Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

ΠΑΕΙ ΤΟ ΧΑΣΑΤΕ ΟΙ ΕΝ ΦΑΝΑΡΙΩ...

π. Άγγελος Αγγελακόπουλος : Ο υπέρμαχος του λεγομένου "Παγκοσμίου ...
Γράφει ο π.Γεώργιος Τσέτσης
Είναι γνωστό πως η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Αγιωτάτης Εκκλησίας της Ελλάδος, κατανοώντας «απόλυτα την αγωνία της Ελληνικής Πολιτείας την κρίσιμη αυτή περίοδο», και εκτιμώντας «τον διακριτικό τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται τη συγκεκριμένη κρίση, έχοντας ως κριτήριο πάντοτε την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας», προέτρεψε όλους «να τηρούν απαρέγκλιτα τις υποδείξεις των υγειονομικών αρχών και των ειδικών επιστημόνων και να μην παρασύρονται από εκείνους οι οποίοι τους υποδεικνύουν την παρακοή, η οποία στην παρούσα χρονική συγκυρία δεν δικαιολογείται ούτε εν ονόματι της χριστιανικής πίστης. Η πίστη στο Χριστό αποτελεί πρόξενο ζωής και όχι θανάτου».
Φωνή βοώντος εν τη ερήμω! Διότι μεταξύ αυτών που υπέθαλψαν την παρακοή, υπήρξαν, ευτυχώς ολίγιστοι, Αρχιερείς, πληθύς, όμως, «αδέσποτων» ιερέων, οι οποίοι, αψηφώντας τις προτροπές της ΔΙΣ, ενήργησαν προκλητικά και με τρόπο που όζει Κογνκρεγκασιοναλισμό. Αγνοούν μήπως ότι Εκκλησία μας είναι Επισκοποκεντρική; Όταν κάποιος από υπεροψία, αυτοπροβολή και υστεροφημία καταργεί με τις ενέργειές του την Επισκοπική δομή της Ορθοδόξου Εκκλησίας και πολιτεύεται κατά το δοκούν, απλώς προτεσταντίζει. Τοιουτοτρόπως, αυτονόμως ενεργούντες, πολλοί λειτούργησαν με ανοικτές θύρες, έτεροι αρθογράφησαν και ένιοι έστειλαν απανταχούσες στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, κατακρίνοντας την απόφαση της ΔΙΣ και ζητώντας από αυτήν την αλλαγή ρότας. 
Σε στενές φιλικές συναναστροφές, οσάκις γίνεται λόγος για την περιρρέουσα ατμόσφαιρα σε ορισμένα Ελλαδικά Εκκλησιαστικά και παραεκκλησιατικά κυκλώματα, συνηθίζω να λέγω κάτι το οποίο θα ήθελα ευσεβάστως να δηλώσω δημοσίως σήμερα, έστω και αν κατακριθώ από παντός είδους θεμελιοκράτες. 
Αν η Εκκλησία της Ελλάδος, από τις δεκαετίες ήδη του ‘40 και ’50, κάθιζε στο «σκαμνί» μερικούς ταραξίες και δημαγωγούς ιερείς της εποχής εκείνης, που αγνοώντας τον τοπικό Επίσκοπο, αλώνιζαν την Αττική και την ελληνική ύπαιθρο ενεργούντες ως «κράτος εν κράτει» ή, καλύτερα, ως «εκκλησία εν Εκκλησία», και επέβαλλε σ’αυτούς τις δέουσες κυρώσεις, δεν θα φθάναμε στη σημερινή κατάντια, όπου κυριαρχεί ανυπακοή και ασυδοσία ουκ ολίγων λαοπλάνων κληρικών. 
Του απαντάμε λοιπόν κι εμείς:
Πως μπορούμε να αρνούμαστε να τελούμε την Θεία Λειτουργία και να κοινωνούμε σώμα και αίμα Χριστού σε όσους πιστούς μας το ζητούν;

Αυτή τη παρακαταθήκη παραλάβαμε την ημέρα της χειροτονίας μας και γι ‘ αυτήν θα λογοδοτήσουμε εις τον Κύριο εν ημέρα κρίσεως.

Όσο για τους ταραξίες που λέτε ποιους εννοείτε στ’ αλήθεια; 
Μπας και μιλάτε για τον παπα-Αυγουστίνο που με κίνδυνο της ζωής του τάϊζε δεκάδες παιδιά στη Δυτική Μακεδονία τον καιρό της κατοχής; 

Εσείς στο Φανάρι τον ίδιο καιρό είχατε τον μέγα Αθηναγόρα (1948-1972) να βάζει τα θεμέλια και να χτίζει το οικοδόμημα αυτού που σήμερα αποκαλούμε οικουμενισμός και συνοδοιπορία με τους παπικούς. Επί εποχής του βέβαια έκλεισε κι η Σχολή της Χάλκης με την σχετική προφητική ρήση του Αγίου Πορφυρίου για το πότε θα ανοίξει.

Σύντομα θα κληθείτε π.Γεώργιε κι εσείς αλλά και όλοι μας να λάβουμε θέση και απόφαση για μέγιστα θέματα πίστης και ομολογίας. Ήγγικεν
η ώρα για όλους μας ταραξίες, τιτλούχους, πριμηκίριους, μάγιστρους και λαοπλάνους…
Λοιπόν αυτά τα ολίγα και καλή Μεγάλη Εβδομάδα .
Ιερομόναχος Πολύκαρπος


ΕΙΝΑΙ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΗΟΣ BODY GUARD Ή ΤΖΑΝΓΚΟ ΤΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ.ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ. ΕΤΣΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΣΗ, ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ. ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΣΤΡΑΦΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΦΙΛΑΡΧΙΑΣ. 
Ο ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΒΑΘΜΙΔΕΣ ΤΟΥ ΚΛΗΡΟΥ ΜΕΤΕΧΟΥΝ ΤΩΝ ΙΔΙΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ, ΚΑΘΑΡΣΗΣ, ΦΩΤΙΣΜΟΥ, ΘΕΩΣΗΣ, ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΒΑΘΜΟ. ΕΠΙΣΚΟΠΟΚΕΝΤΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ. Ο ΤΖΑΝΓΚΟ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΗΝ ΠΑΠΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ. 
Ο ΖΗΖΙΟΥΛΑΣ, Ο ΠΡΩΤΟΣ ΔΙΔΑΞΑΣ,  ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ, ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ, ΤΟΥ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΣΜΟΥ,-ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΑΝ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΕΙ ΣΤΑ ΚΑΘ ΗΜΑΣ Ο ΚΛΗΡΟΣ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΤΟΠΟΘΕΤΩΝΤΑΣ  ΣΤΗΝ ΚΕΝΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΑΚΡΙΒΩΣ, ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ,- ΚΑΙ ΝΤΥΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΕΝΔΥΜΑ, ΑΠΟΣΠΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΛΗΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ, ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟ, ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ. ΤΑ ΑΝΕΧΘΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΕΨΑΜΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΕΝΑΣ ΨΕΥΤΙΚΟΣ ΘΕΣΜΟΣ ΣΤΗΡΙΓΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΦΑΝΕΡΩΣΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ.
ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΑΜΕ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΑΣ ΒΑΣΙΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΝΟΜΙΚΟ ΑΜΑΡΙΚΑΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΚΜΗΔΕΝΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ. ΜΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΕΙΔΩΛΑΤΡΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΑΜΥΝΑΣ: ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ. 

Αμέθυστος

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτός ο κύριος εξ Ηπείρου που παριστάνει τον Φαναριώτη και που κατοικοεδρεύει στην Ελβετία για τις δουλειές του ΠΣΕ όπου εισπράττει και την αργομισθία του προφανώς από τα κονδύλια του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών άρα από τον ελληνικό λαό και σε κάθε ευκαιρία βλάχους μας ανεβάζει επαρχιώτες μας κατεβάζει αυτός ο κύριος λοιπόν μια που ως αρασωτος και κουστουμαρισμενος δεν θέλει προφανώς να τον αποκαλούν παπά και στην Ελβετία δεν απαγορεύεται η ρασοφορια έκανε πολλά φάουλ για κόκκινη κάρτα .Σε ένα εξ αυτών μας ανέλυσε τις ελεημοσύνες που έκανε στα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια το ΠΣΕ . Ξέχασε να πει ότι αυτές οι ελεημοσύνες γίναν λόγω των ζημιών που υπέστη η Ελλάδα από τον Β Παγκόσμιο όπου μας βάλανε στην μέγγενη οι χώρες που έχουν για θρησκεία τον προτεσταντισμό δηλαδή του ΠΣΕ .Από την μια οι Αγγλοσάξωνες που είχαν τον ζωτικό χώρο από την άλλη οι Γερμανοί που τον θέλανε αυτοί .Η Ιταλία αν δεν ήταν η κατά το ήμισυ προτεσταντική Γερμανία δεν θα έκανε κιχ .Επίσης και στον λεγόμενο εμφύλιο σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών μαχητών του ελληνικού στρατού ανάμεσα στους οποίους ο πατέρας μου όταν πέσανε ο Γράμμος και το Βίτσι ο οπλισμός που βρέθηκε στις αποθήκες των ανταρτών ήταν ΌΛΟΣ Δυτικός .Μετά από τις δύο αυτές απόπειρες γενοκτονίας μας δώσανε οι προτεστάντες φίλοι του κυρίου Τσετση για ελεημοσύνη τα άχρηστα του μακαρίτη .ΑΜ

Ανώνυμος είπε...

Το νταβραντί..., ήτο ο κ. Τέτσης; όου ντίαρ! για μποντυγκαρντ μου έκανε περισσότερο...

Ανώνυμος είπε...

τι ειναι καλε αυτοί οι πριμηκύριοι; ορθογραφικό λάθος;