η ψυχολογική βία και ο τρόμος και το νεοσύστατο Δευτερονόμιο άπειρων διατάξεων Υγιεινής…..Το "βιβλιαράκι της Ζωής" πως θα σωθείς ….από τον κορωνοιό….
Επίσης καθοσιώνετε δια της τηλεδιασκέψεως όλον τον ψηφιακό ολοκληρωτισμό που ελλοχεύει στην σκοτεινή περίοδο που διανύουμε…
Άλλη η ευθύνη του Κράτους κι άλλη της Εκκλησίας... η Πολιτεία για τον χ ή ψ λόγω μπορεί να προτάξει το οποιοδήποτε έννομο αγαθό έναντι του Ιησού Χριστού και Τριαδικού Θεού στην παρούσα φάση αυτό κάνει ανυψώνει το αγαθό της Υγείας (την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας) πάνω από τον Κύριο που είναι το Α και το Ω η Αρχή και το Τέλος η Ζωή και η Ανάσταση, το Φως του Κόσμου… Αυτό είναι οξύμωρο αλλά ωστόσο αποτελεί την επιλογή ενός κοσμικού θεσμού όπως έχει συμβεί κι από άλλα καθεστώτα στο παρελθόν, όταν το κάνει αυτό η Εκκλησία είναι παραφροσύνη… παραλογισμός...
Εσείς ως σήμερα λέγατε ότι η Εκκλησία είναι η Κιβωτός που σώζει... Ξαφνικά εμφανίζετε την Κιβωτό της Εκκλησίας, Τιτανικό που μπάζει και δώσατε σήμα εγκαταλείψτε την ….. εσείς πετάξατε μεσοπέλαγα κατακλυσμού... κορωνοιού τον λαό σαν το σημείο Ιωνά στα τηλεκύματα, ε ο λαός αυτός θα γίνει το σημείο Ιωνά ας το πάρουν απόφαση οι εχθροί του….. σημείο για την Παγκόσμια Νινευή…. "λίθον ὃν ἀπεδοκίμασαν οἱ οἰκοδομοῦντες, οὗτος ἐγενήθη εἰς κεφαλὴν γωνίας".
«καὶ μὴ συσχηματίζεσθε τῷ αἰῶνι τούτῳ, ἀλλὰ μεταμορφοῦσθε τῇ ἀνακαινώσει τοῦ νοὸς.» (Ρωμαίους 12:1) Η εύκολη συμμόρφωση με τον αιώνα τούτο αντίκειται στο γεγονός της μεταμόρφωσης…..
‘Εχετε δικαίωμα στην αυτο-γελοιοποίηση αλλά όχι στη διακωμώδηση κι εμπαιγμό των θείων αφού κατέχετε βαρύγδουπους και πομπώδεις ιεραρχικούς τίτλους και υποτίθεται ότι είστε εκπρόσωποι του Υπέρτατου εκκλησιαστικού θεσμού… Κρατήστε την κασέτα της τηλεδιάσκεψης να την χαρείτε και στις ελεύθερες ώρες σας εν πλήρη χαλαρότητα... γιατί πραγματικά γράψατε Ιστορία… και βέβαια η ιστορία του Χριστού είναι άλλη ότι Αρχιερείς τον σταύρωσαν ….θα έπρεπε και για ιστορικούς λόγους να τηρήσετε αποστάσεις και έστω κάποια ελάχιστα προσχήματα….
Απoκόψατε τις μονές από το λαό τι φοβάστε μην ξεπηδήσει κανένας Πατρο-Κοσμάς;;; Στην Ορθοδοξία ξέραμε για την προόραση, τη διόραση και την "πνευματική τηλεόραση" που έλεγε ο Άγ. Γέροντας Παίσιος αυτά τι σχέση έχουν με το π.χ της Συνοδικής τηλεδιάσκεψης που εσείς προτείνετε ως "μετρ" τoυ κυβερνοχώρου;; Εκκοσμίκευση απόλυτη…..
Οι πνευματικοί χάκερ είναι οι Άγιοι του Θεού του αιώνα τούτου… "Ἐρεύνησον, ψυχὴ κατασκόπευσον, ὡς Ἰησοῦς ὁ τοῦ Ναυῆ, τῆς κληροδοσίας, τὴν γῆν ὁποία ἐστί, καὶ κατοίκησον, ἐν αὐτῇ δι’ εὐνομίας."

22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...


Της επί Χρήμασιν Εκδιδομένης Γυναικός(Επισκοπικής Ελλαδικής Κρατικής Ιεραρχίας δηλαδή), το Κιγκλίδωμα!!!!!!!!!!!!!





χαλαρωσε είπε...

ΑΔΕΡΦΙΑ ΚΟΨΤΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΕΡΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ.

ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ:

ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ Ή ΟΧΙ;

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ, ΑΠΟΣΤΟΜΩΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ! ΝΑ ΑΓΙΑΣΕΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ! ΜΠΡΑΒΟ! ΠΟΙΟς ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΡΕΜΆΛΙΑ "παλαιοημερολογίτες";

amethystos είπε...

Δύσκολο. Δέν βγάζουν τόσο στρωμένα νοήματα οι παλαιοημερολογίτες καί έπειτα είναι φανατικοί κληρικαλιστές καί οπαδοί τού πρωτείου τού κλήρου.

Μαρία Π. είπε...

O Θεός επέτρεψε να έρθουμε σε τέτοια κατάσταση για να δοκιμαστούμε όλοι, και να φανεί τελικά το φρόνημα και το πνευματικό έργο της ζωής μας, το 'δια πυρός δοκιμαζόμενον'.Θα διαχωριστεί η ήρα απ΄το σιτάρι.Νυν κρίσις του κόσμου τούτου. Περιττό να πούμε ότι δεν τίθεται πλέον θέμα καμιάς επιστροφής, σε καμιά 'κανονικότητα'. Ο φόβος (του θανάτου) θα κρέμεται πάνω απ΄τα κεφάλια μας (και θα δρα ως το ισχυρότερο καθηλωτικό σε όσους έχουν υλικό φρόνημα), είτε λόγω ιών, είτε λόγω οικονομικής κατάρρευσης, και το αστυνομικό κράτος θα παγιωθεί, όπως και η δημόσια Θεία Λατρεία θα απαγορευθεί (τουλάχιστον όπως την ξέραμε μέχρι σήμερα). Η θλίψη μας είναι απέραντη, κατάφερε ο διάβολος να σιγήσουν οι καμπάνες, να σταματήσει η Δοξολογία του Θεού μας, να σταματήσει η τέλεση της Θυσίας του Κυρίου μας. Ήρθαν οι μέρες που προφητεύτηκαν από τον Προφήτη Δανιήλ (θέλει παύσει η θυσία και η προσφορά, και επί το πτερύγιον του Ιερού θέλει είσθαι το βδέλυγμα της ερημώσεως).Επικράτησε το αντί-χριστο φρόνημα, το αντί του Χριστού υλικό φρόνημα του θανάτου, της πρόσκαιρης ύπαρξής μας.
Όταν ξεκίνησε αυτή η ιστορία, όλα αυτά που ζούμε σήμερα έμοιαζαν ΑΔΙΑΝΟΗΤΑ.Λόγω της τρομοκρατίας της κοινωνίας, που μέσα στον πανικό της στράφηκε εναντίον της Εκκλησίας κατηγορώντας μας ως την αιτία του επερχόμενου κακού λόγω των πασχαλινών λαοσυνάξεων, κάποιοι από κλήρο και λαό, προβλέποντας μάλιστα το οριστικό κλείσιμο εφόσον συνεχώς παρατεινόταν τα μέτρα (αντί για 2 εβδομάδες προσοχής όπως είπαν στην αρχή), προσπάθησαν να βρουν τρόπους να ξεπεραστεί αυτή η μπόρα, χωρίς να αρνηθούμε την Λατρεία του Θεού μας, αλλά μάλλον ΝΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΟΥΜΕ για να σταματήσει μάλιστα αυτό το κακό.
Πρότειναν ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ, και να κάνουν συνεχόμενες Θείες Λειτουργίες (ΑΝΑ 2 ΩΡΕΣ μία Θεία Λειτουργία) ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, ώστε και ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ανά 10-20 άτομα σε κάθε Ναό, και να κλείσουν τα βλάσφημα στόματα των άθεων και άπιστων που εκτός από 'όπιο του λαού' τώρα μας έλεγαν και 'θάνατο του λαού'.
Αυτό προτάθηκε εδώ και μέρες σε πολιτικά πρόσωπα, και στην ανεκδιήγητη υπουργό Ν.Κεραμέως, ώστε να μπορούμε να έχουμε μια δημόσια συνεχή δέηση και Παράκληση, με τήρηση έστω όσων ισχύουν και στα σούπερ μάρκετ.
(συνεχίζεται)

Μαρία Π. είπε...

Μόλις προτάθηκε αυτό, η κυβέρνηση θορυβήθηκε και ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΜΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ. Την οποία πραγματοποίησε και αυστηροποιεί όλο και περισσότερο.Πόσο πιο φανερό να γίνει ότι το πρόβλημά τους ήταν η Θεία Κοινωνία; Αυτό μας προϊδεάζει για την συνέχεια.
Τι να πούμε και για την διοίκηση της Εκκλησίας;; Πως μέσα σε λίγες μέρες απεμπόλησαν τα πάντα. Γιατί σήμερα μοιάζει ως φυσιολογική η απόφαση του κράτους; Πως φτάσαμε σήμερα τα ΑΔΙΑΝΟΗΤΑ να γίνουν πραγματικά;Ίσως γιατί απλά αποκαλύφθηκε αυτό που ήδη υπήρχε.
Η απόλυτη σύμπλευση της εκκλησιαστικής διοίκησης με το κράτος. Δεν πρόκειται να αντιδράσει σε τίποτα, σε όλα όσα έρχονται.Τουλάχιστον τώρα το είδαμε καθαρά, ώστε να προετοιμαστούμε.
Επίσης αποκαλύφθηκε ότι οι πραγματικοί πιστοί είναι τελικά ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΙ. Φάνηκε απ΄τις αντιδράσεις τους απέναντι σε όλα αυτά. Ξαφνικά, κάποιοι άνθρωποι αμφισβητούσαν την Θεία Κοινωνία, όπως επίσης δεν τους προκαλεί σήμερα εντύπωση όλο αυτό που συμβαίνει. Αυτό δείχνει ότι θεωρούσαν την Λατρεία του Θεού, ως κοινωνική εκδήλωση, εφόσον δεν βλέπουν σε αυτήν την Θεία Προστασία, ούτε τον Αγιασμό.
Λέμε συνεχώς για ξεσηκωμό. Από ποιους περιμένουμε να ξεσηκωθούν; Απ΄τους καθηλωμένους λόγω φόβου, υλιστές ψευτοχριστιανούς;
Όσο για τους υπόλοιπους, τους λίγους, δεν χρειάζεται καν η αστυνομία για να τους σταματήσει. Γιατί είδαμε καθαρά τον χαφιεδισμό.Θα στραφεί ο ένας απέναντι στον άλλο, όπως ήδη συμβαίνει. Οι πολλοί θα κατασπαράξουν τους λίγους. Όπως είπε ο Κύριος, ότι σε κάθε είδους διωγμό, θα παραδώσει ο πατέρας το παιδί και το παιδί τον πατέρα και εχθροί του ανθρώπου θα είναι οι οικιακοί του.
Τότε παραδώσουσιν ὑμᾶς εἰς θλῖψιν καὶ ἀποκτενοῦσιν ὑμᾶς, καὶ ἔσεσθε μισούμενοι ὑπὸ πάντων τῶν ἐθνῶν διὰ τὸ ὄνομά μου, καὶ τότε σκανδαλισθήσονται πολλοὶ καὶ ἀλλήλους παραδώσουσι καὶ μισήσουσιν ἀλλήλους.... ὁ δὲ ὑπομείνας εἰς τέλος, οὗτος σωθήσεται.
Μπαίνουμε στην προφητευμένη μεγάλη θλίψη. Όσα έρχονται είναι φοβερά. Καλή δύναμη σε όλους μας!!!

Ανώνυμος είπε...

Απαγόρευση για τις εκκλησίες αλλά μειονοτικά χωριά της Ξάνθης λειτουργούσαν παρανόμως τα τζαμιά
http://pronews.gr/amyna-asfaleia/ethnika-themata/864174_apagoreysi-gia-tis-ekklisies-alla-meionotika-horia-tis-xanthis

χαλαρωσε είπε...

https://dimpenews.com/2020/04/01/%ce%b4%ce%b5%ce%ba%ce%ac%ce%b4%ce%b5%cf%82-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%b4%ce%b7%ce%bb%cf%89%cf%84%ce%ad%cf%82-%cf%83%cf%85%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%bf%cf%8d%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%ba%ce%b1%ce%bd-%ce%bc%ce%b5/

παιρνουμε ιδεες.

Νίκος Κ. είπε...

Προς το παρόν,φίλε χαλάρωσε,στο Σύνταγμα είδαμε το αντίθετο: https://www.greekzone.gr/apisteyto-vinteo-me-kefalokleidoma-apo-ti-dimotiki-astynomia-se-apeitharcho-pappoy/
Καλημέρα.

Ανώνυμος είπε...

Αυτός ο κύριος αγνοω το ονοματεπώνυμο του βάζει σε κάποιο σημείο της λογοδιαρειας του αντιμετωπους την δημόσια υγεία με τον Θεό . Δηλαδή παρουσιάζει τον Θεό περίπου σαν θελοντα τον θάνατο των συνταξιούχων .Και μάλιστα θεωρεί ότι η Εκκλησία πρέπει να κάνει αντάρτικο προφανώς είναι στις λίστες του Forbes και θα έχει να δώσει σε κληρικούς και λαϊκούς τόσο το αντίτιμο των προστίμων καθώς και την οικονομική στήριξη για την νομική εκπροσώπηση . Αντί να αναρωτηθεί γιατί έχουμε με ελάχιστα κρούσματα στρατιωτικό νόμο θεωρεί a priori ότι αν ανοίξουν οι εκκλησίες θα γίνουμε Ιταλία αλλά ερμηνεύει και τον Θεό και θεωρεί ότι αυτό είναι το θέλημα του .Όπως είχα γράψει χτες μου θύμισε αυτούς που λεν τελείως αυθαίρετα ότι τα πρώτα χρόνια του Αντιχρίστου θα είναι γεμάτα ειρήνη και δικαιοσύνη και έτσι αποδίδουν τις θεϊκές ιδιότητες στον Διάβολο . Γεμίσαμε κακέκτυπα του μακαρίτη τηλεευαγγελιστη Tex Marrs .Αλλά με ορθόδοξο περιτύλιγμα .ΑΜ

amethystos είπε...

Η εξήγηση αυτού πού επέτρεψε η πρόνοια τού Θεού νά συμβεί ίσως αναδύεται μέ τόν καλύτερο τρόπο από τήν αίρεση τού Ζηζιούλα. " Ο Ησυχασμός είναι ο μεγαλύτερος εχθρός τής ευχαριστιακής εκκλησιολογίας".

Ανώνυμος είπε...

Και για να τελειώνουμε με τους αυτοκλητους Κολοκοτρωνηδες που προτρέπουν σε πράγματα που οι ίδιοι θα απέχουν ας θυμηθούμε ότι οι συκοφαντημενοι πρόκριτοι του 21 Ζαιμηδες Δεληγιαννηδες Κουντουριωτες και άλλοι ανέλαβαν την έστω πλημμελή τροφοδοσία αλλά και μισθοδοσία τόσο των σωμάτων ξηράς όσο και της θάλασσας καθ όλη την διάρκεια του Αγώνα και πολλοί πέθαναν στην ψάθα .Δεν κήρυξαν την επανάσταση με καβούρια στις τσέπες .Όλοι όσοι λοιπόν προτείνουν ηρωικές ανταρσίες και μετά οι ίδιοι στριβειν δια του αρραβώνα ένα πράγμα θα έπρεπε να τους πούμε .Εν τη παλάμη και ούτω βοησωμεν .Άντε που ο κάθε πικραμένος συνταξιούχος του Δημοσίου που τυγχάνει σε κάποιο χριστιανικό σωματείο το παίζει Εμμανουήλ Παπάς .ΑΜ

Νίκος Κ. είπε...

Απ'το χτεσινό Δελτίο Τύπου της Ιεράς Συνόδου: "δεν επιτρέπει πλέον σε κανέναν απολύτως, Αρχιερέα, Ιερέα, Διάκονο, Μοναχό ή άλλον εργάτη της Εκκλησίας,να προβαίνει σε δημόσιες δηλώσεις ή εμφανίσεις στα μέσα της Γενικής Ενημερώσεως και το Διαδίκτυο".
Σήμερα το πρωϊ λοιπόν, πιστοί στις αποφάσεις τους οι ιεράρχες,έστειλαν στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ να μιλήσει για το θέμα τον ΚΑΝΕΝΑ(;),να μας πει ποιήματα του νηπιαγωγείου για τον Μάϊο,ο Μάϊος μας έφτασε εμπρός βήμα ταχύ,να τον προϋπαντήσουμε παιδιά στην εξοχή.Ας το ρυθμίσουν,να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα τον Αύγουστο.Η κατάσταση γίνεται ελαφρώς σουρεάλ...

https://www.skai.gr/news/greece/mitropolitis-ignatios-ston-skai-ton-maio-tha-koinonisoume-oloi-mazi

Νίκος Κ. είπε...

Όσο για το πότε θα τελειώσουμε με τον κορωνοϊό,άρα και με τα όποια μέτρα; ΠΟΤΕ! ή καλύτερα όποτε...,αφού μάλλον,δεν είναι ιός που κάνει τον κύκλο του,αλλά ήρθε για να μείνει.
Διαβάσαμε σε σημερινό άρθρο:"Με βάση πληροφορίες που συνέλεξαν οι επιστήμονες από ασθενή που νοσούσε επί... 49 ημέρες,κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι υπάρχει ένας νέος ήπιος υπότυπος του Covid-19.Aν και δεν είναι τόσο μολυσματικός,είναι πολύ πιο δύσκολο να εξαλειφθεί.
Φαίνεται επίσης ότι ο υπότυπος αυτός,δεν κάνει διακρίσεις:επηρεάζει δηλαδή τους νέους αλλά και μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους". https://www.protothema.gr/world/article/991523/koronoios-kinezos-nosouse-epi-49-imeres/

Νίκος Κ. είπε...

«Τον Μάιο θα κοινωνήσουμε όλοι μαζί»,συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος.Καὶ ποῦ τὸ ξέρει πότε θὰ λήξει ἡ ἐπιδημία καὶ τὸ διάταγμα τοῦ Καίσαρα; Τοῦ τὸ εἶπε ὁ κορωνοϊός;
https://manolisgvardis.wordpress.com/2020/04/02/%cf%84%ce%bf-%ce%bc%ce%ae%ce%bd%cf%85%ce%bc%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b5%ce%ba%ce%ba%ce%bb%ce%b7%cf%83%ce%af%ce%b1%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%ba%ce%bf%cf%81%cf%89%ce%bd%ce%bf%cf%8a%cf%8c/

Νίκος Κ. είπε...

Ένας διάλογος ιερέα με δημοσιογράφο,πραγματικός ή φανταστικός δεν γνωρίζουμε,που ξεκαθαρίζει,αρκετά,κάποια πράγματα σχετικά με την μετάδοση ή όχι,ιών εντός Ιερών Ναών. Κάποια σημεία του: "Μπαίνουμε λοιπόν στη μάχη με την πίστη ότι ο Κύριος μας δε θα αφήσει κανέναν να πάθει κάτι.Αν όμως ο Κύριος επιτρέψει κάτι κακό,την ευθύνη έχει πρώτα Εκείνος και μετά ο ιερέας.Ευθύνη έχει επίσης και ο ίδιος ο πιστός, ο οποίος πριν πάει Εκκλησία πρέπει να είναι ενήμερος ότι εκεί ρισκάρει τη ζωή του για τον Χριστό. Σαν άλλος στρατιώτης μπαίνει στη μάχη με τον αξιωματικό του (ιερέα) και τον αρχηγό του Χριστό,για να νικήσει τον πνευματικό εχθρό, ακόμη κι αν χρειαστεί να θυσιαστεί ο ίδιος για το σκοπό του.Αν ο Χριστός είναι περήφανος γι’ αυτούς που μπαίνουν στη μάχη αψηφώντας τη ζωή τους για χάρη Του, το ίδιο αισθάνομαι και εγώ ως ιερέας για κάθε πνευματικό μου παιδί που έρχεται Εκκλησία ρισκάροντας τη ζωή του για χάρη του Κυρίου.Αρκεί να είμαστε ενήμεροι και συνειδητοί για ότι κάνουμε.
Ο γέροντας Γαβριήλ στο Άγιο Όρος,έχει πει τελευταίως ότι «τα μικρόβια είναι υποτακτικοί του Θεού».Αυτό είναι πολύ σοφή κουβέντα.Χρειάζεται να αισθανόμαστε μεγάλη εμπιστοσύνη στον Κύριο, ότι Εκείνος γνωρίζει αν θα επιτρέψει σε κάποιον να κολλήσει μέσα στην Εκκλησία,κι αν το κάνει θα έχει το λόγο Του.Είναι δική Του ευθύνη.Δεν βάζω το Θεό σε πειρασμό διότι Εκείνος μου επιβάλλει να επιτελώ τη Λειτουργία διαρκώς ως ανάμνηση της θυσίας Του:«τοῦτο ποιεῖτε εἰς τὴν ἐμήν ἀνάμνησιν».Ποιος έχει το δικαίωμα να ακυρώσει τον λόγο αυτό,εν καιρώ επιδημίας; Να είστε βέβαιοι τότε πως στην Εκκλησία θα έλθουν μόνο όσοι αγαπάνε τον Κύριο πιο πάνω από τη ζωή τους,την οποία δεν φοβούνται να την θέσουν σε κίνδυνο για χάρη Του και για χάρη της αγάπης προς τους συνανθρώπους τους.Γι’ αυτό και εγώ δεν αισθάνομαι καθόλου φόβο αν ο Θεός επιτρέψει σε κάποιον από εμάς να κολλήσει ιό μέσα στην Εκκλησία.Πιστεύω ότι με τη συνεχή θ. κοινωνία θα γίνει πάρα πολύ σύντομα καλά. Κι αν δεν γίνει,είμαι σίγουρος ότι ο Κύριος θέλει να τον συγκαταλέξει με τους μάρτυρες και τους ομολογητές.Η θ. Λειτουργία είναι η έσχατη φανέρωση της αγάπης που έχει κανείς προς το Θεό και προς τους άλλους ανθρώπους,διότι έχει τη δύναμη να νικήσει το θάνατο σε όλες του τις μορφές και να φέρει την Ανάσταση στη ζωή μας.Αυτός που πάει στη Λειτουργία με τέτοια συνείδηση «σώζει δια του Σωτήρος» ολόκληρο τον κόσμο από τα δεινά που τον μαστίζουν και γίνεται έτσι ο μεγαλύτερος ευεργέτης του.Τι κρίμα που κανείς δε βγήκε να πει αυτά στον κόσμο και να δώσει κουράγιο στους πιστούς.Επικράτησε η παραπληροφόρηση κι αυτό πρέπει να σταματήσει.Ας ευχηθούμε να λάμψει η αλήθεια σύντομα στις συνειδήσεις μας διότι από τις αποφάσεις μας κρέμεται η τύχη ολόκληρου του κόσμου. Για χάρη του ενός ανθρώπου που πάει Εκκλησία με τέτοια πίστη,ο Θεός μπορεί να σταματήσει το κακό εν ριπή οφθαλμού και να αφήσει τους επιστήμονες με ανοικτό το στόμα.Πιστοί άνθρωποι μας λείπουν κι όχι επιστήμονες!"
Ολόκληρος ο διάλογος: https://ixthis3.blogspot.com/2020/03/blog-post_624.html

χαλαρωσε είπε...

https://www.pronews.gr/ygeia/864341_kai-i-italia-para-tis-megales-anthropines-apoleies-etoimazei-stadiaki-arsi-ton

Για χάρη του ενός ανθρώπου που πάει Εκκλησία με τέτοια πίστη,ο Θεός μπορεί να σταματήσει το κακό εν ριπή οφθαλμού και να αφήσει τους επιστήμονες με ανοικτό το στόμα.Πιστοί άνθρωποι μας λείπουν κι όχι επιστήμονες!
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

12:01 π.μ. Ο Νικος Κ. και η Μαρία Π. εντελώς αδελφές ψυχές στα γραψίματά τους. Συγκινουν.

amethystos είπε...

Πόση άσκηση, πόση υπακοή χρειάζεται ένας χριστιανός γιά νά αποκτήσει αυτή τήν συνείδηση; Στό Ευαγγέλιο οι άνθρωποι πού σώθηκαν μέ τήν πίστη τους ήταν ασθενείς βαρειά. Εμείς στήν εκκλησία πάμε ζητώντας νά ανοίξει η καρδιά μας καί νά μάς καλέσει ο Κύριος. Οπως συνέβη στίς περιπέτειες ενός προσκυνητού. Εάν οι πιστοί πάνε στόν εκκλησιασμό όπως οι μάρτυρες πήγαιναν στό μαρτύριο τής ομολογίας, αλλάζει. Θυμήσου καί τόν Στάλκερ.

Νίκος Κ. είπε...

!!!Στάλκερ:(Сталкер,κυνηγός) του Αντρέι Ταρκόφσκι:Περιγράφει την πορεία τριών ατόμων μέσα σε ένα φανταστικό τοπίο που ονομάζεται «ζώνη» αναζητώντας ένα σημείο που λένε ότι εκπληρώνει όλες τις επιθυμίες του ανθρώπου.Σε μια περιοχή αποκαλούμενη «ζώνη» συνέβη κάτι το ανεξήγητο, μια πρόσκρουση μετεωρίτη ή κάτι παρόμοιο.Γι' αυτό η κυβέρνηση περιέφραξε την περιοχή και την περιφρουρεί για να μην την πλησιάσει κανένας.Αυτοί που ξέρουν λένε όμως ότι στην περιοχή αυτή κυβερνά μια δύναμη που εκπληρώνει τις επιθυμίες των ανθρώπων. Κανείς δεν μπορεί να πλησιάσει.Μόνο μερικοί που τους αποκαλούν Στάλκερ ξέρουν το δρόμο που οδηγεί στο κέντρο της ζώνης. Ο Στάλκερ θέλει να επισκεφτεί τη ζώνη, αλλά η γυναίκα του τον πιέζει να μην το κάνει, γιατί είναι απαγορευμένη περιοχή.Εκείνος την αγνοεί και ξεκινά το ταξίδι προς τη ζώνη μαζί με έναν συγγραφέα και έναν επιστήμονα, που τον ναυλώνουν για να τους οδηγήσει.Οι τρεις ταξιδιώτες έχουν διαφορετικά κίνητρα ο καθένας. Ενώ ο συγγραφέας ελπίζει να ξαναβρεί την έμπνευση που τον έχει από καιρό εγκαταλείψει,ο Στάλκερ θέλει να επιστρέψει στον τόπο που κάποτε είχε ξεψυχήσει ένας παλιός συνοδοιπόρος του.Ο επιστήμονας όμως θέλει να μπει στην ζώνη για να την καταστρέψει, επειδή πιστεύει ότι άλλοι αδίστακτοι κάποια μέρα μπορεί να κάνουν κατάχρηση της δύναμής της και να βλάψουν την ανθρωπότητα.
Η ζώνη είναι ένας τόπος αλλόκοτος, που αλλάζει συνεχώς την μορφή του.Οι τρεις ταξιδιώτες βρίσκονται συνεχώς σε κίνδυνο που παραμονεύει παντού. Τελικά, όταν φτάνουν στον προορισμό τους θα ανακαλύψουν ότι δεν είναι έτοιμοι ακόμη για να αποδεχτούν την δύναμη της ζώνης.
και σχόλιο:"Είναι προφανές ότι η Ζώνη είναι η ίδια η ζωή,στον "Στάλκερ",που έχει διαρκώς ασταθές έδαφος,γεμάτο παγίδες,και που στους γενναίους μόνο αποκαλύπτει τα μυστικά της.Ο συγγραφέας της παρέας αποδεικνύεται ο πιο δειλός γιατί είναι πολύ αυτάρεσκος.Ο επιστήμονας αλλάζει ελάχιστα προς το τέλος τής ταινίας,φαίνεται εγκλωβισμένος στην"επιστήμη".Το θέμα της ταινίας είναι η πίστη στον Θεό και η δειλία του ανθρώπου να ξανοιχτεί στο άγνωστο .Ο "Στάλκερ" στο τέλος λέει στη γυναίκα του πως όλοι τους είναι κενοί,σκέφτονται μόνο πώς θα κερδίσουν από την οποιαδήποτε πράξη τους.Τα άλμα στην πίστη γίνεται μόνο από το παράλυτο κοριτσάκι στο τέλος τής ταινίας".

amethystos είπε...

Αν θυμάμαι καλά τό κεντρικό σημείο είναι ότι σέ ένα μυστικό δωμάτιο ο κάθε επισκέπτης μπορούσε νά ικανοποιήσει τήν πιό βαθειά του επιθυμία. Ολοι ζητούσαν χρήματα, ώσπου κάποιος ενώ ζήτησε χρήματα πέθανε ο αδελφός του. Καί στό τέλος κανείς δέν έμπαινε μέσα, έφταναν μέχρι τήν είσοδο, επειδή δέν ήταν σίγουροι γιά τήν πιό βαθειά τους επιθυμία.

Νίκος Κ. είπε...

Μιας και "Μένουμε Σπίτι"...
https://www.youtube.com/watch?v=TGRDYpCmMcM